Хранителни добавки при йога / пилатес?

28.08.12
22:47

Здравейте, извинявам се че пиша нова тема, но имам точни и конкретни запитвания и не ми се ровеше из всички теми за да намеря нещо сходно :)

Занимавам се с йога и пилатес и си мисля, че ще имам нужда от хранителна добавка, която да ми дава издържливост, защото няма да мога да се храня нито правилно, нито честно, нито качествено. Освен по време на почивката ми от 30мин да изям 1 банан, 30гр ядки и/или 50гр шоколад.
Имам много занимания на ден и това не е спорт, които да може да поемеш храна преди заниманията, пилатеса може би малко, но йогата ... никакъв шанс.

Препоръчайте ми хранителна добавка, която да е изчистена (по-възможност) и да ми дава енергия, без да:
“-Увеличаване мускулния обем и васкуларизация
➡ Екстремно „напомпване” на мускулатурата ”

Благодаря ви :)

28.08.12
23:01

Не разбрах...цял ден практикуваш йога и пилатес? т.е.преподаваш?

28.08.12
23:15

казано от Elena Minova на 28.08.12, 22:47:

Препоръчайте ми хранителна добавка, която да е изчистена (по-възможност) и да ми дава енергия, без да:
“-Увеличаване мускулния обем и васкуларизация
➡ Екстремно „напомпване” на мускулатурата ”

Благодаря ви :)

Няма как да ти се “напомпи” мускулатурата от йога и пилатес по цял ден.
От личен опит - добре ми действат при възстановяването: аминокиселини, в частност БЦАА, преди лягане МСМ (заради сухожилията и ставите), витамини от Б група.
Енергизиращи храни, които не ми пречат на йога-часовете: какаови зърна, чиа, мака (тези трите обикновено си ги смесвам в шейк), орехи с мед, тахан с мед, семена с мед.

По колко часа дневно водиш, че нямаш време за храна?

Мнението беше редактирано от Margi на 28.08.12 23:19.

29.08.12
00:03

казано от Smile на 28.08.12, 23:01:

Не разбрах...цял ден практикуваш йога и пилатес? т.е.преподаваш?

Ами горе долу по цял ден :) По 4-5 занимания на ден :(

29.08.12
00:08

Няма как да ти се “напомпи” мускулатурата от йога и пилатес по цял ден.
От личен опит - добре ми действат при възстановяването: аминокиселини, в частност БЦАА, преди лягане МСМ (заради сухожилията и ставите), витамини от Б група.
Енергизиращи храни, които не ми пречат на йога-часовете: какаови зърна, чиа, мака (тези трите обикновено си ги смесвам в шейк), орехи с мед, тахан с мед, семена с мед.

По колко часа дневно водиш, че нямаш време за храна?

Вариантите за - какаото (излизат ми киселни), чиата ( и сега си я взимам ), мака - много скъп ми идва, орехи с мед - добра комбинация ( тези неща са ми ясни :) ) Благодаря за което все пак.

За аминокиселините се замислих, а я ми обясни повече за МСМ?

Имам по 4-5 часа/ден.

Питам информативно, иска ми се да знам :)

Иначе банан, шоколад, ядки, чия - ДА :) м/у заниманията.

29.08.12
06:28

За МСМ-а: http://www.msm-info.com/
Не знам как от шоколада нямаш киселини, а от какаовите зърна имаш - логиката е по-скоро да е обратното.
Ето ти още едно предложение: сибирски жен шен. :)

29.08.12
20:34

Ей сега минах през аптеката да си купя и се сетих - аргинин :)

04.09.12
12:46

Съжалявам за късния отговор, но по принцип получавам е-мейли, че някои е писал, а сега не :)

Истината е , че само информативно питам за нещо стимулиращо, за момента не се нуждая и се чувствам добре.

МСМ - сяра, така си и помислих и аз като коментирахме с приятели, но те не я ли дават повече за коса, кожа, нокти и т.н. не знаех , че възстановява сухожилия и стави :)

А кажете тогава нещо за горене на мазнини, програмата ми е три дни в седмицата един път на ден средно интензивна тренировка за жени, и от 2 до 3 практики по йога и 3 дни в седмицата два часа пилатес и от 2 до 3 часа йога.

Казват ми, че при тези занимания както и да взимам за горене на мазнини, няма да има ефект, защото ми трябва силно интензивна тренировка, а аз първо, че няма да имам време, второ че не обичам такъв тип занимания. Смятате ли, че е така? Защото аз като че ли не съм съгласна, но не съм и високо компетентна :)

04.09.12
12:48

Аз с 3-4 тренировки на ден се чудя как да си запазя поне малко от мазнините, ти искаш да ги гориш... (tmi)
Ти ВОДИШ тренировки, или УЧАСТВАШ в тях?

04.09.12
13:01

Водя ги, но си правя 80% от нещата с тях. Искам да горя, но въпроса стана от там, че при коментиране с приятели стигнахме до противоречия :D :) и за това го споменавам.

04.09.12
20:40

казано от Elena Minova на 04.09.12, 12:46:

Казват ми, че при тези занимания както и да взимам за горене на мазнини, няма да има ефект, защото ми трябва силно интензивна тренировка, а аз първо, че няма да имам време, второ че не обичам такъв тип занимания. Смятате ли, че е така? Защото аз като че ли не съм съгласна, но не съм и високо компетентна :)

Кой ти казва? Като човек, който води някакъв вид физически практики, целящи общо укрепване на организма, здраве, добра фигура, не си ли ти тази, която би трябвало да дава отговори на хората?
Аз бих ти препоръчала да включиш в практиките си и силови тренировки, едно, че ще те доближат до желаните цели, второ, че ще подпомогнат останалите ти занимания. Направи ревизия на храненето си. Ако всичко до тук ти е наред, чак тогава се огледай за добавки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1