26.09.12
06:03
Здравейте, вчера сутринта след поредното кардио на стълбите, почнах да чувствам болка в дясното коляно. Ще се опитам да опиша най-подробно. При сгъване и разгъване на крака се усеща лека болка (рядко). При натоварване (слизане по стълби, тичане и каране на колело, клякане и т.н.) също ме боли. Болката е точно някаде при капачката, и като натисна с ръка там, ме заболява пак. Въпраки това се усеща като вътрешна болка, не някаде отвън. Утре ще ходя на лекар, ако не ми мине, и съм готов да чуя мнения на по-запознатите с тези проблеми.
За информация, преди съм имал травма също, и почивах половин година на хапчета, преди да се натоварвам пак. Сега ме боли само едното коляно. Другото е добре.
Темата беше редактирана от Владислав Петков на 26.09.12 06:04.
26.09.12
11:26
ЛЕКАР.
26.09.12
22:22
Да не те плаша излишно ама си трябва лекар и по възможност ЯМР.Аз така подцених такава болка и патих 2 месеца на кортикостероиди.При мен болката беше отпред на капачката, а се оказа скъсан заден рог на мениска и още 3 латински някакви наименования(просто снимката сега не ми е под ръка да ги напиша точно).По принцип болката при такива травми е най силна при спускания надолу.Мой съвет е да почиваш 2-3 дни напълно(без да натоварваш коляното) и след това ако пак има болка-на лекар.Съмнява ме някой тук да ти каже точна диагноза, тъй като през коляното минават много връзки,нерви,окончания и т.н.
11.11.12
17:41
Много важно е да не се подценява този проблем. Аз го имах същото, отидах на лекар в Дианабад (Шойлев) и там един некадърник ме убеди да се оперирам, след което стана в пъти по лошо. Оказа се, че е трябвало пълна почивка и физиотерапия и минава от само себе си (било е възпален хрущял). Чувала съм че Тони ГЕоргиев е най-добрият ортопед, утре съм при него да видим ще ме бъде ли или не. При всяко положение е нужен ЯМР и да спреш тренировките, ако тренираш.
16.11.12
15:52
Почини си добре и не товари крака временно. Тази почивка 2-3 дена максимум, ако не те отпусне напълно, тогава ще трябва да отидеш на доктор, макар че според мен това се е получило от претоварване по скоро и от недостатъчна подготовка.