Based on true story :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.09.13
19:55

Йо, Радост, какво е СДХП (че нещо не се сещам) и как се прави скока на стена? Плийз? :)

22.09.13
20:15

SDHP: цък
Скок на стена е скок върху кутия, но там, където тренираме е налична само стената около стадиона за бягане. цък

23.09.13
13:26

23092013
Супер набързо преди работа:
предизвикателство с лицеви опори:
1 лицева - изправяне
2 лицеви - изправяне
3…
10…

1-2-цели
3-4-5-6-7-8-9-10 - от колене
време: 3:41мин

Храна:
2 варени яйца, 80гр пуйка, 1 червена чушка, 250гр кисело мляко с протеин и 10 лешника

Разглеждам ей това: Ф2+А2
Сякаш много отговаря на моят начин на трениране. Уф, мразя фитнес зали и всякакви зали всъщност.. (dull)

Едит: чудничка мускулна треска на вътрешно бедро. От СДХП ще да е..

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 23.09.13 13:33.

Ставаме две! И аз лично не харесвам фитнес залата. Предпочитам сред природата, и цялата сила и енергия да извира от мен. Най-вече не ми допадат машините, а на някои зали дори и обстановката не ми допада особено в някое мазе (dull)

Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 23.09.13 16:02.

23.09.13
16:27

казано от Ивчето Пивчето на 23.09.13, 16:01:

Ставаме две! И аз лично не харесвам фитнес залата. Предпочитам сред природата, и цялата сила и енергия да извира от мен. Най-вече не ми допадат машините, а на някои зали дори и обстановката не ми допада особено в някое мазе (dull)

Аз пък тренирам в маза :D и си ми е супер. Противно на вас,не обичам да тренирам навън-да кръжат около мен насекоми,да ме кацат,да ме хапят :D да ми блещи онуй слънце право в очите (dull)
Кой където му харесва,важното е да има движение :P

Хаха Juls едно е мазето вкъщи и друго е чуждото мазе уж фитнес (ужасно беше и това беше първото ми ходене във фитнес зала) :D И аз не ги обичам бубите ама пък обичам да ми е светло. Просто не ми са ми интересени фитнес машините. А слънцето като ме пекне и аз го мразя в тоя ред на мисли ама пък гледам да тренирам в сенчестата част на двора. То и понеже нямам избор къде другаде  да тренирам се задоволявам с двора.  :D и с бубите и с кучетата около мен (dull)  правиш лицева и някой минава под теб :D

24.09.13
10:00

Тези буболеци допринасят за интензивността на тренировката. Например с колелото колкото по-бързо карам, толкова по-малко успяват да ме закачат. Затова по баирите, ако се движа с по малко от 7 км/ч пред очите ми е пълно с мухи => стимулират ме да съм по-бърза. (grin)

24.09.13
20:37

24092013
Тренировка:
1. Бързо качване (къде спринт, къде лазене) по стълби нагоре/надолу 4 пъти за 5.20мин
2. 3СС лицеви опори + кофички СТ
3. Бързо качване по стълби нагоре/надолу 4 пъти за 5.40мин
4. 3СС повдигане на ръце напред + повдигане на ръце настрани с ластик (~8кг)
5. Малко колело за разпускане

Храна:
-яйце, бри, краставица
-риба, 50-60гр свинско филе, салата цвекло с моркови, 100гр сладолед със стевия от пълномаслена сметана ( (wasntme) )
-риба сулка, домати, краставици, чушка,лук
-400гр кисело мляко с мака, конопено брашно и лъжичка ванилов протеин

24.09.13
20:58

казано от Radost_nezemnA на 24.09.13, 20:37:

24092013
1. Бързо качване (къде спринт, къде лазене) по стълби нагоре/надолу 4 пъти за 5.20мин

(tmi) днес и аз къде лазех, къде изкачвах.. и аз не знам :Д след дълго бягане е просто брутално, особено слизането, не можех да си контролирам краката :D

p.s Това ,за което писах е (тъй като знам, че стълбите са ти любими :Д ), на някакви интервали ли ги правиш, за определено време ли (wasntme) разгадай някаква тайна/стратегия и аз да взаимствам от теб, хихи
Поздрави (F)

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 24.09.13 20:59.

24.09.13
22:51

Любими е силно казано; просто за кратко време успявам да се натоваря добре там. ;)
Това което правя са “интервали” които представляват бягане нагоре около 150стъпала, последвано от бягане надолу. От там нататък си променям дължината на интервалите и почивките. Понякога 30мин качване и слизане без почивка (тогава интензивността не е много висока); напоследък 3 или 4 качвания и слизания спринтово с 2 минути почивка и така 3-4 интервала (целта ми е да направя 5 и да не умра :D )
Понякога си нося гира и бягам с тежест (или с колелото); Много добре натоварват и подскоци с два крака едновременно - крака, дупе и корем пламват моментално.
Друго с което можеш да експериментираш е стъпването на всяко стъпало или през стъпало. Когато крачките са по-големи се получава нещо като напад и много добре натоварва дупето.
Май това е всичко, което мога да споделя по темата. Като комбинираш стълбите с някоя друга лицева опора, бърпи или набиране се получава една нелоша кондиционна тренировка в рамките на 30 минути. Аз имам и отиване и връщане с колелото за още 30 мин (монотонно кардио един вид) и хвърлям малко прашец в очите на съвестта си, че съм тренирала за деня. 8-)

26.09.13
20:39

26092013
Движение, колкото да не атрофирам съвсем...
Zcut#2 4 кръга за 12.42мин
-10 напада с 2x5кг
-10 лицеви опори със завъртане настрани и повдигане на ръката към тавана с 2x5кг
-10 бърпи
+ 5мин(с почивките) вариации на тема планк

Храна:
-извара с ванилов протеин на вкус, 1с.л. орехи, стевия, мака, ...
-задушен карфиол, морков, чушка, лук, 150 гр риба сулка
-2 шишчета от свинско бонфиле (около 120гр месо), салата, няколко ореха

В събота и неделя последният велопоход. За малко да не успея да отида, но ще!
Нещо ми е мързеливо и заспало тези дни.

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 26.09.13 21:05.

30.09.13
14:40

Кратък отчет за уикенда:
Типично есенно време: дъжд, мъгла, кал. Някои се поддадоха на изкушението да си останат в хижата на топло с бира/чай/кой каквото си пие в ръка, но не и аз. ;)
В събота скромно: 50км (50% по черно с доста кал)
В неделя: 70км (основно по шосе)
Отдавна не бях карала толкова много и въпреки това се справих доста прилично. Естествено и храната беше подобаващо количество (на моменти имаше компромис с качеството). Направих си домашн кекс, за да не се налага да ям боклучав от магазина; банани, тахан с мед, варени яйца, свинска пържола, малко пържени картофи, салати, пресни орехи и ябълки от селските дворове, пържени мекици за закуска... абе голямо ядене, а се върнах с кило по-малко (вода).
Някакви невероятни преживявания нямаше. Доволно закривам сезона на дву-три-дневните походи. Целите за другата година съм ги измислила, но ще ги напиша друг път.
С тези дъждове май и сезона на стълбите върви към закриване (dull) Налага се да мисля и да решавам бързо къде и какво ще се случва зимата с моята спортна кариера. хаха :D
Спор(т)на седмица.

01.10.13
17:50

01102013
zcut#3
4 кръга за 18:02мин
-10 клек+раменна преса 2x5кг
-10 странични бърпи с лицева опора
-10 пайк преси с коляно-към-лакът
-10 напада със завъртане в страни 2x5кг

Храната:
400гр кисело мляко
3 филии хляб с филе и кашкавал
50гр кашу
3 супер мини ябълки (150гр)
...
очаква ме печена тиква със стевия и канела и незнам какво друго :D

02.10.13
12:20

02102013
Не мога да повярвам, че мина цяла година откакто съм във форума. (tmi) 365 дни пълни с различни емоции и преживявания, нови запознанства, предизвикателства, осъществени мечти. Някои дни бяха тъжни и мрачни, а други (повечето) - прекрасни и слънчеви,но посоката винаги беше “пълен напред”. За една година мисля, че успях да намеря верният път към по-добрата версия на Радост, а.к.а Радост 2.0 :D Пътуването все още предстои... Промените стават бавно и постепенно, а аз вече знам, че няма да се откажа (muscle)
Благодаря на всички, които се спряха тук и отделиха от времето си за мен.
Първо поздравявам себе си, за усилията които полагам всеки ден :P
Благодаря на най-прекрасният и подкрепящ мъж (моят) :*
Благодаря за подкрепата, съветите, помощта и за това, че повярваха в мен на Анелия, Вик, Деситка, Ивчето ,Веси, Злати, Марги, Рали, Нати, Юлето, Инис, Мая, Яница и целият, целият форум (bow) (inlove)

02.10.13
18:48

02102013zwow#4
3 кръга за 15:04мин
-10 пистолета (1вият кръг без подпиране)
-10 дайв бомбър-а
-30 напада назад+в страни с 10кг
3 кръга за 4:30мин
-10 ренегатско гребане
-10 бърпи
-10 прегръщане на колене
3 кръга
-10 лицеви опори
-5 кофи
-30сек планк (преден/ляв/десен)

Храна:
400гр кисело мляко с 2милинки
30гр пресни орехи
200гр свинска пържола, салата зеле
200гр тиква със стевия и канела, 20гр бри

03.10.13
19:48

03102013
Почивен. Още се аклиматизирам и ми се спи непрекъснато. Имам енергия, а не мога да се организирам нищо да свърша (dull)
Храна:
300гр кисело мляко с 1/2 доза протеин и 10 лешника
риба тон със салата от пресен карфиол с копър и лимон; няколко лъжички млечен сладолед със стевия
2яйца със салата от зеле, морков, карфиол, копър

04.10.13
17:42

04102013
Тренировка: zcut#5 - 13:19min
5 кръга за 22:41мин
-20 качвания на стол с 10кг тежест
-10ренегадско гребане + лицева опора (2x5кг)
-10 български клека с 12,5кг
-20 суинга до хоризонтала с 12,5кг

Храната:
200гр кисело мляко, 1 ябълка
60гр фъстъчен тахан с капка мед и много лимон, мака
вероятно пълнозърнеста паста с доматен сос

06.10.13
14:15

06102013
Е, няма такъв ден като днешният :D
Ставам рано силна, вилна - ще ходя на тренировка с групата на Вик! Да, но съобщението за отменена тренировка няма кой да го види. Пристигам там - няма никой; Гледам във Фейсбук - Ааа, ето каква била работата. Тъй и тъй бях се екипирала с колелото и вече бях на края на града и си казах: “Абе аз що да не врътна едни свежи 30км за 70мин до Аксаковската панорама”. Темпото аеробно, баира си е гаден както и предния път като го качвах. :D
Чак ми хареса, че така стана - идеаааално беше за каране.
По-късно през деня:
5 кръга за 19:46 zcut#6(3=11:10)
- 10 качване на стол с тежест + бърпи + лицева опора
- 10 ритник + напад назад (на крак)
- 10 от планк с крака на стол + докосване на коляно-лакът
- 10 кофи с 1 вдигнат крак

Храна:
100гр кисело мляко + 2малки банана
телешка наденица (дом.), някакви зеленчуци
...

08.10.13
17:27

08102013
Тренировка: 5км за 34:57мин
Храна:
1/2 ябълка, банан,20бр орехи
70гр тахан + 100гр кисело мляко
телешка наденица, салата от пресен карфиол

В събота ще се проведе събитие от поредицата 5kmrun във Варна. Реших да отида и да го избягам, пък каквото ще да става. До тогава ще се подготвям по темата :D

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 08.10.13 17:35.

09.10.13
11:33

09102013
Тренировка: 5км за 35:19мин
Днес: опити за pose running, но само позата; краката - по-късно
Странно, че средната ми скорост е по-малка от вчера, като се има предвид, че днес въобще не съм спирала. Няколко пъти вървях по 10-20метра за да си оправя дишането, но като цяло се чувствах по-добре от вчера.
Първият километър е много приятен. Вторият и третият са ми ужасно тежки. Четвъртият е поносим, а петият въобще не го усещам. Нищо не разбирам (fubar)

Храна:
сутринта 50гр тахан с 1ч.л.мед - имах достатъчно енергия и въобще не ми тежеше храната в стомаха. Мисля, че така е по-добре, отколкото “на гладно”. Все някога енергийните нужди ще прибегнат и до мазните ми бедра :D
...

10.10.13
16:30

10102013
Тренировка: 5км за 33:48мин
Намалила съм си времето с минута. Днес бягах по схемата 5мин бягане: 1 мин вървене, като последната полагаема ми почивка я пропуснах, защото имах сили и гонех време (whew)
Утре почивка и масаж.

Храната:
50-60гр тахан с 1ч.л. мед и 100гр кисело мляко
5-6 лешника, 5-6 орехови половинки
банан и половин ябълка преди бягането
вечеря незнам още...

Тук доста хора ядат сурови ядки и незнам дали някой си ги кисне, обаче е много важно. Случи ми се тези дни да ям сухи и усетих промяна в храносмилателният цикъл. Информация по темата в Интернет има много - не искам да спамя излишно.
Това е от мен за днес ;)

12.10.13
17:52

12102013
Тренировка: 5км бягане: най-доброто ми време за сега;
снимката
Храна: 40гр тахан от черен сусам (като катран е, но на вкус е супер (nod) ) с 10гр мед
задушени моркови и карфиол, 1 чиния леща, 2с.л. кокосов-течен-шоколад (кокосово, какаово масло, агаве, какао)
по-късно незнайно количество печена тиква  със стевия и канела

Много готино бягане! 86то място от 133.. Успокоявам се, че мъгливото, леко дъждовно време е уплашило аматьорите и само най-запалените бегачи са се включили. И аз! На 86то място :D
Като цяло резултата ми е много смешен и въобще е под всякаква критика, но това много ме мотивира да почна да бягам и да си следя прогреса със съботните маратони. Имам късмет, че съм супер начинаеща във всеки един спорт, така че прогреса ми е много бърз и следователно ми дава мотивация да се занимавам. Цел: да подобря възрастовото си постижение на поне 50% .Днес 55% от хората на моята възраст които бягат, бягат по-добре от мен, например половинката и вероятно Надето! (F)

И да обощя програмата, която реших да следвам за неясен период от време:
Понеделник - почивка (браво на мен! почвам с почивка)
Вторник - бягане/колело/стълби
Сряда - горна част на тялото и ядро
Четвътък - бягане/колело/стълби
Петък - почивка
Събота - бягане/колело/стълби
Неделя - кросфит

За 2014 състезанията на които смятам да се включа са: състезанието по пл.колоездене във Варна, Витоша 100, изкачването на Бузлуджа с велосипед, Маратон Шуменско плато, полу-маратон Персенк (бягане ;) )

До утре (sun)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 12.10.13 18:51.

12.10.13
18:04

Защо не включиш още един ден за горна част ? Два дни горна, два дни колело/бягане/стълби и Кросфита е ясен :D

12.10.13
18:47

Честно казано и сега (с 1 път седмично) се чудя какво точно да правя, а за още веднъж съвсем нямам идеи.. Пък и в неделя винаги има нещо по темата (wasntme)

12.10.13
18:53

клек и тяга :) АКо не заедно ПО ОТДЕЛНО :)

Мнението беше редактирано от Juls на 12.10.13 18:53.

12.10.13
19:00

казано от Radost_nezemnA на 12.10.13, 18:47:

Честно казано и сега (с 1 път седмично) се чудя какво точно да правя, а за още веднъж съвсем нямам идеи.. Пък и в неделя винаги има нещо по темата (wasntme)

Набирания, кофички, лицеви опори, лег, раменни преси, пуш преси, гребане с щанга, с дъмбел, ренегатско, тръстъри може да включиш, тъкмо ще участват и краката :)
Набиранията с отскок, кофите на пейка можеш да прваиш, може да включиш и скрипец :) има какво да се прави за да засилиш горната част Радосче :)

12.10.13
19:46

Ще помисля по въпроса.

12.10.13
20:11

Радостче, видях ти резултата и мога да ти кажа едно голямо БРАВО! :) Дано да има още много такива 5-кметровки в хубавата Варна и редовно да си се включваш! ;)
Иначе за тренитата - за смъкване на времето, съответно подобряване на издръжливостта на дълги разстояния тренирай крачката и ядрото и всичко ще ти е още по! И най-важното - наслаждавай се на всичко, което правиш, важното е да ти е кеф! Щом бягането + велото са ти кеф, давай! :* Радвам се много, че се нахъса така!

Мнението беше редактирано от Membaris на 12.10.13 20:12.

12.10.13
20:52

Браво и на теб и благодаря за съветите (hug)
И аз днес, докато бягах си мислех как докато имам въздух няма да спирам, пък колкото да ми е гадно.. и така избягах последният километър и половина без да почивам. Това е моят успех за днес, иначе за тренировките ще мисля още. Трябва да си измисля програма, ама истинска (blush)

13.10.13
19:38

13102013
Тренировка:
4 кръга за 31 минути
-400 метра бягане
-3 подкръга
*4 набирания (с подскок)
*6лицеви опори от колене
*8 напада
*10 руски суинга с 12кг

Поредната здрава тренировка; Можех и 5те заложени кръга да направя, но реших да послушам Вик и да направя 4. И без това последните дни се чувствам доста изморена.

Храна:
40гр черен тахан с мед, 1 банан
1 закуска с кашкавал след тренировката ( никаква идея защо.. )
1 пълна лъжица тахан с мед
3/4 консерва риба тон, карфиол, малко хляб ММ, печена тиква

16.10.13
11:22

16102013
Тренировка:
5 кръга за 14мин
-5 лицеви опори от колене
-5 кофички
-5 ренегадско гребане 2x5кг (на ръка)
-5 V-ups
-5 гръбни екстензии на топка
-5 руски туист с 5кг (л+д=1)

3мин планк (с много почивки (dull) )

Храна: 20гр черен тахан с 20гр орехи; 50гр камембер с 4 зърна грозде
...

Вчера не се чувствах добре и пропуснах бягането. Днес по-добре, макар и със скромна тренировка.

19.10.13
18:40

Последните дни бяха пълна дупка. Черна. Нямам какво да кажа по темата.

19102013
Старт от поредицата 5kmrun.bg
5км за 30:17мин
Като за нищоправене цяла седмица, поне не съм деградирала явно.

Храна: все същото...
тахан с мед и лимон
малко кисело мляко (трябва да изчезне)
зеленчуци и някакво месо

Вчера ядох мекица, онзи ден бисквити. Угаждам си на червото напоследък.
Много болезнен цикъл. Пак. Причината неизвестна.. за сега.

20.10.13
15:04

20102013
Тренировка:
- 5 скока на стена
- 10 лицеви опори (на стена)
- 10 совалки
- 15 суинга с 16кг
Смачканото ми самочувствие ликува. Пояснявам:
Комплексът от днес съм го правила и на 11/08/2013 (първата ми тренировка с Вик), но скоковете с подпиране на ръце, а суинговете с 5кг.
Време на 11 август: 22:16
Време на 20 октоври: 20:03
+ табата планк

Храна:
1 банан, 3 с.л. к.мляко, 3 с.л. тахан с 1/2л мед
малко парче домашна баница (около 100гр)
предстои:
50гр ръжена юфка, 100гр мляко, 1яйце и стевия във фурна
Edit: 150гр кисело мляко, 2л. тиквен тахан, 1/2 доза протеин, половин вчерашна питка, 3 кисели краставици.

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 20.10.13 21:35.

22.10.13
19:35

22102013
Тренировка:
40мин със средна скорост 8.5км/ч
Нямах енергия, бях закусвала в 9 с тахана и към 12 изядох шоколада, а бягах в 16.30. Странно, предвид минималният енергоразход в последно време.
Храна:
-3с.л. кисело мляко, 3с.л. тахан, 1с.л. мед
-1/2 шоколад със стевия
Вече освен че ям мляко, си купих някакви фалшиви млечни (тип топено сирене). Нещо ми става. Чувствам, че губя контрол. Ще се стягам де, само да измисля как..
-карфиол, броколи и моркови, малко спагети с повечко сос за спагети (дом.)
-3с.л. кисело мляко с 1с.л. тахан

23.10.13
22:59

23102013
Импровизация с швейцарска топка.
3 кръга, всеки до (хипотетично) отказ:
Коремни преси, странични преси, гръбни екстензии
Лицеви опори с крака (прасци) върху топка
Ренегдско гребане с крака върху топка
около 20 мин
Връщам се 10 години назад: бягане + коремни преси.. Обаче усещам, че имам нужда от това сега. Харесаха ми упражненията върху топката. Има предизвикателство там.

Храна:
сутринта мляко с тахан и мед
телешко месо, салата зеле и моркови, 150 гр пълнозърнест хляб
150гр кисело мляко с 50гр мармалад от праскови и круши без захар (аз съм си го бъркала)
препеченото на 1 кекс - не беше много, но беше вкусно (blush)

Рапорт даден.

24.10.13
23:29

24102013
Тренировка:
може би 5км за 29мин (напоследък тракерите лъжат много)
Храна:
кисело мляко с 1л. тахан и 1 л. прасковено сладко
120гр черен дроб, зеленчуци, 3 вилици спагети
китайска храна(малко ориз, пиле, зеленчуци, водорасли, обилно поляти с натриев глутамат)... все още е затишие пред буря, но утре очаквам неочакваното. Не съм яла такова нещо поне 12месеца. Даже не ми беше особено вкусно (grin)

27.10.13
01:30

26102013
Тренировка:
5км за 28:47
Доволна съм, но знам че това е предела. От тук нататък времето ще пада мнооого бавно. Цел за 2014: 25мин (nmuchfun)

Храна:
мляко с 5-6 бисквити РК и банан за закуска
3 ребърца и няколко лъжици боб
още 200гр кисело мляко
салата с гъби и семена и 100гр пилешки сърца
1/2 кокос и вчера другата половина

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 27.10.13 14:36.

27.10.13
12:35

Браво, браво за 5kmrun Varna, желая ти успех в постигането на целта и разбира се хубавите последствия от постигането й. :)

27.10.13
14:31

А благодаря :) То не е чак голямото постижение, но за мен е някаква цел. Гледам колко хора са харесали поста и чак се замислих да не би да се вживявам много :D То е просто бягане в парка..

Но днес пък беше бягане на стадиона с бонус 2 бърпита на всеки 20 сек.
После отборно
30/30 работа/почивка
-50 набиране + бърпи
-50 СДХП с 16кг
-50 скока на стена

Горе-долу наполовина се разпределиха между мен и съотборника ми, само че аз се мятах около лоста в причудливи форми, докато накрая май почна да има смисъл.

На края: разучаване на техниката на обръщане, изтласкване на пудовка и снач ако правилно съм запомнила имената... може и да греша. Мисля,че ще имам синки по предмишниците и раменете: ползвах големите тежести: 8 и 12 кг :D

Храна:
мляко с 6 бисквити, 3л. тахан и 1л. мед
задушени зеленчуци с 60гр камембер и 1 малко ребро
200гр мляко със сладко от праскови
Edit: 1 мекица, 60гр бри, 1 лъжица мед

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 28.10.13 15:15.

29.10.13
21:51

29102013

Да водиш дневник наистина е полезно. Днес например, само защото ми беше гузно че няма да отчета тренировка се надигнах и направих нещо (все пак не е нищо :D )
От сутринта се започна с болно гърло, по-късно субфебрилна температура, 1/2 Упсарин и Беладона, следобеден сън и съм чисто нова. Даже тренирах.
Тренировка тип “От всичко по малко”
3 кръга по 10 повторения от:
-20 коремни преси на топка
-10 гръбни екстензии на топка
-20 руски туиса с 10кг

+10 раменни преси с 2*5кг
+10 трицепс екстензии с 2*5кг
+10 клека с 10кг
+10 напада с 10кг

^10 бг клек с 10кг
^10 лицеви опори от колене
^10 кофички на пейка
^10 наклони в страни с 2*5кг

Мисля че пропускам нещо, но няма значение. Бягането утре.

Храна за деня:
2*400гр кисело мляко
50гр бри
1 ребро (50-70гр)
зеленчуци
1 лъжица тахан
4 ореха
1/4 кокос
2 лъжици боб
1 хапка кекс

Не се научих да ям като хората.. все хапка от това, щипка от онова. Така много лесно изгубвам края и последствията са че съм изяла 6430873 калории, а не съм се нахранила. Трябва да променя това!!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1