Как да си "излекувам" кръста навън

08.09.12
21:13

Здрасти! От доста време ме боли кръста,а това лято се разцепих от тренировки(стрийт фитнес),тичане и кво ли още не.Преди две седмици реших ида в болницата, където ми откриха протрузия и нискостепенна дискова херния.Само че съм на 19 години и дискова херния ми звучи прекалено пресилено.Видях и другите теми за този проблем и ми стана ясно, че тягата помагала.Аз обаче в зала не съм стъпвал от година и половина и ми се тренира навън.Дайте ми идея как да продължа да спортувам а и да си заздравя кръста.От както ме снимаха не съм тренирал и се пазя, а болката от два дена почти я няма и мисля скоро да започвам пак.
Мерси ;)

Това, че болката е спряла, не значи, че проблемът е отминал. Предлагам да отидеш при Цветан Василев в ЛТЛ за консултация. Иначе да, тягата заздравява кръста. Също и клековете и военната преса. Във вас може да се учиш на стойки на ръце и Л-стоеж, от тях заяква корема доста.

09.09.12
12:23

Точно след като ме снимаха си започнах студентския живот в нов град и просто не съм достатъчно ориентиран за да ходя по лекари и т.н А и личния ми е на 300 километра...Иначе да,знам,че тоя проблем тотална управия няма, но поне мога да заздравя кръста което да ми позволи да продължа да се натоварвам.Ще взема да отделям по 1 час на ден в залата тука само за кръста освен с клекове и тяга и така.Мерси :)

AA

10.09.12
23:39

И аз, и брат ми имаме проблеми с кръста. Той не мисля, че е ходил по лекари, но сподели, че като прави мъртвя тяга и хиперекстензии спира да го боли. На мен ми правиха скенер и откриха протрузия на L4-L5 дисковете. Забелязала съм, че като правя хиперекстензии наистина ме боли по-малко, а понякога въобще не ме боли. А от физиотерапията ми казаха, че трябва да си заздравя гърба/кръста и корема с упражнения - да има какво да ми държи стойката в общи линии. Надявам се да съм била полезна ;)

П.П.Наскоро навърших 20, а тоя проблем с кръста го имам поне от 3 години. Брат ми също някъде на тая възраст започна да тренира, не знам от кога е имал проблема... и дали има и той протрузия или дискова херния.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1