25.10.12
19:07
Продукти:
1. 2 яйца и един белтък
2. 150 гр cottage сирене (до 4,5% мазнини)
3. Пресен, ситно накълцан магданоз
4. 1 с.л. лимонов сок
5. Подправки:червен пипер, малко куркума, сол, чубрица, вегетина, копър, чесън на прах
Забележка: подправките са много важни. Те придават леко картофен вкус на омлета, а това го прави различен и вкусен.
Приготвяне на омлета: Смесете всички подправки. Добавете ги към яйцата и разбийте сместа до хомогенизиране. Изпечете омлета равномерно.
Забележка: За да не залепва е добре да бъде изпечен на умерен огън, в тефлонов тиган. Омлета се разпада, ако се приготвя на висока температура.
Приготвяне на плънката: сложете в сиренето по две-три щипки от чесъна, копъра, солта и чубрицата. Добавете ситно накълцания магданоз и лимоновия сок. Разбъркайте добре и намажете омлета.
Да ви е вкусно :*