24.09.12
13:46
Здравейте, на 15 съм и съм 92/3кг, 172см. Ако се запиша на фитнес дали ще мога да отслабна и да се оформя лека по лека.. ? Или няма смисъл фитнес защото килограмите ми са доста ?
24.09.12
14:07
Здравей,
Според мен фитнесът определено ще ти помогне да влезнеш във форма и да подобриш общото си здравословно състояние. Ако обаче искаш истинска и видима промяна -тогава няма как да минеш без правилен хранителен режим. Трябва да разбереш, че дори да тренираш редовно мускулите си и да ги стегнеш супер добре, на тях ще им е трудно да се покажат под слоевете телесна маса. Сега като казвам мускули, ти да не вземеш си представиш “буците” на бодибилдърките и веднага да решиш, че това изобщо за теб :) Аз визирам по-скоро онази равномерно развитата мускулатура, която се постига чрез редовните упражнения с тежести. Просто човешкото тяло е така създадено, че колкото повече мускули има в него, толкова повече калории може да изгаря то. Затова съветът ми е - пускай се смело във фитнес залата и се опитай да се храниш малко по-чисто и здравословно. Не мисли за това, като за някаква диета, защото това тотално ще скапе или поне ще затормози съзнанието и мотивацията ти. Карай ден за ден, лека полека, докато тренировките и добрия хранителен режим постепенно се превърнат за теб в навик и начин на живот. Желая ти много кураж и успех!