08.12.2012 - Нетренировъчен
DAY 16
По повод диетата - от време на време май усещам лек ацетонов вкус в устата си - знам, че обикновено се усеща при кетоза, а при мен не би трябвало да настъпва такава, с тези 2 ябълки всяка сутрин (nnotok) ....?понякога помагат да влезеш в кетоза, така че не е изключено да си
Интересно..би ли могла да ми обясниш защо и как?
09.12.2012 - Тренировъчен: кардио+кондиция
DAY 17
Коментар: Днес спах до 7:00 (party). Събудих се свежа и енергична..може да се дължи на въглехидратния overeating вчера, не знам :D :D.. Направих много добра тренировка, на гладно, рано сутринта. Повече от доволна съм от началото на днешния ден :)
Undereating :
1. 1 ябълка
2. 1 кафе с мляко
3. 1 кафе със сметана
4. 200-300 гр. зеле
Workout:
Такаа..тренировката е малко сложна за обяснение, но се надявам да успея да я опиша подробно, защото много ми хареса и бих искала отново да си я правя, от време на време.
Първа част
Push up
“Knees to elbows”
Push up for arms
Jump “in and out”
Turn around, than - Toe-touch (left hand to right leg; right hand to left leg)
Jump up
—-REPEAT—-
Обяснение: Започнах изпълнението на упражненията от планк-позиция, като ги редувах едно след друго, без прекъсване, по едно повторение.
Резултат: Изпълних тренировката 8 пъти за 5 мин.
Втора част
Ренегатско гребане от планк-позиция
Подскок “крака към ръце”, без да пускам дъмбелите
Изправяне до мъртва тяга
20 Скока “high knees”, без да оставям дъмбелите
—-REPEAT—-
Обяснение: Пак започнах тренировката от планк позиция, изпълнявайки упражненията последователно, без прекъсвания. Използвах 2 дъмбела по 5 кг.
Резултат: Изпълних тренировката 15 пъти за 4 мин
Трета част
100 high knees with 5 kg. in hands
10 standing ups + jump
100 butt-kick jumps
15 swings with 10 kg.
10 side kicks+side punch with each leg and hand
100 high knees with 5 kg.
10 standing ups + jump
20 pendulums (for each side)
10 swings with 10 kg
—-REPEAT—-
Обяснение: Пак изпълнявах всяко от упражненията последователно, едно след друго.
Резултат: Изпълних тренировката 3 пъти за 16 мин.
Overeating:
МНОООГО храна и пак не надминах 1500 ккал?? :D
Между 16:30 и 18:30:
1. 400 гр. салата - маруля, домати, маслини
2. 6 яйца, направени на омлет
3. 50 гр. сирене
4. 400 гр. соево сирене
5. 40 гр. тъмен шоколад
6. 1 коф. кисело мляко
Течности, добавки,лекарства:
1 табл. комплекс витамини на АбоФарма, 2 табл. “Цетебе”, фолиоева киселина, метформин, противозачатъчни
Кафе, вода, чай
Мнението беше редактирано от Kath на 09.12.12 18:17.
10.12.2012 - Тренировъчен
DAY 18
Коментар: И този път успях да поспя, поне едно 7 часа (sun). Леле...чувството да си свеж и отпочинал ми беше станало съвсем далечно и непознато :X .. а колко е хубаво, всъщност.... Сега пийвам кафе, хапвам 2 малки ябълки и 1 краставица, пийвам си лекарствата и тръгвам към училище. По-късно ме чака една приятна и тееееежка тренировка.
Undereating :
1. 2 малки ябълки
2. 1 кафе с мляко
3. 1 кафе със сметана
4. 1 краставица
Workout:
Първа част - пет кръга
1.“Sit ups” за корем х 10
2.Standing ups with jump x 10
3.Squat+one-arm press x 10
4.Lunges x 10 (for each leg)
Втора част - пет кръга
1.От планк: ренег. гребане + скок напред-назад х 10
2.Кофички х 10
3. Лиц. опори х 10
Трета част - пет кръга
1.Биц. сгъване + ръце встрани (за рамо) х 10
2.Кик-бек х 10
3.Аб ролер х 10
Четвърта част - пет кръга
1.Плие х 10
2.Флайс х 10
3. Хиперекстензии х 10
Тренировката беше доста изморителна, не се щадях и откъм килограми. Изпотих се много, макар да не беше кардио. За това и храната после беше убийствена (blush)(nhappy)
Overeating:
1. Огроомна салата зеле и моркови с млечен дресинг—- към 200 ккал
2. 300 гр. телешки медальони на скара - станаха като подметки, ужас.. (puke) Е, изядох ги все пак ( с малко помощ от котката (nhappy) )—- към 450 ккал
3. 800 гр. печена тиква с боров мед и канела—- към 350 ккал
4. 500 гр. кис. мляко—- към 300 ккал
6. 40 гр. тъмен шоколад с чаша пр. мляко—- към 250 ккал
Сметките на калориите са много груби - излизат към 1550 ккал.
1 табл. комплекс витамини на АбоФарма, 2 табл. “Цетебе”, фолиоева киселина, метформин, противозачатъчни
2-3 кафета ще има, за целия ден
Вода, вода..вода
Чай,чааай....
(nhappy2)
Мнението беше редактирано от Kath на 10.12.12 17:51.
10.12.12
06:52
Супер! Мачкай!
Супер! Мачкай!
И на теб го дължа ; )
Мнението беше редактирано от Kath на 10.12.12 07:56.
10.12.12
07:10
:) Радвам се. :)
11.12.2012 - Тренировъчен
DAY 19
Коментар:
Тази сутрин се събудих в 5:00, но този път беше умишлено, защото реших да тренирам сутринта, преди училище.
Имам мускулна треска на глутеуса и гърба и принципно трябваше да пропусна днес, тъй като вторник ми е ден за почивка, но нямаше как да почивам...просто ми се тренираше много.
—>Така...започвам последната опаковка “Хлое” (противозачатъчни) - по предписание трябваше да изпия 3 (за 3 месеца) и следва контролен преглед. Много ми е интересно какво ще се случи този път на контролния. Последния път ми правиха ехограв и цитонамазка. Резултатите от цитонамазката бяха притеснителни, за това ми назначиха час за колпоскопия. И от нея резултатите бяха притеснителни, за това ми назначиха тест за всички видове ПАП вируси (сума пари изръсихме.......), но всичко беше отрицателно...и така зарязахме ситуацията. Не знам доколко е правилно просто да “зарежем ситуацията”,но....
Undereating :
1. 1 малка круша
2. 2 портокала
3. 2 кафета със сметана
Workout:
Първа част - три кръга
1.Knee hugs x 25
2.Swiss ball jack knife x 10
3.Standing ups with jump x 10
Втора част - три кръга
1. Pull over x 10
2. Dive bombers x 10
3. One-leg deadlift with dumbbells x 10 (for each leg)
Трета част - три кръга, кардио
As many rounds as possible in 7 mins: 50 jumping jacks, 50 mountain climbers, 50 high knees, 50 butt-kick jumps, 50 sumo squat with jump
Цялата тренировка беше към 20 мин., без загряването.
Overeating:
Този път го правя между 15:00 и 18:00 и ето какво съм планирала:
1.2 големи зелеви салати
2.2 кисели млека по 500 гр
3.6 яйца - бъркани, с горчица и маслоооо
4.Малко шунка към яйцата (не повече от 50-100 гр.)
2 кафета
2 чая с мед, лайка и ванилия (след ябълка и канела, този ми е любим :D)
Мнението беше редактирано от Kath на 11.12.12 15:41.
11.12.12
07:14
Много се радвам на динамичните ти тренировки сутрин! : )
Между другото,дано всичко при лекаря да е наред...
А чайовете от тази серия са ми любими,водят до пристрастяване ;D
Много се радвам на динамичните ти тренировки сутрин! : )
Между другото,дано всичко при лекаря да е наред...
А чайовете от тази серия са ми любими,водят до пристрастяване ;D
Обожавам динамичните тренировки.
По повод чаят - аз съм наистина огромен привърженик. Кофти обаче е факта, че аз имам алергия към мед и мога само с гадни подсладители да го пия. За това, ако нямам Стевия под ръка, си го пийвам неподсладен..и пак ми е вкусен. Особено с малко лимон (inlove)
MY FIRST BOXING DIARY (devil)
12.12.2012 - Тренировъчен(силова+бокс)
DAY 20
Коментар:
Първо - добро утро! Второ - от днес започвам да ходя на бокс (nlove5) Ще го съчетавам с фитнес, надявам се да успея да подбера правилно тренировките. Нямам търпение да стане 20:00ч., за да отида на тренировка :) . Бокса ми е страст от доста време, просто не се чувствах достатъчно подготвена, за да го започна - е, сега съм повече от готова и наистина нетърпелива.
Днес, със ставането, усетих болезнена мускулна треска в цялото си тяло! Което ще рече, че макар и днес принципно да ми е ден за тежка силова тренировка, ще се наложи да направя един rearrangement, за да съчетая правилно бокса и фитнеса. Ще направя по-лека тренировка с преобладаващи аеробни и кондиционни упражнения, за да имам сили за довечера.
Undereating :
1. 1 малка круша
2. 2 портокала
3. 2 кафета със сметана
^изцяло като вчера
Workout - Силова, високо интензивна + тренировка по бокс (час и половина):
Описание на силовата:
1.Vertical pullups x 8
2.Bench dips x 8
3.Hammer curls x 8
4.Biceps curls x 8
5.Kick-back x 8
6.One-arm shoulder press + squat x 8
7.Rows for back muscles x 8
8. Shoulder press x 8
Тотал: 8 кръга за приблизително 25 мин.
Направих тренировката без никакви почивки между сериите и с МНОГО кратки почивки между кръговете, целта беше пулса ми да е вдигнат максимално през почти цялото време... и се получи :)
БОКС:
Тренировката мина идеално - имаше много скачане на въже, много лицеви опори и коремни преси..NICE (rock) :D Все пак, тъй като съм сред начинаещи, самите тренировки са по-леки, така че утре пак ще ходя - имам прееееедостатъчно сили :)
Overeating:
1. Салата с кисело мляко
2. 2 яйца с 200 гр. “Ескскуиза”
3. 2 кис. млека
3. 300 гр. калмари с една бира
Вода, кафе, чай, 1 литър Кола Zero
Мнението беше редактирано от Kath на 12.12.12 22:36.
08.12.2012 - Нетренировъчен
DAY 16
По повод диетата - от време на време май усещам лек ацетонов вкус в устата си - знам, че обикновено се усеща при кетоза, а при мен не би трябвало да настъпва такава, с тези 2 ябълки всяка сутрин (nnotok) ....?понякога помагат да влезеш в кетоза, така че не е изключено да си
Интересно..би ли могла да ми обясниш защо и как?
дори и за да влезеш в кетоза трябват някакви въглехидрати, там има едни цикли и чудеса за които можеш да прочетеш в нета. Фруктозата също е кетон, доколкото знам. И все пак го споделям от личен опит... много бързо съм сваляла с подобно на твоето хранене
12.12.12
09:58
И аз съм пробвала бокс, но за кратко - не ми се отразява добре на дланите и пръстите (а те много ми трябват на работа), а е супер яко! Да разказваш (ще си представям, че и аз съм там :P )
Кат, правих ти яйчния сладкиш—хареса ми, макар че текстатурата е малко странна. Но ще експериментирам. Явно не хванах баш цаката, но го хапнах. (F)
Кат, правих ти яйчния сладкиш—хареса ми, макар че текстатурата е малко странна. Но ще експериментирам. Явно не хванах баш цаката, но го хапнах. (F)
Радвам се, че си опитала. Наистина всичко опира до експериментиране.
Успех.
MY FIRST BOXING DIARY (devil)
13.12.2012 - Тренировка по бокс
DAY 21
Коментар:
Добро утро (F)
След 7-часов, стабилен сън, се събуждам бодра, с приятна мускулна треска...и много усмихната :)
С warrior diet нещата са ОК - продължавам да не усещам глад и успявам да поддържам килограми с начина си на хранене в момента. Гледам да ям в по-ранните часове (между 15:00 и 18:00) и да изяждам минимум 1300 ккал в този прозорец. Често се чувствам малко преяла и ми е тежко, за това гледам да не увеличавам рязко калориите, само добавям по някоя по-мазна храна (крем-сирене, обикновено сирене, кашкавал, по някога масло..). По този начин лесно увеличавам калориите, без да приемам огромни порции храна. За сега нещата са ОК.
Относно тренировките - чувствам, че БУКВАЛНО преливам от енергия. Имам усещането, че и всеки ден да тренирам, пак няма да ми дойде много :D
Относно бокса - първата тренировка мина по-добре от очакваното :)
Смятах, че ще има разни “натегачи” и “клепари”, но няма такива. Всички са големи пичове, особено треньорите. Обясняват чудесно движенията и смятам, че бързо бих могла да напредна.
На хората им направи впечатление енергичността ми. Сигурно бях единственото момиче сред начинаещите, на което не му се “опънаха” пресите, лицевите опори и скачането на въже. Определено бях доволна от личните ми постижения - наистина заплатих с много труд, за да имам такива резултати.
За днес тренировката ще бъде само по бокс - макар и много енергична, все пак се опасявам, че с тази мускулна треска е добре да го раздавам малко по-леко днес.
БОКС:
СМАЧАНА СЪМ! Ама буквално... :D Имахме някакви 15-20 мин “свободно” - т.е. ти си решаваш колко да се зориш и трябва да правиш лицеви опори и да скачаш на въже, а може и коремни преси...каквото си решиш. Ест, аз се раздадох на макс - яко скачане, яко лицеви опори, още по-яко коремни преси и мноооого бърпита.
Отивам да се къпя и да “умирам” в леглото :*
[color=orange]
Храна———————>>> ЗАЩО не ми позволява да променя цвета??
UNDEREATING:
1. 400 гр. зеле
2. 1 портокал
3. 2 кафета със сметана
OVEREATING:
Между 15:00 и 17:00
1.Салата зеле и моркови (към 500 гр.)
2.6 яйца на тиган (уж на очи, ама им развалих “очите” :D) с 250 гр. свинска шунка на тиган
3.50 гр. сирене
4.1 кис. мляко с много канела и 40 гр. тъмен шоколад
Кафе и чай още със ставането
1-2 кенчета кола “ZERO”
Много вода :)
Ето и малко снимки на храната от овърийтинга - салатата, яйцата със свинска шунка на тиган, както и киселото мляко с шоколада.
Мнението беше редактирано от Kath на 13.12.12 22:30.
14.12.2012 - Тренировка по бокс
DAY 22
Коментар:
Добро утро!
Пак се събуждам след 7-часов сън ... започвам да задобрявам (rock) :D
Тази сутрин усещам брутаааална мускулна треска на корема (то беше ясне, че така ще стане :D). Вчера наистина бая мазохистично го раздадох на тренировката по бокс..
За днес съм планирала довечера пак да ходя на бокс, но не съм сигурна дали ще успея, тъй като трети ден не може да ми мине мускулната треска (напротив - засилва се) и се опасявам, че няма да имам сили за коремни преси...а те са неизбежни при тези тренировки :D. Все пак смятам, че ще се справя, ноо..има време до довечера, ще преценя как се чувстам :)
Undereating :
1. 2 портокала
2. 2 кафета - едното с мляко, другото със сметана
Workout - Бокс:
Overeating:
Кафе с мляко
Кафе със сметана
Мнението беше редактирано от Kath на 14.12.12 07:50.
14.12.12
09:23
Шунките са лош избор за месо. Пълни са с химии. Смени ги с нещо друго.
В колко часа си лягаш вечер?
Колко кафета пиеш средно на ден? Опитай се да ги намалиш на 1 сутрин. Кафето се отразява зле на магнезия и калция, а те имат връзка с твоя проблем. Не позлзвай пластмасови чашки за кафето и другите топли напитки.
Не трябва да правиш много източщителни трнеировки (бокс, кросфит, разни комплекси без почивка, продължително кардио ... ) те вдигат доста кортизола (това е прилива на енергия, който усещаш), а това става за сметка на прогестерона. А когато няма прогестерон ... ти знаеш какво става.
Бих ти препоръчал да пиеш като добавки - Омега-3, цинк, магнезий, селен, витамин Ц. Също така и да намалиш млчените продукти на минимум. Да остане само маслото.
Кафето се отразява зле на магнезия и калция, а те имат връзка с твоя проблем. Не позлзвай пластмасови чашки за кафето и другите топли напитки.
Не трябва да правиш много източщителни трнеировки (бокс, кросфит, разни комплекси без почивка, продължително кардио ... ) те вдигат доста кортизола (това е прилива на енергия, който усещаш.
- защо смяташ че прилива на енергия е от кортизол? По принцип овър-яденето я е напълнило с енергия и следващия ефект е максимални тироидни нива. Т3 пречи на кортизола а дава много енергия. стимулира адреналин и всички останали енертгийни хормони и невротрансмитери. Кортизола е регулращ хормон и лесно се манипулира. Има и вълнообразен характер. Когато обаче се прояви обикновено омаломощава, а не стимулира енергията. Целта му е да “спасява” жизненоважните органи и да ги захрани. Иначе тироидите те взривяват. Навремето когато пиех кленбутерол изпитах точно този ефект. Клена подтиска кортизола но максимално стимулира тироидите и адреналина. Отиваш на тренировка и “цепиш”, докато след тренировка - Кортизол и си размазан.
- кафето и калция не е ясно доколко имат връзка. Едниказват едно, други друго. Аз пиех по 6 кафета, счупих глезен и всички ми казваха че кафето ми ядяло калция. Отидох на изследвания, калция ми беше максимален. За калция и усвояването му влияе функциата на черния дроб и бъбреците. Ако е наред и 10 кафета на ден няма да повлияят калция( това е от един пример на 90годишен дето пиел по толкова).
- Пластмасата е източник на ксеноестрогени и токсини. Добре че все повече хора осъзнават това.
(бокс, кросфит, разни комплекси без почивка, продължително кардио ... )
Ти сложи под един общ знаменател, толкова диаметрални неща, колкото си нямаш и на представа.
Добре, че познаваш много боксьори и кросфитъри:)
За продължителното кардио съм съгласен обаче.
И в бокса, и в кросфита, ако са ти добре подбрани тренировките...ще се чувстваш в пъти по-добре, от колкото крива да теглиш адските кила.
14.12.12
09:57
Може и да помагат щитовидните хормони, но със сигурност наред с тях и адреналина, вдига и кортизола. Неизбежно е с нейния вид тренировки. Пика на кортизола дава сила, след това си “изцеден”. Катето съм я виждал да я използва тази думичка за да опише ефекта от тренировките си.
GEORGIO, ти как си измери калция? Плътност на костите или серумен калций? Иначе съм съгласен ,че черния дроб и бъбреците оказват влияние. Дали при нея всичко е ОК в тези системи, трябва да каже тя. Все пак аз си мисля, че не трябва да се пие прекалено много кафе, защото дори и да не изтощава магнезия и калция, винаги вдига кортизола!
Забелязвам в дневника една тенденция Катето да се кефи на ефектите от високия кортизол и да се опитва да си го набавя по най-различни начини. Това според мен най-вероятно е една от причините, ако не и главната причина, за нейния проблем.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 14.12.12 09:58.
14.12.12
10:04
И аз зачетох на Инженера частта за кортизола и леко се втрещих...
Какво по-точно те втрещи?
(бокс, кросфит, разни комплекси без почивка, продължително кардио ... )
Ти сложи под един общ знаменател, толкова диаметрални неща, колкото си нямаш и на представа.
Добре, че познаваш много боксьори и кросфитъри:)За продължителното кардио съм съгласен обаче.
И в бокса, и в кросфита, ако са ти добре подбрани тренировките...ще се чувстваш в пъти по-добре, от колкото крива да теглиш адските кила.
Сложих ги под един знаменател според някакъв критерий - вдигат кортизола, а за нейносто състояние това въобще не е препоръчително. Не се засягайте за тренировките, не съм враг на кросфита, кондициите и бокса, просто на нея, в този момент, точно такива тренировки не й трябват.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 14.12.12 10:05.
GEORGIO, ти как си измери калция? Плътност на костите или серумен калций? Иначе съм съгласен ,че черния дроб и бъбреците оказват влияние. Дали при нея всичко е ОК в тези системи, трябва да каже тя. Все пак аз си мисля, че не трябва да се пие прекалено много кафе, защото дори и да не изтощава магнезия и калция, винаги вдига кортизола!
.
- за калция проследих всичко с моя доктор(ортопед). Резулатите са при джи-пи-то. Консултирах се с още двама и ми потвърдиха, че моя случай е въпрос на травма а не на слаб калций(кости).( в момента не мога да ти дам точни стойности). Бях допълнително и на биорезонанс и там ми потвърдиха, затова съм спокоен.
- иначе за многото кафе е вярно, че може да повлияе кортизола, а от там калция. Аз затова също съм казвал винаги, че кафето трябва да се цикли. Проблема е че има допълнителни фактори, а много хора автоматино асоциират кафе - лош калций, както и обратната догма мляко-добър калций.При Warrior diet, има от къде да компенсира ефекта на кафето(ако има негативен, поради количество или качество). Но въпреки всичко разума трябва да надделява и да се следи комплексно ефекта. Да намалиш кафето е по добър вариант.
...
Забелязвам в дневника една тенденция Катето да се кефи на ефектите от високия кортизол и да се опитва да си го набавя по най-различни начини...
Марине,
Като и гледаш снимките, виждаш ли външни белези на перманентно висок кортизол?
14.12.12
10:37
...
Забелязвам в дневника една тенденция Катето да се кефи на ефектите от високия кортизол и да се опитва да си го набавя по най-различни начини...
Марине,
Като и гледаш снимките, виждаш ли външни белези на перманентно висок кортизол?
В интерес на истината Катето изглежда много добре! Тя е млада, с ателтична структура, не е с дебели кости. В този смисъл все още ги няма типичните признаци за хронично увеличен кортизол, които са характерни за по-възрастните хора. Има много добре оформени мускули, но това в по-голяма степен се дължи на високите мъжки хормончета, които са характерни за нейния проблем. Сигурно пак заради това й допада гресията при бокса :)
Аз виждам на какво се кефи, какъв ефект търси от тренорвките, как пие доста кафе, метформина, противозачатъчните... това на мен ми сига. Препоръчвам й да си направи едни изследвания на кортизола (от слюнка) в различните части на деня и HS-CRP, за да види дали наистина съм прав.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 14.12.12 11:42.
Абе Инженере, ти как си представяш хората по цял ден, та и по няколко пъти на ден да ходят да си правят изследвания на амнайсе хормона.
Трябва да си отвориш една клиника безплатна:) Ще погледна какво може да се направи при нас, все ще има някоя програма за неземеделски дейности:)
14.12.12
11:20
Абе Инженере, ти как си представяш хората по цял ден, та и по няколко пъти на ден да ходят да си правят изследвания на амнайсе хормона.
Трябва да си отвориш една клиника безплатна:) Ще погледна какво може да се направи при нас, все ще има някоя програма за неземеделски дейности:)
Изследванията са за да се убедят хората. Който може да разчита другите признаци, в повечето случаи може да мине и без изследвания. Едно време е нямало лаборатории ,но това не е пречело да има отлични лечители с много добра успеваемост.
14.12.12
11:23
Адаш стига плаши хората бе! :D. Аз в който и дневник да влезна ти се това ниско това високо и на изледване... В моя не искам да влизаш че се претесних... :)
Това горе е базик... ;)
14.12.12
11:41
Адаш стига плаши хората бе! :D. Аз в който и дневник да влезна ти се това ниско това високо и на изледване... В моя не искам да влизаш че се претесних... :)
Това горе е базик... ;)
Хората имат проблеми и аз се опитвам да им помогна.
Не пиша “плашещи” :) неща в дневниците, където няма оплаквания или инфомацията е прекалено малко и не ми достига за да си сглобя картинката. При Катето виждам тенденцията и връзката и това ме кара да си мисля, че мога да съм й полезен със съветите си.
...
Марине,
Като и гледаш снимките, виждаш ли външни белези на перманентно висок кортизол?В интерес на истината Катето изглежда много добре! Тя е млада, с ателтична структура, не е с дебели кости. В този смисъл все още ги няма типичните признаци за хронично увеличен кортизол, които са характерни за по-възрастните хора. Има много добре оформени мускули, но това в по-голяма степен се дължи на високите мъжки хормончета, които са характерни за нейния проблем. Сигурно пак заради й допада гресията при бокса :)
Аз виждам на какво се кефи, какъв ефект търси от тренорвките, как пие доста кафе, метформина, противозачатъчните... това на мен ми сига. Препоръчвам й да си направи едни изследвания на кортизола (от слюнка) в различните части на деня и HS-CRP, за да види дали наистина съм прав.
Да, младостта може да компенсира и замаже някои проблеми. Забравяш, обаче, че тя невинаги е изглеждала така, т.е. не е въпрос на просто поддържане на системата в някакво равновесие. Тя е сваляла килограми и чистила до сегашното ниво , което знаем, че не се получава успешно с висок кортизол. Това на какво го отдаваш?
Спортните предпочитания откъм натоварване само на хормони ли го отдаваш? Т.е. ако се повишат, примерно, женските хормони и тя ще клони към розови гирички, а ако се вдигне тестостерона - ще я влекат тежките щанги и бокса?
14.12.12
11:58
Аз не знам историята на Катето, признавам си ,че не съм изчел целия й дневник.
Това обощение, че не се отслабва успешно с висок кортизол не ми харесва! Кортизола е катаболен хормон, той дори помага за отслабването. Много хора направо се тапят от нерви (висок кортизол) , разбира се ако не компенсират със сладки десертчета и др. подобни. Високия кортизол доста пъти върви ръка за ръка с други проблеми, които може да възпрепятсват свалянето на мазнини, може би това те заблуждава теб.
Колкото до хормоните, те определено влияят на настроенията, мисленето, предпочитанията ... Разбира се, не са единствените отговорни, но определено имат значителна роля.
14.12.12
14:26
Много ме кефи спор, в който участва Ижненера ;)
Разкъртва ви всички с аргумнети. Ей тва с лечителите е супер идейно и му го открадвам най-безцеремонно !
Браво Инженере, само така !
Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.12.12 14:26.
Изчетох ви всичките с голям интерес.
На първо място искам да кажа, че с удоволствие ще пусна изследвания на кортизола, наред с няколко други хормона, още идния месец. Просто е добре да видя как се развива цялата тази хормонална драма при мен.
Относно тренировките, тестостерона, агресията...хм, че тук е пълно с жени, които тренират по този начин, не мисля, че има пряка връзка с хормоните, по-скоро въпрос на лични предпочитания. (Да, хормоните често влияят на предпочитанията, но не са съвсем в основата, според мен)
Кафето си е кафе - признавам си, малко съм пристрастена към кофеина. Успешно поглъщам по 2-3 кафета на ден.
Противозачатъчните и метформина разбрах, че не се нравят на доста от вас, но те са част от лечението ми и благодарение на тях изчистих 8 кисти от яйчниците. Пълен абсурд е да преустановя приема им.
П.П. Г-н Марин Маринов, моля, моля, обяснете ми защо да спирам млечните...ще ревна след малко ;( :D
Едит: Такова нещо, като продължително кардио, в моя дневник, може да се мерне максимум 1-2 пъти месечно. Аз не го харесвам, то не ме харесва...за какво ми е? (nhappy2)
Мнението беше редактирано от Kath на 14.12.12 15:07.
Спрете да занимавате млади момичета с кортизол. Негативните последици са по-трайни от положителните при масата госпожици.
В голяма степен кортизола се регулира от нагласата.
14.12.12
15:58
П.П. Г-н Марин Маринов, моля, моля, обяснете ми защо да спирам млечните...ще ревна след малко ;( :D
Аз толкова усилия полагам да не се състарявам и да изглеждам по-млад, а ти така да ме състариш с едно обръщение :) Ц ц ц
Няколко причини да спреш млчените:
- млчените от магазина не са точно млечни
- в млечните може да има остатъчни хормони или други вещества от суплементацията, лекарствата и храната на кравата
- млчените са инсулиногенни (качват инсулина), а ти точно от това трябва да се пазиш. Заради това пиеш и метформин!
- казеина затлачва храносмилането
- може да имаш лактозна неторенатност в някаква степен
- млечните може да предизвикват имунна реакция от твоя организъм
Ако ще ядеш млчени, нека са от истинско мляко. Сирената да са зряли, а киселото мляко да е домашноквасено.
Между другото, аз съм ЗА Метформина. Той има много положителни действия. Най-просто казано - ще те държи младичка и няма ще се състаряваш по-бавно ;)
Добре, ясно е, че нямам възможност да си квася сама млякото, а много го обичам... на фона на всичко, което правя в полза на здравето си, няма ли вариант за изключение, по повод млечните?
Относно лактозната непоносимост - обмислям закупуването на ензими... дали ще подобрят положението?
14.12.12
16:32
Ти млякото можеш да си го квасиш,въпросът е от къде ще си го купиш - трудно можеш да избягаш от хормоните и безбройните боклуци,с които тъпчат милите хайвани.
Преди ми носиха от едно родопско село /някакви възрастни хора,които гледаха 3 крави и нямаше какво да си правят млякото/ - там се надявах,че най-лошото,което може да се случва,е да го разреждат...или да са им мръсни коритата :D .
Млекцето беше супер,ама няма вече.Ако можеш да си купуваш такова,ще е най-добре - всичко можеш да си правиш в домашни условия...ако ти се занимава :)
Ти млякото можеш да си го квасиш,въпросът е от къде ще си го купиш - трудно можеш да избягаш от хормоните и безбройните боклуци,с които тъпчат милите хайвани.
Преди ми носиха от едно родопско село /някакви възрастни хора,които гледаха 3 крави и нямаше какво да си правят млякото/ - там се надявах,че най-лошото,което може да се случва,е да го разреждат...или да са им мръсни коритата :D .
Млекцето беше супер,ама няма вече.Ако можеш да си купуваш такова,ще е най-добре - всичко можеш да си правиш в домашни условия...ако ти се занимава :)
Казах “нямам възможност”, не “не мога”. Просто не е удобно...а и наистина трудно ще се сдобия с домашно прясно мляко, което евентуално да заквася.
Мнението беше редактирано от Kath на 14.12.12 16:35.