21.08.12
18:34
Здравейте,
казвам се Оги на 18 години съм и много искам да имам здраво тяло и хубава структура. Доста често се гледам в огледалото и не ми харесва това което виждам , а това не е само излишните мазнини или недостатачно мускул ами и грешната позиция на тялото .
1.От тази статия http://www.builtlean.com/2011/11/28/posture-problems/ разбрах ,че имам прегърбване , рамена на долу “Rounded Shoulders” и главата напред “Forward Head” . Сигурно е от многото време прекарано на компютъра а и като цяло на стол.
Та по същество , това което прочитам в тази статия вярно ли е и ако да кои са упражненията които поправят структурата , като имам предвид тези достатъчни ли са и “стават ли ” ? http://www.youtube.com/watch?v=wr1ONXcq3yM&feature=player_embedded и http://www.builtlean.com/2011/11/01/yoga-for-low-back-pain/. Това за стойката.
2.На същото място четох , че неможеш да градиш мускул докато сваляш килограми , а аз искам да сваля килограми . Висок съм 173 см и тежа 80-81 кг . Въпросът ми е как да сваля килограми без да губя мускул .До сега тренирам на лостовете като правя само надхват , кофи , подхват , и лицеви , кръгово , в тази поредност с почивка между упражненията по минута -две , и почивка между лицеви и надхват 3-4 мин , правя по 3-4 кръга с по 5-8 набирания от двата хвата , 7-9 кофи и 15 лицеви. Въпросът ми е това много ли е ако искам да сваля 5-6-7( а дали не трябва повече) килограма , ще навреди ли на тренировката ми за сваляне ( да ме затормози много) и ще има ли ефект щом свалям в същото време.Тренирам в Понеделник, Сряда и Петък и мисля да променя това а именно да свалям в Понеделник,Сряда и Петък и да ходя на лостове в Вторник и Четвъртък като почивам в Събота и Неделя.
3.Как да свалям?
Мислех с бягане , Пон. Ср. и Пет. + преси 3 х 20 (от легнало положение да вдигам свити крака и горна част на тялото едновременно)
за поддържане на мускулите и евентуално излизане на пресата. Времето или километрите трябва да следя . Ако километрите колко са достатъчни на ден , ако времето колко на ден? А не трябва ли и двете? С какво темпо трябва? Някакви други упражнения за сваляне на килограми , аз се сещам само за въже и плуване :/ ?
4.Относно диетата.
Задължително ли е да следя броя на калориите за ден ? А въглехидратите ? А протеина ? А белтъците? Коя диета се препоръчва за сваляне и запазване на досега натрупания мускул? ( мисля че имам доста мазнини ,но и сравнително-голямо количество мускул особено в трапеца и гърба).
Иначе ям хляб в редки случай , избягвам всичко пържено , а също и сладкото и тестото не комбинирам картофи с ориз или хляб, ям повече зеленчуци и плодове като избягвам по-захарните ( портокал , банан) .Не ям кайма и салами , избягвам свинското. Много неща , много нещо.
Имам много въпроси и в главата ми е тотален хаус , съжалявам ако объркам и вас . Моля ви кажете къде греша от това което съм написал и ме насочете накъде да тръгна.
Благодаря на всички предварително за отговорите и помоща.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 22.08.12 06:23.
Най-ефикасното кардио е плуването! За 2 месеца съм свалил от 84 кг на 76 кг с плуване. НО, храната има огромно значение!
Мнението беше редактирано от Юли на 22.08.12 00:47.