Не знам как да започна

21.08.12
18:34

Здравейте,
казвам се Оги на 18 години съм и много искам да имам здраво тяло и хубава структура. Доста често се гледам в огледалото и не ми харесва това което виждам , а това не е само излишните мазнини или недостатачно мускул ами и грешната позиция на тялото .

1.От тази статия http://www.builtlean.com/2011/11/28/posture-problems/ разбрах ,че  имам прегърбване , рамена на долу “Rounded Shoulders” и главата напред “Forward Head” . Сигурно е от многото време прекарано на компютъра а и като цяло на стол.
Та по същество , това което прочитам в тази статия вярно ли е и ако да кои са упражненията които поправят структурата , като имам предвид тези достатъчни ли са и “стават ли ” ? http://www.youtube.com/watch?v=wr1ONXcq3yM&feature=player_embedded и http://www.builtlean.com/2011/11/01/yoga-for-low-back-pain/. Това за стойката.

2.На същото място четох , че неможеш да градиш мускул докато сваляш килограми , а аз искам да сваля килограми . Висок съм 173 см и тежа 80-81 кг . Въпросът ми е как да сваля килограми без да губя мускул .До сега тренирам на лостовете като правя само надхват , кофи , подхват , и лицеви , кръгово , в тази поредност с почивка между упражненията по минута -две , и почивка между лицеви и надхват 3-4 мин , правя по 3-4 кръга с по 5-8 набирания от двата хвата , 7-9 кофи и 15 лицеви. Въпросът ми е това много ли е ако искам да сваля 5-6-7( а дали не трябва повече) килограма , ще навреди ли на тренировката ми за сваляне ( да ме затормози много) и ще има ли ефект щом свалям в същото време.Тренирам в Понеделник, Сряда и Петък и мисля да променя това а именно да свалям в Понеделник,Сряда и Петък и да ходя на лостове в Вторник и Четвъртък като почивам в Събота и Неделя.

3.Как да свалям?
Мислех с бягане , Пон. Ср. и Пет. + преси 3 х 20 (от легнало положение да вдигам свити крака и горна част на тялото едновременно)
за поддържане на мускулите и евентуално излизане на пресата. Времето или километрите трябва да следя . Ако километрите колко са достатъчни на ден , ако времето колко на ден? А не трябва ли и двете?  С какво темпо трябва? Някакви други упражнения за сваляне на килограми , аз се сещам само за въже и плуване :/ ?

4.Относно диетата.
Задължително ли е да следя броя на калориите за ден ? А въглехидратите ? А протеина ? А белтъците? Коя диета се препоръчва за сваляне и запазване на досега натрупания мускул? ( мисля че имам доста мазнини ,но и сравнително-голямо количество мускул особено в трапеца и гърба).
Иначе ям хляб в редки случай , избягвам всичко пържено , а също и сладкото и тестото не комбинирам картофи с ориз или хляб, ям повече зеленчуци и плодове като избягвам по-захарните ( портокал , банан) .Не ям кайма и салами , избягвам свинското. Много неща , много нещо.

Имам много въпроси и в главата ми е тотален хаус , съжалявам ако объркам и вас . Моля ви кажете къде греша от това което съм написал и ме насочете накъде да тръгна.
Благодаря на всички предварително за отговорите и помоща.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 22.08.12 06:23.

21.08.12
22:59

Най-ефикасното кардио е плуването! За 2 месеца съм свалил от 84 кг на 76 кг с плуване. НО, храната има огромно значение!

Мнението беше редактирано от Юли на 22.08.12 00:47.

22.08.12
00:27

Ако искаш да сваляш само мазнини, трябва да си подбереш добре режима, като го съчетаеш със спринтове. Те имат много голям ефект за покачването на мускулна маса, освен свалянето на килограми :)

Мнението беше редактирано от nnnn на 22.08.12 00:29.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1