Тренировка:
100 клека СТ
раменна преса с лоста 4*15
бицепсово сгъване с лоста 3*10
тяга 30кг 5*5 40кг 1*5
преден клек 20кг 3*10
обръщяне и тласкане 20кг 5*5
повдигане на пръсти с щанга зад врат 20кг 4*20
преси,планкове,ножици,повдигане на крака и др упражнения за коремни мускули
малко кълчене за мобилността в глезените преди и след тренировката
Обръщане и тласкане вече ми е любимото упражнение!!! Нищо,че са само 20кг.Всеки път ми по-лесно и по-лесно,чувствам,че цялото ми тяло работи в синхрон,концентрирано и стабилно.Нямам малки дискове,най-малките са ми по 5кг,а ако имах по 2,5 или 1,25 със сигурност щях малко да увелича.Но 30кг си мисля,че няма да мога да ги направя.
Както забелязвате,напоследък кардиото е на изчезване от моя дневник :) Убедена съм,че и без него ще постигна резултати
тяга 40кг. Кажете как е техниката.
http://www.youtube.com/watch?v=7mYiTEr3yHI&feature=youtu.be
Добро Утро (sun) ! Днес май ще утихне вятъра!!! Имам много из къщи за оправяне,затова тренировката е кратка.
ТРЕНИРОВКА
5 рунда:
10 лицеви
20клека СТ
10 тръстър с лост 10 кг
40 high knees
централен планк
Менюто е следното:разпределено на 3-4 хранения
370гр пилешко филе
2 варени яйца
100гр кафяв ориз с 5 гр зехтин
зелена салата с 5гр зехтин
доза протеин
200гр ВИта 6 зърна
Калории 1503 140б/43м/139в
Сутринта 1 чисто нес кафе.Зелен чай-направих си в 600мл вода 2 пакетчета-гол,неподсладен.Ще го пия цял ден.Най-много да си направя още едно пакетче.
Малко ми липсват млечните-особено кашкавала:D това мазно и солено нещо....:)
Последните няколко месеца голям напредък със солта имам.Месата не ги соля изобщо,салатите също,кафевия ориз и него без сол консумирам:P той ми сладни.Само варените яйца соля,щото мразя белтък и без сол ми е като сопол:D. Картофа и него съм на път да го ям безсолен.Това което соля,соля с хималайска сол.
Дубрутру! Скапан дъждовен ден (dull). На всичко отгоре ми е свършило кафето и се наложи да пия 3в1 (puke).
Храната за днес:ще я разпределя на две яденета,третото ще е доза протеин.На 3-4 хранения ми е много,хем ям,хем съм гладна после.Ама то мойто.....
Меню:
доза протеин
200гр хляб Вита 6 зърна
2 варени яйца
100гр пълноз.спагети сурово съст. 5 гр зехтин,домати
300гр пилешко филе
зелена салата 5 гр зехтин
Като сложа въглена от 3в1-то идват общо 131б/37м/148в
Калории към 1500 и малко отгоре
Вчера и оня ден голяма грешка-наядох се и тренирах след това.Щях да умра :@ Продължавам да тренирам на гладно.Така ми е най-добре.
Тренировката:
тяга 30кг 3*10 40кг 5*5
тръстър 10кг 3*10 20кг 5*1
преден клек 20кг 5*5
бицепс.сгъване с лост 10кг 4*8
ренегатско гребане 3*10
clean&jerk; мускулно 20кг 3*5
раменна преса с лост 10кг 3*10
напади лост 10кг 3*10 за всеки крак
хай-пул 20кг 3*5
кик-бек трицепс 2*15
планкове малко
повдигане и задържане на пръсти до отказ за прасец 20кг 5 пъти
По-добре ми е тренировката да включва повече мускулни групи.Краката почнаха да се пооформят.Струва ми се,че предния бедрен мускул се е изхлузил или нз как да обясна-като си стегна крака,едната глава на квадрицепса е непосредтсвено над коляното,даже направо върху него...Май забелязвам и напредък при прасеца,но няма да се урочасвам (sun). А единия ми гъз е по увиснал от другия,как да го коригирам това?
Ще си направя сега 2-3 зелени чая в към литър вода,да има да си пия през деня.
Към храната добавям едно парче домашен ябълков щрудел.Имах прилив на енегрия и набързо направих:
5 рунда:
10 коремни
10 лицеви
20 клека СТ
40 high knees
10 раменни преси с лост 10кг
Аз отивам да квася мляко.Приятна вечер :P
Добро утро.Понаспах се.Малкия седна на възглавницата ми с наакано дупе (wasntme) и нямаше как да не се разсъня моментално :).
Меню:
доза протеин
200гр хляб Вита 6 зърна
2 варени яйца
100гр пълноз.спагети сурово съст. 5 гр зехтин,домати
300гр пилешко филе
Калориите идват като вчера.
Зелен чай-3 пакетчета в 800мл вода.
Вчера освен чая,вода не съм пила...Ужас.Нямам даже 1 литър за деня.
Мисля днес да почивам от тренировка.Може би малко кардио ще вмъкна,че скоро не съм.Ей така,да не е без нищо,че се очертава дъждовен ден и пак няма да има разходка с малкото.
Качих малко снимки.На мен ми се струва,че съм поналяла в гърба и ръцете :) Изчистила съм още малко паласки и мазнина около пъпа.Тая долната част на корема ме убива....кога ще се доизчисти :@
Мнението беше редактирано от Juls на 26.03.13 10:27.
26.03.13
20:54
Видеото не се показва.
26.03.13
21:20
казано от JulsaVena на 26.03.13, 20:55:
https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=iY2paIdfSK4&NR=1
Не е леко за гледане...
Да допиша храната за вчера- към полунощ 5 филии с мед и масло (dull). Корема ми е подут от вчера и въпреки зеления чай-и крайниците са леко отекли-100% ПМС (fubar). Желязнята ми воля и психика могат да се пречупят само под въздействието на ПМС.:@ Броя вчерашния ден за зареждащ. Ако вкъщи нямаше тонове мед,нямаше да и се сетя да ям.Ама пусто....
Дадоха ми тея дни да пробвам Йохимбето на Праймафорс. При 10мг наведнъж-сутрин,на гладно,не ги усетих.Съвсем леко затопляне и потене имаше само. (shake) Интересно,защо така?
казано от Стоян на 27.03.13, 08:18:
Защото не си си въобразила по-силен ефект от него
Уж много хора го хвалят..(nrespect) Възможно ли е да ми е ниска дозата?
Менюто за днес:
100гр леща сурово съст.с 3 гр зехтин
240гр пил.филе
200гр хляб Вита 6 зърна
2 варени яйца
зелена салата с 5 гр зехтин
протеинче
133б/37м/119в
Оставям малко прозорче от калории,щото с тва ПМС (envy) да не се омажа много!!
Ще си направя повечко зелен чай,дано да ми отмие отока.3-4 пакетчета в 1л вода
Трен: Днес повечко стречинг и поработих върху техниката на упражненията.
Тяга 40кг 5*5
Клек хай бар 20кг 5*10 (nbad) Писна ми да клякам с 20кг.Нямам търпение да ми отвори пак възможност за зала.Само за тоя клек ще ходя до там...
Обръщане лост 10кг 1*20 20кг 5*5
Военна преса 20кг 5*5
Ами тва е силовата.Ще гледам да ми остане следобед време за малко кардио дейност.
http://www.youtube.com/watch?v=uyChZffKaQI&feature=youtu.be
Please,take a look :)
Аз виждам няколко места за корекция:
1. горната част на гърба увисва напред в началото на ставането
2. корема (заедно с таза) не е достатъчно стабилен за да инициира движението нагоре
3. бътуинка се получава от липсата на маратонки/подложки и т.н. + евентуално недостатъчна мобилност (но това няма как да се разбере тук)
4. не се вижда добре, но ми се струва, че използваш кръстосан хват, което допълнително те навежда напред
Мнението беше редактирано от Margi на 27.03.13 12:04.
Сега сложих дискове под краката и гледах да не навеждам гърба и пак се получава бътуинк.С кръстосан хват на преден клек ми е най-удобно.Ако е с другия,нямам мобилноств китките и лактите ми увисват
http://www.youtube.com/watch?v=oGQWciVoTBk&feature=youtu.be
Според мен е добре да засилиш малко горната част на гърба и пояса. Краката ти стават, но горната част на тялото леко увисва.
Мобилността изглежда достатъчна, но във всеки случай няма да ти навреди ежедневната работа за поддържането и.
Как да я засиля? В движението,в смисъл нещо като инерция ли?
И на втория по-добре ли е?
Мнението беше редактирано от Juls на 27.03.13 12:09.
Да я засилиш, в смисъл - помощни упражнения, които ще заздравят мускулатурата там. На втория е по-добре от гледна точка на това, че не ти се налага допълнително да стабилизираш за да не падаш назад.
Добре.Ако и тогава не изчезне бътуинка,ще се хвърля под влака вече :)
Има ли вероятност да е структура просто? (dull)
Понякога от структурата зависи, но подлежи на корекция. И не се хвърляй под влака, има много по-сериозни неща от бътуинк-ването при клек... :) Нямаш бърза работа или състезание, така че работи последователно и умно, и всичко ще си дойде на мястото. :)
Е сега,образно го казах :D
Ще работя.С постоянство ще има подобрение,дори и малко,все ще е нещо. Толкова ли е опасен бътуинка в крайна сметка?
казано от JulsaVena на 27.03.13, 12:23:
Толкова ли е опасен бътуинка в крайна сметка?
Не се умира от него :D ...но в дългосрочен план е по-добре да се избегне, ако целта ти е правилна техника и здрав гръбнак.
Добро утро.(sun) 1 нескафе и 1 зелен чай so far.
Започнах деня с 30 mins fasted cardio на велото с поддържане на скорост 34-36км/час на 5 от 10 степени.
По-късно ще направя някаква кръгова.Храната мисля днес да е предимно нисковъглехидратна.После ще описвам.
Тренировка:
5 кръга:
8 лицеви от колене
10 клека плие с 10кг
40 хай нийс
10 напади с 10кг по 5 повт.за вс.крак
6 повт.военна преса 10кг
10 коремни с 10кг над глава
10 сайд джъмпс
За време 17 мин.
Храната:
240гр пилешко филе, зелена салата 5 гр зехтин
2 бисквити обикновени
2 варени яйца,200гр Вита 6 зърна,домати и краставици 5 гр зехтин
протеин
Под всякаква критика...ГМО домати,малко калории,малко протеин....
Понеже на БГ език не намерих литература за бът уинк,прочетих ето тази статия и ми се обясниха някои неща чисто от анатомична гледна точка.Надежда има :)
http://70sbig.com/blog/2010/10/the-butt-wink/
29.03.2013
Тренировка 1.
Fasted Cardio- 6км ходене,30 мин вело поддържане на скорост 34-36км/час на 5 от 10 степени
5 рунда без почивка:
jumpin’ jacks 20
high knees 40
power squats 10
Тренировка 2: привечер
хай-пул 10кг*1*15 20кг*3*5
преден клек кръстосан хват 20кг*1*5 30кг *2*6
заден клек 20кг*2*10 30кг*2*6 40кг*1*6
тяга 40кг*5*5
коремни преси,планкове,повдигане на крака,ножици
Храна:
200гр вита 6 зърна
100гр домашна наденица на фурна
200гр варени картофи
3 варени яйца
салата зелена 5гр зехтин
салата домати и краставици 5гр зехтин
Течности:
1 кафе нес чисто
800мл зелен чай-4 пакетчета и малко чиста вода
Току що опекох пълнозърнест хляб с ленено семе,сусам белен и орехи.СМятах,калкулирах (wait) и стигнах до изводач,е в 100гр се съдържат 13б/10м/90в.
Вече ще правя,няма да купувам.Но трябва да си купя няква подходяща тава-висока и тясна.Сега го правих в плитка и кръгла и стана 3см :).Като пица....
Ленът, сусамът и орехите не е добра идея да се обработват термично, но нищо, не е толкова фатално.
Можеш да черпиш идеи за хляб от блога на Ваня.
Знам,че не е хубаво.Но търсих някакъв вкус специфичен,защото предния път като сложих само брашно,не ми допадна.Сега вкусът коренно се промени.
Благодаря за блога,ще го погледна.8-)
Днес- 30.03.- нетренировъчен
Имам да пишА курсова...пфф..:@.Оставих малкия при баба му и ще гледам каквото мога да свърша из дома и да почвам да пиша.
Храната после.Приятна събота (hug)
Храната :
Към 220 гр дом.пълноз.хляб
Около 50 гр мед
130гр пил.филе
Миш-маш
3 вар.яйца
2 зел.салати с 10 гр зехтин
800мл зелен чай
Нескафе чисто 1бр
Забравих,че сутринта пих фреша на един лимон,една ябълка и 1/2 връзка магданоз с дръжките
Мнението беше редактирано от Juls на 30.03.13 20:16.
Така....след вчерашното високо-въглехидратно тъпкане + ПМС,ставам тази сутрин като танк,едвам се движа.Стъпвам на кантара,след като освободих част от товара, и гледам +2 кила.Колена и глезени не се виждат (dull) въпреки всекидневния прием на зелен чай от около седмица насам....Природата си е природа и явно женското в мен не може да бъде потиснато...(wait).
Нито ми се тренира,нито ми се учи,нито ми се излиза-не мога да си обуя дънките,а анцунга ми стои като клин.Ходих да оставя малкия при баба му..даже маратонките ми стягаха..а халката ми се е впила в пръста (envy)
Стана много цветущо,но кво да се прави...Ще описвам после храната и тренировката(ако има такава :@ ).
споко, утре всичко ще се нареди :Д пък от 1 преяждане (ако е било такова даже) не ми си се вярва да стават такива работи :)
Обикновено след въгл.зареждане винаги качвам едно кило за по 1 ден.А при наличието на предменструален синдром винаги има допълнително задържане на вода.Не ми пречат двете кила на кантара,аз не се тегля често,защото не ме интересува.Следя с метър и огледало.Просто ми е гадно и некомфортно самото подуване,а няма да мине,докато не ми дойде,което не се знае кога точно ще се случи :)
Задържане 2-3 секунди,колкото за снимката. Надявам се до месец да успея поне 20 сек. да задържа. И да премахна обезопастелното оборудване :D
Мнението беше редактирано от Juls на 31.03.13 11:48.
Храната: досега
300гр пил.филе
миш-маш
150гр дом.пълноз.хляб
3 варени яйца зелена салата 5 гр зехтин
800мл зелен чай
едно чисто нескафе
Уф тая курсова ме ядоса тотално...