27.08.12
17:24
Здравейте,
започнах да тренирам с цел да сваля килограми. Мъж на 38/179/90. Правя през ден кръгови тренировки и два пъти седмично играя футбол, събота и неделя почивам. Проблема ми е че имам хроничен гастрит и от както захванах, имам постоянно киселини. Ще се радвам да получа малко акъл относно храненето в този случай.
Темата беше редактирана от kopri на 27.08.12 17:51.
27.08.12
19:00
Хроничния гастрит представлява възпаление на стомашната лигавица, което протича хронично с периоди на изостряне и подобрения. Понякога хроничният гастрит е причина за по–нататъшно развитие на остър гастрит.Не консумирай много гореща или студена храна и напитки, пикантни храни, алкохол, НЕ ПРЕЯЖДАЙ.Гастрита обикновено може да се появи от непоносимост към тези храни - от зехтина, от мляко, от меда,пърженото, многото подправки, силните кафе и чай, фрешовете от цитрусови плодове, суров чесън и лук.Консумирай повече варени и печени храни, част от зеленчуците могат да бъдат бланширани, това улеснява работата на стомашно-чревния тракт.
Поздрави.
Ако продължат повече време иди на гастроентеоролог да те види на ехографа и да ти каже точно,какво ти има.И аз имах гастрит мн киселини,мн страшно , отидох и видя ,че ми е прищипан жлъчния мехур по рождение и ми каза ,че 1/3 от хората страдат от това,затова не е лошо да го посетиш :) Не пий кафе на гладно ,не яж много шоколад , не яж много мазно, тези храни активират киселините и режещите болки ;)