04.10.12
21:22
~ Продукти:
- 2 средно големи моркова;
- 1 - 2 скилидки чесън;
- 50 гр. краве сирене;
- 1 с.л. зехтин;
- магданоз - на вкус;
- оцет - на вкус.
~ Начин на приготвяне:
Морковите се нарязват на полуколелца, чесъна се нарязва на филийки, магданоза се нарязва ситно. Сиренето се настъргва или намачква с вилица. Изброените продукти се смесват, след което се подправят последователно с оцета и зехтина.
~ Време за приготвяне:
Не повече от 10 минути.
~ Коментар
Чесънът придава на салатата пикантен вкус, който вероятно няма да се хареса на хората с чувствителен стомах или лигавични заболявания на храносмилателните органи. Салатата се комбинира отлично с айран, който “разкарва” лютивия вкус на чесъна. Препоръчвам салата да се консумира само в дни, в които социалните Ви контакти са сведени до минимум!
Темата беше редактирана от Константин Ангелов на 04.10.12 21:31.