Дневникът на Juls

Темата е заключена.
Прескочи до:

31.03.13
20:28

Дописвам още 600мл зелен чай.:) Тая вечер пак ще меся хляб.Лошото е,че като има и докато не го изям,не мирясвам.Няма нищо общо с белия,който ненавиждам на вкус (puke)

31.03.13
20:36

как така го пиете тоя зелен чай ? щото гледам че и други съфорумци пият доста.. в смисъл топъл ли го пиеш или ? щот аз кат пия си топля 1 чаша в микрото и така :Д с 1 пакетче :Д

31.03.13
20:55

Правя си в една кана 800мл вода с 3 пакетчета и го пия студен,топъл,неподсладен-не ме бърка.

31.03.13
22:46

Който не е гледал Great Expectations по книгата на Дикенс,да го гледа! Уникален филм.Напоследък само бози правят,но този си струва времето за гледане!!!(sun)

31.03.13
22:54

казано от umad brah на 31.03.13, 20:36:

как така го пиете тоя зелен чай ? щото гледам че и други съфорумци пият доста.. в смисъл топъл ли го пиеш или ? щот аз кат пия си топля 1 чаша в микрото и така :Д с 1 пакетче :Д

Зеленият чай е специален, изисква да знаеш как да го приготвиш, за да се възползваш максимално от ползите му, да е приятен на вкус и да не ти друса нервната система. Методът ти, ако слагаш пакетчето във врялта вода и го държиш повече от 2 минути е по-скоро неподходящ.

Зеленият чай се приготвя при 70-80 градуса на водата, като се запарва около 2-3 минути. По този начин максимално се запазват полезните вещества и се постига най-добрия вкус.
В него се съдържат катехини, които са мощни антиоксиданти и теанини, изключително ефективни за намаляване на стреса и безпокойството, имат успокоително действие и засилват концентрацията (повече за теанина може да прочетете в статията: http://bbte.am/10nuLx6 ).

Като цяло чаят в пакетчета е с по-ниско качество, за предпочитане е насипният. За съжаление в България много трудно се намира достатъчно качествен и хубав зелен чай (след запарване водата трябва да става зелена, а не жълтеникаво-кафява).
На снимката е чаша зелен японски чай “Sencha”.

Приятно чаепиене : )

казано от karfi4ka на 31.03.13, 22:54:

казано от umad brah на 31.03.13, 20:36:

Зеленият чай е специален, изисква да знаеш как да го приготвиш, за да се възползваш максимално от ползите му, да е приятен на вкус и да не ти друса нервната система. Методът ти, ако слагаш пакетчето във врялта вода и го държиш повече от 2 минути е по-скоро неподходящ.

Мнението беше редактирано от Венета Гаджева на 01.04.13 00:16.

01.04.13
08:04

Благодаря за информацията.(handshake) Всъщност аз и насипен съм си купувала,но никога не е ставала зелена водата :D

01.04.13
09:21

Домашен пълнозърнест хляб :)

01.04.13
10:38

Така..Очертава ми се супер натоварена седмица (dull). Първо-трябва да си довърша курсовата и да се подготвя за изпита.Второ-очертава се свекърва ми да си дойде след седмица и да отседне при нас-т.е. трябва да подготвя стая,принадлежности и т.н.
Трето-времето ще е хубаво,което значи по цял ден навън с малкия.Четвърто.Планирала съм пролетно почистване на апартамента и съм си разграфила задачите по дни,не мога да отлагам повече. Следователно тренировките ще са дефицитни.Ще се постарая да вкарам някакви кратки и интензивни,предимно със собствено тегло,защото ми е по-бързо.Така като гледам пак ще се учи вечер :@ ,но няма как.Трябва да ги свърша тея неща.
Храненето си остава същото.
Усещам се,че правя някакви фастове напоследък,непланирани,от сорта на 15-16 часа.
Това е.После ще описвам храната и движението
Приятен понеделник и честит първи април.8-)

01.04.13
11:25

Остави чистенето за по-нататък. Нищо няма да му стане на апартамента ако изчака седмица две, когато си по-свободна.

01.04.13
11:37

Ами всъщност чистенето не е много-прозорци,килимите да мина със стийм моп-а по 3 пъти,тераси,врати да измия,че от камината става един слой отгоре,банята ще падне голямо чистене там,защото е огромна и въпреки,че я чистя всеки месец по два пъти,все има някъде :@
По принцип си поддържам чисто,но това пролетно почистване ми е навик от малка.Все помагах на мама и баба.Някакси имам нужда от емоцията от самото действие.(giggle)

01.04.13
12:33

после викаш не било много чистенето :D

е, наистина винаги мо’еш да си спретнеш някоя кратичка тренировка а ла зузана,руми и тн.
имат клипове не повече от 20 минути, но изцеждащи

01.04.13
12:46

Пусках си един път Зузана,едвам я изтърпях.Много ме дразни произношението й.Иначе тренировката беше добра.За Руми,нз.Аз си импровизирам по принцип.:D

01.04.13
19:29

Храната досега:
4 варени яйца
150гр свинско месо чисто
200гр дом.пълноз.хляб
10гр зехтин
зелена салата
салата домати и краставици
800мл зелен чай
1 кафе еспресо

Сутринта правих fasted cardio-36min 34-36km/h.

01.04.13
22:41

И още:
Протеин
60 гр свинско
1 вар.яйце
30гр дом.пълноз.хляб

02.04.13
12:08

02.04
Тренировката:
централен планк 2*1мин

5 кръга:
махало на зема 20повт.
янда коремно сгъване с 10кг 10повт.
вертик.коремно-тазобедрено повдигане 10повт.
извивания с дъмбел встрани 20повт.
руско извиване 20повт.
коремни преси 10повт.

Още един планк 1мин.

20мин джогинг

02.04.13
18:45

02.04
Храна:
200 гр свинско
3 варени яйца
200гр домашен пълноз.хляб
10гр зехтин
домати,краставици
зелена салата

Голяма разходка направихме днес в хубавото време (sun). Дано все така да е!

02.04.13
21:37

Добавям една филия 60гр дом.пълноз.хляб с 30гр мед и 800мл зелен чай.

Днес мернах в един магазин соев изолат с 90% съдържание на протеин.Някой ползвал ли е,имате ли впечатления?
Запозната съм с темата соя и съм склонна да вярвам повече на негативните теории.Ако някой може да сподели личен опит,ще се радвам.:)

Мнението беше редактирано от Juls на 02.04.13 21:45.

03.04.13
10:48

соев изолат 90% приятелят ми (онзи със клипчета в галерията ми :) взема най-редовно от Пикадили вече 5 год
аз -само понякога-когато имам пари и не ме мързи да го пия:)
трудно разтворим и без вкус(като брашно е)-това са му недостатъците
не вярвам на никакви конспиративни теории относно соята- ГМО или не, тя е прекрасен високохранителен продукт с полезни свойства
3-4 години я употребявах в прилични количества-но май се наситих и почна да ми става гнусна, та от 5-6 месеца  съм спряла :)
не сме усетили никакви странични ефекти-
нито той като мъж и състезател не се е повлиял отрицателно, нито аз
дори преди години когато започнах да ползвам повече соя-протеин, соеви продукти-и болките преди цикъл, които имах, изчезнаха-предполагам соевите изофлавони са подействали-нямам друго обяснение
това е моят личен опит -5 години:)

03.04.13
11:04

Съвсем наскоро четох по повод на соевия изолат, че е най-подходящо да се избягва от хора, целящи добро здраве. Причините са: високопреработен продукт; най-често ГМО източници на суровина (поради цената). Добър протеин от растителен произход е конопения, а добри отзиви съм чела за граховия, но нямам личен опит с него. Спирулината също е изключително качествена храна в това отношение.

03.04.13
11:15

конопа и спирулината може да са добри алтернативи, но на седем-десеткратно по-висока цена-не смятам, че са оправдани :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 03.04.13 12:17.

03.04.13
11:33

Гледам и не вярвам на очите си:)

03.04.13
11:40

Не заемам страна,но както вече казах,сум по-склонна да вярвам,че не е особено полезна.Промените в здравето,дали са  лоши и добри,не могат да бъдат отдадени само да едно нещо.Те са съвкупност.Можем да сме категорични,само ако поставим в изолирана среда дадени организми и гги храним само със соя определен период.
Съмнително ми се струва,че за това съдържание на протеин,цената е твърде ниска.Друго-аз живея в земеделски район и 90% от крупните земеделци,с които съм разговаряла,са на мнение,че в България негенномодифицирана соя няма,както и много други суровини.
Не че месото,което ядем,не е тъпкано с хормони и антибиотици,но е по-лесно да си намериш такова домашно или сам да си го отгледаш,отколкото да постъпиш по същия начин със соята.

03.04.13
11:57

Така.Ще умра (grin) . Обядвах 100гр пълноз.спагети в сурово състояние със сос от 250гр пилешко филе,домати,лют червен пипер,чубрица,лук,чесън и зехтин.Подпалих се.С тая порция си подпалих тялото,кашлях,кихах,плаках,и изпих 600мл чай да путошавам пожара след всяка хапка.:D Ще ми запари утре гъзеца,ама да видим (wasntme)

03.04.13
13:12

Ето кой помага на мама с щангата :D

03.04.13
14:23

уфф..дописвам си храната и спирам да пиша,че работа ме чака.Тоя форум ме обсебва вече :D (wasntme)

След спагетите,да утоля пожара-5 бисквити роден край,което е 35гр бисквити и 30гр мед

Вечерята ми ще бъде 3 варени яйца,100гр дом.пълноз.хляб(докато не го изям,няма да се спра :D,но днес пак ще меся (giggle) ),салатка и 5гр зехтин

Не съм смятала калориите,но грубо като гледам са към 1500.Аз напоследък съм ги наизустила повечето неща,от толкова смятане (dull),не че ми пречи де... Дори и да не ги смятам,вече на око си преценявам колко ям и как вървят макротата.

Почвам да чистя със стийм-мопа,който току-що собственоръчно разглобих и оправих,че беше се запушил нещо :@

04.04.13
08:14

Добро утро! Вчера си изчистих със стийм моп-а,изчистих банята идеално и мъжът ми беше поръчал да му готвя боб и така.....Почнах аз да го готвя,той стана готов и му сипваааам...И какво се оказва? Че бобът не се близва от люто :x.
Аз в бързината съм объркала сладкия червен пипер с лют такъв :D. Та го изхвърлих де...кво да го правя..Ужас.Сефте ми се случва такава простотия..Снощи изпекох пак един хляб,гледах един филм и легнах,обаче хич не успях да се наспя..:@
Днес мисля да изкарам един стриктен нисковъглехидратен,че преди да си легна омаах две филии с мед от парещия хляб (dull)....с това ПМС..Поне хубавото е,че нямам джънк напоследък.
А! Между другото ми запари тая сутрин от лютите спагети :D…
Планът за днес е да бърша прозорци.Дано да не вали,че ако вали ще се обезмисли цялото упражнение.
Вчера не съм тренирала,но днес мисля да си спретна една тренировка.
До после и успешен ден! (rock)

04.04.13
10:59

04.04
Тренировката:

5 кръга:
jumping jacks* 20
военна преса с 10кг лост*10
лицеви от колене *6
бицепсово с лост 10кг *10
power squats*10
high kness*40

3 кръга:
планково ренегатско д дъмбели по 4кг *10
кик-бек трицепс *10
изнасяне на дъмбел пред гърди*10
хай-пул с лост 10кг *10

3 кръга:
клек плие СТ  *10
напади с 10кг зад врат *10
пуш преса с 10кг *10
вертик.тазобедр.повдигане *10

Храната:
200гр сурови ядки микс
3 варени яйца
няколко салати и 10гр зехтин

05.04.13
11:30

05.04.
Тренировката:

5 кръга:
jumping jacks*20
high knees*40
power squats*10
янда коремни*10
power jumps*6

5 кръга:
лицеви*6
V-преса*10
mountain climbers*30

напади 10кг 3*20
бедрено разгъване  3*10
кик-бек крак 3*10
качване и слизане от стол-не си спомням серии и повторения

Храната после.Have a nice day..Аз ще бърша прозорци,ако не завали.:D

06.04.13
10:49

Добро утро! Днес и утре ще си имам доста задачки и трябва да почета за изпита.Няма да описвам нищо.До понеделник!(hug)

06.04.13
12:11

казано от JulsaVena на 31.03.13, 11:48:

Задържане 2-3 секунди,колкото за снимката. Надявам се до месец да успея поне 20 сек. да задържа. И да премахна обезопастелното оборудване :D

Какъв е замисълът на туй задържане?
По принцип в йогата има един елементарен гарван, не представлява трудност според мен дори за начинаещи, но идеята е да “прегърнеш” ръцете между колената.

06.04.13
12:36

Няма идея никаква.Толкова мога да се задържа в позата на този етап.

06.04.13
12:41

казано от Кико Сан на 06.04.13, 12:11:

Какъв е замисълът на туй задържане?
По принцип в йогата има един елементарен гарван, не представлява трудност според мен дори за начинаещи, но идеята е да “прегърнеш” ръцете между колената.

Всъщност, колкото и да е елементарно, представлява трудност за начинаещите. Пред очите ми са минали доста такива, опитващи се да правят гарвани, затова споделям.

06.04.13
12:57

На мен отначало ми изглеждаше супер трудно,да не кажа невъзможно.Усещах,че ръцете ми могат да издържат тежестта,но при всеки опит някакси краката ми сами ме теглеха назад и ме беше страх да се отпусна,все треперех. После започнах да се опитвам всеки ден по няколко пъти.Даже доста време съм стояла на пръсти,без да се опитвам да ги вдигам,просто за да свикна с динамиката на позата,да я усетя.Не знам как точно да се изразя.Започнах да се отпускам лека полека,да усещам къде ми е центъра на тежестта и с тези одеала донякъде преодолях страха. Един единствен път успях да се задържа 14 секунди,което ми се стори цяла вечност (grin) ,но бях се разтегнала хубаво,бях загряла и китките,и таза.Бях много концентрирана и супер отпочинала се чувствах.Може би и това е било от значение. Трудно е от гледна точка на това,че цял живот краката се използват за опора и в един момент искаш да ги замениш с ръцете.Има момент на адаптиране.Сега съм го позарязала,но като се поосвободя,пак ще продължа,защото с всеки път се чувствам по-стабилна и по-бързо усещам центъра на тежестта

06.04.13
13:20

Успех! Приятна поза е! На мен ми се получи от първия път, но други елементарни неща много трудно ми се получават.
Зависи според човека. Но, ако пробваш за гарван, там е само баланс, не е много до сила на ръцете и колкото по ги обгърнеш
с краката, е толкова по лесно.

07.04.13
23:01

Накратко ще опиша събота и неделя.
Събота,06.04. нетренировъчен
Храната: 250гр пилешко филе,3 варени яйца,110гр ядки микс,салата домати и краставици с 5 гр зехтин,салата зеле с моркови и 5 гр зехтин.Голяма разходка под хубавото слънце и доста четене за изпита.

Неделя,07.04. нетренировъчен
Спахме с малкия до 9 часа (party).Не ми се е случвало от повече от 2 години да спя до толкова късно...
Сутринта излязох да тичам под дъжда.Мислех на стадиона,но имаше мачове и се пуснах из града.Получи се доста добро интервално бягане,за около час.Като се прибрах,едвам си отключих и цялата бях вир вода,и от дъжда,и от пот :D.
Храната: 250гр пил.филе на фурна с гъби и маслини,2 яйца на омлет с 5гр краве масло,салата домати и краставици с 5гр зехтин,2 филии с 60гр мед общо,2 принцеси с домашна кайма.
Знам,че маслини не трябва да се подлагат на термична обработка,но не се сдържах,защото като се пече месо с тях и придобива уникален аромат,а и вкус (grin).
Сега наготвих за утре и сядам да чета (dull). То е ясно,че тая седмица няма да се спи много-много.А и свекърва ми си идва в четвъртък,та кортизола ми ще скочи до небето :D. Не е толкова лоша,ама да не ви е в къщата 8-).
Тоя месец цикъла май ще ме прескочи,имаше някакво ПМС,но май изчезна..Ще видим.Но няма да се учудя,от ВМ хранене минах на 40гр мазнини на ден долу-горе.
Айде лека!

08.04.13
07:20

казано от Маргарита Манева на 03.04.13, 11:04:

Съвсем наскоро четох по повод на соевия изолат, че е най-подходящо да се избягва от хора, целящи добро здраве. Причините са: високопреработен продукт; най-често ГМО източници на суровина (поради цената). Добър протеин от растителен произход е конопения, а добри отзиви съм чела за граховия, но нямам личен опит с него. Спирулината също е изключително качествена храна в това отношение.

Подкрепям напълно мнението за конопения и граховия протеин. И двата съм пробвала - има ги по Био магазините, както и онлайн. За сега не се срещат често по магазините за спортни добавки, но се надявам това да е неволна грешка, която да бъде поправена скоро.
Съжалявам, че се включвам малко късничко.

08.04.13
08:44

казано от Kath на 08.04.13, 07:20:

казано от Маргарита Манева на 03.04.13, 11:04:

Подкрепям напълно мнението за конопения и граховия протеин. И двата съм пробвала - има ги по Био магазините, както и онлайн. За сега не се срещат често по магазините за спортни добавки, но се надявам това да е неволна грешка, която да бъде поправена скоро.
Съжалявам, че се включвам малко късничко.

Всяко мнение ми е от полза.Благодаря за твоето.От соевия се отказах,а грахов и конопен засега няма да си купувам от гл.т. на това,че ще ми излезе доста солено.Феврурари месец ни бяха откраднали 11 кошера,които в последствие полицията намери.Но зимата пчелите вътре са на топка,уязвими и слаби и от лашкането на крадците и самото преместване,топки бяха паднали и всички тези 11 семейства загинаха.Щетите минават 3000лв,което ви е ясно,че трудно се наваксват,а и с тежи дъждове и дълга зима,годината няма да е много успешна.Вместо да отчетем приходи от тези 11 семейства този сезон,ние ще трябва да вложим средства.Така че хич не ми е до харчове...(dull)

08.04.13
14:49

Разбирам, не ти казвам да ги купуваш, това ти си го решаваш. Все пак, ако ще избираш между “pure whey” и “pea protein”, бих казала, че втория е по-евтиният вариант :P
Успех...и дано всичко с пчелите бъде наред.

П.П. Впрочем,не знаех, че се занимаваш с пчели..та по повода, малко спам: как върви популацията?

08.04.13
18:25

Основно мъжът ми се грижи за тях,аз за малкия. Популацията върви доста добре,поне в нашия район.Миналата година бяхме с 0% смъртност при допустими 20%,което е супер.Таз година също щеше да е супер.Единствените загуби са от откраднатите и в последствие загинали семейства. От голямо значение е как се грижим за тях,колко внимание им се отделя.Покрай нас доста хора започнаха да се занимават с това и се нахвърлиха на голяма бройка-100-150 без да имат хал-хабер що е пчеларство и си понесоха последствията. Моят мъж е много отдаден и старателен и се радва на пчелите все едно са му деца :D. Всичко върви добре засега.
А за популацията в световен мащаб,няма смисъл да коментирам,всички са наясно,че не отиват на хубаво нещата.
http://www.chelseagreen.com/content/save-the-bees-save-the-world/
Ето тази статия е на разбираем език и лесно се чете.Засяга една голяма част от проблемите.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1