04.09.12
15:17
Здравейте, оня ден си купих блендер и съм просто влюбен в тая машинка :)
Купих си го основно за да си правя едно зелено смути от книгата на Kimberly Snyder - “The Beauty Detox Solution”, която е голям хит на запад, но я няма преведена на български. Въпросното зелено смути се пие сутрин на гладно, съдържа 70% зелени зеленчуци и 30% плодове. Има пречистващо, разкрасяващо и витализиращо действие. Това е чисто зелено гориво, което ти дава енергия за целия ден, зарежда тялото с витамини, минерали, ензими, антиоксиданти и фибри. Заради това, че е пюрирано, то ефективно подхранва тялото, докато използва много малко енергия за обработка. Една чаша съдържа повече зеленчуци, отколкото повечето хора приемат за седмица или дори месец.
Ето и рецептата:
- 1 и 1/2 чаша вода
- 1 глава нарязана маруля
- 3-4 стръка целина
- половин сноп голям или 3/4 сноп малък спанак
- 1 нарязана ябълка
- 1 нарязана круша
- 1 банан
- сока на половин лимон
Това са 2 дози, едната може да запазите в хладилника или фризера за следващата сутрин.
Ето и клип как се прави смутито, макар, че аз лично слагам всичко на веднъж и бъркам :) А магданоза накрая дето го слага е добавено от нея, няма го в оригиналната рецепта, която ви дадох.
Надявам се да ви хареса и ще се радвам да споделите как ви действа :)
Ами това е, сега е ваш ред да споделяте любимите си рецепти за красота, отслабване или качване на маса :)
Правила съм си такова, както и веднъж с протеин ванилия, вода и грейпфрут. На вкус и двете станаха потресаващи. Беше ми нужно известно време да се съвзема от шока. (puke) :D
И аз съм си правил такова с банички, боза и кебапчета :D и ако позволите да използвам думите на колегата по-горе “Има пречистващо, разкрасяващо и витализиращо действие.” :D :D :D
12.09.12
13:02
Аз съм голям фен на подобни смутита.Една рецепта за протеинов шейк:
Замразен банан
Доза протеин
Прясно мляко
Подсладител-стевия,изкуствен,мед,декстроза...
Канела/какао
Става най-страхотното нещо на света,а ако добавите малко ягоди,а протеинът е шоколадов,вкусът е същия като милка с ягоди :)
Често съм си правел и смути-супа :D - пилешко(изпечено естествено),малко хладка вода и зеленчуци.Звучи гадно,но не е ;)
С омесване на толкова видове неща, детокс трудно ще стане. Аз лично не виждам смисъл от блендера, имам си пасатор, мачкам си. Ръчната работа по ме кефи, даже пържолите си чукам юмруци :D
Мнението беше редактирано от cocobutt на 29.09.12 00:48.
04.10.12
20:15
ми те тия зеленяши по това време на годината ги няма всичките, та си импровизирам. Правя си от банан, голяма зелена ябъка, 2с.л. ленено семе и сока на половин лимон. Става супер добро на вкус и се чувствам много добре като почна деня си с такова. И кожата ми е много чиста. :D