08.10.12
11:53
Гледам други дамски дневници и установих, че аз ям ужасно много!
Днес ще се опитам да е по-малко:
Закуска: Смуути
Обяд: 150гр свинско с домат
Следобедна закуска: 3 яйца с масло
Вечеря: 150гр свинско с домат
Това принципно ми е много малко храна, около 1200 калории- нищо не е за моята фирма, аз и на 1500 съм гладна. Днес ако ми остане време от учене ще отида да тренирам, но ме съмнява да се случи... Възползвам се докато седя по цял ден да я намаля тази пуста храна.
20.10.12
13:33
Храна днес:
свинско,пилешко, кафе, витамини
Тренировката предстои:
опити за набирания, отрицателни
Военна преса: 5*30кг, 4*6*25кг
Скрипец: 5*6*35кг
Бицепс сгъване
Пръсти до лост
качване и слизане на ръце от позиция планк на степер (това много ме кефи как натоварва корема)
10мин кардио
И утре мисля нещо подобно:
Клек 3*7*35кг, 2*6*35кг
Мъртва тяга, не знам още с колко сигурно с 50кг
Напади 5*5*35кг
МВР
Гребане с дъмбел
ПС: И ходя на катерене. Много е яко, мисля хвата ще ми заякне чудесно. На всичкото отгоре се оказа, че ми се отдава доста. Като изключим факта, че имам trust issues…
Мнението беше редактирано от Mad Madame на 20.10.12 13:41.
22.10.12
13:37
Яденето днес:
кафе, смуути от череши и банан
пилешко 240гр
5 яйца с масло
50 гр сирене
23.11.12
17:53
От доста време не съм писала, бяха ми други неща на главата, оправдания разни... :)
Храната днес:
1 голяма немска наденица домашна (хахаха, това как звучи само!) 150гр
1 свинско каре 150гр
няколко кашута и бадема
3 яйца с чушка на тигана
Чакам да ми слегне пържолата и мисля да потренирам петъчно вечерно поради липсващо желание за социални контакти.
25.11.12
15:27
Вчера:
Опитах да направя 5 кръга от:
Клек 5,5,5,5,4*30кг
Тяга: 5,5,4,4*50кг
Напади: 5, 5, 5, 5*30кг
И на последният приключих на клека, направо се размазах... Тягата ми взе силичките, бях забравила какво готино движение е! Време: 18 минути. Имам мускулна треска къде ли не, дори на гърба от тягата! Не бях правила тяга от една година и съм много доволна, че успях такъв обем с 50 кила да направя. Мисля да я вмъкна отново в треновете. :)
13.02.13
09:54
Ей как лети времето! Исках да се похваля, че от средата на януари тренирам редовно със седмица почивка заради болест и миналата седмица успях да се набера! Много готино ми стана, защото не бях пробвала от мнооого време, а стана толкова лесно! Даже като видях, че ми е лесно първото направих още две, като третото вече ми беше доста трудно. Но съм много доволна, защото все още си тежа доста много, а и това ми е доказателство, че редовните и тежки тренировки имат резултат, защото на кила не съм мръднала и не ми личи, че тренирам. :))) Мисля, че успях да се набера най-вече, защото ходя по 5 пъти седмично в залата и защото бях започнала да правя отрицателни набирания, които в началото бяха адски болезнени. Сухожилията ми ме боляха много време, заедно с мускулите. Но се адаптирах. Другото, което успявам да правя са правилни лицеви упори с прибрани лакти, което пак си ми беше цел. И скоро ще мога направя 5 повторения на странична преса с 17,5 кг, което винаги ми е било мерак. Иска ми се да понамаля и яденето сега и да сваля излишните сланини, това ще ми е следващата цел. А и да започна да клякам с човешки килограми.
Лек ден на всички!
05.09.13
13:15
Здравейте,
реших да си подновя дневника, да видим колко редовно ще се вписвам, но ми се иска да чета и да изпробвам нови идеи.
От февруари много вода се изпи и много ядене се изяде. :)
Преди два месеца най-после дойде момента да спра с безразборното ядене и да обърна внимание на тренировките. Доста време ми отне докато свикна да ям по-малко, но вече е доста лесно и не се измъчвам. Тренирам почти всекидневно. Преди около две седмици започнах да чувствам задоволство от вида си и до днешна дата съм все по-щастлива от резултатите. Свалила съм 2,5 кг и доста от обиколките. Храня си се съобразно, като естествено си позволявам от всичко, защото ограниченията ми влияят зле. Като цяло режима е ВМ-НВД. Май ще се наложи да започвам отново добавките, защото напоследък имам ужасно главоболие и отпадналост след тренировка, явно не се възтановявам добре. И изниква въпросът на какво може да се дължи главоболието и отпадналостта?
Тренировките са доста интензивни, най-вече тежести. Ето последните два трена след двуседмична пауза поради почивка:
Вторник:
5 кръга от:
Мъртва тяга: 5*50кг
Странина преса: 5*15кг
5 кръга от:
Клек: 5*40кг
гребане с дъмбел: 5*17,5кг
5 кръга от:
МВР: 5*10кг
ренегатско гребане на пейка: 4*16кг
време: 45 мин
Сряда:
5 кръга от:
Вигане крака от вис: 10
лицеви опори: 10
Набирания с лек отскок: 3
време: 15-20 мин
И двата дни карах много колело и доста се скапах (около 13 км на ден). Даже вчера вечерта толкова ми беше отмаляло, че го заебах до фитнеса и се прибрах с трамвая. Това явно се дължи на факта, че принципно не карам колело и се оказа, че всички включително баби и дядовци са по-бързи от мен. Мисля да му дам шанс до октомври докато застуди и да видим дали ще посвикна.
Целта сега е да си влезна в категорията за моя ръст: 54 кг, като много държа да свалям почти само мазнини, т.е. искам да сваля 4 кг мазньок. Срок ми се върти из главата като средата на декември. Сигурно ще се наложи да намаля алкохола и джънка.
яденето днес:
1. 30гр бекон
2. домат, краставица, 250гр телешко варено
3. 3 яйца варени
4. праскова
5. За преди лягане не съм взела още решение какво ще е... някакво месо сигурно със сирене.
Трена май ще е 20 мин курс в фитнеса, че днес няма време за повече.
05.09.13
13:41
Отделно искам да попитам дали тази комбинация от добавки ще ми даде сили на рестрикция да тренирам и да функционирам нормално.
Ultra Omega 3 NOW
Vitamin D NOW
Mg Citrate NOW
Vitamin C NOW
L- Glutamine NOW
Vitamin A+D NOW
бирена мая
И се чудя дали да добавя и тези:
Amino Komplex Pharmaline
Kreatin HCL Pharmaline или Acetyl L-Carnitine, HCI
05.09.13
14:22
казано от Mad Madame на 05.09.13, 13:15:
Здравейте,
реших да си подновя дневника, да видим колко редовно ще се вписвам, но ми се иска да чета и да изпробвам нови идеи.
От февруари много вода се изпи и много ядене се изяде. :)
Преди два месеца най-после дойде момента да спра с безразборното ядене и да обърна внимание на тренировките. Доста време ми отне докато свикна да ям по-малко, но вече е доста лесно и не се измъчвам. Тренирам почти всекидневно. Преди около две седмици започнах да чувствам задоволство от вида си и до днешна дата съм все по-щастлива от резултатите. Свалила съм 2,5 кг и доста от обиколките. Храня си се съобразно, като естествено си позволявам от всичко, защото ограниченията ми влияят зле. Като цяло режима е ВМ-НВД. Май ще се наложи да започвам отново добавките, защото напоследък имам ужасно главоболие и отпадналост след тренировка, явно не се възтановявам добре. И изниква въпросът на какво може да се дължи главоболието и отпадналостта?
Тренировките са доста интензивни, най-вече тежести. Ето последните два трена след двуседмична пауза поради почивка:Вторник:
5 кръга от:
Мъртва тяга: 5*50кг
Странина преса: 5*15кг5 кръга от:
Клек: 5*40кг
гребане с дъмбел: 5*17,5кг5 кръга от:
МВР: 5*10кг
ренегатско гребане на пейка: 4*16кгвреме: 45 мин
Сряда:
5 кръга от:
Вигане крака от вис: 10
лицеви опори: 10
Набирания с лек отскок: 3
време: 15-20 минИ двата дни карах много колело и доста се скапах (около 13 км на ден). Даже вчера вечерта толкова ми беше отмаляло, че го заебах до фитнеса и се прибрах с трамвая. Това явно се дължи на факта, че принципно не карам колело и се оказа, че всички включително баби и дядовци са по-бързи от мен. Мисля да му дам шанс до октомври докато застуди и да видим дали ще посвикна.
Целта сега е да си влезна в категорията за моя ръст: 54 кг, като много държа да свалям почти само мазнини, т.е. искам да сваля 4 кг мазньок. Срок ми се върти из главата като средата на декември. Сигурно ще се наложи да намаля алкохола и джънка.
яденето днес:
1. 30гр бекон
2. домат, краставица, 250гр телешко варено
3. 3 яйца варени
4. праскова
5. За преди лягане не съм взела още решение какво ще е... някакво месо сигурно със сирене.Трена май ще е 20 мин курс в фитнеса, че днес няма време за повече.
Здравей,
Тъй като виждам, че и ти си на ВМ-НВХ , тренираш с тежести като мен ( и вдигаме г-д еднакви килограми) и тренираш поне 3 пъти седмично, отделно правиш и доста кардио, писала си, че имаш главоболие и не се възстановяваш добре след тренировка. Аз имах същия проблем преди месец - не знам дали при теб е от това естествено, но при мен специално се оказа, че храната ми е по-малко за физическата дейност, която извършвам (освен всички тия блъскания във фитнеса ходя и 2 пъти седмично на кросфит). Възможно ли е според теб отпадналостта ти да идва от това, тъй като ти си знаеш все пак колко ядеш и колко тренираш и тн. Или пък наистина да не възстановяваш добре, защото и това го правех преди - тренирах почти всеки ден, а сега гледам да е през ден. Всичко са само предположения, но понеже имах същия проблем, реших да пиша:)
П.С и аз съм на рестрикция за сваляне на мазнини:)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 05.09.13 14:23.
05.09.13
15:04
Здравей Адриана,
значи не съм само аз с главоболие след тренировка, защото не открих особено много материали в интернет с подобни оплаквания. Твърде е възможно да си права и храната да е твърде малко, а активността твърде много. Особено при по-продължителни рестрикции, въпреки, че аз си правя често и свободни дни и си хапрам повече, ям и хляб понякога, сладолед, шоколад. В смисъл, че си вкарвам и бърз въглехидрат в известни количества. И аз започнах с кросфит и много ми хареса, но там направо ми се пръсна кратуната вечерта след една тренировка. Подозирам, че може и да се дължи на слънцето: кросфита на открито, карането на колело и то на слънце. Макар, че на почивката прекарвах също много време на слънце и го нямаше този проблем. Ако не отшуми до края на седмицата ще тествам с малко повече храна, въпреки, че си ям: имам достатъчно дни в седмицата с над 2000 калории.
06.09.13
18:19
Вчера трена:
5*5*50кг напади
2*5*45кг, 3*5*40кг скрипец
малко корем
вечерята беше сандвич с пилешко филе на скара и скариди в пълнозърнест хляб
Днес
1. 100 gr селска шунка (няма такова в бг), краставица
2. 125 мл йогурт с манго
3. 50 гр луканка
4. 3 варени яйца
5. праскова
6. 3 пилешки крилца с тиквички на фурна
Трен: 30 мин курс за корема, че имам мускулна треска на всичко друго...
08.09.13
20:20
Измислих добавките :)
Рибено масло, магнезий, витамин Ц, витамин А, Д, Ацетил-Л-Карнитин, АЛА, БЦАА, Биотин и бирена мая
Яденето днес:
Calories 1,400
Fat 61%
Carbohydrate 18%
Protein 21%
без тренировка
Вчера:
5 кръга: 2*5*50кг, 3*5*50кг клек и 1*3*17,5кг, 4*5*15кг странична преса
5 кръга: 5*5*50кг мъртва тяга, 5*5*20кг гребане с дъмбел
2 кръга: саксонски наклони 10*16кг, 10 вдигане крака от вис
Мнението беше редактирано от Mad Madame на 08.09.13 21:33.
09.09.13
12:02
5 кръга: 3 набирания, ренегатско на пейка 16 кг, мвр 10 кг
5 кръга: мъртва тяга: 3*5*60кг, 2*5*50кг, странична преса: 15кг
яденето:
1. кафе с малко мляко
2. протеинов шейк с вода
3. 50 гр орехи, 2 варени яйца
4. 2 печени пилешки крилца, 80 гр филе Елена
5. половин праскова
6. 100 гр бекон, 25 гр черен шоколад
Мнението беше редактирано от Mad Madame на 10.09.13 11:20.
11.09.13
18:01
Днес леко ще изневеря на вм нвд и правя нещо като рбд.
1. кафе с мляко
2. смуути
3. 250гр свинско филе, броколи на пара
4. смуути, гризини
5. 100 гр филе елена, 10 гр черен шоколад
6. гулаш (тлешко, картофи, домати, лук, масло)
калории: 1500*
мазнини: 32%*
въглехидрати: 32%*
белтъци: 36%*
променени*
В полза на белтъците тъй като доста малко калории планирах, но вчера похапнах та не ме гони липса на сила днес.
Тренировката още не знам, мисля да е силова: напади, набирания, повечко повторения за корема...
Извадих калипера: доволна съм, че мазнините са разпределени по равно навсякъде, освен по бедрата ама то това ясно. Започва да ми се струва имагинерно да сваля още цели 4 кг мазнини ама да видим...
Мнението беше редактирано от Mad Madame на 12.09.13 13:00.
11.09.13
19:33
4 кг мазнини са си доста :) Ще стане, но ще е по-бавно..особено там, и моята борба е там;) Стискам палци
11.09.13
21:51
Аз се чудя какво и как да променям, за да се случи това. Реално погледнато на 54 кг трябва да съм към 13% мазнини, което ми се струва много малко и невъзможно за постигане. Вярно и преди съм била 54 кг, но мисля тогава си бях около 15-16% мазнини, сега ми се иска да искарам малко релеф тук таме, атлетично да изглеждам нека така да го кажем. Ще видим като ми дойдат добавките дали ще помогнат, защото аз вече се виждам, че стигам до момента, когато нещата ще стават трудно. С други думи взех да се харесвам и виждам, че процента мазнини е паднал значително и ще дойде скоро платото, когато няма да мога да мърдам надолу.
Приемам всякакви идеи за промяна на тренировки и начин на хранене, за да свалям само мазнини, много ми е важно и да съм адекватна и за останалите ми задължения през деня. Четох за ултимативната диета, даже книгата изчетох за една вечер, но ми се вижда много сложно и затормозяващо. Иначе бих я издържала, колко му е два дни на 1000 калории нищо не са. Някой тествал ли я е да каже какви резултати се наблюдават?
11.09.13
22:08
В момента съм на 13.8 % и искам да ги докарам до към 12%. Вече виждам, че става все по-трудно от този процент да смъквам надолу, затова и аз започнах да вкарвам добавки. Още повече,че искам и да кача поне 1 кг мускулна маса, успоредно със свалянето, което си е общо взето в далечното бъдеще :Д Посъветваха ме да спра млечните, да вкарам 1-2 с.п. сусамов тахан за закуска и да пия зелен чай сутрин и 1 час преди трен. Да хапвам по 1 грейпфрут със закуската. Другото е добавки.. и евентуално да вкарам 1 зареждащ ден, в който да намаля мазнините и да вкарам 100-200гр ориз или картофи. В момента го правя.. пък ще споделя дали има резултати скоро :)
П.С а това 2 дни на 1000 калории, честно казано не виждам как ще помогне за трайното сваляне на мазнините..ще се радвам, ако някой може да обясни, че ми стана интересно и на мен
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.09.13 22:09.
11.09.13
22:39
Има статия за ултимативната диета, накратно е обяснено за какво иде реч: http://www.bb-team.org/articles/4001_ultimativna-dieta-ultimate-diet-20 На мен проблема ми е по-скоро, че 4 от 8 дни са високовъглехидратни, а аз съм възпитаничка на Спайдъра и трудно бих се пречупила с тия проценти... Не, че не ям торти и пасти и алкохол си пия, ама тогава не се пъна с проценти и сметки. :)
П.С.: Чудесно изглеждаш, браво за резултатите!
11.09.13
23:03
И аз съм възпитаничка на Спайдер от скоро:)) Прочетох статията, всичко звучи супер, само това изречение малко ме притеснява ” Нека сме наясно - тази система няма да ви помогне да поддържате постигнатото, ако спрете въглехидратната и калорийна ротация и/или намалите тренировките. Ако сте съгласни с прочетеното дотук, давайте напред!” Това май значи, че трябва да си карам така постоянно,ако искам да задържа резултата..
П.С Благодаря ти :)
12.09.13
13:53
Трябва да започна да се разтягам! Това от сумати време си го повтарям.
Разгледах дневниците на другите момичета. Извод: баси колко много ям, а съм на рестрикция.
Днес:
1. кафе, 250мл смуути (ананас, банан, кокос)
2. Манджа (телешко, масло, домати, лук) Толкова люта стана по погрешка, че ми действа като Фетбърбър! хахаха
3. 50 гр луканка
4. 200 гр печени свински ребра, броколи на пара (защо броколито ми пожълтява за 3 дни!?)
Калории: 1500
мазнини: 60%
белтъци: 25%
въглехидрати: 15%
Вчера и днес как ги заковах процентите, мастър съм!
13.09.13
14:19
Направих си плана за следващите 3 дни. Нямам време и няма да има социалнен живот, та нека стриктният и скучен уикенд започне сега:
Петък:
1. Кафе, две големи праскови
2. скариди в масло
3. 2 яйца, домати, краставици
4. 50 гр филе Елена
5. 150 гр пилешки сърца в масло, 250 гр спанак със сметана
Събота:
1. кафе
2. скариди с масло
3. пилешки гърди, домати, краставици
4. Рататуи (патладжан, тиквички, чушки, олио от рапица)
Неделя:
1. Кафе
2. 2 яйца, 50 гр филе Елена, домати
3. 50 гр кашкавал, домати
4. 250 гр свинско със сметана, зеленчуци на пара
Трена днес:
5 кръга: мъртва тяга 5*50кг, странична преса 5*15кг
5 кръга: 3 набирания, 5*16кг ренегатско на пейка, 5*3кг саксонски наклони
Мнението беше редактирано от Mad Madame на 13.09.13 21:30.
14.09.13
19:14
Тъй и тъй не отслабвам, та днес си взех Креатин. Изпих 2 гр преди малко. Колко грама да пия на ден? Май никоя жена тук не пие креатин... защо така? На опаковката пише до 3 гр на ден. Ако не съм утре плондер 3 гр как са на 58 кг тегло? Трябва ли да правя зареждане задължително в началото? Мислих евентуално 5 дни по 15 гр (разделени на 3 приемна или 4) и после по 3-4 гр на ден?
Мнението беше редактирано от Mad Madame на 14.09.13 19:26.
14.09.13
21:02
Не съм приемала креатин, но се надявам това инфо да ти е полезно ” По колко креатин трябва да приемам?
Достатъчен е прием между 3г-5г дневно, без
зареждаща фаза. Най-ефективно е да го вземате след тренировка или рано сутрин в
нетренировъчни дни. Ще усетите ефект след първата седмица.
Колко време да приемам креатин!
Ако искате да извлечете максимума от креатина трябва да го комбинирате с подходящ тренировъчен и
хранителен режим. Препоръчва се прием между 2 и 6 седмици последван от 4
седмична почивка за да проверите резултатите си.”
14.09.13
23:03
Толкова много хора имат нужда от креатин, че направо е престъпление колко малко се пие. Трябва да е наред с витамин Ц, Е, К, т.е. толкова важен, не че има някаква връзка между тях.
14.09.13
23:22
Ехааа, Цветане благодаря за мнението, много го ценя и ме убеди в избора ми.
Без зареждане ще е приема: 4-5 гр на ден, 6 седмици. Надявам се вече перманентната скованост в мускулите на краката да се отпусне скоро и да ми дойдат сили.
Днес тренировката: разтяжки, леки аеробни упражнения за комфорт. 1 час
ПС: На другият ден не установих задържане на вода или някакви неразположения. Мерих пулс: преди лягане, отпусната в леглото: 56, сутринта след кафето: 70, след 1 гр креатин и обяд: 66. И с калипера се пощипах: няма промяна в гънките, явно не задържам допълнително вода. Всичко си е в норми, и днес ще си купя дозите за 6 седмици. Бях взела една опаковка с 20 разтворими таблетки за тест. Ако на някой му е интересно: creapure ще пия.
Мнението беше редактирано от Mad Madame на 15.09.13 14:31.
15.09.13
21:16
Днес цял ден ям и съм много добре. Яко мазно, набарах едно страхотно сирене.
1. кафе с мляко
2. 2 яйца, 20гр 86% шоколад
3. 30 гр луканка
4. 130гр бекон, 20 гр 86% шоколад
5. 150 гр бяло сирене, домати, краставици
Мисля да хапна още черен шоколад...
Трен няма. Само 3*10 ивъл уийл от колена и чистене.
ПС: Яденето не спира, някаква нощтна лакомия (аз си знам от какво) ме налегна. тегля чертата на 2300 ккал. 350 гр диня, 100 гр филе Елена, 10 гр шоколад, гризини.... Май това беше.
Мнението беше редактирано от Mad Madame на 16.09.13 00:49.
16.09.13
19:33
5 кръга: мъртва тяга 5х60, странична преса 4х17,5
5 кръга: клек 5х50, гребане с дъмбел: 5х20
3 кръга: 8х10 мвр, 10 вдиганиякрака от вис
Фоум ролер, разтяжки
20.09.13
15:49
Ауууу нещо се поотпуснах тия дни: по 3000 калории на ден някъде. Ама да не решите, че се чувствам преяла! Няма такова нещо! :)))
та днес си викам да се поспра малко с яденето, че да не рева след месец плюскане, че съм дебела:
1. кафе, 50 гр орехи
2. манджичка (телешко, масло, домати, картофи, лук)
3. 175 гр свински врат с броколи на пара
ИИиии колко малко ядене, ще ме човърка цял ден тази мисъл!
Калории: 1300
Мазнини: 59%
Белтъчини: 29%
Въглехидрати: 12%
Ама като ям колко сила имам да тренирам! Направо къртя железата тия дни! Отивам да си напомпам гумата на колелото и днес пак почвам да го карам въпреки студа! И трен ще има. Мисля да се тествам свежарка дали мога от вис да се набера! Стискайте палци да не се разочаровам!
ПС: Викам си вечерта, бе мен луд ли ме е е*ал, че седя гладна и добавих 60гр сушен салам: калории малко над 1600.
Мнението беше редактирано от Mad Madame на 20.09.13 22:32.
20.09.13
17:56
5 кръга: 5х50 клек, 6х15 странична преса
3 кръга: 20 коремни от наклон, 5х60кг тяга
И ми стана зле от коремноъе та спряй. Прорязни болки около сърцето, и друг път ме е стягало тъй но не по време на трен...
Хубавата новина: мога да се набирам!!! Дори с надхват успях! Юхуууу!
22.09.13
15:30
1. кафе
2. кисело мляко, мюсли, портокалов фреш
3. свински котлет
4. пилешки гърди със сметана
5. бекон
Калории 1650
23.09.13
13:17
Вчера:
5 кръга: напади*50кг*5, военна преса*15кг*8
5 кръга: ренегатско на пейка*16кг*5, саксонски наклони*3кг*5
3 кръга: сумо тяга с пудовка*20кг*10, суинг*10кг*20
фоум ролер, разтяжки
Днес ядене:
1. кафе, мюсли, кисело мляко, фреш от портокал
2. манджа (телешко, картофи, лук, масло)
3. свинска пържола
4. пилешко със сметана
1400 калории
Мазнини: 54%
белтъчини: 33%
въглехидрати: 13%
24.09.13
14:42
малко ми е скучно яденето напоследък, но съм от тия дето като почнат да ядат нещо и могат по един месец на него да карат. :)
1. кафе
2. манджа (телешко, домати, лук, картофи, масло)
3. 50 гр луканка
4. 50 гр бадеми
5. 150гр пилешки гърди, 100 гр сметана, масло
Суплементация: витамин А, Д, магнезий, фолиева киселина, креатин
1420 калории
Мазнини: 62%
Белтъчини: 31%
Въглехидрати: 7%
26.09.13
14:56
Как ви се струва следната програма? В началото на всяка тренировка ще има загрявка и накрая мачкане на ролер и стречинг. Целта е функциононалност, кондиция, сила, мобилност и баланс. Като ми се иска в почивните дни да сложа някакви упражнения за баланс и ще се радвам на предложения. Как най-добре се тренира баланса?
Ден 1:
загрявка, Набирания за загрявка
Мъртва тяга 5*5
Гребане с дъмбел: 5*5
Добро утро: 5*5
Л-стоежи
Комплекс до 10 мин: суинг, клекове с пудовки, лицеви oпори
Ден 2:
загрявка
Странична преса 5*5
Дърпане на скрипец: 5*5
МВР: 5*5
Ренегатско: 5*5
Комплекс до 10 мин: скоци на кутия, клек с лицева опора със sandbag
Ден 3: почивка
Ден 4:
Набирания за загрявка
Клек: 5*5
военна преса: 5*5
Напади: 5*5
Саксонски наклони или наведи
Комплекс: лицеви опори, вдигане крака от вис, battle rope
Ден 5: почивка
Ден 6:
Набирания за загрявка
преден клек
Cable Push Pull
и други на скрипец, още не съм ги измислила
комплекс: за крака
Ден 7: почивка
26.09.13
23:00
казано от Mad Madame на 26.09.13, 14:56:
Как ви се струва следната програма? В началото на всяка тренировка ще има загрявка и накрая мачкане на ролер и стречинг. Целта е функциононалност, кондиция, сила, мобилност и баланс. Като ми се иска в почивните дни да сложа някакви упражнения за баланс и ще се радвам на предложения. Как най-добре се тренира баланса?
Моля, поясни малко:
- Функционалност за какво?
- Кондиция за какво?
- Мобилност за какво?
- Баланс на какво?
Програмата, която си написала, може да ти е полезна ако искаш да качиш сила(може би). Ще имаш вероятно някаква издръжливост, като да качиш няколко етажа. Мобилността, ако си съвестна с разтягането и мачкането, ще я затвърдиш.
27.09.13
19:37
казано от Цветан Василев на 26.09.13, 23:00:
Моля, поясни малко:
- Функционалност за какво?
От известно време карам корело. Също така искам от другият месец да започна и с една-две тренировки кросфит. Вече правих миналият месец и се оказа, че никак не съм във кой знае каква форма, в каквато си въобразявах, че съм.
- Кондиция за какво?
От известно време карам колело. Оказа се, че нямам издръжливостта, която отново си въобразявах, че притежавам. 13 км на ден ме скапваха (градско) наред с фитнеса и бързо окапах и намалих колелото...
- Мобилност за какво?
Доста съм скована, винаги съм била и смятам, че е крайно време да променя това. Нищо гимнастическо, просто нормална мобилност, присъща за човек на моята възраст. Най- трудно разтягам задното бедро, гърба ми е също много скован.
- Баланс на какво?
Установих, че не мога да карам колело с една ръка, без ръце. Освен това искам да карам сноуборд тази зима и добър баланс за този спорт е нужен. Искам да се науча да правя хендстенд и хубави пистолети... :)
В общи линии искам да насоча мотивацията ми за спорт и движение в друга посока. Стигнах до момента, в който целта да бъда стегната и да се харесвам в огледалото само ми пречи и не се чувствам удовлетворена. А обичам фитнеса, обичам да се движа като цяло и ако насоча мотивацията си в друга насока смятам ще се чувствам по-добре и по-доволна от резултатите си. Чувствам се помъдряла след това проницание! Време беше! :)
Ще помоля също за коментари относно Добро Утрото ми, което правя за първи път и сигурно е много криво. То дали е добро утро също не е сигурно, с 30кг го правих. Нещо не го усетих много силно в задната верига, а щангата ми се плъзгаше напред към врата, бях се изпотила вече...
Трена днес:
2, 1, 1, 1, 1 набирания подхват
Загрявка 5-6 мин
3*5, 2*4 мъртва тяга 60кг
5*5 гребане с дъмбел 20кг
5*5 добро утро 30кг
Л Стоеж: 1*35сек, 4*15 сек
5 кръга от: 10 клека с пудовка, 20 суинка, 10 лицеи опори, време: 10 мин 20 сек
Мнението беше редактирано от Mad Madame на 27.09.13 19:46.
27.09.13
21:21
http://www.youtube.com/watch?v=Iycq-kJann0
27.09.13
22:43
Ако искаш да го усещаш повече в задните бедра на дубрутрото, то ще трябва да държиш краката малко по-изпънати.
Ако “форма” се определя от това, дали издържаш кросфит тренировките, то с 5х5 няма да стигнеш далече. Няма да ти помогне и да педалираш по-добре. При 5х5 интензивността(по-скоро плътност, а не интензитет) е ниска, докато кросфит комплексите имат по-висока. За да караш по-лесно колело в градски условия ще трябва да караш колело в градски условия. Щангите няма да помогнат особено, при положение че вече имаш някакво основни ниво на сила.
За мобилността - разтягай. Прави йога.
Тренирай разнообразно, не се вкарвай в рамки, не забивай в еднотипни упражнения. Прави йога, прави нещо друго свързано с работа с тялото( Intuflow, Flowfit, Primal Move), вдигай разни неща(пудовки, торби, бухалки), прави нови неща. Прави различни серии, повторения, почивки. Прави нови упражнения.
Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 27.09.13 22:44.
28.09.13
14:07
Супер, събрах доста идеи за разчупване на тренировките :))) Благодаря Цецо!
Трена днес няма да го пиша, нищо исобено. Не бях сама та така...
Ядене:
кафе със кокосово мляко
царевични вафли без глутен, 50 гр бадеми
пилешки гърди със сметана
пилешки гърди със спанак и сметана
АЛКОХОЛ! :)))))
Мнението беше редактирано от Mad Madame на 28.09.13 14:12.
30.09.13
23:36
Тия два дни нямаше кога да тренирам, но днес карах 23км колело. И то заради добавките, трябваше да си ги взема от митницата. Едва се преборих с немската бюрокрация, но накрая дори успях да НЕ платя ДДС! Обаче сериозно обмислям как да си спестя това удоволствие да ходя пак при тях.
Храната днес, много малко белтъчини, но то с толкоз малко движение стигат:
1. кафе
2. кафе с кокосово масло
3. 100 гр бекон, 60 гр сурово сушен салам, 20 гр черен шоколад, 35 гр нуга, 1 сацума
Добавки: рибено масло, Магнезиев цитрат, витамин А и Д
Има и такива кофти дни откъм храна...
01.10.13
00:19
Храната е прилична :)
Ако се тревожиш за дреболии - ще си вдигнеш кортизола.