Салата "Лепус"

~ Продукти:

    - 2 средно големи моркова;
    - 1 - 2 скилидки чесън;
    - 50 гр. краве сирене;
    - 1 с.л. зехтин;
    - магданоз - на вкус;
    - оцет - на вкус.

~ Начин на приготвяне:

  Морковите се нарязват на полуколелца, чесъна се нарязва на филийки, магданоза се нарязва ситно. Сиренето се настъргва или намачква с вилица. Изброените продукти се смесват, след което се подправят последователно с оцета и зехтина.

~ Време за приготвяне:
 
  Не повече от 10 минути.

~ Коментар

  Чесънът придава на салатата пикантен вкус, който вероятно няма да се хареса на хората с чувствителен стомах или лигавични заболявания на храносмилателните органи. Салатата се комбинира отлично с айран, който “разкарва” лютивия вкус на чесъна.  Препоръчвам салата да се консумира само в дни, в които социалните Ви контакти са сведени до минимум!

Темата беше редактирана от Константин Ангелов на 04.10.12 21:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1