20.10.12
14:05
Продукти:
1. 300 гр. изчистени скариди
2. Замръзен зеленчуков микс по избор (аз използвах с чушки, бамня и грах)
3. Връзка магданоз
4. “Унисос” на Маги - 4-5 с.л.
5. Червен пипер на вкус
6. Чесън на прах на вкус
7. Сол на вкус
Приготвяне:
Скаридите, заедно със зеленчуците се слагат в тиган, заливат се с 1/3 чаша вода и соса на Маги и се задушават за 8-10 минути. После се добавят чесъна, червения пипер, солта и магданоза. “Запържват” се (без мазнина) за още няколко минутки и са готови. Бон апети !
П.П. Мноооого са вкусни, влюбих се : ))
Темата беше редактирана от Kath на 20.10.12 14:06.
По принцип много трудно ям неща, които живеят във водата, ама това изглежда страшно......
казано от С.П. на 03.11.12, 15:02:
По принцип много трудно ям неща, които живеят във водата, ама това изглежда страшно......
Плюеш си в пазвата преди ядене и почваш! :D
казано от Александър на 03.11.12, 15:02:
Ако щеш ми вярвай, по принцип мразя скариди и никога преди не бях готвила сама такива неща! Е, толкова се въодушевих от невероятно вкусното ядене, което се получи, че не се стърпях и публикувах рецептата, която си е изцяло моя измишльотина, но пък гарантирано вкусна :D
Мнението беше редактирано от Kath на 05.11.12 08:19.
казано от Katherine на 05.11.12, 08:19:
Ако щеш ми вярвай, по принцип мразя скариди и никога преди не бях готвила сама такива неща! Е, толкова се въодушевих от невероятно вкусното ядене, което се получи, че не се стърпях и публикувах рецептата, която си е изцяло моя измишльотина, но пък гарантирано вкусна :D
Спечели ме с това, че обичаш да готвиш :D (pizza) хахах. Ще ги пробвам определено. Аз скариди през живота ми съм ял само веднъж, и то на някакъв коктейл на “Lufthansa” (можеш да си представиш какво количество са били). Помня, че нямаха отвратителния смрад на риба, така че ще се пробва гозбата ти :)
казано от Александър на 05.11.12, 22:19:
казано от Katherine на 05.11.12, 08:19:
Спечели ме с това, че обичаш да готвиш :D (pizza) хахах. Ще ги пробвам определено. Аз скариди през живота ми съм ял само веднъж, и то на някакъв коктейл на “Lufthansa” (можеш да си представиш какво количество са били). Помня, че нямаха отвратителния смрад на риба, така че ще се пробва гозбата ти :)
Съветвам те да купиш възможно най-изчистените, бели скариди, на които попаднеш. Гледай да са наистина белички, без разни странни неща по тях. Поне на 5-6 пъти вече си правя експерименти и смятам, че миризмата e налице, когато не са добре почистени. Аз сама НЕ СЕ ЗАХВАЩАМ да чистя, ужас (blush) :D
Мнението беше редактирано от Kath на 06.11.12 15:54.