27.08.12
17:17
Здравейте,наскоро в една от темите във форума един пич беше дал една рецепта за сладки,които се пекът и в тях слага протеин.Там зададох въпрос,но не получих конкретен отговор.Не съм запознат с термоустойчивоста на протеина на прах,не ме разбирайте погрешно,но винаги като чуя протеин и термообработка се сещам за коаголацията на белтък :Д .Преди няколко дена в местното магазинче видях,че се продава протеин на прах на фирма боди атак мисля,че беше специално за палачинки.
Има те ли представа(чели ли сте нещо по въпроса),дали топлинната обработка не пречи на обикновения протеин на прах?
Защото все мисля,на опаковката пише разтвори х гр. в у мл. вода,а не разбъркай няква каша и печи на 200 градуса :Д
Благодаря Ви предварително
Има големи спорове по тази тема.
Най-сигурно си направи нормални палачинки,разтвори си протеина в чаша мляко и така изяж всичко.
Защо трябва да го слагаме вътре в палачинките или всякакви други сладки.
Ако е въпрос на удобство,вариянт с допълнително разтваряне и изпиване,не е кой знае какво усложнение където и да се намираме.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 27.08.12 17:24.