24.11.2012 - Нетренировъчен
DAY THREE
Коментар: Ох, тази сутрин нещо не съм в настроение...Имам цял килограм в плюс. Надявам се да се дължи на водната задръжка, за която GEORGIO спомена (само дето не разбрах причините..?). Е, аз съм 100% убедена, че и снощните мазни картофи и пиле са си изиграли ролята...Както и да е, надявам се нещата да “влязат в релси”. За съжаление днес няма да тренирам, въпреки, че усещам, че имам доста енергия и определено ми се тренира. Все пак, ще бъде динамичен ден. Почти целия ден ще съм “на крак”, надявам се това да ме откъсне от мисълта за храна поне до към 18:00-19:00 довечера.
Undereating :
1.Един грейпфрут
2. 2 кафета - едното с малко мляко, другото с течна сметана
Workout:—-
Overeating:
Голяма зелена салата с краставици и чушки, после омлет от 4 яйца и 150 гр. свинско филе, кисело мляко. Сега ще пийна и една-две чаши черв. вино, по повод празника :)
Течности, добавки,лекарства:
1 табл. витамини, фолиоева киселина, а всеки път пропускам да запиша, че пия и противозачатъчни, метформин и валериан.
Чай, вода, кафе с мляко
Мнението беше редактирано от Kath на 24.11.12 21:32.
24.11.12
06:55
казано от Kath на 24.11.12, 05:26:
Желанието да имаме повече от останалите невинаги се свързва с желанието да се харесаме на другия пол. Всъщност, двете понякога могат да се дължат на крайно различни причини. Тук вече става въпрос за първичното желание да си по-добър от другите, защото твоето “аз” осъзнава, че в природата оцелява по-силното “животно”. А тези размисли са обект на друга тема.
Щом казваш - добре. Все пак това си е твоя дневник и ще е както кажеш.
ПС: Би ми било интересно да ги видя тези други причини, както и от къде идва това първично желание да си по-добър от другите се запитай също? Но това е обект на друга тема, а не на дневник дето трябва да има тренировки, рецепти и комплименти. Предполагам си съгласна с мен, защото моето аз е съгласно с мен. Ей сега го питах. ;)
казано от bruskach на 24.11.12, 08:00:
Водната задръжка се дължи на въглехидратите. 1гр. от тях задържа 4мл. вода
Когато Georgio писа за водната задръжка,все още не бях планирала да ям въглехидрати. След картофите е логично,но не разбирам неговите доводи.
24.11.12
09:00
казано от Kath на 24.11.12, 05:26:
Желанието да имаме повече от останалите невинаги се свързва с желанието да се харесаме на другия пол. Всъщност, двете понякога могат да се дължат на крайно различни причини. Тук вече става въпрос за първичното желание да си по-добър от другите, защото твоето “аз” осъзнава, че в природата оцелява по-силното “животно”. А тези размисли са обект на друга тема.
Стана ми интересна темата, зачената скоро, та да се изкажа и аз.
Всъщност желанието да имаме повече от другите действително е заложено в човека и във всяко друго животно с цел размножаване.
Много хора допускат да се мислят за по-висши или още по-зле - за най-висшите природни творения, притежавайки така наречената “воля”, вътрешен стимул и прочие. Но в действителност именно тази вътрешна мотивация е гласът на природата, който се обажда във всеки един момент от живота ни - инстникт. И да, наистина изглежда (и то доста убедително), че в дадена ситуация взетото решение е плод на нашето собствено разбиране и съобразяване, но всъщност в по-голямата си част реакцията ни е резултат от вътрешни процеси на хормонално и химично ниво.
Основната цел на съществуването на човека, както и на всяко друго живо създание, е да се размножи. В този смисъл организмът ни си има два приоритета - животоподдържане и готовност за размножаване. За първото има инстинкт за оцеляване - да яде, пие, спи, да се пази от опасности. За второто действа инстинктът за репродукция - да е привлекателен за противоположния пол, да е здрав, да е фертилен.
Не мога да разбера, от какво се смущават някои хора, когато стане дума за причините за това, което правят с външния си вид. Разбира се, искаме да сме здрави, искаме да се харесваме, но, ако се замислите, тези причини също имат като крайна цел репродукция - ако не сме здрави, плодът няма да е читав, ако не се харесваме - то няма да сме доминанти, а те от своя страна не представляват “читавия” вид, чиито гени ще оцелеят след тежката дума на естествения подбор.
Така че това да искаме да се харесваме на другия пол (и то не само на конкретни индивиди от него), е също толкова естествено, колкото и това да искаме най-доброто за себе си и по същия недвусмислен начин е продиктувано от природата.
пОздрави
24.11.12
11:24
Честит празник! Здраве и много успехи! (F)
24.11.12
15:50
Честит Имен Ден, Кат! Нека бъдеш жива и здрава и не само ти ами и името ти!
24.11.12
16:26
Честит Имен Ден! (F) Носи си името със здраве и усмивка! (sun)
Благодаря за пожеланията ! Днес е много позитивен ден :) Не мога да повярвам колко хора се сетиха за празника ми...заредиха ме с положителни емоции!
25.11.2012 - Тренировъчен
DAY FOUR
Коментар: Чувствам се прекрасно. Имам много енергия, дори по време на тренировките. Това, което е най-впечатляващо е, че вече наистина ен изпитвам почти никакъв глад. Хапвам по нещо само сутрин и към обяд, когато трябва да си пия лекарствата.
Undereating :
1.2 ябълки
2. Мляко с кафе
Workout: http://www.youtube.com/watch?v=P3cAbMRa5uo&feature=g-u-u изпълних видеото 3 пъти - мнооого ми хареса тренировката ;)
Overeating:
1. Една пищна салата айсберг със зехтин.
2. Много вкусен, огромен миш-маш от 5 яйца, сирене, 2 вида чушки и домати
3. Шоколад
4. Кисело мляко
1 табл. витамини, фолиоева киселина, метформин, противозачатъчни
Чай, вода, кафе
Мнението беше редактирано от Kath на 26.11.12 06:24.
25.11.12
15:49
казано от Kath на 20.11.12, 14:05:
Днес се снабдих най-сетне с витаминен комплекс на Abo Pharma. Има доста добри отзиви, пък да видим...
Чак сега забелязах, че си си взела тези витамини. Понеже искам да си ги купя заедно с Омега 3 6 9 на АбоФарма исках да те попитам дали си доволна от тях?
казано от Елеонора Матеева на 25.11.12, 15:49:
Днес се снабдих най-сетне с витаминен комплекс на Abo Pharma. Има доста добри отзиви, пък да видим...
Чак сега забелязах, че си си взела тези витамини. Понеже искам да си ги купя заедно с Омега 3 6 9 на АбоФарма исках да те попитам дали си доволна от тях?
Здравей, Елеонора. За съжаление, както можеш сама да видиш от датата на поста, пия хапчетата едва от няколко дни. Няма как да ти кажа за сега. По принцип съм чувала добри отзиви от витамините и мастните на АбоФарма, но лично мнение - поне след месец.
Мнението беше редактирано от Kath на 25.11.12 21:30.
25.11.12
21:32
Започна ли да правиш това, което ти казах? :)
казано от Grey Knight на 25.11.12, 21:32:
Започна ли да правиш това, което ти казах? :)
Ти доста неща каза...?
25.11.12
22:44
казано от Kath на 25.11.12, 21:29:
казано от Елеонора Матеева на 25.11.12, 15:49:
Здравей, Елеонора. За съжаление, както можеш сама да видиш от датата на поста, пия хапчетата едва от няколко дни. Няма как да ти кажа за сега. По принцип съм чувала добри отзиви от витамините и мастните на АбоФарма, но лично мнение - поне след месец.
Благодаря за отговора. Аз ще си ги купя тези дни заедно с Омега 3 6 9 на същата фирма.
26.11.12
05:52
Знаеш за какво. ;)
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 26.11.12 06:29.
казано от Grey Knight на 26.11.12, 05:52:
Относно представянето на разни неща, свързани с теб. ;)
ДА .
26.11.12
06:14
ЧЕкаме фийдбек ;)
26.11.2012 - Тренировъчен
DAY FIVE
Коментар: С всеки изминал ден се чувствам все по-добре, все по-енергична, все по-пълноценна. За съжаление плюса на кантара си стои, а днес забелязах и покачване в мерките...
Undereating :
1. Чай с мляко - за моя изненада, комбинацията се оказа много добра :D :)
2. 1 кафе с мляко
3. Половин грейпфрут
4. 1 ябълка
5. 300 гр. краставица
Workout: Описвам я в друг пост, понеже ми хареса и искам да я отделя.
Overeating:
1. Към 17:00 изядох 1 кис. мляко, след тренировката
Час по-късно:
2. Салата от китайско зеле, краставици и домати
3. Омлет от 4 яйца и парче шунка
4. Кисело мляко
5. Малко пилешка кавърма без хидрогенираи мазнини
1 табл. витамини, фолиоева киселина, метформин, противозачатъчни
2000 мг. Л-карнитин
Чай, вода, кафенца, малко прясно мляко..
Мнението беше редактирано от Kath на 26.11.12 19:28.
казано от Breackk на 26.11.12, 06:39:
Прекалено много се заглеждаш по кантара.
Напълно нормална реакция, в началото на нов режим. Следя как реагира тялото ми.
26.11.12
06:44
Не забравяй, че от медикаментите, които приема, може да се получи този ефект с качването. :)
казано от Grey Knight на 26.11.12, 06:44:
Не забравяй, че от медикаментите, които приема, може да се получи този ефект с качването. :)
Аз съм на слаби противозачатъчни (понеже сигурно за тях говориш) и ги приемам от повече от 6 месеца. До сега проблем не съм имала с водна задръжка. Това се прояви от 3-4 дни..
Кат, чаят с мляко и аз го “открих” преди време, и без подсладители вкусът е много добър :)
А витамини и рибено масло на Або Фарма купувам от години за мен и за децата, препоръчаха ми ги в аптеката, където по принцип купувам лекарства.. В момента съм на Омега 3 с витамин Е, нямам оплаквания.
Мнението беше редактирано от vania p на 26.11.12 08:24.
26.11.2012 - Тренировъчен
DAY FIVE
Workout:
3 кръга:
1. Лицеви опори за рамо x 8
-100 high knees
2. Ренег. гребане х 8
-100 high knees
3. Кофички х 10
-100 high knees
4. V-abs х 20
-100 high knees
5. Повдигане на рамене за трапец х 8
-100 high knees
6. Плие х 15
-100 high knees
7. Суинг с дъмбел със смяна на ръцете х 10 (за всяка ръка)
-100 high knees
8. Ab-wheel x 10
-100 high knees
9. Диамантена лиц. опора х 10
-100 high knees
10. Раменни преси х 8
-100 high knees
Кардио:
18 минути HIIT, с интервали 20/10.
Редувах следните упражнения: high knees, butt-kick jumps, jumping jacks, mount. climbers, squat jumps
Цялата тренировка беше около 1 час.
Тежестите, които използвах бяха межу 4 и 10 кг. Гледах да не са много големи, за да успея да направя и трите кръга.
Мнението беше редактирано от Kath на 26.11.12 18:39.
27.11.2012 - Нетренировъчен
DAY SIX
Коментар: Добро утро! Днес се чувствам много добре. След вчерашната тренировка бях 100% сигурна, че освен с мускулна треска, днес ще се събудя и с болки в ставите. Е, не е така. Имам мускулна треска, определено (най-вече на гърба и глутеуса), но нямам никакви ставни болки. Днес ще си почина, защото определено имам нужда.
Има само едно нещо, което ме притеснява> от 20-тина дни ме боли нещо като сухожилие на двуглавия, десен, бедрен мускул. Иначе казано - на задната част на дясното бедро. Усеща се например при римска тяга, стречинг, рядко при клек или мъртва тяга. Няколко пъти усетих болката при упражнението “butt kicker jumps” - eто видето на упражнението, започва на 0:11, само дето аз го правя доста по-динамично. При него болката направо става непоносима. Дали бих могла да го облекча по някакъв начин :( ?
П.П.Взех си таблетки “Цетебе”, за да ги комбинирам с витамините на АбоФарма. Мисля, че ще ми помогнат да се почувствам малко по-добре. В последните месеци имунната ми система е много отслабнала. Пръстите на ръцете ми са загрубели, напукани, устните ми също. Ако се порежа или нараня, раната със седмици не може да заздравее. За първи път в живота ми се разболявам 3 пъти, в рамките на 2 месеца - обикновено почти не боледувам, максимум веднъж годишно.
Undereating :
1.2 ябълки
2.2 кафета с мляко
3.300 гр. зелени чушки
Workout:—-
Overeating:
1. Голяма салата от китайско зеле
2. Пица от карфиол - всъщност, аз направих 3 минипици, вместо една голяма и си ги хапнах (качвам снимка на една от тях)
3. Малко пил. кавърма
4. Кисело мляко
1 табл. комплекс витамини на АбоФарма, 2 табл. “Цетебе”, фолиоева киселина, метформин, противозачатъчни
Няколко чая, вода, кафета
Мнението беше редактирано от Kath на 27.11.12 18:30.
27.11.12
07:55
В последните месеци имунната ми система е много отслабнала. Пръстите на ръцете ми са загрубели, напукани, устните ми също. Ако се порежа или нараня, раната със седмици не може да заздравее.
Кат, ако не ти е проблем( в смисъл финансов) в бъдеще пробвай, ако искаш витамините “EVE” на NOW, защото са доста сили, но принципно и едни обикновени витамини Daily - отново могат да ти свършват работа. Препоръчах ти “EVE”, защото са по силни просто ;)
За първи път в живота ми се разболявам 3 пъти, в рамките на 2 месеца - обикновено почти не боледувам, максимум веднъж годишно.
Има някакви грипове в последно време, ако ти кажа, че Велико е постоянно болен :( и аз рядко се разболявам, но преди около 1месец и мен нещо ме “хванаха” тези настински и грипове !
Поздрави (sun) !
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 27.11.12 07:56.
казано от Наталия Николова на 27.11.12, 07:55:
В последните месеци имунната ми система е много отслабнала. Пръстите на ръцете ми са загрубели, напукани, устните ми също. Ако се порежа или нараня, раната със седмици не може да заздравее.
Кат, ако не ти е проблем( в смисъл финансов) в бъдеще пробвай, ако искаш витамините “EVE” на NOW, защото са доста сили, но принципно и едни обикновени витамини Daily - отново могат да ти свършват работа. Препоръчах ти “EVE”, защото са по силни просто ;)
За първи път в живота ми се разболявам 3 пъти, в рамките на 2 месеца - обикновено почти не боледувам, максимум веднъж годишно.
Има някакви грипове в последно време, ако ти кажа, че Велико е постоянно болен :( и аз рядко се разболявам, но преди около 1месец и мен нещо ме “хванаха” тези настински и грипове !
Поздрави (sun) !
Благодаря ти за препоръчаните витамини. Аз сега пия някакви, ще видим как ще се отразят. Дано имат положителен ефект.
Относно болестите - и в предишните години е имало периоди, в които са върлували какви ли не грипове, а мен все нищо не ме хващаше :D ...както и да е, тази година ще си наваксам, така като гледам (nbad2) (dull)
Мнението беше редактирано от Kath на 27.11.12 08:29.
28.11.12
09:55
казано от Kath на 28.11.12, 06:34:
1 табл. комплекс витамини на АбоФарма, 2 табл. “Цетебе”, фолиоева киселина, метформин, противозачатъчни
Зелен чай, кафе, малко мляко
До колкото съм информирана от няколко мои приятелки, по време на цикъл не би трябвало да се вземат противозачатъчните, но може и да е от самия им вид, не знам. Просто така съм чувала.
казано от Елеонора Матеева на 28.11.12, 09:55:
казано от Kath на 28.11.12, 06:34:
Зелен чай, кафе, малко млякоДо колкото съм информирана от няколко мои приятелки, по време на цикъл не би трябвало да се вземат противозачатъчните, но може и да е от самия им вид, не знам. Просто така съм чувала.
Елеонорке, надявам се да не ми се обидиш, но бих искала да те посъветвам нещо. Спри да пускаш мнения по различните дневници за неща, в които не си сигурна. Има хора, които си нямат достатъчно акъл и се връзват на всичко. Това си е тяхна грешка, разбира се, но не е зле да се информираш малко, преди да правиш подобни изказвания.
Първо - противозачатъчните се приемат по схема, която е описана в листовката на дадения медикамент. Второ - ако има някакви индивидуални препоръки, то те могат да се отправят единствено от лекуващия лекар. Трето - аз не пия хапчетата с цел предпазване от бременност, а с цел лечение, което допълнително променя нещата. Такива съвети от сорта на “Гошко каза на Митко, пък аз чух от Пешо...” са безсмислени.
28.11.2012 - Тренировъчен
DAY SEVEN
Коментар: Вчера ми дойде цикъла, което сигурно обяснява водната задръжка. Днес се чувствам добре и ми предстои доста стабилна тренировка, която ще опиша по-късно. Мисля да е силова с някакъв аеробно-кондиционен елемент, пък кардиото да оставя за утре.
По повод диетата - всичко е ок за сега, продължавам да очаквам постигане на резултати. За сега останалото е налице - имам повече енергия, успях да свикна без закуска, а не да омитам цял хладилник рано-рано :D. Очаквам да настъпят подобрения със съня, тъй като доста хора наблюдават този ефект...дано и при мен се прояви.
Не мога да определя на какъв принцип провеждам диетата, обикновено единственият източник на въглехидрати са плодовете и зеленчуците, но не бих казала, че е точно НВД. От друга страна, като грамаж, не надхвърлям 40-50 гр. въглехидрати. От трета страна - не избягвам мазното. Хапвам и кашкавал, и сирене, и зехтин, и пълномаслени млека .. но пък и ВМ-НВХ не е :D ...
Undereating :
1.1 ябълка
2.около 500 гр. домати
3.2 кафета с мляко
Workout:
Започнах с нещо от Зузана http://www.youtube.com/watch?v=oR9cJkoAm48&feature=relmfu - изпълних тренировката с около минута и половина по-бързо от нея.
След това направих предвидената за днес тренировка.
5 кръга
1. Биц. сгъвания х 8
2. Това упражнение х 6
3.Римска тяга х 10
5 кръга
1.Повдигане на ръце напред х 8
2.Кик-бек х 8
3.Суинг с дъмбел х 10
5 кръга
1.Повд. на ръце встрани х 8
2. Bicycle abs x 15
3.Странично извиване с ластици х 8
5 кръга
1.Опъване на ластик зад гръб х 8
2.Повдигане на крака за долни кор. мускули х 10
3. Гръбни екстензии на шв. топка х 15
Overeating:
1. Салата от маруля и домати
2. 5 бъркани яйца
3. 2 кофички кис. мляко
4. Малко пилешко в доматен сос
2000 мг. Л-карнитин с хром
2 зелени чая ,чай мента,чай лимон, кафе, малко мляко и мнооого вода :)
Едит: Имам си аз една нова мания - чай с ябълка, ройбос и канела на “Disney” (nlove10). Изобщо не знам защо е на “Disney”, няма добавяна захар и т.н., но явно се води детски чай (giggle) . Та - в близкия час изпих 3 такива :D
Както и да е, качвам снимка на чайчето и на бърканите яйца със салатката от overeating-a. :)
Мнението беше редактирано от Kath на 28.11.12 19:54.
29.11.2012 - Тренировъчен-кардио
DAY 8
Коментар: Снощи, към 20:00 започна една убийствена умора. Цялото ми тяло ме болеше и направо си умиииирах за сън. Не знам защо се получи така...След тренировката изчистих апартамента, а по-късно седнах да уча, което отне около 2 часа. Активен ден беше, но не е като да не живея така по принцип :D. Съмнявам се да е от това. Към 10:00 си легнах, в 10:30 най-късно успях да заспя. През нощта се будих няколко пъти, но успявах пак да заспя и ставам сега (в 6:00). Все още усещам умората от снощи, а този път е комбинирана с леко главоболие и мускулна треска. Болят ме гръдните и коремните мускули.
Хубавото е, че май започвам да свалям задържаната вода.
П.П. На какво може да се дължи главоболието? Дали е свързано по някакъв начин с тренировките или с диетата?
Undereating :
1.1 краставица
2. 2 кафета с мляко
3. 1 ябълка
Workout:
Кардиото щеше да е монотонно, ама..какво да правя, не съм по монотонното кардио :D
Направих това http://www.youtube.com/watch?v=jCQBncO-SzA&list=PLA333DE7168370DD0&index=51&feature=plpp_video плюс това http://www.youtube.com/watch?v=Q7eT1RSsT90&feature=g-u . Към 30 мин излезе всичко. Изпотих се, изморих се, доволна съм - много по-доволна, отколкото ако бях карала 40 мин колелото (dull) :D
Overeating:
Преди малко приключих с основната вечеря - качвам и снимки:
1. Салата
2. Риба треска на тиган, с горчица
И след 30-40 мин ще хапна десерт:
3. Яйчен сладкиш с едно кис. мляко с какао :)
П.П. Рибата беше фантастииииична! Мисля да пусна рецепта :)
2000 мг. Л-карнитин с хром
Няколко чая, много вода, 3 кафета
Мнението беше редактирано от Kath на 29.11.12 17:14.
Треска на тиган с горчица
Продукти:
1. 500 гр. филе от треска
2. 1 зеленчуков бульон
3. Подправки (босилек, куркума, чер. пипер, сол...каквото си харесате)
4. Мека горчица
Приготвяне:
В тиган се налива вода (около 1 ч.ч.) и се пуска бульона. Когато водата заври се намаля огъня наполовина и се слага рибата, предварително намазана с подправките. Похлупва се за 5 мин. След 5 мин се маха капака и се оставя така. След 10-15 мин се обръща за още 10 мин максимум. Към края на готвенето водата би трябвало да се е изпарила, ако не е, просто я излейте и гответе рибата още 4-5 мин, за да почервенее и да стане леко хрупкава. След като се сипе в чинийка, рибата се намазва с горчица.
Мнението беше редактирано от Kath на 29.11.12 17:40.
Що си мислиш, че тез буламачи, някой ша иска па и да си ги прави да яде? (giggle) :D
Ми то малко тия ципури на снимката ли кво е да ги беше наредила малко по-естетически. (wasntme) (wasntme)
казано от Кико Сан на 29.11.12, 18:11:
Що си мислиш, че тез буламачи, някой ша иска па и да си ги прави да яде? (giggle) :D
Ми то малко тия ципури на снимката ли кво е да ги беше наредила малко по-естетически. (wasntme) (wasntme)
Ще ти отговоря по начина, по който ти си свикнала да го правиш:
” (finger) “
(rock)
Един път да ма изкефиш. Поклон :D
(bow)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 29.11.12 18:41.
казано от Кико Сан на 29.11.12, 18:11:
Не го казвам с цел заяждане,ама к’во те бърка пък тебе???????