Based on true story :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.02.13
14:09

Все се каня и забравям да питам момичетата, които тренирате със Зузана: Как разгрявате?
Аз обикновенно правя това: Започвам с раздвижване на ставите: врат, рамене, лакти, китки, таз, тазобедрени, колена, стъпала и няколко клека (за около минута общо). После малко бягане на място, 50 джъмпинг джакс, 50 високи колене, подскоци на място, 50 джъмпинг джакс, 50 високи колене, бът-кикърс, 50 джъмпинг джакс, 50 високи колене, около 30-40сек разтягане и почвам. Цялата работа е под 5 минути и се чудя дали е достатъчно?!?!

28.02.13
15:16

Ами според мен е достатъчно.Аз така се разгрявам преди тренировка или пък с някой кратки неща на Fitness Blender.Когато се задълбочавам стигам до 8 минутки.Общо взето трябва да си го усетиш,”загряването на тялото” и пулса.Колкото повече,толкова по-добре.

28.02.13
16:35

Lucifer, точно така става - качвам пулс, позагрявам и почвам същинската част. :D

Дописвам храна:
15.00 - 200гр студена салата скариди, октопод, калмари и миди; няколко хапки пъстърва и салата от пресен спанак, домати, цвекло и моркови. Много беше вкусно, въпреки че не съм най-големят фен на морската храна.
17.00 - 250гр извара с какао, малко кокос

общо за деня: 1336 (130П, 30В, 65М)

28.02.13
22:50

Йе йе! В събота пак ще караме - около 70км!! Ще си направя мляко с ориз :D

01.03.13
11:31

Аз загрявам в обратен ред - първо кростренажор около 6 минути и после стави и т.н. После имам задължителни лицеви от колене и почвам. Всичко около 10-12 минути. Разтягането после /в повечето случаи/ ми е по-малко време, а не трябва. :(

01.03.13
11:31

.

Мнението беше редактирано от Deskameska на 01.03.13 11:32.

01.03.13
17:26

Деси, аз исках само да се успокоя, че не претупвам нещата. Явно всеки си има свой любим начин! (F)

01.03.2013
Първо Честита Баба Марта на всички :)
Честито на именниците (F)
И да споделя една традиция (от нашият край; знам я от майка ми и всяка година си я спазвам)... Всяка жена, на 1ви март, си намисля една дата от месеца и си я запомня. Каквото е времето на този ден - такава ще й е годината. Аз винаги си избирам 17, защото 17тата буква е Р :D и майка ми все тази дата си избираше. Така че, мили момичета, ако ви харесва мартенската ни традиция - присъединете се (sun)

Иначе да се отчета:
12.00 - 260гр извара с какао и стевия, 100гр кашкавал и чери домати
13.30 - 40гр шоколад
15.30-17.00 Тренировка
Bob Harper - Total Body Transformation (60min)
+ 110 squats (by Magi (hug) )
18.00 - 120гр пилешко филе и зеленчуци; извара с какао за десерт

общо: 1350кк (160П, 30В, 65М)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 01.03.13 18:07.

01.03.13
17:30

Радост, и аз така правя с датите, но го знам, че трябва да гледаш времето на датата с числото, на което си родена :P Както аз например съм на 13-то число родена, гледам времето на 13-ти март (giggle) А даже и по твоя начин да е пак ще си избера 13 де :D Айде мноооооооооого слънчево време ти желая на 17-ти :*

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 01.03.13 17:30.

01.03.13
18:51

И аз ще си избера 17, защото и моята буква е Р :) (clap)

Дани, за твоята дата 17 също важи, защото е следващото неделимо число след 13 (wait)
И защото 17 и 13 взаимно се допълват :)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 01.03.13 18:53.

02.03.13
18:32

02.03.2013
Ето ме и мен след днешното приключение (sun)

Денят беше страхотен! Времето - пролетно, тренировката - брутална, храната - безкрайна (giggle)
Направихме обиколка Варна-кк Златни Пясъци-Кранево-Албена-Оброчище-Кичево-Варна (71км) за 5.30ч (с почивките; чисто каране 4.15ч)
Баира на Оброчище беше около 8км и краката ми гръмнаха!! Мислех че ще ми се пръсне клина :D Беше ужасно труден и сякаш безкраен, сълзите ми напираха и ми беше много тежко, обаче не спрях да въртя нагоре нито за миг! Изкарах си го целия, макар че имаше хора които слязоха да бутат, аз не се предадох! След това имаше много голямо спускане, на което в половината време бях сама и имаше коли и тирове и много навалица, но въпреки че ме беше страх не слязох, ами си пуснах цялата отсечка! Макар да не е кой знае колко голямо постижение, аз съм доволна от себе си :)
малко снимки :)

Храната е пълен ужас, но нямам особено много угризения: Поне ще я опиша, за да не се чувствам все едно се скатавам ;)
Сутринта закусих 300гр пудинг от тапиока и кокосово мляко + 200гр извара с 1/2 доза протеин
По време на карането още 300гр от същото и 60 гр стафиди
След като се върнах във Варна ми направиха специални спагети (сууупер вкусни) с доматен сос и 100гр риба
Току-що изядох още една кофа извара с много какао и кокос

кк:2168 (153П 267В 55М) (tmi)

П.п. пробвах да си направя клековете, отредени за днес, обаче няма да мога - мускулите на бедрата ми ще експлодират, ако направя и един клек още (успях около 30). Ще се опитам да си наваксам като разпредля днешните клекове в следващите дни или ще пропусна някой от почивните.

Хубава вечер, мили хора (nmuchfun)

02.03.13
19:03

Супер! Няма да се отказваш :) Колкото и да е трудно, няма отказване 8-) И правилно: след такава тренировка няма как да имаш угризения за храната, даже е малко според мен ;)
Кака Мариета добре ли се държи? Че е малко чешит...

02.03.13
19:53

Всички са супер готини - обещали са ми да ме доведат в Шумен да се запозая с теб! (blush) (F)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 02.03.13 19:55.

03.03.13
20:33

03.03.2013

Тренировка: няма
130 клека (с малко загрявка и разтягане)
15км разходка

Храна:
10.00 - кексче от 30гр бадемово брашно, 1 яйце и 125гр извара; 1 варено яйце и няколко чери домата
14.00 - 3 яйца с 30гр кашкавал, задушени зеленчуци; 30гр орехи
17.30 - 350гр извара със какао и стевия, 1филийка царевичн (ама май беше повече боядисан, отколкото царевичен (nbadno) ) хляб със сладко от сливи без захар (дооооста)

кк общо: 1458 (130П, 60В, 77М)

Ей пак голямо ядене след голямото каране! Не е честно пък - хем бях в движение и пак навъртях 343784291 калории :(

03.03.13
21:54

Здрасти пак,
Така се получава с яденето днес, защото вчера си изгорила 4000 калории, а изяде 2000. Тялото ти днес си иска останалите. Понякога съм се будила даже от глад през нощта след дълго каране (ама наистина дълго и тежко).
Не е лошо да правиш 2 поредни дни каране: и събота, и неделя. Колоезденето е endurance спорт и няма нужда да възстановяваш след като си карала 1 ден. Днес вместо клекове и дълга разходка, трябваше да разтовариш пак малко на колелото: по-леко и по-кратко.
Разнообразието също не е лошо, но пък клекове можеш да правиш през всеки един ден от седмицата и 2 поредни дни каране ще ти помогнат да се подготвиш по-добре за Витоша 100.

03.03.13
23:02

Слушам и изпълнявам!! Следващият път ще се опитам да съчетая голямо каране с още едно на следващият ден.
Този месец ми предстои малко повече заседяване (уча за един изпит) но след като мине тоя напън ще посветя свободното си време максимално на колелото. (y)
А пък теб не знам с какво ще те черпя, задето така се грижиш за мен (F) (beer) (hug)

Дописвам още 1 ред с шоколад със стевия (за изгладнялото/изтормозеното ми тЕло :D )

04.03.13
13:53

04.03.2013
Тренировка: изпробвам нещо ново.
Burpees - 112 in 10min
Push-ups (knee)- 56 in 5min
Dumbell squat - curl - press - 66 in 10min (2*5кг)
Plank (front) - 5min (много измъчени; най-дългото задържане беше 30сек; много съм зле на планк - не знаех! Лятото задържах по минута)
+140 клека

Много ми хареса тази тренировка, мисля да изпробвам до къде мога дя подобря резултатите (има мнооооооого накъде :D ) и да я редувам с кардио - каране на колело и ХИИТове на Зузка и Фитнес Блендър

С радост ще чуя коментари/критики/съвети относно тренировката (clap)

10.00 - Сериозна закуска от 2 варени яйца, морков и 1 кофа извара с какао и стевия
15.00 - 3 яйца + броколи, моркови, карфиол; 25гр орехи
17.00 - още 200гр извара, 1 ред шоколад и 25гр орехи; малко кокос

общо: 1416 (139П, 38В, 74М)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 04.03.13 17:13.

05.03.13
17:49

05.03.2013
Аз каква я мислех; тя каква излезе...
Тръгнах днес да карам по черно, но явно съм се взела прекалено на сериозно и днес беше пълен крах! На моменти толкова бавно въртях, че не можех да си овладея колелото... трагично е положението явно :( Ще трябват много тренировки; освен че ми се скапа настроението от кифленското ми представяне, калта допълнително оформи минорните краски на картината и донесе бонуса, да мия колело 1 час на студа. Половинът пък спука гума и сменяхме гума насред пътя (виждаше се табелата

<ВАРНА>

поне (giggle) ). Реших през това време да ида по взема да един чай - оказва се, че ми липсва пормонето. Паника и връщане в гората (не забравяйте, че другото колело е със спукана гума и тече ремонт). Няма портмоне, стискам палци да съм го зарязала у дома. Криво-ляво се сглобихме и се прибрахме. Поправената гума пак се спука на 10 мин от вкъщи, но пък портмонето си беше в чантата ми вкъщи - непокътнато :D Мнооого емоции; много нещо!
та.. по същество:
10:00 - 250гр извара с рожков, 2 яйца, морков и чери домати
12.00 - 200гр извара с 20гр кокос + 50 гр орехи и 3 квадрата шоколад
14.00 - 17.00 Тренировка: 20км (8 по черно)
17.30 - 100гр пилешко филе, 1 яйце, зеленчуци...
общо: 1167(124П, 27В, 59М)
Ъъъъ що толкоз малко?!Ще хапна още малко шоколад с 50гр бадеми (~300cal)

Да добавя коментар за вчерашната тренировка: мускулна треска на бедра и прасци + гръб и ръце. Доволна съм - утре пак същото (rock)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 05.03.13 18:08.

05.03.13
18:12

Позната история. И с колелото и с портмонето.  (tmi) Поне после като си го намерила, си се зарадвала :)

05.03.13
21:51

Така е...карането по черно е много по-изтощаващо от асфалтовото. Неравностите по терена правят натоварването крайно неравномерно и се искат специфични тренировки и много техника. Техника се учи с години, и за съжаление, може дори никога да не се овладее добре. Най-добре е човек да започне да се учи докато е млад, защото тогава не му мислиш много и го няма страха. Сега аз например съм обременена с много неща, които ми пречат да се отпусна. Най-малкото: кой ще ми гледа семейство и дете ако се почупя, как ще реагират на работата ми ако изляза в болнични, как ще разтревожа родителите си и милион още неща, които пречат.
Да оставим това настрана, но около Варна няма много интересни места за учене на техника. Кратки и не особено стръмни качвания и спускания. Карала съм в района и не съм много впечатлена. За нещастие, наблизо няма и много къде да се ходи...Ако имате възможност да се включвате на организираните карания на разни други места: Стара планина, Средна гора, Родопите, Шуменско плато ако щеш...това са места, където може човек да понаучи техника.
Но пак казвам: много баланс, много тренировки, много търпение. На мен ми отне поне 2 години да се поотпусна малко надолу, но все още съм на светлинни години от доброто представяне.
Така че търпеливо, без изсилване и постепенно.

05.03.13
23:14

@Кико, абе аз още горе се присетих, че не съм го взела, но да - радостно е да видиш че е там, където е! Иначе аз съм ужасна паника за ключове, телефони и портмоне. Всеки ден по 2-3 пъти нещо ми “изчезва”. (giggle)

@Много окуражителни думи, Ани! Благодаря ти (F)
Надявам се и аз да мога да се включвам на такива карания, но все съм с комплекса как ще преча на хората да се изкефят на карането с моето туткане и 1000 други кусура. Иначе не ме е срах много (ама сега като се замислих над твоите думи: то си е за страх!), просто техника при мен - никаква. (tmi)

19.00 - добавям и 1/2 банан и 3 с.л. сготвен бял боб (nbbq)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 05.03.13 23:25.

06.03.13
13:37

06.03.2013
Днес уж мислех да почивам,но май ще използвам времето (и енергията от шоколада който изядох) и ще направя една Зузана (giggle) Ще видим де...

10.00 - 2 яйца със зеленчук; 350гр извара с рожков и 20гр кокос
12.30 - 60гр бадеми и 80гр шоколад със стевия

15.30 -16.30 Тренировка
ZWOW 15
5 rounds in 23:08

5 rounds for time
1) ground to overhead - 10 2x5кг
2) single leg weighted squat - 10 5кг
3) scull crusher - 10 2x5кг
4) v-ups - 10
5) burpee without push-up - 10

+ 150 squats СТ

+ 60 push-ups (незнам защо реших, че в горния комплекс бърпито е без лицева. Всъщност се сетих, ама на 5тия кръг (nbadno) )

17.30 - зеленчуци,50гр орехи и 2яйца,още малко извара

общо: 1800 (127П,49В,123М)
Като отида на пазар за ядки деня винаги е овенчан с огромно количество мазнини (blush) Ша ма прощава телото ми, ама в събота и неделя смятам тъпкано да му го върна. Тъкмо уговаряме маршрутите с групата (giggle)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 06.03.13 20:11.

07.03.13
10:25

(sun) Добро утро/ден/вечер (според четящия :D )

Идвам, за да направя официално изявление:
1. Днес и утре смятам да почивам от тренировки
2. В събота ще байквам; може би и в неделя, ако изберат поносим за мен маршрут...
3. Следващата седмица също ще е почивна (е не цялата де...), като включа съвсем леко кардио и разходки с колелото
4. Всички тези почивни дни ще се придържам към TDEE (total daily energy expenditure)=1400кал по НВД схема, освен уикенда, когато ще ми трябва малко въглехидрат, за да въртя педалите по баирите :D

Целта на цялата тази кампания е да рестарирам тоя моя смотан метаболизъм/организъм/хормони/незнам кое точно защото:
1. Два месеца нямам цикъл (правих тест за бременност - отрицателен е)
2. Нямам никакво движение в телесните показатели от два месеца (а ям уж адекватно и тренирам уж задоволително)
3. Не съм почивала за повече от ден вече 6 месеца
4. Ужасно съм пренапрегната с мисли за хранене и тренировки
5. Страх ме е да пропусна тренировка за да не би да напълнея А съзнавам, че ако се губеше форма за 2-3дни, то и щеше да се “влиза във форма за толкова” ама не би...
6. Ще си описвам храната, за да не губя мярката
7. Страх ме е (незнам от какво)

Но... си оставям вратичка, защото съм жена и всяко решение е предпоследно :D

07.03.2013

10.00 - 200гр извара с какао, стевия и 25гр орехи
15.00 - 3 яйца с малко кокосово масло, зеленчуци
1 лъжица от сместа за бонбоните + 10 бадема
16.00 - 100гр извара с какао и 25гр орехи
18.00 - още 1 яйце, 30гр кашкавал, ред и половина шоколад (6 блокчета)

общо: 1318 (99П, 32В, 88М)

19:00 - 3 бонбона (240kk)
Защо нямам спирачки ;(

Бонбоните станаха суууупер яки - дано да се харесат (nod)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 07.03.13 19:12.

07.03.13
10:48

Ще ти кажа как аз излязох от такъв застой няколко пъти :).А между другото покрай ВМ-НВ и на мен ми заксънява,но ми идва все пак.
Като видя,че зациклям правя два-три поредни дни тотално омазване-течен шоколад,хляб-стигала съм до 1 на ден,халва,макарони и т.н.В тея омазващи дни приемам около 5000кал дневно :) След това влизам в режим пак.
Ако това не действа-намалям протеина за 3-4 дена.При жените се получава един ефект на задържане whoosh мисл,че беше.Не помня точно причината.В тези дни схемата е до 1,5гр протеин на кг тел.тегло и до 1,5гр въглехидрат на 1кг тел.тегло,като го разделям на много приеми-около 9-10. Предимно от стафиди.Примерно на два часа по 10гр стафиди.
Аз се храня по нв протокол от много години-4-5,даже и покрай бременността гледах да го спазвам.При мен тези два подхода,съчетани със спиране на всякакви тренировки действат.
Психически много важна нагласата-спри да мислиш,че ще качиш като не тренираш.Така и кортизола ти ще спадне :) Толкова мислене на храна и тренировки са си определно стрес.

07.03.13
11:22

Е,все едно видях мое изказване :D И мен втори месец не ме отрази...Дразнещо е,а и мислиш само затова и се луташ къде е причината.Най-важното според мен е да спреш да се целиш в някакви калориини цифри.Това е обсебващо.Опитай да си направиш повече разходки,да успокоиш психиката и да се отърсиш малко от тези вманиачаващи мисли-храна и тренировки.Ох,какво те съветвам и аз,след като и аз правя същото (giggle)

07.03.13
11:49

казано от Radost_nezemnA на 07.03.13, 10:25:

(sun) Добро утро/ден/вечер (според четящия :D )

Идвам, за да направя официално изявление:

Радост, знам как се чувстваш защото и аз не веднъж съм минавала през това. Ето на мен какво ми помогна:
1) Почивка от тренировка! ЦЯЛА (!!!) седмица
2) Повече силови тренировки, за сметка на кардиото
3) Кратки, но много интензивни тренировки
4) Кръгови тренировки с миксиране на “тежки кръгови” с “леки кръгови”
5) ПАЛЕО!!!!!!
6) повече качествени мазнини
7) много стреч - отпуска те физически и психически!
8) увеличих приема на вит. Д + Омега. Страхотен блог, в който всичко е много кратко и систематизирано: http://www.charlespoliquin.com/Blog.aspx
9) релора- уникален суплемент.
10) записвай си мислите....просто седни и пиши как се чувстваш, как мислиш....
11) ЗАБРАВИХ ЦИКЛИЧНОТО...Много важно!

*Питай, ако нещо не съм обяснила ясно :) (F)

Мнението беше редактирано от Allegra на 07.03.13 16:58.

07.03.13
14:14

Благодаря ви момичета за загрижеността (F)

Ще се вслушам в съветите ви и ще спра да тренирам за няколко дни. В събота и неделя ще гледам да е по-лежерно - наистина не ми се пропуска хубавото време, а и вкъщи ако се заседя ще зацикля повече, така че ще съм на колелото.
За храната - ще ям каквото ми се яде, но ще записвам всичко - така ще ми е по-спокойно.
Не знам защо залитам все в крайности - твърде много тренировки, после твърде много храна, последвани от твърде малко храна... как пък не намерих баланса - не трябва да е толкова трудно (fubar)
Сещам се и още нещо - последните 2 месеца прекалявам (наистина много) с изварата и ще се опитам да я намаля... докато не ядях млечни всичко беше ок. Преди 2 години пак имах такъв изварен педиод и пак нямах цикъл - мисля, че много ще помогне.
Аз не се храня изцяло палео, защото си позволявам въглехидрати в дните с тежки тренировки (над 50км на колелото), но гледам да са от качествени източници - паста от твърда пшеница или някакви готини безглутенови (киноа, тапиока). Просто няма как да изкарам без въглехидрат в тези моменти. Не знам какво казва “палео протокола” по този въпрос, ама мисля, че е правилен изборът ми.

Отивам сега да правя кокосови сурови бонбони да почерпя утре любимият мъж (nlove8)

07.03.13
21:17

Спри изварата за известно време.Пробвай два-три дни само на въглехидрати и животински мазнини и маалко протеин.Ще видиш резултат.

07.03.13
22:10

казано от JulsaVena на 07.03.13, 21:17:

Спри изварата за известно време.Пробвай два-три дни само на въглехидрати и животински мазнини и маалко протеин.Ще видиш резултат.

Резултат в МЦ ли? Или в другите направления?

07.03.13
22:26

Ще ти отговоря на лично.

08.03.13
01:00

Честит 8ми март, мили момичета (F)
http://pojelaniq-bg.net/pojelaniq-za-8mart.html
http://pojelaniqza8mart.com/
http://sanovnik.bg/pojelaniq_8mi_mart

:D

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 08.03.13 01:21.

08.03.13
21:13

Ех.. прекрасен ден :D Много въглехидрати, любов и слънце - какво друго да иска човек (sun)

12.00 - 3 бонбона от кокосовите и 1 ябълка
14.00 - 300гр паста със телешко и манатарки, 1 филийка хляб с маслинова паста
16.00 - 1 шепа суров шам-фъстък, 2 бонбона, 50гр бял шоколад (био и без захар), чаша чай - (h)
18.00 - 1/2 филия с маслинова паста, 1/2 пица Капричоза, 1 печена наденичка, малко киноа с домати, 4 огромни фурми
20.00 - 2 фурми и 10гр шоколад, няколко ореха

Калории и нутриенти не знам и не искам да знам, но усмивката ми е от ухо до ухо :D
Сметнах ги: поне 3500 са (tmi) :D (dull) (punch) (pizza) (swear)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 09.03.13 22:03.

08.03.13
21:46

казано от Radost_nezemnA на 08.03.13, 21:13:

чаша чай - (h)

Любимите чайове (inlove) ...този не съм го опитвала, изглежда вкусен :)

08.03.13
22:45

Ами доста по-лют е орколкото очаквах (за чай). Не че не обичам люто, просто се учудих :D Но е много хубав - пиши го в списъка с покупки (giggle)

09.03.13
20:53

09.03.2013
Чак в 19.00 се прибрах и не мога да се добера до форума. Обикновенно първо изчитам дневниците и после си пиша отчета, ама много писано има и ще си забравя историите, докато завърша четенето.

Сутринта станах и след вчерашният въглехидратен ад бях подута като балон. Имах време и взех един Апис да спадна малко :D На кантара се качих, но бях подготвена за шокови цифри - е такива бяха! Но пък дано си струва - вчера мислех, че ще ми дойде, ама не...
Закусих в 9.00 - 2 яйца, шепа бадеми и 1/2 шоколад със стевия, защото се очакваше карането да е леко - 35км отиване и връщане с много почивки и не много дълги баири.
Тръгнахме в 10 и до 13 часа повече почивахме, отколкото карахме, но аз пък си поиграх с предавките и тренирах каданс, така че си беше тренировка. Пулс качих 2-3 пъти до около 140(меря си го по страия начин - с броене)
13.00 аху-иху на барбекю, пекох си чушки и тиквички, носех си омлет с 2 яйца и 70гр камембер, почерпиха ме 1 филийка хляб; ядох и 25-30гр стафиди Изгоряла съм и от слънцето хихи (sun) Лицето ми е рачешко червено.
Тръгнахме към 15.00 часа да се връщаме към Варна, но се разделиха 2 групи - по лесен и по труден маршрут. Аз естествено по по-трудния, който е по черно.
Тук някъде имаше и минаване с ферибот и 1/2 сурово десертче
След 20 км пак имаше такова разделяне и аз пак Петко с мъжете (буквално - хаха бях сама с мъжете) пак по черното. Еее няма такъв кеф! Учиха ме как да карам, показаха ми някои неща, а и нямаше кой знае каква денивелация та успях да пускам по-смело и да маневрирам по-добре. Има хиляди часове практика, които ме делят до някакво (изобщо) ниво, но якото беше че видях, че ако положиш услия и стават нещата (естествено ;) )
Прибрахме се по тъмно. Равносметката е 70км за около 5часа каране.
Вечерята:
1 косерва риба тон, голяма порция зеленчуци (предимно моркови :D така се случи..) и 1 ред шоколад, няколко бадема

Отивам да си почивам, че утре пак се готвим да караме. Дано не вали (y)

10.03.13
08:09

Желязна си! (muscle)

10.03.13
18:12

Ей ме на пак!
metalex, благодаря (rock)

10.03.2013
Днес пак лудници :D Най-хубавото обаче беше, че ми дойде - официално, с пълна сила и всички екстри 8-) Нооо аз не се отказвам току-така! Имах енергия + препоръката от Анелия да карам 2 поредни дни и се изстрелях сутринта с колелото. През нощта имах нетипична случка и ще кажа за нея след малко.
Вкъщи изядох 9.00 - 25гр бадеми, 1 с.л. трици с 1 с.л. тиквено семе, годжи и 1/2 доза протеин
На мястото на срещата 10.00 - 2 средни банана
По време на карането - 4-5 сушени смокини и 1 кисело мляко + някакви (малко) забравени стафиди в раницата
Сега си готвя 18.00 - яйца и зеленчуци; хапнах и 1 ред шоколад, малко тиквено семе
Равносметката от днес: 63 км по шосе за 5ч на колелото; 6.30 с почивките, доста баири нагоре и 2 сериозни спускания (стръмни, дълги и с дупки, но ги пуснах - с включен амортисьор като за по черно! Е*аси пътищата имаме (dull) )
На края ни заваля и дъжд, та уикенда беше “от всичко по малко”. Радвам се, че не се отказах въпреки деликатната ситуация.
За нощното приключение: искам да кажа на всички момичета и момчета, които се опитват да отслабват или да поддържат форма, чрез не ядене: Не е това начина
Снощи към 3:30 се събудих озверяла от глад, заради тежката тренировка и малкото храна и се натъпках буквално с каквото ми попадна. Добре, че храната, която имам е свястна, но ядене през нощта в полузаспало състояние (nbad) като някакъв психопат. Изядох 2 варени яйца, 200гр извара (домашна) с малко какао и стевия, 2 или 3 реда шоколад (не помня), някакви годжи берита (незнам защо) и шепа тиквено семе. После ми беше тежко и трудно заспах. Много е важно да се яде правилно; иначе тренировката е само едно потене!!
Ще ям още нещо по-късно, ще едитна какво (y)

10.03.13
18:43

Дописвам:
60гр кус-кус (суров) с 10гр масло; пак тиквено семе (не го тегля вече, само чопля от пакета)
още 2 смокини с 10бадема и 2 какаови зърна
Уф - 2000кал ги заковах почти ;)

иии... май се провалих със SQUAT challenge-a, но както и да е... не ми е било писано. Ще си правя клековете за конкретния ден, в дните в които тренирам вкъщи. Сега няма никакъв шанс да се разклякам :D

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 10.03.13 19:44.

10.03.13
21:08

казано от Radost_nezemnA на 10.03.13, 18:12:

Снощи към 3:30 се събудих озверяла от глад, заради тежката тренировка и малкото храна и се натъпках буквално с каквото ми попадна.

Хехе, и на мен ми се е случвало :) Добре дошла в отбора :) На колоездачен жаргон се казва “да се прекараш”. Не се шашкай, това дето си го яла през нощта няма да ти се отрази, но просто гледай да няма често такива случки. Когато имаш 5-6 часови карания, яж по време на карането и доволно си хапни и след това. По-добре е яденетата да са около тренировката, отколкото през нощта да си разбутваш съня :)
Хайде почивай и никакви клекове ;)

11.03.13
10:42

Анелия, ехаа вече правя грешките на про-тата! :D Яко!
11.03.2013
Тренировка: няма
Храна:
10.00 - 200гр извара с 1л. какао, 15гр тиквено семе, 15 гр бадеми, няколко годжита, 35гр портокалови кори с шоколад с малтитол ( не си купувам аз такива неща, ама като са вкъщи и.. (blush) )
1 варено яйце, 30 гр кашкавал с 10гр масло

Сега си свалих тренировката от вчера - оказаха се 75км. Хаха вече не ги усещам ей 8-) Шегувам се де... всъщност днес ме боли едното коляно - охлузено е (имах много тъпо падане вчера - едното от момчетата падна и ме събори (dull) ) и едното рамо (от същата страна) - най-вероятно съм се подпряла на коляно и ръка и с тея моите смотани стави веднага там ме “удря” - явно съм ги “усукала”.

13.00 - 1 бонбон
15.00 - 150гр извара+200гр закв. сметана + 3 пълни с.л. кокос
17.00 - 120гр пиле, зеленчуци, 2 реда шоколад и още 1 бонбон

общо: 1587 (118П, 75В, 85М)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 11.03.13 17:38.

11.03.13
19:37

казано от Radost_nezemnA на 11.03.13, 10:42:

10.00 - 200гр извара с 1л. какао, 15гр тиквено семе, 15 гр бадеми, няколко годжита, 35гр портокалови кори с шоколад с малтитол ( не си купувам аз такива неща, ама като са вкъщи и.. (blush) )

Абе тъкмо днес се спънах в един био магазин и си викам я да видя каква е тази мода из форума за мака и чиа. Според мен всичко вътре е много вредно! В смисъл цените ми причиниха главоболие :D Тези годжита моджита викам я да ги видя: ауу, една шепа над 10 лв. бяха.
Сега сериозно: тези неща всички може са полезни. Хората дето живеят около тях, си ги ядат така както ние рупаме морковчета и сливки (например). И са полезни за тях, защото ги ядат в някакви адекватни количества. Но колкото и витамина (или минерала или каквото е там) да съдържа едно годжи моджи, съгласете се, че с 3 зърна няма да си ги набавите. Най-много да се закачат на зъба.
Тъй де, не е лошо човек да опита нови неща, сигурно са и вкусни. Ама да тръгнеш да харчиш безумни пари за зрънца (dull)
Имаше и някои неща, които са като в обикновените магазини: например пръчки канела. Само че с многократно завишени цени. Само защото са в био-то и имат кафява “еко” опаковка.
Разбира се, всеки е свободен да си харчи парите за каквото намери за добре, сигурно и на другите им изглежда безумие да се дадат едни 3-4 к за велосипед, ама...аз не се сърдя като ме гледат така (fubar)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1