Хранителен режим за отслабване?

25.08.12
17:29

Здравейте! Имам нужда от малко помощ в изготвянето на хранителен режим за отслабване.. “Наскоро” стана така, че си счупих крака на няколко места.. Счупванията бяха доста сериозни и общо взето целият ми десен крак беше обездвижен - от глезена до коляното.. Не можех да се движа особенно много.. Пък и беше зима, тъй, че доста време прекарвах вкъщи.. “Ходех” само на по-важните ми лекции и упражнения в университета.. Открих online gaming-а или по-точно “World of Warcraft”.. :D Не се хранех особенно здравословно или в някакъв режим.. Общо взето хапвах каквото ми хареса.. :D Обездвижване + неправилно хранене и взех, че бая натрупах сланинка.. Сега от около месец и нещо не съм с гипс, започнах работа, но килцата си остават.. Явно им е харесало при мен..
Та, ще може ли някой да ми помогне с изготвянето на някакъв хранителен режим за отслабване? От доста време следя форума и общо взето само чета информация и се опитвам по някакъв начин да се оправя сам, ама май няма да успея..
От темата “Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло” използвах формулата, която е дадена за да определя своя “КБ”. Също така изоползвах някакъв online калкулатор за определяне на “ОКБ”, но стойността беше еквивалентна на тази на “КБ”, от което стигнах до извода, че явно са едно и също нещо.
RMR = 66 + (13,7 x 130) + (5 x 187) - (6,8 x 22) = 2632,4 x 1,375 = КБ = 3619,55
Слагам си 1,375, защото когато имам време ходя да тичам, а това става поне 1-2 пъти в седмицата, а и на работа седя предимно прав и доста обикалям, което си е все някакво натоварване..
Никога не съм бил слаб и честно казано, не съм бил особенно заинтересован в фитнеса и поддръжката на фигура.. Общо взето винаги съм бил около 100-те кг.. :D Ама сега седях около 6 месеца с гипс..
Та, сега след като знам този “КБ” коефициент, какво да правя с него? Общо взето всичко ми стана ясно до момента на определяне на “В:Б:М”, където останах “изгубен в превода”... Как е най-добре количеството калории да се раздели, че да получа най-ефикасен резултат? Всъщност, изобщо не разбрах как се определят тези “В:Б:М”..
Общо взето това е за сега.. Ако се сетя още нещо, ще дописвам.. Но за момента и на тази информация ще съм доволен..

Също така, ясно ми е, че само с хранителен режим нищо няма да постигна, но за тренировачна програма, ще пусна друга тема в раздела за програмите.. ;)

Благодаря Ви предварително за помоща!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1