Based on true story :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.03.13
17:52

Ама много си изостанала значииии...
Ей на: чети (hug)

Аз отчитам втора хм... тренировка/разходка в Морската градина:
километра 7,20
minutes43:22
km/hr 9,97
kcal 207

Бях с половинът и нещо много лежерно-романтично го раздавахме. Качвахме 3 вида баири, всеки по 2 пъти. Ама и голям вятър в тая Варна - хич и не посмяхме да слезем край морето - щеше да ни издуха нанякъде :D Важното е, че се раздвижихме и навън, освен вкъщи (giggle)

Към течностите:
500мл вода
200мл изотинична вода

Общо течности за деня: малко над 2л

Болежката на ставата ми мина, но днес шак ще я мазна с магнезий (за всеки случай).

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 24.03.13 22:11.

24.03.13
18:54

казано от Radost_nezemnA на 24.03.13, 17:52:

Ама много си изостанала значииии...
Ей на: чети (hug)

Хаха, ми аз кат ти казвам, че съм, значи работата е сериозна. :D

Мерси много, откога търся да се добера (F) (wasntme)

24.03.13
20:05

Ми с тоз старовремския калпак, новите неща те подминават :P

24.03.13
22:55

Хаха, то ся туй е на мода, бе  (wasntme)

25.03.13
12:04

25.03.2013

Тренировка:
6 кръга, интервали 40/5
-reverse push-ups
-dumbbell rows with torso twist 2x5kg
-mountain climbers
-step over the chair + back lunge 2x5kg
-low jacks

Като я гледах тая тренировка, мислех че ще ми е малко и бях решила да добавя още едни интервали с бърпи, клекове и супермени... ама никакъв шанс :D Много добра е - мисля, че това е оптималното натоварване - не си умрял на края, но си дал всичко от себе си. (rock)

За колело - нямам шанс днес. Ще свърша с текущите си задължения, когато е тъмно и студено(минусово) навън: не ми се разболява сега!

250мл вода
200мл из. вода
500мл вода
4 чая без добавки по 200-220мл всеки
...

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 26.03.13 00:36.

26.03.13
13:09

26.03.2013
Тренировка: не знам още; или колело; или горна част на тялото вкъщи - зависи от (rain)
1. 5 rounds:
-renegade row + side raise - 10 reps @2x5kg
-plank
-toe-touch abs - 10reps
-triceps push-up + superman - 10
-squat and row 10reps @2x5kg

2. 2 rounds:
-single arm shoulder press -10 @ 5kg
-flexed arms raise - 10 @ 5kg
-triceps extentions - 10 @ 10kg

3. 1 round 9 intervals 45/15
-jumping jacks
-burpees with push-up
-jumping jacks
-hindu squats
-jumping jacks
-burpees with push-up
-jumping jacks
-hindu squats
-jumping jacks

Едит: хаха вместо 3та част на тренировката бях написала 3 кръга! Не са 3; 1 е! И все пак не беше леко :D

Течности:
до сега около половин литър вода
250ml из. вода
500мл вода
1 чай
250 мл вода
300 мл вода

пак под 2л :(

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 27.03.13 00:02.

27.03.13
12:35

27.03.2012

Голяма мускулна треска след вчера - на гърба, ръцете и гърдите ок, ама и на бедрата?! :D
Мисля днес да почивам... ще стане ясно по-късно.

Днес ще се пробвам да изпия 2,5л. вода стискайте палци (nod)
Преди пиех и по 3л и винаги съм живяла с идеята, че пия много вода. Явно малко по-малко съм я намалила почти наполовина :( много са полезни тея дневници!!

28.03.13
12:29

28.03.2013

Тренировка:
3 rounds of
1) renegade rows + push-up - 10 @2x5kg
2) overhead lunges - 10 @2x5kg
3) jump squat burpee - 10
4) crab touches - 10
5) sumo deadlift high pull - 10 @2x5kg

36 intervals 30/5 of
- squats with dumbbells @2x5kg
- one leg dead lift @2x5kg
- knee to knee @2x5kg
- one leg bridge
- leg raise from dd position
- turkish get-up (no weights)
- back and side leg raise

Нещо нямах воля за тая тренировка; по средата на първата част се чудех колко кръга да направя (дали само 2 или предвидените 3); после и през втората беше мудно и някак без желание... абе има такива дни
Всъщност времето много ме тормози - мрачно и дъждовно... но пък така мога спокойно да не съжалявам, че не съм навън, а да седя вкъщи и да уча (dull)

Вчера изпих малко над 2л вода. Днес опитите за 2.5л продължават :D

29.03.13
11:25

Стига учи! (wasntme)

29.03.13
13:05

Мотивацията ми я няма никаква, а ти: “Стига учи!” :D
Чудя се като студентка как съм успявала да съм толкова концентрирана (wasntme)

Вчера успях да изпия 2.5л вода и неподсладен чай. Малко беше “наливане” но постепенно ще свикна. Изтеглих си едно приложение за напомняне за пиене на вода :D

29.03.2013
Тренировка:
10 рунда от 3 combos:
- squat+row+lunge+shoulder press 10
- push-up + press against the knee
- отваряне и затваряне на ръце и крака в седнало положение
40мин

Тази тренировка, макар и изглеждаща супер мижава беше наистина страхотна за горна част! Бих казала, че е новата ми лщбима тренировка :D

Малко по-късно: колело

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 29.03.13 17:11.

29.03.13
13:26

Това приложение е доста досадно.Аз няколко пъти го включвам,но никога не го спазвам.Мен специално ме дразни.(grin)

29.03.13
13:46

Имам и аз подобно предчувствие, ама... ще му дама шанс :D

31.03.13
12:11

30.03.2013

Без тренировка; храната в норма; водата - 2.5л (y)

31.03.2013

Тренировка 1:
3 rounds, 32 intervals, 35/5
- isometric push-up + leg raise 2x5kg
- squated rows 2x5kg
- renegade rows + kick-back 2x5kg
- russian twist
- lunge + leg raise 2x5kg
- chest press + sile raise leg 2x5kg
- chest fly with resistance band

Тренировка 2:
колело...

2 часа колело: само 14км, денивелация: на места голяма :D
Много и тежки баири с много бутане (даже половинът слезе да бута на някои... значи наистина си бяха невъзможни за качване - той е голяма коза). След първите 3 км той скъса верига и тръгна да пуска към вкъщи, аз останах да explore-вам, ама само на кал и тръни попаднах; покарах още 4-5 км, но определено по-полегати участъци и се заприбирах. Не че е лошо да караш сама, обаче е по-готино с хора (които са по-добри) - дърпат те яко; а явно self-мотивацията ми е много зле :D

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 31.03.13 21:15.

01.04.13
11:39

01.04.2013

Тренировка:
ZWOW 37
6 rounds of
1) Santana push-up - 30 secs
2) Side hops - 30 secs
3) Santana push-up - 30 secs
4) squat jumps - 30 secs

Уж само за раздвижване, уж я правих навън, така ме изпоти... (whew)

Вчера много вода, но вечерта ядох от зелето с месо на баща ми (което вярвам, е най-соленото нещо в историята на човечеството) и тази сутрин едва си отворих очите - след тренировката, Apis-а и доста вода вече прогледнах, но още не съм спаднала съвсем (shake)

Днес сутринта ме събудиха по телефона с една новина, която отдавна чаках.
Незнам дали сте чули, но преди около месец и половина (на 14.02) варненец спечели джакпот от тотото. Е, този варненец съм аз :D По повода искам да почерпя, и на първите 5 човека, които пишат след този пост ще им подаря по нещо (до 500лв) свързано със спорта, който харесват/практикуват. Правя това, защото наистина чувствам някои от хората, които срещнах тук във форума, близки и мога да нарека приятели!
Хубав ден на всички (sun)

01.04.13
11:58

Еееееееее Радост, ЧЕСТИТООООО (party)(F)
Много щедро от твоя страна, (bow) БРАВО, страхотен късмет имаш (handshake) със здраве да си ги харчиш :)

Мнението беше редактирано от Vess на 01.04.13 11:59.

01.04.13
11:59

Аз се пристрашавам... Радост, честит 1-ви април и на теб! :D

01.04.13
12:02

Честито!!! Да си ги харчиш здраве! Не искам да ми подаряваш нищо :))))))
Исках само да те поздравя за щедростта,в наши дни хора като теб не се срещат под път и на дпът.

01.04.13
12:09

Благодаря ви за милите думи, момичета!
За съжаление това е само Първоаприлска шега, но не е шега че форума е пълен с приятели :D

Мисля, че е на хубаво да те “излъжат” днес, така че дано ви донесе късмет :P

01.04.13

Престрашаването си струваше. Уцелих! ;) Весел ден на всички!

Мнението беше редактирано от Membaris на 01.04.13 12:11.

01.04.13

Браво бе :D:D

01.04.13
12:55

ХЕХЕХЕХЕХЕ, супеееер (handshake) Поздравления пак (bow)

01.04.13
14:32

Момичета, не сте само вие вързаните :D
Аз на лични й писах: “Бързо трий, да не се разчува, ще те изнудват” Хаха.

01.04.13
20:24

Ами на мен днешният ден ми донесе хубави емоции :) Няма шега, няма измама: ходихме за профилактика на колелата и между другото половинът ме снабди с компютър за колелото+пулсомер. Радост голяма! Утре ще изляза да го пробвам на оня гадния баир :) брех много ме разглези тоя моя (всъщност много ме подкрепя за карането на колело). (h)

02.04.13
17:59

02.04.2013

Изпробвах новата придобивка:
Моткахме из града да вършим разни неща: получаване на пратки, ходих до Здравната Каса и т.н. (dull)
Общо 17км за 1:50ч
Средна скорост 12 км/ч
Изгорени калории: 540 (giggle)

Тренировка:
Трикратно качване на Гадния Баир, като пулса ми беше 182 (tmi)
и интервално каране 20 мин с интервали 30/30

Този път ги качих по-лесно от преди и мъжо казва следващият път да вдигам предавката, но аз мисля, че първо трябва да сваля пулса поне до 160 и тогава да пипам предавки.
Ани, дай някой-друг съвет, ако имаш под ръка (blush)

Малко ъпдейт за храната:
1. Утре и в четвъртък няма да тренирам (най-много някоя кратка Зузана вкъщи) и ще направя един голям фаст + някой друг грейпрут. Мисля, че имам нужда да се промия малко от тез яйца и млека.
2. Откакто спрях да пиша менюта, ми е някак по-леко с мислите за храна и големият успех: една седмица без никакви млечни продукти (абсолютно никакви!!)
3. Купих си ягоди - отивам да ям :D
4. Едит: абе нещо се оливам с шоколада със тевия: по 1/2 до цял заминава дневно. Ще взимам мерки...

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 02.04.13 18:18.

02.04.13
21:17

казано от Radost_nezemnA на 02.04.13, 17:59:

Този път ги качих по-лесно от преди и мъжо казва следващият път да вдигам предавката, но аз мисля, че първо трябва да сваля пулса поне до 160 и тогава да пипам предавки.
Ани, дай някой-друг съвет, ако имаш под ръка

Здрасти :)
Предавките не се влияят от пулса, а от усещането в краката. Значи ако усещаш да натискаш педалите със сила: недей. Ползвай по-леки предавки и гледай да натоварваш сърцето, а не краката. На баир гледай да успяваш да въртиш поне със 70-80 каданс. От тежки предавки на този етап няма смисъл. Научи се да педалираш равномерно и бързичко. Сега като имаш часовник пред себе си (на километража), гледай 30 секунди и в същото време брой колко пъти завърташ педалите. Умножаваш по 2 и това ти е каданса. На равно се стреми към 80-90, а на баир: 70-80.
Аз ползвам този пулсомер и съм много доволна. Веднъж съм го прала даже и пак си работи :D

02.04.13
21:37

казано от Anelia на 02.04.13, 21:17:

казано от Radost_nezemnA на 02.04.13, 17:59:

Ани, дай някой-друг съвет, ако имаш под ръка

Здрасти :)
Предавките не се влияят от пулса, а от усещането в краката. Значи ако усещаш да натискаш педалите със сила: недей. Ползвай по-леки предавки и гледай да натоварваш сърцето, а не краката. На баир гледай да успяваш да въртиш поне със 70-80 каданс. От тежки предавки на този етап няма смисъл. Научи се да педалираш равномерно и бързичко. Сега като имаш часовник пред себе си (на километража), гледай 30 секунди и в същото време брой колко пъти завърташ педалите. Умножаваш по 2 и това ти е каданса. На равно се стреми към 80-90, а на баир: 70-80.
Аз ползвам този пулсомер и съм много доволна. Веднъж съм го прала даже и пак си работи :D

Значи и аз в тая насока мисля, само дето бавно ми се получават нещата (wasntme)
Аз не съм си засичала каданса, но си броя на ум “едно,две” и за това време завъртам 2 пъти. Ще почна да си смятам отвреме-навреме и по твоят начин.
Моят пулсомер е същият :) Нико го препоръча, защото аз се колебаех м/у него и една Сигма, но сигмата нямаше други екстри; но пък беше за ръка и може да се носи и при други тренировки. Тъй де.. този е :D

02.04.13
21:48

Гледай това клипче и виж Ланс и другия на 1:33 как въртят, въпреки че баирът е голям и се движат с ниска скорост. Така пестят мускула, защото това състезание е цели 100 мили и е абсурд да го завършиш ако не разпределиш правилно силата. Все едно като клякаш с тежести. С голяма тежест (например 40 кг) ще клекнеш 5 пъти и ще се измориш, ще се наложи да спреш. Ако клякаш с 5 кг, ще можеш да клекнеш много повече пъти.

04.04.13
11:33

03.04.2013

Нетренировъчен;

04.04.2013

Тренировка:
1 част: 3 кръга; 20/10 интервали:
1. Клек с отскок с 5кг
2. Римскa тяга с 10кг ляв крак
3. Напад назад+гири нагоре с 5кг
4. Римскa тяга с 10кг десен крак
5. Лицева опора с повдигане на крак нагоре
6. Ренегатско гребане с 2 по 5кг
7. Russian twist с 5кг

2 част: ZWOW 11
4 rounds + 7 mule kicks in 10 minutes
mule kick - 10
sumo push-up - 10
side jump lunge - 20

07.04.13
10:40

Никакви тренировки тези дни плюс прилично ядене :D

09.04.13
17:40

09.04.2013

Най-накрая се прибрах и тренирах (sun)
Предишните 4 дни бяха много яки, но наистина супер почивни (откъм движение). Всички в София са само с коли - аз успях да се измъкна да походя пеш по старите си маршрути за около 3-4 часа общо. Всичко останало беше коли/метро/размазване по дивани (giggle)

Изпита ми мина и вече съм ВСЕКИ ден с колелото - не се приемат никакви извинения - дъжд, сняг, червен вятър: Аз ще карам :D
Да ме държите и вие под контрол!

Днешната тренировка:
итервали 20/20 - 5 пъти по 2 интервала
пулс на баира: 164 (по-добре от предния път (nod) )
общо 12.32км/50мин
средна скорост: 14,4км/ч
кал: 340

Нещо ме боляха коленете, после тазобедрените стави. Май не разгрях добре и това е причината. Плюс че паднах като мотика в една кална локва (поднесе ми колелото) та беше брилянтно завръщане 8-)

Храната: яйца със задушени зеленчуци и конопено семе; ябълки, ягоди, малко бадеми, тиквено семе и 2-3 какаови зърна. В общи линии това е всичко което има вкъщи и в близките дни само реда им ще се сменя.

Все още удържам фронта с млечните, но не бих казала, че не ми липсват. Определено се налга да положа усилия, за да не посегна към някое сиренце/кисело мляко но се справям за сега (y)

10.04.13
16:58

10.04.2013

Успяхме да се разминем с дъжда и да си направя тренировката :D

19.61км за 1:13ч
средна скорост: 16км/ч
400кал

Карахме по нови маршрути (отново качване на баири). На качването не съм сууууууупер зле: имам около 30сек-1мин разлика с половинът, обаче на спусканията ме бие с по 2-3мин. Голяма съм пъзла и все ме е страх да пусна като хората. Нищо де-ще се науча :D

Храна: usual stuff

11.04.13
18:16

11.04.2013

Като го гледах времето сутринта, тръгнах да си мисля каква тренировка да си спретна вкъщи и като свърших работа като пекна едно слънце (sun) буквално за 10 минути си събрах партакешите и се опаковах за каране :D

Тренировка:
12.69км
средна скорост 19.3 км/ч
днес карах по-бързичко (само с 1 баир) - получи се нещо като монотонно кардио, ама на високи предавки 3/6 и 3/7
300 кал :D

Обичам хубавото време! Слънцето, дългия ден, а и лалетата в двора всеки момент ще цъфнат (F)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 11.04.13 19:41.

11.04.13
19:43

казано от Radost_nezemnA на 11.04.13, 18:16:

11.04.2013

Обичам хубавото време! Слънцето, дългия ден, а и лалетата в двора всеки момент ще цъфнат (F)

Ех, а тука е един мрак и сивотия от месеци насам, чак си помислих, че съм в някаква сай фи реалност :(

11.04.13
20:23

Уфф не ми говори... и аз ако взема, че замина в западна посока, знам че всичко мога да преживея, само без слънце не знам как ще съществувам (shake)

12.04.13
14:02

12.04.2013

Тренировка:
1.5 часа колело
17км/ч средна скорост

Днес пак дълго каране. Утре и в неделя ще се калям - ураа :D

Количеството на течностите тези дни не пада под 2л. Малко по-малко ще почна да увеличавам, но 2 е прилично. (npool)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 12.04.13 14:55.

14.04.13
22:54

13.04.2013
около час и половина каране на ТВ кулата - гледах да пускам повече, че това ми е най-слабото място.

14.04.2013
Страхотен ден беше днес - имаше толкова много емоции, че ми е трудно да си събера мислите и да ги облека в думи.
Сутринта станах по-рано от предвиденото и тъй като багажа ми и всичко беше готово от вечерта се мотках и се чудех какво да изям :D Закусих в крайна сметка 100гр кус-кус с 1л. кокосово масло, 1 банан, малко семки (каквито има из къщи) и шепа стафиди.
В 10 най-накрая се организираха багажници/коли и тръгнахме в посока с. Поляци. Там пристигнахме скоро, но пак имаше много суетня около свалянето на колелата, преобличане (оказа се много топло, но не съвсем, както ще стане ясно по-късно) и в 12 потеглихме към с. Веселиново. Пътя беше предмно чакъл, много рядко кал и локви, та в смях и закачки леко и приятно си катерехме баири/пускахме по тоз ми ти чакъл (раздрънка ми се мозъка направо (rock) ) и стигнахме до 1вият водопад. Снимки а-у, хапване, пак потегляме - абе приказка. Тук някъде обаче се чуват гръмотевици, после и досадните мухи, които ти се врат в лицето се скриват и на края почват да валят грамадни капки дъжд. По прогноза трябваше да вали от 3 до 4, но нас ни валя от 2.30 до 3.30 (rain) :D Карахме около 30 минути в дъжд - и друг път ми се е случвало, но това беше различно. В един момент караш и си толкова мокър, че си част от дъжда - не усещаш капките и пръските кал по лицето - странно е и е яко! Успяхме да се доберем до една беседка, където се преоблякохме (които си бяхме донесли резервни дрехи) но имаше много хора, които се кълняха в слънчевият ден и си зъзнаха, докато спре дъжда. След това обиколихме още 2 водопада и една пещера. Аз до сега не бях влизала в пещера - интерсно усещане е, въпреки че тази е някаква малка и “плитка”. В 6ч успяхме да се занесем до с. Веселиново, но се прокрадваха идеи да останем в кръчмата и до колите да отидат само някои от хората и да се върнат да ни вземат. Да бе да, аз да не съм дошла да седя в кръчми :D Тръгнах бавно, но славно и малко преди 7 бяхме пак в с. Поляци кални до уши, обаче чувстовто за изпълнена мисия е страхотно! Равносметката е 40км за почти 4 часа каране. Бях помъкнала банани, бадеми и стафиди + 2 варени яйца. Като се прибрах ядох още 2 яйца със салата. Калориите ми за деня са 3000 :D Изгорените - 1700 (nmuchfun)
Другият извод, който си направих е, че на качванията не съм пълна скръб, защото съм ината и въртя - на супер ниска предавка може да е, ама въртя :D обаче пускането ми е голям проблем, а от там супер много се печели/губи време. Днес гледах да съм малко по смела, а и да не гледах - мокрия чакъл си изискваше доза смелост и успявах да си овладея колелото, обаче... страх ме е (да не взема да падна и да се затрия някъде (giggle) ) Сега съм супер уморена и утре мисля да почивам (sun) Снимки по-късно.

СНИМКИ

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 16.04.13 12:22.

15.04.13
14:27

Под дъжда

16.04.13
15:52

15.04.2013

Почивен ден; храна - прилична

16.04.2013

Тренировка: час и половина колело
14.5 км/ч

Храна:
сутринта: слънчогледово, тиквено, конопено семе + годжи бери + какаови зърна (прилични количества (giggle) )
преди тренировката: 2 белтъка от яйце (жълтъците бяха много преварени, чак сини :@ ), краставица
след тренировка: броколи, гъби, морков, пресен лук, 2 яйца

Продължавам да отбягвам млечните (става все по-лесно :D уж) + не съм яла шоколад (никакъв) вече 10 дни (nmuchfun) Смятам да си направя една доза скоро или може и да не (wasntme)

17.04.13
11:53

17.04.2013

Тренировка:
40 мин колело
3 по 20сек планк
5 пистолета ляв крак
5 пистолета десен крак

Днес карах само в Морската градина (даже не слизах край морето, но вятъра беше ужасяващ). Затова пък си харесах няколко баира и си ги качвах и пусках до откат. Даже хората по пейките наоколо мисля че почнаха да се обзалагат до кога ще продължа. Дано да е спечелил тоя с най-голям залог :D
От 100 години не съм тренирала горна част, плюс че усещам слабост в “ядрото” след по-дълго стоене права и затова ще почна поне някакви планкове, лицеви да правя след колелото.

След тренировката отидох до дилъра ми на ядки и отнесох и един буркан тахан. Казвам го на всеослушание, защото при мен бурканите с тахан се изпаряват за максимум ден. Целта е да изям този за минимум 3 дни (340гр). Както казва половинът: “При тебе тахан не може да вирее повече от ден, освен ако не е кашонче” и е прав (tmi)

Храна:
след тренировка: 50гр тахан + слънчогл., тиквено, конопено семена, 2-3 какаови зърна и няколко г. бери
по време на работа: 50гр кашу
16.00: зеленчуци, яйце, конопено семе, какаови зърна, 2-3 лъжички тахан

(F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Надявам се да не е много нахално, но искам да помоля Маргарита и момичетата, които се занимават с йога, ако имат време да хвърлят едно око на това: Yoga for Cyclists . Дали има нещо ценно в него или да не си губя времето (на мен ми изглежда интересно, ама да не се мина първо вие кажете :P ) Притеснява ме тази слабост в кръста, която усещам напсоледък :(
Благодаря предварително за отделеното ви време..

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 17.04.13 17:28.

17.04.13
21:44

Oще час колело за днес (sun)
и още тахан (tmi)

Направих преди да изляза едното от клипчетата с йогата и мисля, че ми помогна да вляза в ритъм по-бързо. Или си въобразявам...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1