13.10.12
17:43
Здравейте, тренирам от няколко години вече гърдите предимно с лежанка, горна лежанка, кофички, флайс, кейбъл кросоувър. Естествено не всичките упражнения в една тренировка, ами ги редувам. Много рядко - не повече от 5-10 тренировки общо за тези години, вместо с щанга правих с дъмбели. Скоро четох някаква статия, че упражненията с дъмбели придавали също форма и маса на гърдите. Мислите ли, че е удачно за 2 месеца да правя за гърди само с дъмбели?
Има много други фактори - целите ти, моментната ти сила, тежестите, с които разполажаш, това дали си в застой или не, начинът, по който тренираш (тип програма, брой повторения и т. н.). Избутването с дъмбели от лег по принцип не е по-лошо от “равната” лежанка, но има и ограничения.
13.10.12
21:49
Аз тренирах гърдите около 1 месец и то само с дъмбели :) Бях гледал една тренировка на Рони Колман за гърди и той не използваше никакви лостове,а само дъмбели.Първите 3-4 тренировки много напомпаха гърдите ми и се оформиха по-добре,но после явно мускула привикна мн бързо към тази новост та прогреса бързо секна :) НО нищо не ти пречи да опиташ :)
Ето ти и линк към тренировката за гърди на Рони http://sportisti.com/media/1305/Рони_Колман_тренира_за_гърди/
Аз пък никога не съм правил гърди с ЛОСТ и са ми една от най-силните групи.
Да , може да замениш щангата с дъмбели.При мене лично щангата не я усещам толкова добре както дъмбелите.Ще ти е малко по-кофти отначало ,защото най-вероянтно няма да можеш да ги балансираш
Dimitar Kostadinov привикнал си ,защото най-вероятно си работил с една и съща тежест и с един и същи обем
14.10.12
11:08
Ми аз не си сменям тежестите и повторенията на всяка тренировка :)
Мнението беше редактирано от Dimitar Kostadinov на 20.10.12 10:59.