07.09.12
12:49
Продукти:
тарелка охладени пилешки гърди, около килограм
50 - 150 грама кашкавал
2 средно големи домата
сол, пипер, чубрица, риган - по желание
Приготвяне
Включвате фурната на 210 - 220 градуса. Докато се загрява фурната (~ 15 min), начуквате пилешките гърди на тънко и покривате дъното на тавата, предварително постлана с хартия за печене. Поръсвате с малко сол и пипер, настъргвате отгоре кашкавала. Поръсвате с малко чубрица и риган или с каквито други подправки предпочитате, например босилек, магданоз.
Нарязвате доматите на тънки филийки и покривате равномерно. Идеята е да не изсъхват и без това сухите пилешки гърди по време на печенето. Слагате в загрятата фурна и печете около 30 - 35 минути, без вентилатор.
Хранителни стойности (за 1 кг пилешко, 100 гр. краве кашкавал и 250 гр. домати) - на 100 гр. готов продукт - 127 КCal, 22,36 гр. белтъчини, 3,51 гр. мазнини, 1 гр въглехидрати, 0,38 гр. фибри, 43 мг. холестерол
По желание може отгоре да нарежете маслина, гъба, лук, чушка; може да изпробвате и с пилешко месо от бут
Подходящи напитки - бяло вино, бира, айран :)
Темата беше редактирана от 3OP3AMAH на 07.09.12 12:50.