06.10.12
14:14
Здравейте колеги! От 2 дена набивам доволно луканки и свински филета (излязоха на промоция) вместо бяло месо и пържоли :D Удачни ли са като алтернатива и трябва ли да ям двойно повече за да покривам нуждите от протеин? Трябва да отбележа, че са си с високо качество и двата продукта. Като цяло реших, че разнообразие от това бяло месо трябва да има, но дали това трябва да е?
Темата беше редактирана от Insane M на 06.10.12 14:16.
Зависи изцяло от теб. Според мен в луканките, свинските филета и всякакви други колбаси няма нищо местно и по никакъв начин не могат да заместят бялото или всякакъв друг вид месо. Изключение може би правят само домашните суджуци, луканки и т.н. но това си е нормално, все пак знаеш какво има в тях.
Иначе съвсем спокойно можеш да заместиш бялото месо с червено, нищо няма да ти стане, ако си консумираш и свинско, агнешко, телешко, заешко и т.н. :)
06.10.12
19:32
подкрепям горното мнение. работя в сферата на месата, обиколил съм доста цехове, говорил съм с хората които ги правят... с две думи не разчитай на колбаси, салами, кренвирши и други подобни мезета от магазините за да си набавяш протеин. хапвай ги за мазнини и за вкус, но за другото - истинско месо
Разнообразие - карантии. Пилешки дроб (ок. 4лв килото), сърца - също толкова и любимите ми свински сърца - 3.80 килото - чисто месо и страшно вкусни, единствения им недостатък е, че се приготвят малко по-бавно.
07.10.12
10:16
Яж месо и според това какво е си гласиш калориите за деня!Месото независимо какво е има средно 20-тина % протеин в сурово съст.