Въпрос относно хранителни добавки

20.10.12
17:28

Здравейте,
  аз съм на 17 години, 1,75 висок, 70 кила. Пия протеин(UNIVERSAL Ultra Whey Pro) сутрин и след тренировка, пия и аргинин,орнитин и лизин на NOW, половин час преди тренировка и преди лягане. Ще почна да взимам и глутамин, бихте ли ми препоръчали на коя фирма, съотношението цена/качество да е добро, по възможност. Също се чудя дали да не пробвам Animal Pak 44 Packs. И дали да вземам креатин?
              Благодаря предварително за всяко мнение :)

Значи вземаш неща, които не действат, а се чудиш да вземаш ли такива, които дейтват? Animal Pak е един от най-безсмислените и надценявани добавки в историята. Глутамин - същата работа. Колкото до креатин - да, ще имаш полза :)

20.10.12
18:40

Благодаря за отговора, а какво би ми препоръчал ти (освен креатина), стремя се към маса по възможност чиста, искам да имам енергия когато тренирам и да се възстановявам добре. Благодаря :)

Бета-аланин може да ти е от полза в случая. Кофеин преди тренировка също. За другото - труд и сравнително малък калориен плюс :)

20.10.12
18:58

А да продължа ли да вземам протеин и не знам дали да не взема някакви бцаа, освен бета-аланина, който ти предложи :)

Мнението беше редактирано от Петър Иванов на 20.10.12 18:58.

Протеинът не ти пречи, а ако не ти е достатъчен белтъчния прием от храна, то значително помага. БЦАА няма да ти помогнат когато искаш да качваш килограми :)

21.10.12
17:12

Затова писах, че искам да се възстановявам добре и предполагам, че БЦАА-то ще ми помогне, а какъв креатин и бета-аланин би ми предложил ? :)

Креатин монохидрат на прах. Бета-аланин също на прах. Марките общо взето нямат голямо значение.

21.10.12
18:08

Благодаря ти отново, аз попринцип се насочвам към праха, защото излиза май по изгодно. А защо си толкова критичен към глутамина ? :)

казано от Петър Иванов на 21.10.12, 18:08:

А защо си толкова критичен към глутамина ? :)

Ще си позволя да се самоцитирам, тъй като днес отговорих на същия въпрос:

казано от Ради Хаджирадев на 21.10.12, 15:46:

казано от the_muscle_builder на 21.10.12, 15:38:

Ради,какво е мнението ти за глутамина като хранителна добавка,има ли смисъл да се приема допълнително според теб или е излишен?

Мнозинството от клинични проучвания показват, че той няма мускулно изграждащ ефект. Приет орално, като добавка, той се превръща в глюкоза и се ползва като такава. Т.е. плащаш много, много пари и накрая получаваш захар. Има данни, че помага на имунната система и при много тежки кръвоизливи, но относно мускулите - общо взето никакъв ефект. Разбира се, тук говорим за пиенето на добавката глутамин. Самата аминокиселина си има функции в тялото, но приета орално е съвсем друго нещо :)

21.10.12
18:44

Ако мога да си позволя да питам и кога се пият ? :)

За креатина няма значение кога го пиеш. Всеки ден, когато искаш, пиеш по 3-5 грама и това е :)

Бета-аланин теоритично също няма значение, тъй като и той работи едва след като организма се насити. НО поради “щипенето”, което се усеща, повечето хора го пият преди тренировка. Аз също. Усещаш мигновения ефект по кожата и това те мотивира. На практика не подобрява работата на мускулите тогава, но пласибо ефектът също може да е от полза :)

21.10.12
19:00

Ясно, малко скъпичък ми изглежда, но ще пробвам :) А има ли смисъл от азотен буустер, макар че съм доста критично настроен към него ? :)

казано от Петър Иванов на 21.10.12, 19:00:

Ясно, малко скъпичък ми изглежда, но ще пробвам :) А има ли смисъл от азотен буустер, макар че съм доста критично настроен към него ? :)

20 лева на месец не са толкова много. Пробвай, но трябва да го пиеш поне месец и нещо, за да можеш да си извадиш извод. Това и креатина мисля, че са предостатъчни за сега :)

21.10.12
19:35

Ти лично на коя марка пиеш ? Дано не ставам нахален вече :Д И за коя фирма говориш, че по 20 лева на месец ?

Мнението беше редактирано от Петър Иванов на 21.10.12 20:53.

Креатин пия на Оптимум. Бета-аланин сега на НАУ, а предният ми беше на Примафорс :)

21.10.12
22:28

Креатина и аз така си го избрах 600 гр. пудра на ОН, а за бета-аланина, чудех се между тези двата които ти каза и сякаш по изгодно излиза на НАУ за 80 лева 500 гр., а на примафорс за тези пари е 400гр. Доволен ли си от бета-аланина на НАУ и той пак така ли се пие по 5 грама на ден ? :)

Бета-аланинът на NOW е CarnoSyn, което е доказателство за супер качествена суровина. Всичките се пият еднакво. Има изследвания за 3,2гр и за 6,4гр. При първите ефектът е по-слаб. Гледах кривите на резултатите и няколко различни дозировки и стигнах до извода, че 4-5 грама всеки ден са идеален вариант за ефект/цена. :)

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 21.10.12 23:06.

21.10.12
22:59

Добре, благодаря ти :) Остана само да поръчам :) Ако изникне още нещо, ще питам :)

казано от Петър Иванов на 21.10.12, 22:59:

Добре, благодаря ти :) Остана само да поръчам :) Ако изникне още нещо, ще питам :)

Радвам се, че съм помогнал :)

24.10.12
21:08

Здравейте отново,
  бих желал да попитам кой от двата протеина е по-добър UNIVERSAL Ultra Whey Pro или SYNTRAX Whey Shake ? (незнам дали мога да давам линкове) :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1