Главозамайване по време на тренировка

02.09.12
13:53

Здравейте,
през последния месец започнах да получавам странно главозамайване и причерняване пред очите след изпълнение на хиперекстензии (гръбни преси). В нито едно друго упражнение не ми става така. Стажът ми е над 2 години и никога не съм имал подобни проблеми. По принцип имам ниско кръвно налягане и се чудя, дали точно това е проблемът.

02.09.12
15:20

Да не си орязал много въглехидратите. При мен в такива ситуации се случва да ми се вие свят за по 5-6 секунди когато се изправя по- рязко не само на тренировки, а и в ежедневието.

02.09.12
15:46

Нормално е,не се изправяй рязко в край на упражнението.Кръвната захар ти пада и за това е така.

Noctis Caelum

02.09.12
17:07

Мед или банан след тренировка.Другото ти го казаха.

Поздрави.

03.09.12
09:15

Мерси, момчета.

казано от Imam Ime на 02.09.12, 13:53:

Здравейте,
през последния месец започнах да получавам странно главозамайване и причерняване пред очите след изпълнение на хиперекстензии (гръбни преси). В нито едно друго упражнение не ми става така. Стажът ми е над 2 години и никога не съм имал подобни проблеми. По принцип имам ниско кръвно налягане и се чудя, дали точно това е проблемът.

Консумирай 40-50 грама декстроза преди тренировка. Гледай и храненето ти преди това да е богато на въглехидрати. Изправяй се бавно и избягвай резки промени в напрежението в мускулите.

казано от Никола Фингаров на 02.09.12, 17:07:

Мед или банан след тренировка.Другото ти го казаха.

Поздрави.

Логика - нулева.

04.09.12
00:49

казано от Teen Power на 02.09.12, 15:46:

Нормално е,не се изправяй рязко в край на упражнението.Кръвната захар ти пада и за това е така.

Като лежиш се разпределя равномерно, като станеш всичката отива в краката и за това така. Но да не се изправяй рязко. Шегата настрана - от кръвното налягане е най-вече.

Мнението беше редактирано от aleks на 04.09.12 00:53.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1