Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим13.07.15
08:46
Здравейте!
Събота и неделя не бяха точно почивни дни. В събота бях на работа от 11:00 до 03:00 през деня ядох 5 яйца за закуска, след това към 14:00 200 грама извара със зехтин и вечерта след 22:00 какво ли не :) торта, сухи мезета, пилешко филе на скара...
В неделя също не се лишавах- 200 грама извара+5 яйца+домати, лук, чушка- миш маш :), като това е за закуска....огладнях към 17:00 и хапнах хляб с маргарин и шарена сол. За вечеря хляб със зеле със свинско! И много сладолед...
Днес си влизам в нормите...
14.07.15
07:11
Здравейте!
Вчера храната беше ОК:
Закуска 7:00- 5 яйца, зехтин
Закуска2 10:30 1 ябълка, 20 грама сурови ядки
Обяд 13:30 150 грама печено пил. филе, зелева салата (300 грама) със зехтин
Обяд2 (преди тренировка) 16:30 200 грама извара, 20 грама сурови ядки
Тренировка 17:45- Гърди:
Лежанка на смит- 10*30, 10*50, 8*70, 8*90*2;
Кофички със собствено тегло- 4 серии до отказ
Крос овър- 12*20, 10*25*3- последната дроп серия до отказ
Предни бедра:
Клекове на смита- 12*30, 12*50, 10*70*4;
Бедрено разгъване- 14*90*4
Корем:
Коремни преси обратен наклон- 4*12 + 5кг
Повдигане на краката от вис- 4*12
Веднага след тренировката 5 грама глутамин, 50 грама фурми- 18:40
Вечеря 19:15- 150 грама печено пил. филе, 100 грама (сурово мерен) варен бял ориз
Преди лягане 5 грама глутамин.
Такава ще е стратегията до края на месеца ;)
14.07.15
07:11
Скоро ще кача снимки, сама да се отводня от яденето събота и неделя :)
Мнението беше редактирано от Georgi Popov на 14.07.15 07:12.
15.07.15
08:54
Здравейте!
Вчера храната беше на ниво.
Закуска 7:15- кафе, 5 яйца, зехтин
Закуска2 10:30- 1 ябълка, 20 грама сурови ядки, кафе
Обяд 13:30- 150 грама печено пилешко филе, 300 грама зеле, зехтин
Обяд2 16:30- 200 грама извара, 20 грама сурови ядки
Тренировка- Гръб 17:45- кафе
Набирания пред врат, широк хват- 0*10, 10*8, 15*6*2+до отказ- да разясня: първата серия е без добавена тежест, втората е с +10кг, трета и четвърта с +15кг, като след 4-та махам тежестта и правя до отказ.
Гребане с щанга на Смит (подхват)- 40*12, 60*10, 80*8, 100*8*2.
Дърпане горен скрипец пред врат с V лост- 8*10*4
Гребане с дъмбел (на машина)- 25*10*4
Пул даун (горен портален скрипец)- 45*12*3
Задно бедро:
Бедрено сгъване- 60*12, 67,5*10*3
Пръсец на Клаф машина- 80*10*4
След тренировка 5 грама глутамин, 50 грама фурми.
Вечеря 19:45- 150 грама печено пилешко филе, 100 грама (сурово мерен) варен бял ориз.
Преди лягане 5 грама глутамин.
17.07.15
07:01
Здравейте!
Рязка промяна :) Вчера спонтанно взех решение- през топлите месеци да не ходя в залата. На близо има военно поделение, което разполага с лостове, успоредки, римска стена, стадион и т.н. Ще се възползвам от топлото време, от чистия въздух и тези удобства.
Храната си остава по план. Вчера се зачетох в тази статия:
http://www.bb-team.org/articles/938_kalorien-shok-shto-e-to?utm_content=buffer88939&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer
Обмислям да пробвам, но имам някои неясноти...
Иначе вчера, както споменах храната си е по план... тренирах на лостовете около 1 час. Доста добра тренировка се получи, ще ч опиша по- късно, че нямам време.
18.07.15
07:45
Здравейте!
Първо да допиша за онзи ден- първата тренировка на лостове на открито!
Направих 3 упражнения- набиране с широк хват пред врат, под хват пред врат и редуване от ляво и от дясно на главата да ми минава лоста :) (не знам как се казва това). Правих по 8-10 повторения в 4 серии за упражнение. След това 5 серии кофички по 10-8 повторения, лицеви опори на успоредката пак 4 серии, лицеви опори на пейката- краката са на земята, с ръце се подпирам на пейката. Завърших с 4 серии повдигане на краката от вис на Римската стена. Много приятно и тонизиращо ми подейства на въздух- един път!
Вчера храната беше по план, с изключение на ядките (40 грама) не съм ги ял.
Вечерта реших пак да отида на лостовете. Загрях с една обиколка на стадиона. Направих в 3 супер серии клекове- 20 бр/серия, кофички- 8бр/серия, напади, набиране с подхват. Завърших с 3 обиколки на стадиона, като редувах спринт с почти ходене- 6 спринта.
Сега пия кафе, хапвам яйцата и отива пак да вися! Днес ще зареждам с въглехидрати!
20.07.15
11:22
Здравейте!
Съботния ден беше ГОРЕЩ :) и с яденето дето ударих...направо беше смазващо :)
Иначе тренировките на лостовете са екстра. Ходих и в събота и в неделя. В събота правих доста набирания, кофички, лицеви и корем. В неделя пак така, но направих и 5 обиколки на стадиона, които включваха и 8 спринта. В неделя храната беше в нормите:
Закуска- 5 яйца, зехтин.
Закуска2- ябълка, кафе
Обяд- 150 грама печено пиле, богата салата, зехтин
Вечеря- 300 грама извара, печени тиквички и патладжани с подправки (без зехтин)
21.07.15
09:10
Здравейте!
Вчера храната беше по план :) Ходих за 5-ти пореден ден на полигона. Жегата беше голяма! Но успях да потренирам около 45-60 минути.
Започвам лека полека да вкарвам известен ред и тренировките. Днес ще тичам, а от утре ще имам нещо като план за трениране. Осигурих си пружина за тренировките, ще мога да правя доста упражнения. Обмислям в супер серии да тренирам, като ще комбинирам на базата на бутащи/дърпащи.
24.07.15
07:50
Здравейте!
Тази сутрин след банята 84,6 килограма!
Тренировките на лостовете са екстра, онзи ден правих корем и тичах 6 обиколки и направих 9 спринта по правата част на терена (2 спринта на обиколка). На следващия ден само лостове и успоредка. В супер серии протече тренировката, като комбинирам бутане с дърпане.
1- Набиране с широк надхват пред врат + лицеви упори- 5 серии.
2- Набиране с подхват пред врат + кофички- 4 серии
3- Не знам как да нарека това набиране :) . Хващам се за успоредката- като за кофички, но увисвам надолу и си качвам краката на колан, който е вързан за нея и фактически краката ми са на него и се дърпам нагоре (като обратна лицева опора) + лицеви опори на успоредката- 4 серии
4- Бицепсово сгъване с пружината + лицеви с максимално тесен хват за трицепс- 4 серии.
Вчера бях цел ден по пътищата от 04:00 дооо 17:00 - ужасна жега... храната беше на ниво!
Днес пак дълъг ден ме очаква.... сега излизам на работа, довечера съм на кетеринг, обмислям да си хапна в края на деня и утре...
За тренировката, ще направя следното:
Ден 1- лостове- набрания, кофички и лицеви на полигона + тичан
Ден 2- корем + тичане на полигона
Ден 3- Тренировка с дъмбел и пружина в домашни условия
Ден 4- почивка
Ден 1- ...
26.07.15
10:44
Здравейте!
Онзи ден наистина бе дълъг- продължи до 4:30 :) Вечерта си хапнах доста месо (пилешко филе), печени картофи и 2 парчета торта... Като се наспах се претеглих 85.4 килограма. След това деня (вчера) беше зареждаш ;)
Имах една чиния бисквитена торта от миналата събота, на закуска хапнах 1 домат, 100 грама сирене и тортата :) - 9:30
Огладнях за обяд чак към 16:00 и хапнах 6 кюфтета от Кауфланд с 5 филии пълнозърнест хляб (белите хлебчета и лютеницата ги отстъпих на жена си ).
Към 18:30 отидох на полигона. Естествено след тази храна нямах много тонус, но успях да направя тренировката както трябва :)
Загрявка + 2 обиколки крос на стадиона
Набиране широк, пред + лицеви - 4 серии
Набиране подхват пред + кофички - 4 серии
Лицеви на успоредка + обратни лицеви на успоредка - 4 серии
4 обиколи на стадиона крос.
За вечеря салата - домати, краставица, малко зеле, зехтин и сирене. Пълнозърнест хляб (4 филии), 4 яйца на очи. Плодове - сини сливи, ябълка, нектарина, прасова...
Към 23:30 - 2 кофички кисело мляко със захар и хляб на попарка :)))) - МЕГА ВКУСНО!!!
Днес си влизам в релси, ще ходя да тичам след обяд ....
28.07.15
06:59
Здравейте!
Нещата вървят горе долу добре. Онзи ден тичах, правих клекове и корем. Тренировката беше с продължителност около 1 час. В супер серии направих:
коремни преси + клякания - 4 серии
повдигане на краката от вис + напади - 4 серии
6 обиколки настадиона, 10 полуспринта - нямах сили след клековете.
Вчера почивка...
30.07.15
07:19
Здравейте!
Тази сутрин, преди банята се претеглих - 83,9 килограма! Не съм бил толкова лек от 9-ти клас!
28.07.2015- Тренирах в къщи с дъмбелите и пружина. Тренировката беше в супер серии, продължи около 30 минути.
Лицеви опори с тесен хват за трицепс + бицепсово (скотово) сгъване с пружината (лакти на колене). Тази пружина е с дръжка подходяща приличаща не прав лост за трицепс на скрипец, а от другия край има подложки които ги настъпвам и става идеално.
Кофички на стол за трицепс + бицепсово сгъване с една ръка (на стола с мишница на облегалката)
Кик бек + бицепсово сгъване (чукчета) с дъмбели.
Раменни преси (седнал на стол) + разтваряне в страни
Задни рамо с дъмбели .
29.07.2015- Ходих на полигона- коремни преси, повдигане на краката от вис и тичане 7 обиколки, с няколко спринта.
Храната и през двата дни е на ниво:
300 грама пилешко филе - сурово
300 грама извара
300-320 грама яйца (6 броя)
Зехтин - 50-60 грама
Зеленчуци - 700 грама
сурови ядки - 40 грама
Фурми (след тренировка) - 5 броя.
Без добавки!
31.07.15
12:02
Здравейте!
Вчера храната е на НИВО!
Тренирах на полигона:
Набирания зад врат + кофички
Набирания пред врат + лицеви опори на успоредка
Набирания пред врат с под хват + лицеви опори с наклон (крака ниско)
3 обиколки на стадиона със смяна в темпото
01.08.15
08:11
Здравейте!
Храната вчера:
7:30 - 3 яйца, 100 грама извара, зехтин, половин домат
10:00 - ябълка (300-400 грама), 20 грама суров слънчоглед
12:30 - 150 грама (сурово) пилешко филе, салата със зехтин
Следобедната закуска закъсня малко- 18:00 - 3 яйца, 100 грама извара, половин домат
Вечеря - 21:00 - 1 бр (250грма - сурово мерене чистена с глава) пъстърва, салата, 100 грама извара.
Нямах тренировка.
10.08.15
09:07
Здравейте!
През последната седмица нямах никакво време да пиша. Храня се по план. Правих един зареждащ ден в петък. Ходя поне 3-4 пъти на полигона или във вкъщи с дъмбел и пружина тренирам. Като редувам кардио тренировка (корем + тичане) и дъмбели или лостове. Тренирам сутрин, защото вечер нямам никакво време.
Сега пия кафе след ставане и отивам да направя един крос, след него няколко лъжици мед, един протеин и след това закусвам.
Дневната храна е: 300 грама извара, 300 грама (сурово) месо- най- често пилешко филе, 5-6 яйца, зехтин, зеленчуци.
19.08.15
07:20
Здравейте!
След известно отсъствие, отново започвам да пиша :)
През последните две седмици тренирах 8-9 пъти на полигона и в къщи, а храната беше по план с изключение на няколко дни.
Вчера 18.08.2015
Храна за целия ден: 5 яйца, 300 грама извара, 300 грама (сурово) пилешко филе, 1 протеин (след тренировка), 3 с.л. мед (след тренировка), зеленчуци 700 грама, зехтин 50 грама.
Тренирах на полигона набирания 3 упражнения * 4 серии * 8-10 повторения в супер серии с кофички, лицеви на успоредка и лицеви.
Днес храната е същата, но тренировката ще е тичане + корем.
25.08.15
07:31
Здравейте!
Обмислям да увелича храната, защото напоследък доста ми идва умората и нямам никакви сили за тренировки... Ходя на полигона и в къщи тренирам тези дни, но тонуса ми клони към 0, а това не е добре... правя нещата по задължение.
Новото дневно меню ще намали още малко въглехидратите от към изварата. Не я намалявам по тази причина, а защото имам чувството, че откакто хапвам по 300 грама на ден, формата ми леко се замазва...това също НЕ ме мотивира...
10 яйца- 2 порции по 5, сутрин на закуска и 1-2 часа преди тренировка след обяд
300 грама месо- най- често пилешко филе, сурово премерено. На 2 порции за обяд със салата със слънчогледово олио и за вечеря + 100 грама извара.
След тренировка ще хапвам 2-3 лъжици мед, заедно с един суроватъчен протеин.
31.08.15
09:04
Планът е 6+ :)
Въпреки преяждането миналата събота и неделя, с този план на хранене още в сряда вече бях оправил нещата!
Тази събота и неделя също ядох много и всичко... ще видим тази седмица как ще се получат нещата.
01.09.15
12:39
Към храната добавям и 200 грама варени картофи/ 100 грама (сурово мерен) бял ориз с яденето на обяд, но за сметка на това махам допълнителната мазнина, която слагам на салатите и яйцата... без олио или зехтин...
03.09.15
08:11
Здравейте!
Напоследък все се чудя какво не ми достига в храната. Реших, че са въглехидрати- добавих картофи, но някак не съм удовлетворен. Онзи ден на пазара видях тикви! Тогава ми просветна, че това е моята храна. Много обичам варена тиква, добавям и малко канела и става страхотен десерт с ниско съдържание на въглехидрати. Към обяда и вечерята ще добавям по 200 грама варена тиква, картофите и ориза отпадат. Дневното ми меню ще изглежда така:
10 яйца - закуска + домат; следобедна закуска + домат
300 грама пилешко филе (сурово мерено) - обяд + салата и вечеря + салата
400 грама варена тиква - една порция на обяд и една на следобедната закуска или на вечеря, според апетита :)
Тренировките са 3-4 пъти в седмицата- 2 кардио + корем, 1 на полигона и 1 в къщи с дъмбели и пружини.
Протеин след всяка тренировка + 3 с.л. мед.
Мнението беше редактирано от Georgi Popov на 03.09.15 10:11.
15.09.15
08:42
Здравейте!
Никакво време нямам да пиша, но потдържам хранителния режим- през седмичните дни, събота и неделя няма как да се справя и хапвам всякакви неща, но наблягам на салати и месо...
Тренировките ми през седмицата са 2бр. кардио и 2бр. (домашна с тежести и на лостове). Скоро дори не съм се качвал на кантара, но утре сутрин ще видя как се движат нещата с килограмите. Видимо задържам добрата форма, но вече се чувствам страшно изморен, гладен и не много мотивиран :)
Обмислям да намаля драстично мазнините и да включа варен ориз към обяда (всеки ден) и към вечерята (в тренировъчните дни).
Тиквата е страхотно попадение към менюто!
Поздрави!
17.09.15
08:04
Здравейте!
Днес се премерих на кантара- 82,9кг. Като от 3 дни не съм ходил по нужда! Ще премеря и ръцете, на талията разликата не е голяма- там следя с колана.
Храната днес ще е зареждаща! Но не с въглехидрати, а с мазнини. Просто ще зареждам с калории, като без прием на въглехидрати ще се надявам тялото ми да остане в състояние на кетоза :)
Ще обобщя тренировките на полигона:
Загрявам с 3 обиколки крос на стадиона.
Самата тренировка на лостовете се състои от 4 кръга упражнение по 3 серии всеки кръг.
В кръговете включвам упражнение за гръб, за гърди и корем.
Пример: набиране зад врат + кофички + повдигане на краката от вис - 3 серии. Стремя се да правя максимално брой повторения във всяка серия на всяко упражнение.
Кардио тренировката я правя или крос + спринт на полигона или в къщи на велоаргометъра, като отново е интервална с продължителност 20-25 мин.
Утре ще напиша с какво съм се захранил днес :)
Поздрави!
08.12.15
09:09
Здравей мило дневниче :)
Здравейте и вие съфорумници :)
Много време не съм писал, но през повечето време се старая да се храня здравословно и 1-2 пъти седмично да спортувам- в домашни условия.
Не се очертава скоро да имам шанс да ходя на лостове или в залата. Обмислям да се оборудвам в къщи с лост за набирания и по- сериозни дъмбели от тези, които имам, както и лост.
В момента съм 87-8кг., приблизително ежеднената ми храна е:
5 яйца, 350грама печено пилешко месо (червено), зеле (сурово), тиква (варена), в дните в които успявам да потренирам след тренировка пия по един протеин.
1-2 дни в седмицата се отпускам и си хапвам всякакви неща :)
До края на месеца се надявам да съм набавил всичко и да започна да тренирам по- редовно.
Ако някой има идея от къде да си взема 2 дъмбела по 40кг- 2 или 4 * 10кг и останалите на по 5, ако може да има и 4броя по 2,5кг.
07.03.16
09:16
СТАРТ! :)
Здравейте!
Не съм спирал да спортувам, но храната е доста хаотична, тежа 91 килограма.
Времето се подобрява и желанието и мотивацията вече са на лице :)
Хрананата:
Закуска- протеин
Закуска 2 - 5 яйца, 1/2 домат, 20 грама краве масло
Обяд- 200 грама пилешко месо (печено), зелени зеленчуци- 150 грама, 20 грама краве масло, 200 грама варена тиква.
След обедна закуска- 50 грама сурови слънчогледови семки
Тренировка
След тренировка- протеин, 1с.л. мед
Вечеря- 150 грама пилешко месо печено, зелена салата, 200 грама тиква.
Тренировките са в домашни условия, като ще тренирам през ден. Разполагам с лост за набиране, дъмбели с до 60кг тежести,имровизирана лежанка, както и велоергометър. Ще тренирам в супер серии гръб+гърди, бицепс+ трицепс, рамо+крака+корем. Към всяка тренировка ще има кардио минимум 15 минути.
10.03.16
08:57
Здравейте!
Не пиша всеки ден, но нещта са по план :)
Храната е в нормите, с изключение на ядките- които пропускам и маслото не е 50 грама, а е 30-40 макс...
От днес обедното ядене ще е 200 грама (сурово мерено) телешко месо.
Сутринта кантара показа 89,8кг.
Тренирах в понеделник- гърди/гръб:
Набиране пред врат/лицеви опори среден хват- 4 серии, 8/12 повторени- 8 набирания, 12 лицеви
Набиране с подхват/лицеви опори с широк хват- 4 серии, 8/12 повторения
Гребане с дъмбел (едновременно)/преси с дъмбели от лег- 4 серии, 8/10-12 повторения
Кардио (велоергометър) 20 минути, 13 километра, умерено темпо.
Тренировка сряда- трицепс/бицепс:
Лицеви опори с тесен хват/бицепсово сгъване с дъмбел от стоеж (успоредно)- 4 серии, 10/10 повторения
Кофички на стол/бицепсово сгъване с щанга от стоеж (ползвам дъмбеля, понеже е достатъчно дълъг и като сложа тежестите има как да се хване в двата края и да го ползвам за щанга с леко тесен хват)- 3 серии, 10/10 повторения
Кик бек/концентрично сгъване- 3 серии, 12/12 повторения
Кардио- 10 минути на велото, 7км, средно- високо темпо.
14.03.16
09:19
Здравейте!
И днес ще успея да напиша няколко реда :)
В четвъртък- 10.03.2016. храната си беше на ниво, нямах тренировка.
В петък се опитах да направя зареждащ ден с калории! Казвам, че се опитах, защото не мисля, че се получи много. Идеята ми беше да включа повече млечни продукти в менюто си. Добавих към закуската 50 грама извара “Маджаров” и 50 грама топено сирене “Жоси”, на обяд добавих същата комбинация, но пък махнах маслото, та за това не мисля, че се получи! Тази седмица това калориино зареждане ще е в четвъртък, защото тогава се пада да тренирам (вторник, четвъртък и събота ще тренирам тази седмица). Но ще си ям маслото, ще добавя извара и краве сирене.
Иначе тренировката в петък беше рамо/корем и кардио.
В събота храната беше на ниво вместо пиле и теле ядох риба- тлостолоб и костур. Сутринта се качих на кантара и показа 88кг! :))))
В неделя беше зареждащ ден- без задръжки :) Хапнах добре!
20.03.16
11:26
Здравейте!
Цяла седмица нямах никакво време да пиша от офиса, а в къщи имам проблем с ГугълХром- не ми показва бутоните за отговор във форума...
Сега инсталирах друг браузър и мога да си пиша :)
Храната през седмицата си беше по план. Тренирах във вторник- гръб+трицепс+кардио, четвъртък- гърди+бицепс+кардио, събота- крака+рамене+корем.
Зареждане с калории правих в четвъртък, менюто ми се състоеше от:
5 яйца
100 грама извара
100 грама сирене
100 грама топено сирене
50 грама краве масло
100 грама варено- пушен свински бут
400 грама печено пиле
1 домат, 1 краставица, 1 къдрава салата.
Като цяло се чувствам добре, след обяд и привечер вече ми пада тонусът, но за сега е поносимо. в събота сутрин се претеглих 87,9кг.
Зареждащ ден направих вчера (събота) след сутрешната добра тренировка ми се видя удачно да си хапна през деня :)
Днес отново съм по план. Тази седмица се очертава да тренирам отново във вторник, четвъртък и събота или неделя :)
21.03.16
21:07
Здравейте!Нещата са по план, но имам усещането, че нещо спира процеса на изгаряне на мазнини. Обмислям да включа 100 Тина грама въглехидрати в дневното меню. Обмислям само какъв източник да ползвам- ориз или овес?
02.04.16
07:07
Здравейте!
Храня се редовно и по план, тренирам 3 пъти в седмицата, но нямам време за компютъра. Ще се опитам обаче поне веднъж седмично да описвам какво се случва. От началото на тази седмица дневното ми меню е следното:
100 грама овесени/пшеничени ядки + пшеничени трици (на две порции по 50 грама на закуска и на обяд)
300 грама печено пилешко филе
500 грама зеленчуци (краставици, зелена салата, домат, репички)
5 цели яйца размер М
50 гама краве масло
40 грама сурови ядки
1 ябълка (в някои дни, като ми пригладнее много)
10-20 грама олио ( на салатата вечер)
Калориите са около 1800 - 1900 по груби сметки, което за момента ме устройва...
Претеглих се на кантара тази сутрин 88,1кг.
Промених леко и тренировките, защото не се чувствах оптимално натоварен. Сега вместо в супер серии да редувам две мускулни групи си правя две упражнения за една мускулна група, като в един и същи ден комбинирам:
Гръб, бицепс, кардио
Гърди, трицепс, кардио
Крака, корем + рамене, кардио.
Тренирам вечер след работа в две от тренировките, а третата е в събота сутрин на гладно.
12.04.16
08:47
Здравейте!
Не пиша често, но се старая да се храня редовно и по план, тренирам си 3 пъти седмично, но напоследък мотивацията ми се е стопила :/
Чувствам се смачкан и изморен, трудно събирам сили, за да започна да тренирам и след 5-тата минута тренировка вече нещата се променят и ми идва настроението...
През деня горе- долу се държа, малко съм по- изнервен от желаното, но това се дължи на минималното количество въглехидрати. Този уикенд си позволих цели 3 дни пируване (към уикенд включвам и понеделник :/ ) В петък сутрин кантара показа 88.1 а днес 91.3…
Обмислям в края на месеца да разпусна за седмица може би...
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече