Olympic Weightlifting - The Road to The Heavyweights

Прескочи до:

Еха, мина почти една година от последния пост.... Та накрато какво се случи за тази една година.
След последния пост, участвах на състезанието на Славия. Там изхвърлих 126кг и тласнах 167кг, най-добрия двубой който съм правил на състезание - 293кг. На следващия месец трябваше да участвам на държавното първенство, но не ни допуснаха.. Закъсняли сме да изпратим заявките за участие с 1 ден...  Планът до края на годината беше да участвам на световно първенство за студенти - FISU World championship и евентуално на Европейско първенство до 23г. От Май месец започнах подготовка за тези състезания, като имаше леки контузи, които ми попречиха да тренирам на 100% няколко седмици. До началото на Юли висчко вървеше по план, вдигаха се прилични тежести, докато не котузих коляното. Надявах се да е нещо леко, за това не ходих на лекар и се надявах да отшуми бързо. През това време търсих финансиране за участие на състезанието, но от всякъде отговора беше един и същ - пари няма! Коляното не мина повече от два месеца, пари няма, планът за състезанията отпадна. Най-накрая реших да отида на лекар, диагнозата - разкъсан менискус, възпаление на капачето и сухожилие на един мускул(забравих му името- от по-дълбоко разположените). Направих артроскопия на менискуса. За възпаленията отне повече време за възстановяване. След много часове физиотерапия и много стабилизиращи и лечбни упражнения, от середата на ноември започнах отново да вдигам тежести и то нулата. Вече тренирам усилено за нови състезания и рекорди. Още не съм достигнал формата от миналата година, но надявам се до няколко месеца да съм там. Сега първия тест е средата на Март на Държавно лично-отборно първенство.

Лични рекори преди контузията на коляното.
На лично тегло - 85кг
Изхвърляне - 135кг
Изтласкване - 171кг
Двубой - 306кг
Преден клек - 185кг
Заден клек - 210кг
Мъртва тяга - 220кг

Максимални тежести за момента
Лично тегло - 89кг (беше тежка зима..)
Изхвърляне - 119кг
Изтласкване - 156кг
Двубой - 275кг
Преден клек - 170кг
Заден клек - 190кг
Мъртва тяга - 210кг

След няколко месеца или година, пак ще има отчет.

По-здрави!!

Четири месеца по-късно. Минаха 3 състезания от тогава. Първото беше серадата на март - Държавно лично-отборно първенство, вдигах в категория до 96кг (въпреки че бях 90кг с дрехите 😄). Изхвърлих 120кг и 160кг на изтласкването - 2ри в категорията. След това средата на април участвах на аматьорското състезание на Славия. Тежестите там бяха 118кг изхвърляне и 169кг изтласкване. През тези 4 месеца изхвърлянето не ми върви изобщо.. Края на май - Държавно лично първенсто, отново в категория до 96кг (89.2 с дрехите). Изхвърлянето там отново не беше на нужното ниво, само 120кг, но направих личен рекорд на изтласкване на състезание 170кг. Класриах се 2ри. Лятото предстои много работа над изхвърлянето.

Постиженията за момента:
Изхвърляне - 130кг
Изтласкване - 170кг
Двубой - 290кг на състезание / 296кг на тренировка
Преден клек - 185кг / 180х2
Заден клек - 205кг
Лично тегло - 88кг

По-здрави!

Прескочи до:
Препоръчани продукти
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1