Малко помощ за програмата ми

02.09.12
12:16

Здравейте всички, предварително се извинявам ако темата не е за този раздел, нов съм. Та значи искам малко помощ защото имам много дилеми - тренирам от година и малко (но през повечето време бях на стрийт фитнес) и от 2 седмици съм на фитнес, имам известен опит и с уреди , и с правилно изпъленение на упражненията и т.н. В момента съм със следната програма - 1 ден-гърди, 2 ден-гръб, 3 ден - почивка, 4 ден-бицепс трицепс, 5 ден-рамо крака, 6-ти и 7-ми почивка. Трудно ми е да усетя дали претренирвам. Да отбележа ,че никога не съм взимал нито химия нито добавки и нямам и намерение да взимам. 1-ви ден - правя 5 упражнения 3 серии - а именно 2 лежанки(лег и полулег), кофи,флайс и чест прес(което не значи ,че няма да ги променям от време на време). За гръб правя мъртва тяга, гребане с щанга, скрипец, гребане с дъмбел, трапец. Целта ми е да разширя гърдите, да разширя гърба и същевременно да го направя по-плътен. За бицепс и трицепс няма смисъл да пиша програмата, там нямам никакви съмнения. Др-то което е - в деня за крака и рамо се чудя по колко упражнения да правя и за 2-те групи, и за рамо какви точно да правя, за да го разширя и да го оформя по-топчесто ... И това е, тренирам за маса като цяло, тежа 66-7 килограма , 170 см съм, на 16 съм (почти 17).

05.09.12
09:56

Опа,всичко което ти пиша е моята гледна точка и не ми се спори с никой защо е така)).
За претренирането не се притеснявай още.Ще го усетиш ,но до тогава ще изтече много пот  от теб .
Според мен не може да тренираш в една тренировка рьце и в друга рамо с крака .Краката са ти полувината тяло.Програмата е класическа ,но аз никога не сьм я харесвал.И мисля ,че оригиналния вид е гьрди с бицепс,грьб и трицепс и рамо крака .или ако ти вьрвят рьцете -което най-вероятно е така.гьрди и трицепс -1-2 упражнения за трицепса,грь сьс бицепс -пак 1-2 за бицепса и рамо с крака.
Разширяването на гьрба и сьщевременно пльтност изискава време и килограми -ти за сега не разполагаш с нито едното от двете ,но пьк имаш мотивация и си само на почти 17.Още си в пубертета -както се казва за това само постоянство и не се отчайвай от големи разлики в килограмите зима -лято +- 5-8 кг.
Нормално е.
сьвета ми е -гьрди -нямам забележки освен при изпьлнението ,но това не мога да корегирам .
Грьб-махни гребането според мен и включи долен скрипец,тягата се научи да я правиш както трябва ,а именно едно движение ,не да изпьваш пьрво краката после да се изправяш,гребане с дьмбел раката се отпуска до доло и мощно дьрпаш колкото можеш нагоре-при правилно полужение на тялото не се притеснявай от тежко-слагай фитил ,ако ти е слаба предмишницата.Какьв скрипец правиш не пишеш.
Крака -отделна тренировка-всичко-прасец две упражнения едно прав и едно седнал.заден крак пак две -сгьване на машина и римска тяга с леко.Бедра -клек -леко с него около 12-15 броя,напади ,разгьване на  машина.
Рамо -задно 1 упражнение 4 серии с леко около 12-15 броя.
      -предно бутане дьмбел или щанга отпред седнал -това ти е базовото.3х10-12
    средно-това е  затопките, които искаш-разтваряне.4х15-20.
      бутане зад врат или машина 3-10.
Масата ще ти дойде от храната ,не толкова от тренировките.тренировките и упражненията изпьлнявани правилно ще те предпазват от травми.
И нещо много важно-научи се да се концентрираш вьрху упражнението и паренето в мускула когато тренираш.Много е важно.другото е само местене на желязото)).пиши какво става.Успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1