казано от Miyu на 29.03.13, 22:48:
Като изказвам мнение, не е нужно отговорът да бъде подигравателен “да сипваме ли, проф. Д-р Декова”.
Приемете, че не винаги на 100% сте прави и щом съм изказала мнение съм убедена в това, иначе винаги си трая и мълча, ако не мога да защита тезата си. В случаят е изпробвано не само върху мен със съответната обратна връзка. На Славко обяснението беше нелогично и несвързано с темата и конкретният човек, за който коментирахме.
Можете пък да си направите собствен форум и само вие да си коментирате там, като не искате да има други мнения и гледни точки.
Върни дискусията и пак си виж коментара.
Злоба няма, просто ви е скучно.
И си ме блокирал преди 2 дни ;)
И все пак, изказахте мнение за нещо което никога не сте пробвали , както стана ясно.
А аз ако бях на мястото на собственика на дневника, отдавна да съм сигнализирала Пияндето :D
П.П. С Десо миналата година имахме същата чуденка - къде да се слага тежестта. По емпиричен път установихме, че със сложена на кръста тежест, планкът удря ДОСТА по-силно корема. Пробвали сме с тежест под формата на диск и с тежест под формата на моята особа. Разликата е брутална. Изобщо не се намесвам в приятния ви спор, само казвам нашата дружина какво е установила. За протокола да се запише, че всеки от нас държи планк без тежест над 2 минути.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.03.13 23:24.
казано от karfi4ka на 29.03.13, 23:23:
П.П. С Десо миналата година имахме същата чуденка - къде да се слага тежестта. По емпиричен път установихме, че със сложена на кръста тежест, планкът удря ДОСТА по-силно корема.
А така , в случая с пробване става, не че сега ще бъда отблокиран, но няма да е лошо да си вземат бележка убавците.
30.03.13
01:34
Не е хубаво човек да се намесва ни в клин, ни в ръкав, особено когато не е замесен, но ето малко повод за размисъл:
-Ако някой е прав, как е най-адекватно да изкаже правотата си? Чрез ирония или чрез доказателство/аргумент?
После що новодошлите не се чувствали добре дошли във форума - както беше споделено в някои дамски дневници и даже си спомням в кои - на Джулса и на Мембарис.
Знанието не се губи, когато се споделя, само се умножава. Аз лично оставам с впечатлението, че някои от вас сякаш се скъпите! Свиди ви се да си изкажете знанието и ви е по-лесно да подходите с ирония - самочувствието ли си гъделичкате или какво? Не е толкова трудно да помогнеш и да светнеш някого, да станете равни, или пък, в случая - да се обосновеш научно, но в този случай гъделичкането на самочувствието го няма в смеките..
Тая тенденция във форума не ми трябваше мн. време да я забележа. Дискомфортно е, гадно е, имам чувството, че понякога има нападки и заяждане само за спорта. И то защо? Никой не се съмнява във вашата компетентност. Всички ви уважават, вкл. и аз - Слави и Маргарита, обаче защо толкова често се заяждате?
Не ви отива на компетенцията да се държите така. НИКОЙ не се съмнява в компетенцията ви. Не е гот да се самоиздигате в очите си с иронични забележки. Не важи само за конкретната тема.
пп. Знам, че никой не ме пита,
знам, че е кофти да си буташ гъза, където се мерят пишки,
но в случая реших, че е по-важно да изкажа мнението си.
Искам да се включа в питанката на Иглика, тъй като и аз и моите приятели сме останали с впечатлението, че тежестта трябва да е по-надолу. Щом Иглика пита, се надъхах и аз :D
Просто на гърба не усещам тежестта. Просто имам чувството, че 100 кг да ми сложат - ще си стоя.
П.П. горният спор и банове имам чувството, че от нищото изкочиха, но вие си знаете.
Мнението беше редактирано от Витан на 30.03.13 01:53.
казано от Витан на 30.03.13, 01:52:
Искам да се включа в питанката на Иглика, тъй като и аз и моите приятели сме останали с впечатлението, че тежестта трябва да е по-надолу. Щом Иглика пита, се надъхах и аз :D
Просто на гърба не усещам тежестта. Просто имам чувството, че 100 кг да ми сложат - ще си стоя.
П.П. горният спор и банове имам чувството, че от нищото изкочиха, но вие си знаете.
Нормално да не ти тежи,това е същото като флайс-а - с изправени ръце и на 10 кг може да се гърчиш,но със сгънати някой правят и с 40-45 кг :D
И с планка е така,то си е на принципа на лоста,нормално е като се сложат тежестите на кръста/гъза да тежи повече...дори си е логично,незнам откъде дойде тоя цял спор.
Така, да се изкажа още веднъж, пък после може да ме убиете с камъни. ;)
Понеже имам удоволствието да познавам притежателя на дневника, и да съм горе-долу наясно с това, което може, си позволих да иронизирам планка му, тъй като бях сигурна, че той ще го оцени като шега. Което действие, обаче незнайно защо беше сериозно прието от Марина, и тя реши да се включи с професионални разяснения. За да резсея сериозността и, реших отново да подходя с очевидна (но явно само за мен) шега, след която се образува една канонада от нападки към личността ми ( и тази на Слави) (което напоследък също е явна тенденция, проявявана от двама потребители на форума).
Никога, когато към мен е бил отправен сериозен въпрос не съм отказвала да си дам мнението и не съм си позволявала да се подигравам с адекватно зададени въпроси, но на подобен вид нападки просто не знам как да реагирам, затова реших да игнорирам двама потребители, просто за да не се чувствам провокирана от мненията им, и да продължавам подобен род “изяви”.
Док, извинявай за всичката тази плява в дневника ти, от тук нататък ще запазя хумора за лично ползване. :)
Липсвах ли ви ;)
Базикам се, просто исках да кажа, че съм сигурна, че е станало недоразумение и ще се оправите.
И аз съм била на нов във форума с всички гореписали, но винаги се радвам да ви видя наживо и да ви гушна (hug) (sun)
Не знам по кой начин ще подходите - младите искат прошка от по-възрастните или възрастните отстъпват пред по-младите ;)
Мнението беше редактирано от Блажка на 30.03.13 09:15.
Аз ти казах, че ви е скучно, но и чувството за хумур сте си загубили, кви са тея тъпи шеги, пък и очакваш някой да ги разбира някак, о боже...
ай намерете си забавления
или единствения начин да не мислите за гож берита е форума ?...
Той док-а не се е засегнал, щото да ти кажа ли през кое точно му е за форума ?
Мнението беше редактирано от Madboy на 30.03.13 10:42.
Аз не съм спорил къде трябва да е тежестта, казвам че е трудно с диск да я сложиш, така че да не ти увисне малко и на долния гръб.Трябва да ти е на гъза, защото иначе правиш изометрии за рамо и ръце, с тежест:)
Йоооооооо кво се праили бе хора
Отворих дневника си и видях, колко много сте писали, реших, че е по-добре първо да си направя едни пуканки и чак тогава да се зачета... нищо съществено не видях, нищо свързано с планкове, спорт или каквото и да е било. Все едно чета за футбол мама му стара.
Целия форум изглежда така... всеки се хапе с другия, за некви глупости и никой не оборва мнения с доказателства, а само с ирония и нападки.
30.03
Тяга
Тяга: 3х5@70, 3@110, 1@130, 1@150, 1@170, 1@190 много ми тежеше днес, трябваше и други работи да правя, но нямах никав тонус
казано от Петър Вътов на 30.03.13, 16:23:
Целия форум изглежда така... всеки се хапе с другия, за некви глупости и никой не оборва мнения с доказателства, а само с ирония и нападки.
Айде не целия, че сега ще се намери пак някой професор да ме хейтва ...
Мнението беше редактирано от Дока на 30.03.13 16:34.
LIVE състезанието по Силов Трибой в Айтос
http://liftinglarge.eu/live-състезанието-по-силов-трибой-в-айтос#.UVgeGDd_jVF
01.04
Клек и Лег
Клек: 1@120, 1@140, 1@160, 1@180, 1@200, 1@205
Легът няма значение :D
01.04.13
21:50
Ее, браво - мачкаш много здраво на клека - два рекорда наведнъж :)
Ебаам се е :D :D Кат за 1 април да клекна 205, добре звучи
Всъщност ...
01.04
Клек и Лег
Клек: 3х5@60, 3х3@100
Лег: 3х3@70
02.04
Тяга
Тяга: 2@3@70, 3х3@110
07.04
Джони спорт д’ге
Клек: 1@170, 0@185, 1@185 Не съм доволен от клека, но толкова. На втория опит се изправих прекалено рязко и лашнах иначе много немекия лост и напрао ме остави на земята. Изпуках целия :X Жалко, мислех още да сложа...
Лег: 1@110, 1@125, 1@132,5 Много леки
Тяга: 1@170, 1@190, 1@210 Би му мамата
Трибой: 527,5 при лично тегло 80кг
Победих себе си. Класирах се 11ти. Повече от доволен.
Браво на Плевенската група :* Догодина повече!
Евала и на Димо Бенев за организацията. Яко състезание с яки хора. Големи емоции имаше...
Роско ни показа, как се прави!
Мнението беше редактирано от Дока на 08.04.13 07:42.
Браво момче, голямо напъване и доста прилична техника!!!
Ако не беше направил каскадата с клека, можеше да ти се получи по-стабилен трети опит.
09.04
Лег
Днес кръста е много по-добре от вчера. Отидох до залата да се раздвижа малко, та
Лег: 5х5@100
Рам.преса: 4х8@40
Гребане с щанга: 4х10@60
10.04
Клек
Клек: 2х6@60, 4@100, 4@120, 4@140, 4@150
Бедрено разгъване: 3х10
Малко бици
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418
10.04.13
20:54
5х5 ли почваш? :)
11.04.13
00:45
Успех :)
Ба ще почвам 5х5 и веднага я слагат като препоръчана тема :D
Нагодих си програмата. Ще използвам основния вариант. Ще правя и предния клек, че съм му мераклия от доста време, пък и ще извлека полза; ще вкарам кофи и набиране с тежест. Надали ще го правя точно три дена в седмицата, ми според това дали съм се възстановил; ще натисна и планковете ]:)
До момента максовете са 195:130:210 на 80-81кг. На Джонито бутнах повече, но с отлепен задник и не го броя
Почваме 5х5
Мнението беше редактирано от Дока на 11.04.13 18:49.
13.04
1.2
Преден клек: 5@60, 5@80, 3х5@60
Военна преса: 5@40, 5@60, 3х5@40
Тяга: 3х5@150
Набиране широк хват: 5х5@15
Набиране тесен хват: 5х5@15
Първа тренировка от 5х5. Доволен. Тягата ще я правя само 3х5, че много батерия заминава. Предния клек не го напъвах, че да изпипам техниката... Моля за мнения, но да е от хора, които разбират :)
Днес се измерих 82кг
Може да дадете съвет и за гребането на заден фон :D
13.04.13
22:44
Ще ти кажа мнение, набиранията със широк хват са излишни. Със среден хват всичко се натоварва, даже със раменен хват. Сега направи 10*5 вместо 5 *5…..
Мерси, Васко. Ще пробвам, ще махна широкия и тесния и ще правя само среден надхват. Но надали 10 :D
15.04
1.3
Клек: 5х5@110, 120, 130, 140, 150
Лег: 5х5@102,5
Гребане с щанга: 5х5@70 не исках да слагам повече, че вече бях смазан
Кофи: 7х10@СТ да навикна на движението
Планк: 5х30сек
Мога да кажа само ‘баси мамата’
Айде 2 дена почивка
16.04
Лег
В неделя има състезание по лег http://www.facebook.com/SportnoTarnovo На 82кг трябва да бутам 80кг за бройка, та днес пробвах
Лег: 16@80, 11@80, 10@80 Опитите са близо до отказа
Мнението беше редактирано от Дока на 17.04.13 21:15.
17.04.13
21:16
Липсва ти като че ли издръжливост. При 130 и нагоре равен лег, 80кг трябва да са по-лекички, като че ли. Аз бутам 20-22 пъти 80кг на горен лег, а 130 да избутам на горния, га ма няма :D
Мнението беше редактирано от lordinario на 17.04.13 21:18.
82кг съм и бутам 130 без проблем и имам потенциал за още много по-тежка щанга, така че ме боли фара, колко ми е издръжливостта
Бтв дълъг скок ми е 290см, високия от място 70+, а на спринт в унито нямам равен. И това никога не ми е било приоритет
Така де като сме започнали да се хвалим :)
Не бях ли ти казал, да не ми пишеш в дневника?