25.08.12
11:12
21г/87кг/180см . Тренирам вече 3-ти месец (главно зверско кардио за сваляне) Започнах от 97 и до сега се гордея с резултатите и волята си . Тренировките ми се състоят в кардио сутрин (на гладно - велоаргометър) и тренировка към 15-16ч. (аеробно кардио в комбинация със силова тренировка) . Всичко това е в кобинация с л-карнитин и доста лишения откъм хрананенето (не се тъпча). Въпроса ми е свързан със застоя в килограмите . Забих на 87 и не мърдат нито нагоре(супер), нито надолу . Някъде четох , че в такива моменти може да се направи “въглехидратна бомба” с пържено и сладко и т.н.
П.П. Другото , което искам да попитам : Ако правя “кардио” само за корем(шкембе) , което се състой в упражнения за стягане , оказва ли влияние върху горенето на мазнини от корема ? (теми много , до извод не стигнах :Д )
П.П.П. Как влияе “стречингът” върху развитието на мускулите и отслабването ?
Поздрави .
25.08.12
11:24
Защо не го разнообразиш тоя велоаргометър малко, навън е лято.Иначе свали още някой стотак откъм калории.
Промени диетата си. Примерно от НВД на ВМД или ВВД, за около 2-4 седмици или пък използвай фетбърнър. Също така да попитам какъв хранителен режим си спазвал до момента, и ако е НВД използвал ли си въгл. зареждане?
25.08.12
15:29
Хранителен режим не спазвам , ям от време на време сутрин (просто не съм гладен) и вечер . Не ям сладко , хляб , пържено . Общо взето просто съм елиминирал възможно най-много вредните храни . И последната седмица си позволявам биричка повечко ... (грешник) :)
25.08.12
15:41
важно е какво ядеш ,а не какво не ядеш.Като нямаш режим си занижи очакванията.
важно е какво ядеш ,а не какво не ядеш.Като нямаш режим си занижи очакванията.
И почни да се храниш поне 3 пъти на ден с качествена храна.Тийна го каза другото
27.08.12
16:52
Хранителен режим не спазвам , ям от време на време сутрин (просто не съм гладен) и вечер . Не ям сладко , хляб , пържено . Общо взето просто съм елиминирал възможно най-много вредните храни . И последната седмица си позволявам биричка повечко ... (грешник) :)
Не става с отвреме-навреме, трябва да си изградиш режим “по малко на често”. С гладуване през деня ще караш тялото да трупа повече запаси за “черните дни” :) Ако има олио, маргарин, масло, ги махни в полза на зехтин и ядки - бадеми, кашу, лешник, по 30 гр. на ден. Към суплементния цикъл може да добавиш зелен чай - ако ще го пиеш 3 чаши - по една сутрин след ставане, 30 минути преди обяда и 30 минути преди вечерята. Ако е на суплемент, 100-200 мг. епигалокатехин галат по същата схема, като в тренировъчните дни едната доза задължително преди тренировката. Добави и рибено масло 500-1000 мг. три пъти дневно - сутрин, следобед и вечер със храната.
28.08.12
19:37
Не става с отвреме-навреме, трябва да си изградиш режим “по малко на често”. С гладуване през деня ще караш тялото да трупа повече запаси за “черните дни” :) Ако има олио, маргарин, масло, ги махни в полза на зехтин и ядки - бадеми, кашу, лешник, по 30 гр. на ден. Към суплементния цикъл може да добавиш зелен чай - ако ще го пиеш 3 чаши - по една сутрин след ставане, 30 минути преди обяда и 30 минути преди вечерята. Ако е на суплемент, 100-200 мг. епигалокатехин галат по същата схема, като в тренировъчните дни едната доза задължително преди тренировката. Добави и рибено масло 500-1000 мг. три пъти дневно - сутрин, следобед и вечер със храната.
Изброените олио , маргарин и масло съм ги изключил тотално . Колкото до ядките : как стой върпосът с фъстъците ? Защото тях особено много ги обичам :) Също така и слънчогледовите семки !? Все пак влизат в тази група :) Може би ще те послушам за зеленият чай . Чувал съм и преди , че доста помага .
Благодаря ти за по-изчерпателното мнение . Колкото до 3-те хранения ... ще се постарая :Д
29.08.12
14:19
Мастнокиселинният профил на бадеми, кашу и лешник е по-добър - по-малко наситени мазнини (само в кашуто са що годе същите), от 2 до 30 пъти повече Омега-3, грам и нещо по-малко Омега-6. Иначе фъстъчките също не са зле, даже носят повече протеин в 30 гр. от бадемите :) Обаче лошото при тях е, че човек често не се спира до 30 гр., а и обикновено се консумират печени със сол ;) Ако можеш да ги ядеш по по малко и сурови, давай!
Палците горе за зеления чай, той е тестван боец, мисля, че ще ти помогне. Обаче не се лъжи да пиеш повече чашки наведнъж, че при някои действа доста разхлабващо, особено в началото ;) А семките не, защото от тях се прави и олиото :) - много Омега-6
29.08.12
22:10
Отново ти благодаря за изчерпателния отговор :)