Продължителен апетит, съвети за храна.

12.09.12
09:30

Здравейте,
трябва ми малко помощ и предложения, направо на въпроса :)
По принцип тренирам всеки ден по 3 пъти на ден, сутрин, обед и вечер. Успявам и храненията по някой път да са ми по 3. Преди да продължа искам да Ви кажа, че не ми е целта да качвам излишни килограми а по-скоро обратното, ценител съм на изчистеното и здраво тяло.
Сутрешната и обедната тренировка са на открито, лостове, вечерната е Брейк или бягане.
Проблема ми е следния имам чувството, че постоянно мога да ям и изпитвам продължителен глад и апетит. Против съм всички видове изкуствени добавки и Месо.
Предложете ми някакви храни, които да мога да си консумирам по всяко време и да дават повече протеини.

По принцип се храня със зърнени храни, мед, млечни продукти, ядки, плодове, зеленчуци.

12.09.12
10:29

казано от venga dimitrov на 12.09.12, 09:30:

Здравейте,
трябва ми малко помощ и предложения, направо на въпроса :)
По принцип тренирам всеки ден по 3 пъти на ден, сутрин, обед и вечер. Успявам и храненията по някой път да са ми по 3. Преди да продължа искам да Ви кажа, че не ми е целта да качвам излишни килограми а по-скоро обратното, ценител съм на изчистеното и здраво тяло.
Сутрешната и обедната тренировка са на открито, лостове, вечерната е Брейк или бягане.
Проблема ми е следния имам чувството, че постоянно мога да ям и изпитвам продължителен глад и апетит. Против съм всички видове изкуствени добавки и Месо.
Предложете ми някакви храни, които да мога да си консумирам по всяко време и да дават повече протеини.

По принцип се храня със зърнени храни, мед, млечни продукти, ядки, плодове, зеленчуци.

Напиши ни годините и килограмите си.Вегетарианец ли си ? Това,че имаш голям апетит не е проблем в предвид усиленото ежедневие което имаш с 3 тренировки дневно.Бих ти препоръчал да разгледаш видовете хр. режими и да си избереш такъв какъвто би ти подхождал в зависимост от целите които си си поставил. Ако се храниш през 2-3 часа с качествена храна няма да се чувстваш постоянно изгладнял .

12.09.12
10:43

30г. 180см височина в момента съм 78-80кг. бях 74 ако сваля пак до толко няма да е зле ама както дойде.
Чудех се ако си купя някакви протеинови вафли ама много съм против изкуствените неща.  Другото което е ако ям през няколко часа, се чудя каква да е храната защото ще взема да качвам кг. а при мен в тренировките се усещат и 500гр. качване или сваляне.
Най-добре би било ако запазя кг. да не се качват нагоре или надолу.
Другото което пропуснах е че откачам да имам апетит към сладки неща ама просто не мога да се спирам имам чувството че тялото насила ме кара да ги взимам.

Мнението беше редактирано от venga dimitrov на 12.09.12 10:46.

12.09.12
11:27

Не знаеш какво да ядеш? Затова ти казвам да си избереш хранителна програма и от там да прецениш какви храни и по колко да поемаш.Пример - Ако избереш ВВД- високо въглехидратна диета /която не смятам,че е за теб щом си решил да сваляш/ то при нея разпределението на белтъчини - въглехидрати - мазнини е горе-долу  30%-50%-20%. От там вече ЧЕТЕШ кои храни какво съдържат и си изграждаш един режим на хранене който да спазваш всеки ден.Така и не разбрах вегетарианец ли си? Протеиновите вафли съвсем не са ти решение.Искаш белтъчини ? Набавяй ги от млечни продукти /сирене,мляко,кашкавал,извара/,от яйца от риба , от месо.. абе вариянти много стига да имаш желание и нужните финанси.Колкото до сладкото- НЕ ГО ЯЖ! Не и вафли , шоколади, пасти и т.н. Щом ти се прияде изяж някакъв плод или лажица мед .

12.09.12
11:55

НЕ съм вегетарианец, защото ям млечни продукти, Риба Сьомга.
Месо не ям.

12.09.12
12:06

При три тренировки дневно, при неядене на месо и предполагам, че консумираш млечни, риба вечер е абсолютно нормално да изпитваш глад. Яж сурови ядки - те засищат, пък и са полезни. Друг вариант - прави си сандвичи.

Мисля си, че не е лошо да премислиш и тренировъчния си режим, т.е. да преразпределиш натоварването евентуално. Не мисля, че има особена полза от 3 тренировки дневно (освен инцидентно), тъй като е невъзможно да бъдат всичките качествени. За някъде си се разбързал - за къде?

12.09.12
12:32

Абсолютно съм съгласен с Кольо.Предлагам ти да бягаш сутрин а над вечер да направиш тренировка с лостове.

12.09.12
13:42

Такъв е режима ми от години на сам. В най-лошия случай правя по 2 тренировки на ден. Дълго време се борих да го изградя режима няма смисъл да го развалям, като не ми пречи. За сега ми дава това което искам от него. Нямам никакви ядове възстановявам си перфектно и си имам сила и издръжливост за тренировките. Просто се чудя каква храна да запълва тези гладни дупки м/у храненията.
Не бързам за никъде, просто се наслаждавам на възможностите :)

Не говоря за разваляне на нещо... а за подобряване на резултатите. :)

Щом като има проблем с глад, значи не е лошо полека да увеличаваш храната (докато намериш равновесното положение).

12.09.12
14:09

Да то е неизбежно искам не искам почвам да хапвам постоянно :) ама лошото е че ще се появят и килограми, защото тази храна, която приемам не изчезва а просто се трансформира в енергия и маса.

12.09.12
14:14

А да се замисляш, че щом си все гладен, явно си недохранен? Т.е., тялото ти има нужда от повече (или по-качествена) храна?

Защо трябва да ядеш постоянно? Храната може да се подобрява в три посоки - количество, качество и количество + качество. Ще се появат нежелани килограми когато за достатъчно дълго време енергийният ти прием е по-голям от разхода. Не ми е много ясно какво искаш, обаче... товариш се физически, искаш да задържиш фигурата си и просто да не огладняваш, така ли?

13.09.12
09:52

Целта е да задържа килограмите без да огладнявам постоянно или когато огладнявам да вкарвам някаква храна, която да не се пази в запас а да се усвоява. Обаче каква да е тя, принципно ако пиех протеин щях да пия по 1 чашка като огладнея и готово, ама не пия.
А храните с протеини имат и въглехидрати и не са много подходящи.

казано от venga dimitrov на 13.09.12, 09:52:

Целта е да задържа килограмите без да огладнявам постоянно или когато огладнявам да вкарвам някаква храна, която да не се пази в запас а да се усвоява.

Вече ти дадох идея как може да стане това. Петко също.

Обаче каква да е тя... А храните с протеини имат и въглехидрати...

Яйца?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.09.12 10:13.

13.09.12
10:22

Яйца хапвам за вечеря тази седмица, х2, кашкавал и кис. мляко.
Ама то се яйца не може да се тъпче човек постоянно трябва и почивка :)

13.09.12
10:32

Купи си стероиди, то явно на теб няма как да ти се угоди.

Иначе, след така разразилия се литературен анализ “какво-кога-колко-защо”, моят съвет е да опиташ сусамовия тахан с мед.

13.09.12
10:36

Да това е идейно :) Тахана не е лоша храна, никак даже, може като огладнявам и да си разбърквам тахан с мед и някоя друга ядка :)

13.09.12
10:36

Целта е да задържа килограмите без да огладнявам постоянно или когато огладнявам да вкарвам някаква храна, която да не се пази в запас а да се усвоява.

Тя за да отиде в запас, първо трябва да се усвои и да не успееш да я изразходваш. Това може да стане със всяка една храна.

А храните с протеини имат и въглехидрати и не са много подходящи.

В месото и яйцата няма въглехидрати.

казано от venga dimitrov на 13.09.12, 10:22:

Аз ги ям всеки ден по 5 и още съм жив.

казано от venga dimitrov на 13.09.12, 10:36:

Да това е идейно :) Тахана не е лоша храна, никак даже, може като огладнявам и да си разбърквам тахан с мед и някоя друга ядка :)

Понеже в меда и тахана няма никакви въглехидрати, нито пък са калорични, нали?

Мнението беше редактирано от Петко К на 13.09.12 10:37.

13.09.12
10:40

Тахана е и доста мазен, но той се усвоява на 100%.

13.09.12
10:41

казано от venga dimitrov на 13.09.12, 10:40:

това как го установи? Или къде го прочете?

13.09.12
10:50

казано от CarnalK на 13.09.12, 10:41:

казано от venga dimitrov на 13.09.12, 10:40:

това как го установи? Или къде го прочете?

bb-team.org/articles/3915_tahan-neobhodim-i-zhelan-vav-vsyaka-kuhnya

13.09.12
10:51

Усвояемостта на храната зависи от много фактори. Количеството, качеството, концентрацията и качество на храносмилателни ензими, перисталтика, комбиниране на храни и Т.Н.
Много хора се тъпчат на свине, като усвояват много малко част от това, което консумират...другото го изсират(ако могат) или им гние по червата и Т.Н.

Сусамовия тахан е много хранителен, може да се брои за супер храна, която е достъпна като цена и би ти доставила прилична енергия, без да надува като балон.

От многото четене файда няма, има файда от практиката и черпенето на опит от други хора.

13.09.12
11:39

казано от venga dimitrov на 13.09.12, 10:22:

Предлагам ти сиренкииии цък Страшни саа!! (малко реклама си направих ;дд )

13.09.12
12:04

яко ;) Хубава рецепта изглежда.

Teddy

13.09.12
14:37

Ооо само да вметна, че и аз имам г/д същия проблем (нон-стоп съм гладна, не ям много месо и т.н.) но тези сиренки ме спасиха! Много са ми вкусни и много ме заситиха макар, че само от 1 седмица ги ям.Другото което е можеш да си променяш рецептата и да ги направиш сладки/солени и са удобни за носене.Пробвай ги! :))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1