17.09.12
12:49
Здравейте,
страхотен сайт и форум
Аз предварително се извинявам, но искам съвет от по-компетентни от мен
Става въпрос за отслабване, от което имам нужда, но нямам време нито да ходя на фитнес, нито да си готвя специални храни или да правя някакви трудни и сложни рецепти
Имам в къщи кростренажор, който мога да карам вечер-след 21 ч., защото съм с две деца, сутрин излизам рано - в 7.30, карам едното на училище, другото е мъничко-карам го на градина, после съм на работа по цял ден седя на едно място и така до 18 ч.
Затова мога да спортувам след 21, когато оправя децата. Не знам и каква диета да прилагам през деня, т.е. ако може посъветвайте ме нещо, което да мога направо да го купя, защото не мога да си пека всеки ден по една пържлка от филе, да правя салатка от еди какво си и тн и това да го нося на работа...и много сложно ми е
Днес например съм си взела праскови и едно пил. бутче за работа, но не знам дали са подходящи, дали са съвместими и до колко ч. мога да ги ям....и въобще трябва ми нещо лесничко
Аз съм на 35 г. 63 кг, с които не изглеждам зле, но искам да стана 55 - това са 8 кг, коиот след второто раждане така и не можах да сваля от самосебе си, както стана с първото. Явно възрастта си казва думата, метаболизма и тн неща, които не са ми никак ясни, а за съжаление нямам и време да ровя по интернет и безкрайно да чета. Имах и такъв период и накрая толкова много се обърках от всичко, че се върнах в изходна позиция.
Благодаря ако някой ми обърне внимание и предложи нещо лесно за спазване като за мен. Много съм натоварена и прекалено заета и вече се отчайвам, че няма да мога никога да отслабна, а не искам да се оставям така да си пълнея и да си карам. Искам и да си вляза в дрехите. През ден-два карам кростренажора в комбинация с едни термо гащи, които се включват в тока, но мускулна треска до сега така и не съм получила от това, въпреки, че карам по 40 мин на 5-6 степен на тренажора. Не знам дали липсата на мускулна треска не значи, че нещо не изпълнявам движенията както трябва...Пробвала съм да карам тренажора сутрин в 6, преди работа и преди да вдигна децата, но е невъзможно, изцежда ме тотално и в 10 ч. на работа съм пълен труп, заспивам права-не мога нито да работя нито да шофирам после до в къщи. Моля Ви за малко компетентна помощ и съвет в няколко реда, просто някои прости лесни правила, часови зони и храни, които да следвам в комбинация с моя тренажор, който знам не е кой знае какво, но време за друго нямам никакво. Много благодаря предварително.
По принцип без съществено усилие от твоя страна не можеш да постигнеш съществени резултати. Но има няколко прости неща, които можеш да се опиташ да промениш в начина си на хранене:
1. Изключи захарта от храненето си. Това включва всякакви готови храни и напитки, които съдържат захар (дори да не е очевидно от вкуса им). Винаги проверявай съдържанието на готовите продукти, които купуваш.
2. Изключи хляба и хлебните изделия. Замени ги с ориз, картофи, овесени ядки.
3. Ограничи пържените ястия. Замени ги с печени, варени...
4. Ограничи плодовете, които ядеш, но за сметка на това яж зеленчуци, готвени, сурови, салати...
5. Не пий безалкохолни или алкохолни напитки. Пий само вода, 2-3 литра на ден. Чай и кафе е ОК.
6. Включвай редовно по малко сурови ядки и семена в храненето си.
НАЙ-ВАЖНО: Не се предоверявай на моите съвети. Те са моя личен опит. Не съм нито диетолог, нито лекар!
Мнението беше редактирано от Никола на 17.09.12 17:25.
17.09.12
21:35
Вчера говорих с майка ми относно хранаето. Тя също е много активна и ангажирана, прибира се в девет вечерта от работа. Работата ѝ е натоварена много. Ето какъв съвет ѝ дадох: ограничи захарта, джънк фууда и тестото. Сутрин рано е много лесно да си хапнеш едни овесени ядки с орехи например и докато чакаш да се напоят да си забъркаш яйца за работата, да вземеш някой плод и зеленчук. Вечер ако нямаш сили га си приготвиш храна хвърли една пържола във фурната, отнема точно 2 мин. Нарежи си до нея домати и краставици- не е нужно да са на салата- малко сол и са идеални. Сигурно има хубави филета и в България, които са лесни за пренасяне. Взимай си кисело мляко, разни смуутита за следобедни закуски... Има толкова варианти дори при липса не време. Важно е обаче и да се ограничи количеството на храната, но не стой гладна! Та това е от мен, успех!