Спринтиране

10.09.12
23:19

Здравейте, аз съм на 17 години и вземам 50 метра за 5.89. Все още не съм тренирал на стадион и се чудя дали да продължа да се занимавам с това тъй като на мен тренировки ми повлияват изключително ( имам генетична предпоставка явно) а и мисля, че има какво да развия още. Какъв съвет бихте ми дали ? ;) :)

10.09.12
23:43

Питаш ни дали да продължаваш да тичаш или да не тичаш? Аз това разбрах от въпроса ти.
Тичай!

10.09.12
23:59

Занимавай се с атлетика, щом имаш ген, пробвай и други дисциплини като дълъг скок, виж какъв ти е потенциалът.

11.09.12
12:19

казано от Death__ на 10.09.12, 23:43:

Питаш ни дали да продължаваш да тичаш или да не тичаш? Аз това разбрах от въпроса ти.
Тичай!

Да в смисъл, дали да се отдам на това и да продължа да развивам това, което евентуално имам като заложби. Имам добра техника, физика и усет за дисциплината. Та затова реших все пак да се посъветвам с по-опитни хора ! :)

11.09.12
12:55

Продължавай разбира се и +1 за поста на Lachezar Tomov.

Един съвет: Докато не ги пробягаш в зала с уред, който точно може да ти измери постижението не си мисли че имаш заложби или поне трябва да ти го каже треньор по лека атлетика, тези 50 метра в училище недей да ги вземаш много на сериозно. Имах съученици , които твърдяха че хронометъра им е показал  4.8-4.9 секунди :) . В момента спокойно можеш да станеш европейски шампион на 60 метра с резултат около 6.60-6.65, а твоите 5.89 на 50 метра на обикновено игрище без екипировка  са предпоставка за българска версия на Юсейн Болт, така че сам си направи сметка колко е реално това постижение.Поздрави !!

11.09.12
17:46

казано от Владимир Димитров на 11.09.12, 13:26:

Един съвет: Докато не ги пробягаш в зала с уред, който точно може да ти измери постижението не си мисли че имаш заложби или поне трябва да ти го каже треньор по лека атлетика, тези 50 метра в училище недей да ги вземаш много на сериозно. Имах съученици , които твърдяха че хронометъра им е показал  4.8-4.9 секунди :) . В момента спокойно можеш да станеш европейски шампион на 60 метра с резултат около 6.60-6.65, а твоите 5.89 на 50 метра на обикновено игрище без екипировка  са предпоставка за българска версия на Юсейн Болт, така че сам си направи сметка колко е реално това постижение.Поздрави !!

Владо, благодаря ти много за съвета. На Болт съм му голям фен а за сравнението нямам думи. По принцип винаги съм бягал много бързо и сега се изненадах, защото учетеля по Фз. каза, че това е невероятно време, та затова исках да питам и други с такъв опит какво да правя за напред ! ;) :)

05.10.12
17:44

Здравейте пак. Позаинтересувах се малко намерих треньор по лека атлетика. В зала със екипировката и всичко ударих хронометъра на 5.80, което още повече ме изненада. Но бях и малко притеснен де. Но няма значение треньора стои и ме гледа и аз го питам колко той пак ме гледа. И като ми каза и аз за малко не отидох на 7-мото небе от щастие !!! Та дано и за напред нещата да продължат да се развиват по този начин. Благодаря ви за съвета беше ми от голяма полза  ;) :)

IS

05.10.12
18:21

Браво! Силно се надявам да продължиш да тренираш и то сериозно! Затова се ,,стягай в кръста” и успехите са в кърпа вързани 8-)

Мнението беше редактирано от Ivaylo Stefanov на 05.10.12 18:21.

Продължавай!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1