Нуждая се от малко помощ и насоки.

Здравейте,
Нуждая се от съвети и критики за изготвянето ми на хранителен режим, с който целя изгаряне на подкожни мазнини и максимално запазване на мускулна маса. Режима който съм решил да спазвам е изготвен от мен по подобие на НВД и искам преди да престъпя към него да чуя малко критики и съвети. Ето и малко данни за мен:

Мъж на 20 години.
Височина: 186
Килограми: 87
ОКБ: 2530

Ходя на фитнес 6 дни в седмицата, от 6 месеца насам.

Хранителен режим (изготвен от мен):

I. Закуска (8:00)
5 – белтъка от яйца
1 – малък банан

II. Втора закуска (10:00)
30гр. – сурватъчен протеин
30гр, - ядки (бадем,кашу,лешник, орех)

III. Обяд (12:00)
300гр – пилешко/телешко филе на скара
1 – малък варен картоф
Салата

IV. Преди тренировка (14:00)
1 – препечена филия ръжен хляб
2 с.л. – конфитюр/мед
150гр – обезмаслена извара (15:00)

Тренировка (15:30)

V. След тренировка(~17:00)
60гр – сурватъчен протеин
100гр –ориз/овесени ядки
2с.л. - стафиди

VI. Вечеря (18:30)
250гр. – телешко/риба
1чаша смес – броколи, грах, морков

VII. Преди лягане(21:00) [под въпрос]
30 гр, протеин или 150гр. извара

Благодаря на всички отзовали се, лек и креативен ден.

Темата беше редактирана от Здравко Денчев на 28.10.12 13:41.

28.10.12
13:46

Подобие на НВД какво ще рече.Аз виждам банан,ядки,картоф,хляб,конфитюр,ориз,овес,стафиди....и то разхвърляни през целия ден.Определено си далече от Нвд.Не съм ти смятал нутриентите,но на пръв поглед не ми харесва.А и тия въглени след тренировка ги махни.

Мнението беше редактирано от Васил Р на 28.10.12 13:47.

За да се поддържа нивото на хормона инсулин в нормата, достатъчна е консумацията на 0,8 до 1,1 гр. въглехидрати за килограм телесно тегло. Тях можете да си набавите от хляб и хлебни изделия, ориз и оризови изделия, зърнени храни, царевица, картофи, грах, овесени ядки, кестени.

Източник: Отслабване с ниско въглехидратна диета (НВД) http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd#ixzz2AaxLEVBR

Мисля, че при ВБД вече отпадат тия храни.

28.10.12
17:41

Аз бих намалил още малко въглехидрата, сега си на горна граница и малко над нея за НВД, също така бих го вкарал изцяло в храненията в следтренировъчния прозорец. Не робувай на митове за това, че въглен след обяд и вечер става на мазнина през нощта и други подобни простотии. Също така си яж яйцата цели.
Още нещо. Принципно мястото на бавния въглехидрат е два-три часа преди тренировка (ако го има), а на бързия веднага след тренировка. При теб са обратно ;).
Успех.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 28.10.12 17:46.

Благодаря за бързите отговори, но ми е интересно да чуя още някое друго мнение.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1