Няколко въпроса към по-опитните

05.10.12
17:26

Здравейте.. От скоро започнах да ходя на фитнес с 1 приятел. Имахме си програма , кога, къде, с какво.. Дотук добре , но започна да идва и още един приятел с нас. От както той дойде започнахме да тренираме “ден за ден” , т.е. Днес ще тремирам рамо и бицепс , утре гръб и трицепс. А другата седмица може да кажат днес ще тренираме крака а утре гръб и трицепс и т.н..

Първият ми въпрос към вас е..
1. Трябва ли да си има напълно изградена програма .. Понеделник едно , сряда друго , петък друго и да се спазва и да не се променя..

2.По принцип съм едър ( нямам нужда да взимам протеини и въглехидрати ) , но доста често ходя да играя баскетбол/футбол и там сигурно свалям маса .. То добре да свалям маса, но ме притеснява да не взема да сваля и мускулната маса , която съм изградил.

< Ако може посъветвайте ме за това..

3.По принцип знам само 2-3 упражнения за корем, а искам да изградя плочки. Ако може дайте ми още 1 или 2..

4.Колко дни ще е добре да ходя на седмица , за да има ефект ?

5.Моите приятели казват , че "краката няма смисъл да се тренират" , естествено аз не ги слушам , но искам да чуя и вашето мнение за това.

Благодаря.

05.10.12
20:01

1. Щом ни питаш, значи трябва. Ако беше стигнал нивото да тренираш “ден за ден”, щеше вече да имаш завидна физика.
2. Всичко това зависи от хранителния ти режим. 
3. Плочки не се правят с много упражнения за корем.
4. Стигат и 3.
5. Ако си в инвалидна количка - да, няма смисъл.

Мнението беше редактирано от Петко К на 05.10.12 20:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1