Мнения и съвети за тренировката ми

Здравейте! Сигурно е поредната тема и може би не в правилния раздел но все пак ще попитам .. На 16 год. съм 182-3 см, 80 кг (бях 68) . , 1.5 год тренировки без сериозни спирания.Достигнах нивото където спрях да качвам  и мисля че ходя просто да се поддържам.Попринцип бих искал да кача още маса не ми е достатъчно , но както казах спрях да раста и приятели винаги ме питат защо не започна да чистя мазнините ( мисля че 30-35 % ) и напоследък се зачудих дали да започна.Та въпросът ми е има ли смисъл да чистя и да правя корем като най-вероятно ще искам още маса по нататък? И някакви програми за тренировка , например със 4-5 серии по 10 -12 повторения ли трябва да правя или как? И също кардиото 15-20 мин. колело само ? Попринцип играя футбол различно по 1-2-3 пъти в седмицата. Нямам финансовата възможност да купувам хранителни добавки ( и не искам много де ) и също така ям това което има вкъщи. Благодаря предварително за всички мнения , дори и негативни ! :Д

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1