08.05.05
18:22
един приятел е на 17 и е 1.75 и много иска да се поизточи(аз лично не мога да му дам съвет как)има ли някакъв начин с добавки или упражнения
с Добавки не , по Форума е обсъждано че с подскоци може да има някъв ефект но не вярвай че можеш да порастнеш с 5 см. всичко е до генетиката на приятеля ти , щом е на 17 той шма да си расте още 4-5 години
08.05.05
19:19
да не се лишава от нищо в храненето, пък останалото е надежда...
Е аз съм чул, че от висене на лост се издължаваш ама нз дали е вярно... Сега го практикувам и се надявам да има ефект...
Трябва да яде добре и да играе баскетбол. Имах приятели добре дръпнаха на височина от този спорт.
с пушенето няма проблем(даже и мен отказа :D ) ама тва с алкохола ще му разбие сърцето :lol:
Пробвай с Некуйк с калции брат ми го блъска всеки ден и е пораснал с 5 сантима за 1 година.
Да, сигурно е от него :)
Със сигурност трябва да консумира много калции!
Това което е протеина за мускулите, това е клация за костите 8)
09.05.05
21:53
Астор каза че твоя приятел ще има още 4-5 години да расте,аз смятам че колкото е порастнал-толкова,наи много още 1-2 см макс
[quote author=“MI5”]Астор каза че твоя приятел ще има още 4-5 години да расте,аз смятам че колкото е порастнал-толкова,наи много още 1-2 см макс
Ако и нескуйк яде с калциии :) :D :D :D
11.05.05
08:39
Да се захване със плуване
[quote author=“waterpolist”]Да се захване със плуване
той всяко лято плува
ами добре благодаря за съветите а сега да видим
1нескуик
2калций
3да виси
4да плува
5да чака
който иска да порастне да следва рецептата :D
Да, сигурно е от него :)
буахахахахаха!!!! Това ме уби!! хаха :lol: :lol: :lol:
А сега сериозно:
според мен
1) да се примири и да не се коси много за ръста, това са комплекси
2) плуването е супер
3) храненето, ако си мисли, че от спане и гледане на Тв, ще стане нещо... :) , трябва да е плюска яко. ИЗварата има супер много калции, примерно
4) още тренираовки, стречинга помага супер много за разтежа
и т.н. Виж другите теми.
Но най-вече да не се коси за ръста, колкото толкова, това си е природа.
[quote author=“Tares”]ми щом трябват калции да си взема от Аптеката много изгодно излизат
Майтапя се пич да не вземеш да калцираш :D
да бе ясно но м/у другото на мене калции,маглезии и цинк много ми помагат излизат 7лева ‘’калмацин’‘
[quote author=“Tares”]да бе ясно но м/у другото на мене калции,маглезии и цинк много ми помагат излизат 7лева ‘’калмацин’‘
С тези неща не бива да се прекалява, може да бъдат доста опасни във високи количества.
[quote author=“uktc”]Е аз съм чул, че от висене на лост се издължаваш ама нз дали е вярно... Сега го практикувам и се надявам да има ефект...
Така най-много да ти се издължат ръцете, обсъждали сме го това. :wink:
Може да порасне само ако тренира мускулите на гърба и краката яко. Плуване и фитнес помагат. Трябва и добро въстановяване.
Най-сигурния начин да порастнеш е като взимаш хормон на растежа.Т’ва 100% ше ти помогне да порастнеш много.НОоооооооо:
1.Излиза много скъпо.
2.Вредно е.Най-малкото,че е токсично.
3.Помага само до 25 годишна възраст,тъй като организма расте на височина само дотогава.Иначе после помага да растеж само на страни.
14.06.05
15:24
Аз мисля че с повечко ядене с висене на лост и подскоци може да се постигне нещо но то е минимално тея упражнения подскоци и висене най много да те удалжът с 3-4см. за 1 година а яденето с 2-3 :) аз лично поръстнах с около10см. за година две :) обаче защото си похапвах висях на един лост :) а и бях в пубертет :) е не че още не съм ама карай :)
14.06.05
22:53
/off
това всеки път ми се набива в очите и все си мисля че искаш да качиш и пораснеш на размери - а то било на ръст :)
/off
Еми как яко баскет ,висиш дълго на лост ,може и с тежест на краката - колкото повече е тежеста - толкова е по-голям ефекта !
:)
да не ходи да вдига тежести - особено клека не е препоръчителен !
тяга - също - само лег може и всичко от легнало положение !
успеx и като стигнеш 1.83 спри че нагоре трудно се правят мускули (маса имам предвид):)
14.06.05
23:00
висиш дълго на лост ,може и с тежест на краката - колкото повече е тежеста - толкова е по-голям ефекта !
Така ако има ефект , ще му се удължат само ръцете :lol: :lol: :lol: Ще запрелича на маймуна :lol:
Пич не се излагай, 175 на 17 нее малко и предполагам ще пораснеш още без специални техники. :wink:
14.06.05
23:14
[quote author=“sa6o88”]
висиш дълго на лост ,може и с тежест на краката - колкото повече е тежеста - толкова е по-голям ефекта !
Така ако има ефект , ще му се удължат само ръцете :lol: :lol: :lol: Ще запрелича на маймуна
може и талията да му се удължи :)))
абе и аз мисля че 175 за 17г си е супер ,но пича може да е максималист и да го кефи да е висок !
До 25г можеш да пораснеш още и по-естествен път .
мисля до около 180см - което е нормален ръст дори висок !
16.06.05
08:57
[quote author=“sa6o88”]
Така ако има ефект , ще му се удължат само ръцете :lol: :lol: :lol: Ще запрелича на маймуна :lol:
Пич не се излагай, 175 на 17 нее малко и предполагам ще пораснеш още без специални техники. :wink:
Да съгласен съм обаче може да комбинира упражненията не само да виси ами и да прави подскоци.
Какви са тя глупости да виси, пък на всичкото отгоре и с тежести? :P :P
Въпрос на генетика си е, пък и както каза Астор, има още да расте, така че спокойно. Може да наблегне на баскета (даже хич не е лошо)...това е!
Абе, бате - аз на 23 съм 175 см. Още колко ще растеш - споко. Според мене поне 182-185 см ще стигнеш. Внимавай да не стане обратното - да станеш като върлина и да качваш маса трудно. :wink:
Аз съм на 16
Днес се премерих-182
когато бях на 13 -173
Баскетче и лостче му е макята. Ако дръпна още някой-друг см. няма да се разсърдя :). Щото представете си като ви дойде някой 2 м... Не може да му стигнете главата ако нямате 1.90 :)
Идеята на висенето на лост е да се отпуснат прешлените на гръбначния стълб. Ако спиш примерно 2-3 дена или просто си на легло поне с 2см ще си по-висок след това, защото през деня като се движиш и т.н. се появява напрежение в прешлените и растоянието между тях се смалява (гравитацията си казва думата). Единият вариант да пораснеш е с хормон на растежа - много скъпо и рисковано. А другият е различни видове стречинг. Аз съм 17г. 172см/72кг и искам още няколко сантиметра и затова доста съм изчел по въпроса. Та, влизаш в google и ровиш...
виждам че темата отново е породила интерес бтв rewave това за идеята на висенето не го знаех и винаги съм се чудил защо се прави :D
[quote author=“sa6o88”]
може и с главата на долу да се виси с тежести така за нула време ще направи(приятелят ми) баджаци на манекенка :lol:
[quote author=“BabaVanga”]Най-сигурния начин да порастнеш е като взимаш хормон на растежа.Т’ва 100% ше ти помогне да порастнеш много.НОоооооооо:
1.Излиза много скъпо.
2.Вредно е.Най-малкото,че е токсично.
3.Помага само до 25 годишна възраст,тъй като организма расте на височина само дотогава.Иначе после помага да растеж само на страни.
Не мисля че 100% ще му помогне. Освен доводите които си изтъкнал и аз ще добавя 2:
1. Няма гаранция че изобщо ще има някакъв ефект.
2. Може да се получи така че освен мускулите да порастнат, да му се издължат и костите (но не навсякъде, като резултатът би бил необичайно изглеждащо тяло, примерно по-дълги крака отколкото трябва в сравнение с ръцете или обратното, издължена долна челюст).
Ако питаш мен, освен че е много скъпо, рискът е прекалено голям. И да не се коси толкова за ръста, както каза някой (не помня кой беше а нямам време да видя сега).