Инис: 2012 / 2014

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.03.14
00:08

Ей ме, на!
Гледам пролетно раздвижване, състезания с разкошен клек на Джулси, хубаво време...а пък аз дори тренирах три пъти тази седмица.
Не съм се набирала с фитил, сега правя шестици, т.е. бяха в сряда. Кляках на Смит, хубави, дълбоки десетки. И вчера така. Обичам да клякам всъщност, само да не ми тежи : ))))
Та, така беше в сряда, набирания и клек на Смит до 60-70 кг, кофи, кростренажор 20-тина мин.
Вчера - лег-преса, клек на Смит, лег до тройки на 60 кг и горен лег шестици на 40. Седя, чудя се и си казвам, ето, ти вече си един истински билдър - клекът и легът са ти равни :D
Днес - колело - 10-тина км в двете посоки общо, тяга - 3х3@100, румънска - 3х7@70, кофи 3х10. Тягите с фитили.
На всички има корем + разтягане.

Решила съм известно време да дърпам с фитили. Явно лявата ми ръка е по-слаба, а вече нямам никакви причини да дърпам смесен хват без смяна и без това. Отделно, ако просто обърна хвата, трябва да си дърпам 70 кг, които така или иначе ги мога и в надхват. Опитах веднъж, но с лявата в подхват е кошмар, боли ме и ми се отварят пръстите. Та накрая просто си намерих старите, верни фитили и смятам да ги използвам. Ще видим, де, аз не се заричам, но днес не беше лошо с тях. Вместо да мисля как да държа дебелия гладък лост, можех да се съсредоточа върху техниката си.

Много хубави събота и неделя - празник, слънце, 20+ градуса...мечта. Днес бях ухилена като някое лапе по път за фитнеса с колелото. Много искам един по-дълъг слънчев преход, едни поне 20-30 км в посока, малко пикник, разходка и обратно.  Дано стане скоро, само времето да е хубаво и да нагласим един добър маршрут. Раницата с хапване, вода, ентусиазъм и връхна дреха + слънцето...приказка ми се струва!
Обаче още ми се кара колело, много ми се кара, искам слънце и каране през гората...Живи и здрави да сме само.

И като казах здраве...боли ме вратът отдясно. Обхват на движение имам почти пълен, но боли. В чудо се виждам, обаче не знам какво да направя, освен търпеливо да чакам да мине. Само че завъртя ли се наляво по време на сън, сутринта положението се влошава. Кривна ли нещо през деня по-рязко - хайде хоп.

И последно - за месец - два хапване на хляб (и не само), стигнах 63+ кг, релефът ми хич го няма, а времето става хубаво...трябват спешни мерки! Но как, като апетитът ми е на 110% и расте и все съм гладна...

Ами това е с обобщенията засега. Утре (т.е. днес) - нова седмица, нови предизвикателства :)

Мнението беше редактирано от Инис на 10.03.14 00:10.

10.03.14
00:25

казано от Инис на 10.03.14, 00:08:

Ей ме, на!
Гледам пролетно раздвижване, състезания с разкошен клек на Джулси,

Клек..:)..аз замислям догодина по това време да ти мина тягата /200/ и да ги сразя с към 500 трибой (wasntme) :D

10.03.14
09:14

Поли, сега както тренираш умерено и за кеф, ще минат и вратът, и ръката за нула време! :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.03.14 08:58.

10.03.14
22:23

Дано, Боби,...че тренировките са приятни, невзискателни и там болежките много не ми пречат, т.е. заобикалям ги. Обаче в ежедневието наистина е неприятно, особено с работата пред компютър, с която повечето от нас се занимават...вратът ми направо се гипсира. И то това е от няколко дни, досега никога не съм имала проблеми с него. Ей тъй внезапно. Така се събудих една сутрин и така си стои - ту по-зле, ту по-добре.
Абе жива съм, сравнително здрава, стига ми. Мърморя си само за идеята :D

Джулси, ще я минеш, що да не...пази се здрава само. Всички състезатели имат потенциал за големи постижения и го реализират, ако преминат успешно през минното поле на контузиите. Те (контузиите) възпират устрема, не липсата на мотивация, тренировки и/или сила.
Ако не се лъжа, Европейското по трибой е в България тази година, за теб е добре да натрупаш международен опит, защото ако ще сразяваш някого догодина с добър резултат, то има смисъл само на международно състезание.

16.03.14
17:22

Уф, че хубаво!!! Тъкмо се върнах от тренировка и едно по-дълго каране на слънце, по алеи, по горски пътечки, по малко кал и по полянки. Отиването до фитнеса е 5-6 км, а след тренировката събрах още петнайсетина. Малко е хладно на сянка и духа вятър, но има и слънце, и беше много приятно каране, ама много приятно...И аз, понеже съм един такъв добър шофьор на колело :D, за малко да се обърна в едно поточенце. Пътеката минаваше до него, а бяха насипали някаква пръст и чакъл. И ми поднесе. Същото нещо на връщане го минах пеш :D
Жалко, че възможностите ми откъм хубаво време и опит с двуколката са ограничени, а горският участък не е много голям. Явно ще трябва да си търся истинска, голяма гора за каране.
И на алеите ми харесва, но природата ме привлича много. Днес бях много енергична, имах чувството, че мога да не спирам да карам. Сега, вече вкъщи, усещам, че съм доста уморена. Но пък подготовката за по-дълго каране върви : ) Вече си имам цел и посока на 20 км от нас, трябва да разуча откъде се минава точно. Е, по алеи ще е, макар че в тази посока има доста гористи местности, може да налучкаме някоя. Ще видим, много се надявам другата седмица да е хубаво времето и да карам повече...
Тренировките...нали няколко дни ме болеше вратът. В четвъртък исках много да тренирам, което рядко ми се случва вечер, обаче точно същия ден вратът ми беше много зле. Без да го въртя ме болеше много, едва изкарах деня на работа и честно да си призная, здравата се стреснах. Във вторник и сряда не успях да спя добре заради него и сигурно и това ме довърши съвсем в четвъртък...Вечерта много разтриване и в петък учудващо бях много по-добре. Сега ме боли леко, но поне се чувствам отново като нормален човек.

Вчера кляках до 70 кг, набирания 5х6, лег, корем, разтягане. Вечерта - гости, в чиято чест имаше торта, баница с ябълки, хлебчета...Част от тях са още налични, така че днес определено няма да заслабвам : )))))) Сутринта хапнах доста баница, може би заради това бях просто неудържима на колелото :D
Иначе във фитнеса днес - тяга - тройки до 100 с фитили, румънска  - десетки на 60, кофи, корем, разтягане малко.

Ами толкова засега.

Мнението беше редактирано от Инис на 16.03.14 17:22.

23.03.14
21:06

Много е хубаво да влезеш във форума и да прочетеш такива чудесни новини!

Аз тренирах в четвъртък и в събота, т.е. вчера. В четвъртък беше набързо, лег-преса, кляках и бутах лег до 60, без кардио, корем и разтягане.
Вчера обаче беше дълга тренировка, направо я удвоих откъм времетраене.
Кляках осмици в пирамида до 80, където направих 2 серии и свалих. Завърших с двайска на 50 кг.
Набирания неутрален хват 1х6, 4х7 (едната серия надхват)и после с лявата ръка 3, 4. Нещо не се разбирам с фитила, направо ми жули кожата и после по цяла седмица не мога да се набирам с него.
Вече ще правя сериите набирания в седмици, докато ми олекнат и докато преценя, че няма кривене. После идва ред на осмиците.
Корем - повдигане на краката от лег, малко въртене на халките в стил “Skin the cat”.
Екстра беше. После кардио - пътека 20 мин, тичане.
Накрая отидох да се разтягам, обаче тъкмо беше започнал един от видео уроците, някакъв аеробен тип в стил “Изгори мазнините” :D и не можах да се удържа...подскачах ли, подскачах с едни гирички 0,5 кг., размахвах ги и подскачах : ) Голяма забава беше. И там имаше упражнения за корем, за не знам си какво, но най ми хареса подскачането. Което ми напомни, че сега нямаме репетиции в танците и сигурно затова тъй ми се скача.
Ами поскачах си към половин час, толкова май беше урокът и после се поразтегнах и това беше. И от толкова размахване, сега имам мускулна треска на раменете. Горките, хич не издържат :D

Днес ми тренираше, обаче се разболях. Гърло-мърло и главата ми беше оловна днес сутринта. И макар че спах доста, не спах добре. Пропуснах тренировката, понеже не искам да рискувам да се влоша. Затова пък чистя цял ден.

Ами това е, дано съм по-добре до утре...

Мнението беше редактирано от Инис на 23.03.14 21:06.

29.03.14
14:18

Нещо ми се пише, а и утре не знам дали ще успея...
Не тренирах цяла седмица, болна бях и изобщо нямах възможност. Кашлици, нос, тежка глава, виене на свят - през всичко минах и си изкарах с няколко парацетамола, няколко чая и бонбонки за гърло. От вчера съм по-добре, макар и да кашлям, но поне се чувствам добре.
Иначе съм много сънлива напоследък, доспива ми се рано, сутрин ставам трудно, а спя поне по 8 часа. Миналата седмица даже една вечер заспах в 20,30…нещо, което не си спомням да ми се е случвало. И сутринта още ми се спеше.
Ама тъй де, здрава да съм, ще си лягам по-рано и така.

Днес тренирах, приятно беше и леко беше, че нямам сила хич. Клек на Смит до 70 кг. 2х8 и после няколко осмици на 70. Горен лег с щанга до 35 кг 2х8 и после за мой срам свалих на 30. Гръб малко - лат машина и пулдаун и корем в комбинирани серии. Пътека 20 мин - 10 ходене под наклон и леко тичане после. Разтягане и обратно вкъщи.
Сега ще ходя на танци за 1 час, времето е хубаво и мисля да изкарам колелото. Не че е далеч - около км е, но ми се кара колело...и искам утре да карам по-продължително. Дано стане, че аз едни планове си правя, то все друго става. Пък трябва и да се чисти, учи, пазарува, готви...какво ли не.
Ами, хубав ден на всички нас!

30.03.14
22:37

Ей ме на и днес.
Открих сезона на лостовете, но никак не съм доволна.
20-тина км. с колелото, малко черен път, топло време, голямо удоволствие. Много ми се кара колело, даже и като карам, пак ми се кара :D и не ми се иска да се прибирам. С дългия маршрут не се получи днес, понеже времето ни притискаше. И от дистанцията на времето може би и по-добре, че не стана, понеже се прибрах доста уморена от тренировката, а ако трябваше да карам още 20 км, чудя се как щях да ги изкарам...но щях де, ама друг път ще е.
Самата тренировка премина уж лежерно, но и трудно. Коремни - една двойка, и после единички. Тежи ми и веднага ме заболяха мазолите и дланите. Направо се ядосах. Малко skin the cat, тук-там някое набиране и кофички и обратно с колелото.

Снощи спах доста, обаче спах зле. Кашлях и се будих да кашлям, към 7 ч се поуспокоих, понеже станах, лапнах едно бонбонче и си легнах пак и така до 10,30. Обаче пак ми се спеше, не ми се ставаше хич. С тая кашлица не се подобрява много положението май, явно още бонбонки и чайчета ще трябват.
Ами засега е това, и все пак - приятно беше да потренирам навън, а особено да покарам колело.

Мнението беше редактирано от Инис на 30.03.14 22:37.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1