За паданията: не се шашкай, постоянно ги има. Изчакай да ти минат болежките и не ги натоварвай със Зузани.
12.03.13
00:14
[size=1]
Сега сериозно: тези неща всички може са полезни. Хората дето живеят около тях, си ги ядат така както ние рупаме морковчета и сливки (например). И са полезни за тях, защото ги ядат в някакви адекватни количества.]Много точно си изказала и моето мнение. За мен храната ми трябва да отговаря на следните критерии: непреработена, сезонна и местна.
Купувам си отвреме-навреме такива чуждоземски манджи, но от любопитство и от някаква доза суета (признавам) :DЗа паданията: не се шашкай, постоянно ги има. Изчакай да ти минат болежките и не ги натоварвай със Зузани.
Ами ще се опитам да се размърдам утре, защото усещам че имам нужда, а с тея дъждове няма да е с колелото (а и съм на работа с един смотан график..) но ще опитам да не е Зузана (giggle)
Аз иначе дойдох специално за да кажа, че имах много забавна вечер с приятели и късна вечеря от 1 шоколад със стевия, сурови бадеми и 200гр заквасена сметана с много кокос. Мрън (dull)
12.03.13
12:14
Анелия, ще си позволя да се възползвам от добрината и отзивчивостта ти (за хиляден път (blush) ) и ще задам тъп въпрос: Разтягаш ли се след тренировка и въобще как завършваш тренировката си? Аз винаги разгрявам ставите (най-вече коленете, че са ми слабо място) ама след дълго каране обичайното разтягане не ми стига (явно) защото до днес усещах едно напрежение в коленете: сякаш са присвити, дори когато ставата е “заключена”. Проблем ми беше, че до онзи ден седалката на колелото беше 1/2 см по-ниска, отколкото трябва и едното коляно ме наболяваше. Коригирах я и веднага се оправи, обаче напрежението след тренировката остава. Извини ме, ако съм обяснила нескопосано или въпросът ми е глупав (F)
12.03.2013
Сега на отчет :D
10.00 - Bulletproof Tea - с шоколадово-люто чайче и 1 ч.л. кокосово масло; Наистина е вкусно, ама лютото ми излезе през няколкото дупки по време на тренировката :D Но пък имах такъв power (giggle)
11.00 - Тренировка
*3 кръга за 23:33
1. Бърпи с лицева опора+активация на гърба – 10
2. Ренегатско гребане с 2 по 5кг дъмбели – 20
3. Раменна преса от поза триъгълник+ритник нагоре десен и ляв крак – 10
4. Пружиниращи напади 5 – 10 (по 5 на крак)
5. Скок до поза триъгълник+повдигане на обтегнат крак нагоре десен-ляв+клек с подскок – 10
6. Напад назад+ритник назад – 10 за всеки крак
7. Балетни подскоци – 50
12.03.13
12:20
Охо прилагаш Руми :D И мен ми се иска да пробвам някоя от нейните програми, обаче тъй като не мога да скачам у дома (рискувам да слеза при баба (dull) ) Ако си ида на Самоков и имам повече време ще се отдам :D
Разтягаш ли се след тренировка и въобще как завършваш тренировката си? Аз винаги разгрявам ставите (най-вече коленете, че са ми слабо място) ама след дълго каране обичайното разтягане не ми стига (явно) защото до днес усещах едно напрежение в коленете: сякаш са присвити, дори когато ставата е “заключена”. Проблем ми беше, че до онзи ден седалката на колелото беше 1/2 см по-ниска, отколкото трябва и едното коляно ме наболяваше. Коригирах я и веднага се оправи, обаче напрежението след тренировката остава.
Уфф, болна тема...Странното е, че винаги ме е мързяло да разтягам :( Ще каже човек “не я мързи да се бъхти на баира, а за разтягането я мързи...” По принцип е хубаво да се разтяга, но аз досега не съм усещала нуждата...Не съм скована след каране и нямам дискомфорт. Виж, след бягане изглеждам все едно излизам от месомелачка...но от колелото нищо ми няма. Ако чувствам, че съм се натоварила повече (при над 200 км), то на другия ден гледам пак да повъртя, за да се отпусна.
Също така не загрявам с някакви въртене на колене или стави, ами загрявам като започвам да карам директно с по-бавно темпо.
Но според мен това са индивидуални неща и трябва човек сам да открие какво му е най-добре да прави или да не прави. Така че експериментирай и няма copy-paste в тези неща...
12.03.13
13:20
Ивче, веднага ме разконспирира (giggle)
Анелия, ъъъ 200км - и в най-смелите ми мечти не си го представям :D Благодаря за бързият отговор. Ще се разтягам/разпъвам/развъртам колото и както усетя, че ми е нужно. (y) Пък и с разтягането се надявам да ми поспадат малко бедрата, че вчера (след 2та дни каране) не мога да си обуя нито едни дънки (dull) Ако нямах мазно по краката щях да се кефя на този ефект, ама напомнпани мускули + мазнини = (swear)
12.03.13
22:28
Храна:
15.00 - 3 яйца, зеленчуци, 15гр бадеми + 15гр кашу + 1 ред шоколад
19.00 - 250гр ребърца и голяма салата
20.30 - 30гр кашу + 15гр кокос
общо: 1287 (102П, 37В, 85М)
Ще търся информация за съчетаването на endurance sports с ВМ-НВХ. Ако някой има идеи/опит/мнение по темата, ще се радвам да сподели. (y)
Била съм над година на ВМ-НВХ. Дори дневникът ми седи още в спайдър спорт. Въпреки, че съм чела, че има маратонци на ВМ НВХ, не съм убедена, че това е възможно. Т.е. мисля, че е възможно, но ако тези спортове са хоби и не чак толкова сериозно увлечение, човек може по принцип да се запаси с мазнини за 1-2 часа каране или бягане. Но за всичко над 3 часа, при това с аеробно натоварване (състезанията), просто не става без бърз въглехидрат.
Ако те влече, пробвай. При мен не се получаваха нещата с носене на яйца в кутия на състезания...
12.03.13
23:13
Аз съм далеч от състезателна форма, така че ще взема да попрочета и да се хвана сериозно с някакъв режим. Много съм “скарана” с храната още - ям/не ям/преяждам/гладувам. Искам да дам време на някой режим, а все се оплесквам. (dull)
Въглехидратната ротация, която бях почнала е много хубав режим, но за хора с малък процент мазнини; за мен е твърде рано и неефективно.
13.03.13
12:15
13.03.2013
10.30 - bulletproof tea
11.00 - 12.00 - Тренировка
ZWOW#19 32:15
5 rounds of
1)clean с 5кг - 10
2)pistol squats - 10 (5 на крак)
3)push-ups - 10
4)russian twist - 10 с 5кг
5)hip twist - 10 с 5кг
6)hollow rock - 10 с 5кг
+
3 кръга:
Ренегартско гребане с лицева опора; 2 дъмбела по 5кг
Коремни преси звезда с 5кг
+
3 мин преден планк (най-дълго задържане 28сек :( )
Ако успея да свърша навреме работа и е сухо ще има и малко колоездене (ама едва ли ;( )
13.30 - омлет от 3 яйца със зеленчуци; микс ядки (15гр бадем, 30гр кашу, 20гр фъстъци печени, 10гр тиквено семе)
15.00 - 1 варено яйце, 2 домата (100гр общо) 20гр орехи с 15 гр кокос, 3 какаови зърна
18.30 - 1 варено яйце, свежа салата с айцберг, домат, тиквичка, гъба, морков и малко тиквено семе; 240гр извара с малко какао, 3 блока шоколад
общо: 1457 (99П, 50В, 98М) Това не са ли много въглехидрати за ВМ-НВХ, като се има превдив че не са включени зеленчуците в сметката?!?
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 13.03.13 20:00.
14.03.13
13:37
14.03.2013
Днес е рожденният ден на Айнщайн. Знае ли някой какви са предсмъртните му думи (без Гугъл обаче :D )
Тренировка: два часа колело (средно към бавно темпо (dull) )
Обаче от вчера имам страшно готина мускулна треска на предната част на бедрата. Мисля, че е от едно от упражненията на Зузана. С клековете съвсем изоставам и мисля, че няма да ги правя - други са ми приоритите - хубавото дупе не е за мен! Аз искам само да може да върти по баирите :D
Храна:
13.30 - 150гр маринована херинга (с олио, ама ми се прияде много)
160гр извара с 10гр тиквени семки, 15гр кокос, какао и стевия
30гр ядки микс (бадем, кашу, орех)
15.00 - 25гр фъстъци
16.30 - 3 яйца със голяма порция задушени броколи, карфиол, моркови, зелен боб, праз, гъби; 2 домата
17:00 - кокос+2 какаови зърна+1шок блок+25гр ядки
общо: 1476 (102П 40В 103М)
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 14.03.13 17:11.
14.03.13
19:44
Последните думи на Айнщайн са на немски, а край него на смъртният му одър е имало само англоговорящи и никой не знае какво е казал. :D Сигурно е било нещо прозаично и лично, но ако е било нещо гениално?!...
15.03.13
12:20
Здравейте, здравейте! (sun)
От няколко седмици обислях да си прибера кантара някъде и да се тегля на 4-5-няколко-незнам колко точно дни. Е, днес събрах смелост и вече е сторено. :D Даже не се претеглих за днес (последно вчера). Може да е смешно цялото това писание, но за мен е голяма стъпка (незнам дали с положителна или отрицателна стойност... ще видим). През последните 12 години съм се теглила всеки ден - сигурно има максимум 10дни без това значимо събитие, определящо всеки мой ден! Мъкнех си кантара навсякъде, където отивах, ако не бях сигурна че няма такъв - по почивки, ваканции... Всяка сутрин първата ми работа беше това, а ако нещо ме замотае, то не пиех вода дори, за да не рефлектира количеството й върху цифрата!! Хаха хем осъзнавам колко е глупаво, хем и сега го правя понякога. Смятам да се претегля в понеделник или вторник; стискайте палци, че все пак прибран, прибран, ама аз съм като наркоман (кантароман) :D
15.03.2013
Тренировка:
1. (Сумо) клек+кръстосан подскок+Бърпи с лицева опора – 10
2. Ренегатско гребане – 10 за всяка ръка (2 по 5кг)
3. Диагонали с раменна преса от поза триъгълник – 10
4. Клек + напад с размяна на краката – 10
5. От прав стоеж ритник встрани+докосване на стъпало със срещуположна ръка – 10 за всеки крак
6. Високи колене – 200
за 23:27мин
+
5x10 single leg burpee + лицева (редуване 5 ляв с 5 десен)
+ 10 бърпита с лицева (с прибрани ръце)
Даже се снимах - кифла с кифла :D Много се перя като правя лицевата на 1 крак, ама явно за да пазя баланс...
(Днес) Пот се лее из ведро, а някой утре ще кара кооооолееееееелоооооо (по черно) ляляляяяаааааа
Доволна!
За обяд ще си направя истински омлет (и такава песен имаше май - за омлет)
12.30 - омлет с 3 яйца, 10гр кашкавал, 10гр масло; салата от половин айсберг и 2 домата
16.00 - 140гр печено месо (свинско) и задушени зеленчуци; 50гр фъстъци
10гр кокос+12гр тиквено семе+ няколко годжита+1 какаово зърно+1 шок. блок :D <—тея измишльотини (за десерт) стават все по-добри на вкус :D
18:00 - 190гр извара с какао и кокос
общо: 1320 (98П, 32В, 90М)
Времето е много намусено и може да ми се размине колелото утре... Уф! Тогава пък в неделя :D
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 15.03.13 18:28.
Радост, и аз съм в такива близки отношения с кантара. Не го мъкна никъде с мен, но вкъщи всеки ден се тегля. И понякога ми се разваля настроението от цифрата. И аз знам, че е тъпо ама...
15.03.13
20:10
Аз реших да се тегля през 3 дни - за толкова няма как да напълнея твърде много, а пък ако сваля някой грам ще се види. :D
16.03.13
12:50
16.03.2013
Може и да вали сняг, ама аз след 1 час имам среща с групата за няколко баира :D
За сега какво изядох:
12.00 - 35гр лешници
12.30 - 2 бъркани яйца с 10гр масло; поне 350гр зеленчуци
Абе да не би зеленчуците да са ми прекалено много и затова да нямам резултати. На ден изяждам около 500-600-700гр броколи, карфиол, моркови, чушка, праз, гъби; Знам че морковите са по-въглехидратни, ама аз не ям по 1 кило - максимум 150-200гр моркови да са. Другите зеленчуци са “фибрести”.
Цикъла ми свърши, а промяна в отрицателна посока няма (според дънките и сантиметъра; без кантар съм още)
Хората за 1 седмица стриктно НВД свалят по кило-две (поне вода) аз - нищо :( Още малко и ще се отчаям :D Айде от мен да мине - няма да се отчайвам сега, ама... мрън (devil)
Завърнах се от “тренировката” - беше повече смях и забава, но си имаше своите добри моменти за начинаещи като мен. Качването на баири в кал си е предизвикателство за всеки :D Иаше падания (аз не), бутане нагоре (и аз, ама малко), снимки, но най-впечатляващо беше моето бутане надолу - еми какво да правя като ме е страх :D На края ми омръзна да се туткам и пуснах (rock)
Равносметката от EndoMondo-то е 30км за час и половина; денивелация - 400м - с две думи разходчица.
Тренировка:
ZWOW #56 8мин
16 rounds of 5-25 sec intervals
during 25 sec intervals:
1) high knees with jump rope
2) squat press with dumbbells
3) high knees with jump rope
4) dumbbell rows - 2 reps in bend over position, go down into a plank, do 1 row with each arm, stand up, repeat as much times as possible in 25 seconds
5) high knees with jump rope
6) jump lunge and twist with 1 dumbbell
7) high knees with jump rope
8) one leg toe touch push up
Сега отивам да ям (nbbq)
17.30 - 2 яйца (300гр (nsleep) ) и 300гр домати; 210гр извара с 1 чл какао и 1/2 доза протеин, 25гр орехи
общо: 1194 (93П, 19В, 84М)
уф... пак ще ям по нощите :( Снощи например ядох 1 варено яйце и някакви какаови зърна към 23:00ч. Не мога да ям повече през деня, а и не знам какво. Ето една снимка от днес за финал на монолога:
18.30 - 2 рулца херинга, 20гр орехи, 1 шок блок, 2 зърна какао (около 300кал)
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 16.03.13 21:27.
17.03.13
11:34
17.03.2013
Днес ще е странен ден (nbat)
Сутринта - на работа
След малко - закускообяд: 2 яйца и някакви зеленчуци; 15гр лешници изядох вече
В 12.30 колело - май ще е повече разходка пак
По-късно пак ще се чудя какво да ям...
Абе типична неделя. хех :D
Ще едитвам...
“Типината неделя” стана една много забележителна и интересна... Тръгнахме лежерно за към Златни Пясъци (разходчица), навлязохме за снимка в една горичка (след много дълъг баир - поне 2км) и част от групата реши да се прибира по черно. Аз въобще не се колебах (въпреки че беше почнало да вали сняг) и се метнах с тях. В горите беше топличко, готино, на места много кално, но момчетата ми показваха някои техники за каране, имаше смях и препядствия (прокарване на колело през клоните на паднали дървета), падане по баири, бутане по баири... абе купона беше пълен. Цялата тази “одисея” беше около 2 часа със 2-3 леки губения на пътя. Естествено нали съм много умна нямах кой знае какво за ядене (да не ми тежи (fubar): то какво да тежи в тая моя куха главА), та изрових едни изостанали сушени кайсии и орехи и ми дадоха сили да продължа. Сега ям като невидяла, ама пореден урок.
Равносметката: 42км за 4часа
16.00 - 5-6 кайсии, няолко ореха
18.00 - 1 варено яйце, 140гр свинско със 100гр сметана и зеленчук
ще има още, че RunKeeper-а каза че съм изгорила 1000кал а до сега съм събрала само 1100 :D Само да мина през банята и да се съвзема...
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 17.03.13 18:36.
17.03.13
19:15
Забравих да кажа, че днес беше МОЯТ ден и беше страхотен - имаше слънце и сняг, но въобще не беше мрачно; Освен това аз имах хубави емоции и си вързах и мартеничката на цъфнала слива.
Нещо ми се схащаше дясната подбедрица на път за вкъщи (от студ и умора предполагам) и сега обилно се намазах с магнезиево олио.
Преди малко изядох един бадемов бонбон и още малко лешници. Оф, само пощипвам от тук - от там! Отивам да ям сериозно :D
Бъркоч от 100гр сметана, 2 яйца, гъби и зелен лук; малко зелена салата, 10-12 ореха (с по 2 половинки :D ), 2 блокчета шоколад
Край - повече не мога :x
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 17.03.13 20:28.
18.03.13
13:20
18.03.2013
Днешният ден ще е под надслов: Глааад и умооорааа
Събудих се като пребита и много гладна. Измъкнах се с големи мъки изпод завивките и се нахвърлих към закуската. Ааа първо се претеглих - имам 1 кг разлика в теглото и без промяна в процента мазнини за 3 дни. Добрее.. Пак прибрах кантара - следващото теглене ще е в четвъртък.
Днес няма тренировка, но от сутринта не съм се спряла и съм на рбаота и вечерта пак ще излизам, така че поне няма да лежа и да се самосъжалявам. (giggle) Ама така де... ще става ли от мен cross-country байкър или лукова глава!
09.00 - 1 варено яйце, 30гр лешници+10гр орехи, 1 огромна (280гр) ябълка, 3-4 кайсии
13.00 - салата от пресен спанак + задушен спанак със зелен лук, 2 яйца с малко кокосово масло и 100 гр кашкавал (част в спанака, част директно изконсумиран :D )
Получих си ензимите и смятам да ги пия 2 седмици и ще видя как ми се отразяват.
15.30 - 500гр кисело мляко с малко г.берита, пшенични трици, счукани лепници (6-7), тиквено семе и рожков.
От днес връщам киселото мляко в менюто си. Ааа и ябълките. И намалявам драстично ядките. Това е :D
...
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 18.03.13 15:42.
19.03.13
21:09
Идването на пролетта си личи по многото нови дневници. Дано се задържат и си изпълнят целите момичетата (F)
19.03.2013
Много работа и тичане днес, но успях да тренирам.
I част: Интервална тренировка, 8 интервала, 20/10, 4 кръга, 4 минути
1. Клек с подскок
2. Кръстосани подскоци
II част: 3 кръга за време, около 12-13 минути
1. Суинг – 15 с 10кг
2. Клек+изометрично задържане 1-2-3 – 15 с 10кг
3. Напад назад – 15 за всеки крак с 10кг
III част: 2 кръга за време, около 3:30 минути
1. Повдигане на ханша на 1 крак върху стол+другия крак встрани – 10 за всеки крак
2. Качване върху стол (стъпалото стои на стола), бързо качване, бавно слизане – 10 за всеки крак
IV част: Интервална тренировка, 12 интервала, 25/5, 6 минути
1. Страничен напад с подсок и редуване на краката
2. Скок на 1 крак+ритник встрани ЛЯВ
3. Скок на 1 крак+ритник встрани ДЕСЕН
4. Жабешко пляс ?!?
Храна:
след тренировката 500гр кисело мляко с 2 с.л. смлени лешници, годжита, 2 с.л. пшенични трици, 1 л. тиквено семе - приготвих го за закуска, успях да го изям в 15.30 ( :( )
17.30 - 50гр кашу и лешници и няколко резена ябълка
20.00 - 3 малки яйца и задушени зеленчуци; 3-4 лъжици домашна нутела (стана много яка, но не помня вкуса на нутелата и не знам дали е подобен :D ) със сурови лешници, мед и какао, 1 ред шоколад със стевия (има лепенка, че е безвреден за зъбите - ще го рекламирам на пациентите :D )
Не знам калории и нутриенти - чувствам се сита и доволна, значи сигурно са много (giggle)
20.03.13
12:49
(F) (sun) (F) 20.03.2013 (F) (sun) (F)
Честита пролет :)
Искам да врътна една обиколка на Морската по повода, ама ми е спукана задната гума и трябва любимият мъж да даде едно рамо и да я залепи/м (или ще повикам неволята и ще се пробвам сама (wasntme) )
Тренировка:
I част: 3 кръга
1. Лицева опора+скок с колене към торса – 10 пъти
2. Гребане с подскок – 10 пъти с 2 по 5кг
II част: 3 кръга
1. Ренегатско гребане с 1 ръка – 10 за всяка страна с 5кг
2. Флайс+коремна преса с повдигнати над пода крака+изнасяне на гири напред – 10 с 2 по 5кг
III част: Интервална тренировка 20/10, 24 интервала, 3 кръга, 12 минути
1. Crab toe touch
2. Детска поза с усукване с 5кг м/у коленете
3. Дъска на 1 ръка+другата ръка назад и нагоре (с5кг) – ЛЯВА ръка
4. Дъска на 1 ръка+другата ръка назад и нагоре (с 5кг) – ДЯСНА ръка
5. От клек бицепсово сгъване+изнасяне на гири над глава
6. Пул овър с постоянно напрежение с 2 по 5кг
7. Изнасяне на гири встрани 2 по 5кг
8. Свещ
Храна:
13.00 - 500гр кисело мляко, 2 л. пшенични трици, няколко годжита, 1 ч.л. чия, тиквени семки, смлени лешници - абе с 1 дума: бъркоч :D
20.03.13
12:52
(F) (sun) (F) 20.03.2013 (F) (sun) (F)
Честита пролет :)
Искам да врътна една обиколка на Морската по повода, ама ми е спукана задната гума и трябва любимият мъж да даде едно рамо и да я залепи/м (или ще повикам неволята и ще се пробвам сама (wasntme) )
Тренировка:
I част: 3 кръга
1. Лицева опора+скок с колене към торса – 10 пъти
2. Гребане с подскок – 10 пъти с 2 по 5кг
1. Ренегатско гребане с 1 ръка – 10 за всяка страна с 5кг
2. Флайс+коремна преса с повдигнати над пода крака+изнасяне на гири напред – 10 с 2 по 5кг
III част: Интервална тренировка 20/10, 24 интервала, 3 кръга, 12 минути
1. Crab toe touch
2. Детска поза с усукване с 5кг м/у коленете
3. Дъска на 1 ръка+другата ръка назад и нагоре (с5кг) – ЛЯВА ръка
4. Дъска на 1 ръка+другата ръка назад и нагоре (с 5кг) – ДЯСНА ръка
5. От клек бицепсово сгъване+изнасяне на гири над глава
6. Пул овър с постоянно напрежение с 2 по 5кг
7. Изнасяне на гири встрани 2 по 5кг
8. Свещ
Храна:
13.00 - 500гр кисело мляко, 2 л. пшенични трици, няколко годжита, 1 ч.л. чия, тиквени семки, смлени лешници - абе с 1 дума: бъркоч :D
17.00 - 1 яйце, 1 ред шоколад
17.30-18.30 - мини Тренировка 2 - една бърза обиколка на Морската градина с колелото (снимков матрЯл в следващият пост). Качвах малки баири на 3та предавка.. кой каза нещо за силова тренировка за крака хаха
19.30 - гъби, зелен лук, морков объркани с 2 яйца; 1 ред шоколад, 20тина фъстъка
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 20.03.13 19:38.
20.03.13
19:33
Цоп... да се похваля с новото си якенце, подарък от Анелия.
21.03.13
11:11
21.03.2013
По план извадих кантара и пак съм +1кг (dull) T.e. за една седмица - без промяна. Не ми се влачат 63 кила по баирите (плюс 10кила колело + 2кила раница :( ) Трябва да се случи нещо (отрицателно)... Мрън!
09.00 - Закуска: 500гр мляко с 20гр пшеничени трици, 20гр орехи, 5гр тиквени семки, 5-6 гбери, 2 сушени кайсии; 90гр ябълка
15.00 - 65гр рулца от херинга + 120гр риба тон, зеленчуци + 20гр фъстъци
17.30 - 200гр скумрия и салата; няколко какаови зърна и 1 ред шоколад ....
Тренировка:
Интервална тренировка 3 кръга, общо 24 интервала 35/15, 19:45 минути
1. Две стъпки встрани+клек с докосване на пода+подскок до клек и докосване на пода с другат ръка
2. Скок на 1 крак, с другия крак ритник напред-назад ЛЯВ
3. Скок на 1 крак, с другия крак ритник напред-назад ДЕСЕН
4. Скок с ръце на стола + колене към гърди
5. Бърпи + лицева опора с подскок на 180 градуса
6. Суинг с 10кг
7. Квадрати с високи колене ЛЯВ
8. Квадрати с високи колене ДЕСЕН
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 21.03.13 17:50.
21.03.13
20:22
Якето е тествано и на дъжд :D
Втора тренировка:
километра 12,14
hours 1:08:29
km/hr 10,63
kcal 328
Иии моята малка победа от днес: Качих “бруталния” баир в Морската градина, от който винаги ме е било страх (заради многото коли, които минават и остият му завой и голямата денивелация)... Абе доволна съм!
Лятото на 2011, когато бях в доста прилична форма го качвах на 1.3, а днес на 2.1 (nmuchfun)
Искам да сваля 2-3 кила и ще съм много по-бърза... :@
Като се прибрах в 19.30 - 2лъжици лешников крем с какао (нОтела)
Иии моята малка победа от днес: Качих “бруталния” баир в Морската градина, от който винаги ме е било страх (заради многото коли, които минават и остият му завой и голямата денивелация)...
Ако говориш за баира на Почивка, цяло лято съм го качвала с колелото (защото като сляза да бутам става по-трудно) почти всеки ден. Имаше моменти, в които ми се повдигаше, само като си помисля за него, тогава от офицерския плаж минавах през басейн Приморски, за да стигна до Левски... :D (който е от Варна, знае, че това са допълнителни 8-9 допълнителни км, съответно става ясно каква неприязъм имам и аз към въпросния участък)
Мнението беше редактирано от Margi на 21.03.13 20:48.
21.03.13
20:53
Той е! Той е! :D
Ама аз съм горда че го изкарах на 2ра. Хаха, не че е голямо постижение за повечето хора, ама за мен е повод да се потупна по раменцето (blush)
Абе, доста съм се борила с него, имаше един период, в който със Слави се придвижвахме и двамата с колелета, та и в неговото съзнание са се запечатали някои болезнени спомени от там. А когато го качваш в най-голямата жега след тренировка и плаж, става още по-весело. :)
21.03.13
21:07
Хахах сега хората “не от Варна” ще си помислят, че наистина съм много яка, щом и вие двамата сте имали сблъсък с Баира! :D
Виж сега аз как процедирам. Ако един баир ме мъчи, качвам го не веднъж, а поне 3 пъти. Недей да “мачкаш” педалите, т.е. недей да се стремиш да го качваш на втора плоча или по-малък венец отзад. Качвай го така че да не падаш под 70-80 оборотра в минута. После го спусни и го качи още 2-3 пъти пак така без да прилагаш сила в мускулите, а само на сърцето. Другия път ще ти се стори лесен, защото ще го качваш САМО веднъж ;)
Аз лично го качвам изправена на клелото, с цялата ми тежест изнесена напред и пак се е случвало да не успявам да натисна педала докрай... :D
Мнението беше редактирано от Margi на 21.03.13 21:58.
21.03.13
22:57
Анелия, веднага щом минат дъждовете ще изпробвам твоята “рецепта за баири” :D
23.03.13
11:19
22.03.2013
Не искам да говоря за този ден - пълен кошмар откъм храна и движение. Поне учих малко (dull)
23.03.13
11:22
23.03.2013
Тренировка:
I част: 10 кръга
1. Отлепяне на 1 крак до триъгълник на 1 крак – 6
2. Детска поза+усукване+обтягане на крака – 10
II част: 10 кръга
1. Чукчета – 10
2. Повдигане на крака+коремна преса с докосване на ръце зад краката – 10
III част: 2 кръга
1. Ренегатско гребане+кик бек – с редуване – 10
2. Чуково сгъване+изнасяне на гири над глава – 10
IV част: 3 кръга, интервална тренировка, 12 интервала 30/10
1. Магарешки подскоци
2. Лицеви опори от колене
3. Гребане с подскок
4. Планински катерач
Храна:
13.00 - 400гр кисело мляко с добавки (лен, тиквено семе, гбери, трици, чия, стевия)
Абе май спирам да описвам храната за малко... Да видя как ще ми се отрази. (wait) Затова пък вадя кантара, докато не смятам и описвам храна. Не може без никакъв контрол :D
Течности:
100 мл вода сутринта след ставане
250 мл изотонична напитка, докато тренирах
250мл изотонична напитка, докато бях с колелото
500мл вода
500мл вода
250мл вода
Общо: по-малко от 2 литра. Знаех си, че е малко. Преди пиех само чайове 2л, а даже не тренирах особено много. Ще трябва да се поправя :)
Втора тренировка:
километра 9,67
minutes 43:00
km/hr 13,49
kcal 249
Хах, RunKeeper-a каза че имам нов личен рекорд - да ми е честито! Обаче не отчита по-големия рекорд: качих баира 3 пъти без почивки (третия път щях да пукна) и след 3тото качване видях една дружка, която не бях виждала от преди Нова Година и трябваше да спра да си поговорим (около 5-6 минути) така че починах :D Оправдания, оправдания...
След първата тренировка, а сега още повече ме заболя тазобедрената става в ляво - ся ще се обмажа обилно с магнезиево олио, дано да мине, че баира ме чака и утре. Много ми хареса - усещах си пулса и в очите (rock)
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 23.03.13 23:06.
24.03.13
11:38
24.03.2013
Тренировка:
I част: 5 кръга
1. Клек с подскок – 10 с 5кг
2. Сгъване за задно бедро – 10 за всеки крак
1. Клек на 1 крак с подскок+Римска мъртва тяга на 1 крак – 10 за всеки крак
2. Сумо клек, завъртане, напад (всеки напад е 1) – 10 с 5кг
3 rounds + 5 pistols in 10 minutes
10 pistols (with jump switch) с подпиране
20 low jacks
10 dynamic burpees
20 low jacks
Втора тренировка: май няма да има :(
Течности:
200мл вода след ставане
250мл bulletproof чай
200мл изотонична вода
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 24.03.13 12:48.
24.03.13
12:47
Ееее Киксън, как може да не знаеш новата форумска мода :D
Шегата настрана, обаче наистина е много яко това “бронирано” кафе/чай. Държи ме далеч от храната поне 3-4 часа, което за мен е голямо постижение; дава енергия и (слуховете са че) гори мазнини. Представлява кафе или чай, блендирано с 1 л. краве масло или кокосово масло. Аз не пия кафе и затуй си го правя с чайче + кокосово масло; на всичкото отгоре е супер вкусно!
Квоо? (call) Кви са тия моди, чай с масло и неща из форума? Нищо не разбирам. Много съм назаднала. (headbang)