Възпален нерв на врата

24.09.12
21:07

Здравейте,

Днес след работа бях доста изморен и реших да дремна за 20тина минути. Събудих се с доста неприятна режешта болка във врата, имаше моменти дори когато дишането бе болезнено. Сега няколко часа по-късно съм малко по-добре, но болката си я има. В аптеката казаха да приемам мидокалм и вече пих 1 хап.

Въпросите ми са:

1. Мога ли да тренирам в сегашното ми положение и ако не докога?
2. Знам че въпроса не е за тук, но моля ако някой има представа да каже колко време се пият тези хапчета, иначе ще ги пия докато ми поотмине болката.

Благодаря предварително

24.09.12
21:21

1.Не. Поне седмица почини

2.Пият се една седмица по 1 табл. на 12ч, макс 3 табл. на ден на 8ч.

Съветвам те да не бързаш да си купуваш такива лекарства, а да започваш с аспирин и ревулзивни (мазила) с диклак, ибупрофен и др. Мидокалм се изписва по лекарско предписание, за предпочитане специалист, понеже тези лекарства имат важни противопоказания и не са за всеки, който е решил, че му има нещо. За да са още по-чисти нещата и всичко за да е изрядно може по-нататък да си направиш една рентгенова снимка по Колие профил на шиен отдел, за да се изключат остеофити (т.нар шипове) или херния.

редакция: виж и темата отпреди няколко дни http://www.bb-team.org/forums/viewthread/63752

Мнението беше редактирано от introducer на 24.09.12 21:24.

24.09.12
23:40

Привет! В никакъв случай не е добра идея да приемаш Мидокалм. Още от м. юни 2012 на сайта на Изпълнителната агенция по лекарствата е публикувано съобщение , касаещо приложението на Мидокалм. Вероятно хората в аптеката,където пазаруваш не са го прочели. Тук са няколко изречения от него:
Европейската агенция по лекарствата, препоръчва ограничения при прилагане на лекарствени продукти, съдържащи толперизон (Mydocalm) Лекарите трябва да спрат да предписват толперизон при други индикации освен спастичност след инсулт.
Инжекционен толперизон вече не трябва да се прилага.
Тук можеш при интерес да прочетеш целия текст.
http://www.bda.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=485:-mydocalm&catid=1:warnings-to-citizens&Itemid=66&lang=bg
Наистина трябва да починеш за около седмица и да опиташ с нестероидни противовъзпалителни - Например БиПрофенид , табл. от 150 мг. - 2 пъти по 1 таблета дневно за седмица. Може да добавиш и Милгамма Н - 3 пъти по 1 капсула дневно.
Ако все пак имаш нужда от миорелаксант, то има  няколко други препарата освен Мидокалм, които може да използваш.

25.09.12
11:33

Благодаря ви за помощта Камене и introducer.

Мнението беше редактирано от Dampio на 25.09.12 11:34.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1