Спорт, осигурен от работодателя - как?

29.08.12
11:51

Здравейте :)

Работя в голяма международна фирма и искам да убедя ръководството да осигури на служителите ни спортни занимания - фитнес, аеробика. Ако някой вече е успял да се пребори за това ще съм много благодарна да сподели как е успял. Всякаква помощ и информация относно предимствате за фирмата ще ми е от полза :)

Благодаря предварително :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.08.12 12:10.

29.08.12
11:56

От 4 години работя в такава компания, последните година и половина АЗ поех инициативата от други хора за това и на всяка месечна среща предлагам различни идеи, свързани със спорта
Досега смятат, че това, че мъжете играят футбол, било достатъчна спортна инициатива, нали се сещаш, че това са 20 човека от 300…
Ако фирмата ви е 200 човека и осигурява карта за фитнес на служител средно за 50лв, с евентуалното намаление от фитнеса, ще им излезе 10 000лв на месец... не е лесно да убедиш закостенял мозък, дошъл да прави бизнес в България, защото е по-евтина работната ръка, да даде 10 000лв за благото на служителите.
Нашите от няма и къде, организираха 2 пъти в седмицата народни танци и понеже имаше много желаещи, казаха, че ще е по 4лв посещението, което УЖ щеше да е инициатива на компанията, абе смешна работа, отсега ти казвам тея, дето си местят бизнеса в България са големи евреи, само ще си строшиш нервите.

29.08.12
12:23

казано от Ivelina Milkova на 29.08.12, 11:51:

Здравейте :)

Работя в голяма международна фирма и искам да убедя ръководството да осигури на служителите ни спортни занимания - фитнес, аеробика. Ако някой вече е успял да се пребори за това ще съм много благодарна да сподели как е успял. Всякаква помощ и информация относно предимствате за фирмата ще ми е от полза :)

Благодаря предварително :)

Сдуши се с HR-а на фирмата и убеди него. Той си знае работата от там насетне. Преди години аз работех на такава позиция в една фирма и в сградата имаше фитнес - успях да убедя шефа в полезността на такова начинание, издействах отстъпка от залата за фирмено ползване, но колегите с техните закостенели и мързеливи мозъци не пожелаха да тренират.
Та значи, ако не си HR, постарай се да убедиш него. Това няма да е толкова трудно.
Ако си HR - значи би трябвало да познаваш шефа си и да знаеш начина му на мислене- използвай го. Моят навремето много искаше да го възприемат като team-boss (да е интегриран с колектива), така че използвах този момент.
Иначе: освобождаване на стреса, повишаване на мотивираността, повишаване на имиджа на работодателя сред служителите и обществото, привлекателност за нови служители, промяна в профила на новия служител (различна йерархия на потребностите у трениращ и нетрениращ човек),ако щеш и намаляване на текучеството....Всичко може да използваш - трябва да знаеш кое е слабото звено на фирмата и да акцентираш на него.
Не знам дали имаш предвид като мен - карти за фитнес като социална придобивка или оборудване на цяла зала във фирмата (второто е близко до нереалното според мен). Ако фирмата Ви е в лошо фин. състояние или шефа е стиснат - помисли за процент лично участие на служителите - 30 за тях, 70 за фирмата... Много начини има...Трябва само въображение.

29.08.12
12:26

А да питам, каква ви е файдата от цялата работа? Ще спестите 20 лв. на месец?

Първо се интересувай дали колегите ти са заинтересувани и биха подкрепили една подобна придобивка и дали биха я ползвали.
Не рядко съм виждал как някой се мъчи да убеди в нещо шефа, той го осигурява и накрая го ползва само тоя който е успял да убеди шефа. Би се получило тъпо за теб самата.
Аз например не бих се хванал да убеждавам шефа в подобно нещо, не защото не бих успял или защото няма пари или възможности, а защото няма за кого освен за мен си. Просто колегите ми не биха спортували даже да им плащаше шефа.
Друг въпрос е, че това не е държавна политика. За фирми които правят не много смислено допълнително здравно осигуряване на служителите си има данъчни облекчения, а за фирми които правят тиим билдинги или спортни мероприятия няма.

А доколкот си спомням от форума,  Вик има място за спорт на местоработата си, та дано да види темата и да се изкаже :).

29.08.12
13:31

казано от Петко К на 29.08.12, 12:26:

А да питам, каква ви е файдата от цялата работа? Ще спестите 20 лв. на месец?

По-скоро, ще спестят времето - до и от залата...което при някой е по-дълго от самата тренировка...

Мнението беше редактирано от Lasim Zeb на 29.08.12 13:34.

29.08.12
14:18

Това е вярно, само ако работодателя ви направи зала в офиса. Иначе, може да ви забута в зала, която той си избере и която да не ви е удобна.
Плюс това, не всеки ще иска фитнес, сигурен съм, че дори да има желаещи да спортуват, ще има поне 10 различни желания.
И дори да обзаведе зала, едва ли ще удовлетворява сериозно трениращите, щото една читава зала струва много и няма да се изплати скоро.

29.08.12
14:37

Е, аз в това отношени извадих баси и късмета, защото моя шеф е абсолютен фитнес маниак и така ни прави, както той самият се изразява “тийм билдинг” - във фитнес залата или на стадиона да тичаме. Някой от колегите в началото мрънкаха, особено по време на кросфит вторниците, ама сега вече сами започнаха да усещат резултатите от редовните физически натоварвания и се превръщат в супер ентусиасти. Даже в офиса си закачихме “Стена на славата”, където всеки отбелязва чинно своите “спортни” постижения и покрай нея винаги стават страхотни спорове и бъзици (rock)

29.08.12
15:35

Аз работя във фирма с над 5000 човека .. помолих човешките ресурси да измислят нещо по въпроса и те ми казаха че единственото което могат да направят е да издействат отстъпка от самите фитнес зали но не и да издействат пари от фирмата както и стана ... имам 10%  за 7-8 големи фитнес  зали :) Който пък 10% ме е срам да си използвам защото моята месечна карта е 30 лв хах

Мнението беше редактирано от Кицо на 29.08.12 15:36.

29.08.12
20:36

Точно днес ни осигуриха 4 служебни колела за каране през свободното време, което все пак е нещо :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1