13.09.12
07:07
Здравейте,
последните няколко месеца започна да се случва нещо с тялото ми от двете страни на подмишниците. Тренирам активно и един ден забелязах подутина първо от лявата, послед от дясната страна на подмишницата, която много бързо се уголеми и достигна размерите на футболна топка. Веднага спрях да тренирам и когато ме видя лекар каза, че е просто разтегнат мускул, който трябва да спра да натоварвам. Не тренирах 3 седмици и отмина. Когато на скоро започнах да тренирам отново се появи и болката е сякаш ме боли кокал, не кожно образование или мастна тъкан. Отидох на лекар който когато ме видя ми каза, че е тумор без да бъде правена рентгенова снимка и каквито и да било други изследвания, след което каза че може би е Липома - насъбрала се мастна тъкан и не е нищо опасно. Когато проверих какво представлява това си давам сметка, че симптомите които имам изобщо не отговарят на диагнозата. Подутината достига размерите на футболна топка за ден което при образуване на мастна тъкан отнема доста по-дълго време и болката която изпитвам е като от мусколна треска. Не мога да спя по гръб или на страни, а само по корем и изглежда сякаш подутините са пълни с вода. Намират се от двете страни на подмишниците ми. Имам час за друг по мое мнение по-квалифициран лекар чак в сряда. Моля дайте ми мнение, съвети и предположение какво според Вас може да бъде.
Благодаря много!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 13.09.12 07:08.
13.09.12
10:43
Определено трябва да отидеш на доктор.Аз имах същите симптоми макар че подутуната не беше на подмишницата а на опашката и размерите не бяха същите.Първо и на мен ми казаха че е липон но впоследствие се оказа че е киста.Така че отиди на лекар защото ако е нужно да те оперират трябва да е възможно най-скоро. :)
Поздрави !!!
Ей това е! На двама лекари си била и още тънеш в неведение... Едно от “предимствата” на нашата страна! Да живее България!
Стискам палци да се оправиш по-скоро :)
казано от VEGATA на 13.09.12, 11:12:
Ей това е! На двама лекари си била и още тънеш в неведение... Едно от “предимствата” на нашата страна! Да живее България!
говориш така защото не ти се е налагало да ползваш медицинска помощ другаде...уверявам те - откакто опознах датската здравна система и нивото на тукашните лекари, нашенските ми се виждат като божества.
Това с футболните топки ме уплаши....бих си помислил да не са лимфни възли, но чак с такива размери...?
Доста интересно наистина, щом казваш, но винаги има по-зле и това нашите не трябва да ги оправдава. Иначе аз съм се зарекъл, на лекар ще отида само, ако умирам!
казано от Ioana Pencheva на 13.09.12, 07:07:
Здравейте,
последните няколко месеца започна да се случва нещо с тялото ми от двете страни на подмишниците. Тренирам активно и един ден забелязах подутина първо от лявата, послед от дясната страна на подмишницата, която много бързо се уголеми и достигна размерите на футболна топка. Веднага спрях да тренирам и когато ме видя лекар каза, че е просто разтегнат мускул, който трябва да спра да натоварвам. Не тренирах 3 седмици и отмина. Когато на скоро започнах да тренирам отново се появи и болката е сякаш ме боли кокал, не кожно образование или мастна тъкан. Отидох на лекар който когато ме видя ми каза, че е тумор без да бъде правена рентгенова снимка и каквито и да било други изследвания, след което каза че може би е Липома - насъбрала се мастна тъкан и не е нищо опасно. Когато проверих какво представлява това си давам сметка, че симптомите които имам изобщо не отговарят на диагнозата. Подутината достига размерите на футболна топка за ден което при образуване на мастна тъкан отнема доста по-дълго време и болката която изпитвам е като от мусколна треска. Не мога да спя по гръб или на страни, а само по корем и изглежда сякаш подутините са пълни с вода. Намират се от двете страни на подмишниците ми. Имам час за друг по мое мнение по-квалифициран лекар чак в сряда. Моля дайте ми мнение, съвети и предположение какво според Вас може да бъде.
Благодаря много!
Здравей, Йоана!
Малко коментари:
1. Размер “футболна топка” - здраво преувеличение :) , вероятно е не по-голямо от пингпонг топче, но не е в това въпроса.
2. Лимфен възел, може да е доста неприятно - задължително изследване, а не само диагноза по външен признак.
3. Възпалени връзки/сухожилия няма начин да приеме такава форма и размер, ще боли неприятно за около седмица, но пък с почивка си минава и забравяш за него.
4. Липома - тя нараства много бавно, с години. Няма болка, само дискомфорт (ако пречи на движенията).
5. Тумор - не съм чувал за тумор да нараства с такива темпове.
Има и един друг вариант, свързан с тъканта на млечните жлези, но не се вкарвай във филми без да са направени изследвания.
Пиши какви са резултатите от изследванията.
Поздрави!