Kath.. gathering smiles (strength) in a box called "diary"

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.01.13
06:53

25.01.2013 - Тренировъчен

Коментар:
Сън - 6ч. и 30 мин. Не ми беше достатъчен :(
Вчера, за ПЪРВИ ПЪТ ОТ ГОДИНА НАСАМ, в “Била”, открих любимия ми “Киткат” с фъстъчено масло ;). Запазих си го за втора закуска в ден с тренировка. Днес е денят :D
Относно тренировката днес - ще правя 2 тренировки, едната вече е направена (сутринта, на гладно), другата ще е по-късно през деня..

Храна:
1.06:00- Тренировка
2.06:40- 50 гр. катък “Маджаров Лайт”, намазан на 100 гр. хляб “Mestemacher” + кофичка кис. мляко
3.08:30- Кит Кат с фъстъчено масло
4.08:30- Мляко с кафе
5.15:00- 3 яйца на омлет, 1 кис мляко 3,6%,2 домата, 1 краставица
6.17:00- Тренировка
7.18:00- 100 гр. свинска шунка; 30-40 гр кашкавал; 150 гр котидж сирене; зелева салата (дооста)

Тренировката
06:00h; 5 rounds for 20 mins:
1.Dead lift+row x 10 @ 12kg
2.High knees x 100
3.Elevated push ups x 10
4.High knees x 100
5.One-arm dumbbell clean & press x 10 each hand; 2@6kg

17:00h; следното видео, изпълнено веднъж:
Cuter Butt - HiitMax 4

Течности, добавки,лекарства:
1 табл. комплекс витамини на АбоФарма, фолиоева киселина, метформи
Чай, кафе, вода..Пепси Лайт

Мнението беше редактирано от Kath на 25.01.13 18:08.

26.01.13
16:28

26.01.2013 - Тренировъчен

Коментар:
Сънят беше добре - към 7 ч.
Въпреки това денят е малко поумрял. С тоя сняг... пие ми се чай, гледат ми се филми и ми се спи |-)

Храна:
1.06:00- Омлет от 3 яйца, 50 гр. сирене, 200 гр. кисело мляко
2.07:00- 40 гр. овесени ядки, 1 с.л. рожково брашно, 200 гр кис мляко—> всичко разбъркано с канела и Стевия
3.Някъде между 07:00 и 10:00 изпих 2 чаши прясно мляко с общо 2 ч.л. разтворимо кафе
4.15:30- Зелева салата + млечна салата (100 гр. извара, 100 гр. сирене, 2 варени яйца, 200 гр. печени червени чушки, 50 гр шунка)
5.17:30Тренировка
6.18:30-19:30- Зелева салата с 2 с.л. майонеза и 200 гр. пилешко филе с 50 гр. топено сирене лайт.

Тренировката
Bob Harper - Ultimate Cardio Body
Тотално се САМОИЗЛЪГАХ с тази тренировка. Исках нещо лекичко, като за “мързелив ден”, обаче - не. Тренировката, не стига, че хииич не е лекичка, ами аз на всичкото отгоре грабнах 2 дъмбела по 6 кг. Не знам - тренировката ли подцених, себе си ли надцених, но в един момент щях да повърна :D. Както и да е, само в началото карах с 2@6кг., после смених с 2@4кг, а накрая вече 2@3кг. Размазах се - сега вече си чакам мускулната треска.

Зелен чай, вода, кафета, прясно мляко..

Мнението беше редактирано от Kath на 26.01.13 19:07.

27.01.13
10:25

27.01.2013 - Нетренировъчен

Коментар:
Сън - 5-6 часа...пълна скръб (headbang)
Няма да тренирам днес - имам нужда от почивка и възстановяване.

Храна:
1.06:00- Зеле (сурово); 1 коф. кисело мляко
2.07:00- около 500 гр. печена тиква с малко кленов сироп, без захар
3.2 чаши мляко с кафе
4.13:00- Порция зеленчукова манджа с 200 гр. котидж сирене + омлет (2 яйца) + 50-100 гр лютеница
За остататъка от деня съм планирала:
5.16:00- Кофичка кис. мляко с 1 с.л. тахан
6.18:00- Салата(200 гр. извара, 200 гр. котидж, 50 гр. сирене кисели краставички, червени чушки) + втория омлет, посочен на снимката (2 яйца)

Тренировката
—-

Кафета, мляко, “Дерби” без захар, вода

Снимки от обяда - направих 2 омлета, единия обаче ще хапна за вечеря.

Мнението беше редактирано от Kath на 27.01.13 13:21.

28.01.13
12:54

28.01.2013 - Тренировъчен

Коментар:
Поспах към 8 часа - много съм доволна, починах си чудесно ;)
Възстанових се от мускулните трески и днес ще тренирам! Сигурно ще е някоя тренировка за пудовки, изпълнена с дъмбели :D

Имам новини! Приключих курса по английски и имам възможност най-сетне да започна някаква работа. Пускам CV насам-натам... Иии вече имам 3 назначени интервюта за следващите 2 дни, wish me luck (nmob) .

Храна:
1.08:00- 50 гр овесени трици с прясно мляко и 2 ябълки + чаша мляко с кафе
2.10:00- Кофичка кис. мляко, 50-60 гр. сурови бадеми
3.12:30- 2 варени яйца + Сандвич (60 гр. хляб Mestemacher, 30 гр. сирене, парче маруля, 2 парчета шунка)
4.16:00- Тренировка
5.17:00- Голяма порция от вчерашната зеленчукова манджа + 200 гр. котидж
6.18:00- Лимонов крем (400 гр. пълномасл. кисело мляко, 10 гр. желатин, есенция лимон, лимонови корички, Стевия, канела...)

Тренировката

1.HIIT, интервали: 50 сек. работен/10 сек. почивен; редувах: high knees with jump rope + burpees
Total: 20 minutes

2.HIIT - сивлова. Интервали: 50 сек. работен/10 сек. почивен:
-Renegade rows + plank jump 2@7kg
-Push up + knees-to-elbows
-Swing @ 8kg
-Knee hugs
-Dive bombers
-Truster 2@4kg
-Single-hand front raises 2@4kg
-Biceps curls 2@4kg
-Bench dips
-Bike-abs
Total: 2 rounds; 20 minutes

Толкова пот скоро не бях хвърляла. Обичам да се наспивам качествено ! ;) :D

2000 мг. витамин Ц; 1 табл. “Ензимил” с всяко хранене; фолиоева киселина;1 табл. метформи - само след закуска и обяд
Вода, кафе, чай, малко диетична кола (ама малко :Д)

Снимка на сандвича от обяда; снимка на лимоновия крем

Мнението беше редактирано от Kath на 28.01.13 21:38.

28.01.13
18:40

Кулинарните и фотографските ти способности много са се подобрили. Не мога да се сдържа да не ти дам личностната си оценка—шестица плюс. Тоя крем галактос много добре си го украсила, а на вкус как е?

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.01.13 18:47.

28.01.13
19:14

казано от Кириаки Сани на 28.01.13, 18:40:

Кулинарните и фотографските ти способности много са се подобрили. Не мога да се сдържа да не ти дам личностната си оценка—шестица плюс. Тоя крем галактос много добре си го украсила, а на вкус как е?

Кулинарните ми способности и с половин процент не са се подобрили, просто апарата е по-качествен :D
Крема беше фантазийка направо (inlove)

Мнението беше редактирано от Kath на 28.01.13 19:14.

28.01.13
19:15

Направо ме зариби с това кремче! :}

Т. Тодорова

28.01.13
20:27

Will you marry me ? (nhappy2)

28.01.13
21:08

казано от Т. Тодорова на 28.01.13, 20:27:

Will you marry me ? (nhappy2)

ahemm.. it will take some time to think about it :D :D

Т. Тодорова

28.01.13
21:12

Майтапът настрана,много огладнявам от твоите постове :D

29.01.13
07:11

29.01.2013 - Тренировъчен

Коментар:
Сън - 6ч., много малко и много неспокоен...супер тъпа история : @ При това имах сутрешна тренировка, а и деня днес, като цяло се очертава да е тежък - на училище съм, имам интервю за работа, имам да уча за изпит по Човешки ресурси, а и ме чака цяла купчина с примерни матури ...

Храна:
1.06:00- чисто кафе + тренировка
2.07:00- консерва бял боб с доматен сос, като добавих подправки, доста котидж сирене и извара
3.08:00- Кофичка кисело мляко с 50 гр. сурово кашу
4.10:00- Малко зеле
5.12:00- 90 гр. черен шоколад + 200 гр. заквасена сметана + 4 безглутенови бисквити, без захар (и това ми беше обяда :D)
6.17:00- Зелена салата с репички и малко зехтин
7.18:00- Поради ужасни коремни болки се наложи да изям 2 препечени филии Mestemacher с бучка сирене и 2 твърдо сварени жълтъка...мисля да е това за тази вечер. Просто не мога и да си помисля за разни манджи, мазнотии и меса...

Тренировката
HIIT, 50 sec. work/10 sec. rest; 2 rounds=20 mins total
1.High knees
2.Elephant wals+push up+jump up
3.High knees
4.Knee hugs
5.High knees
6.Swing @ 8 kg
7.Butt-kick jumps
8.Single-arm Clean & press @ 7kg
9.Dynamic sumo-squats
10.Knee-to-elbow crunches

2000 мг. витамин Ц; 1 табл. “Ензимил” с всяко хранене; фолиоева киселина;1 табл. метформи - само след закуска и обяд
Ментов чай (напоследък много го пия, като че ли облекчава стомаха, а и е много вкусен с малко лимон (inlove) ...); вода; кафе

Мнението беше редактирано от Kath на 29.01.13 18:41.

деня днес, като цяло се очертава да е тежък - на училище съм, имам интервю за работа, имам да уча за изпит по Човешки ресурси, а и ме чака цяла купчина с примерни матури ...

Ще се справиш (y) ;)

29.01.13
07:41

казано от Наталия Николова на 29.01.13, 07:16:

деня днес, като цяло се очертава да е тежък - на училище съм, имам интервю за работа, имам да уча за изпит по Човешки ресурси, а и ме чака цяла купчина с примерни матури ...

Ще се справиш (y) ;)

Мерси за подкрепата! Ето ти едно цветенце от мен (F) (giggle)

30.01.13
07:04

30.01.2013 - Тренировъчен

Коментар:
Сън - 7ч. Много хубави и пълноценни 7ч.! Спах тоолкова непробудно, че чак сутринта алармата ме събуди трудно :О :О А обикновено ставам БЕЗ аларма (dull)
Денят започва с тренировка и ще продължи до края изключително динамично. След малко отивам на училище, после ме чакат 3 интервюта за работа! Цял ден няма да се прибирам, ще ям по пътя - приготвила съм си храна.

Храна:
1.06:00- Тренировка
2.07:00- Кофичка кис. мляко с 2 с.л. ябълков пектин, 3 с.л. овесени ядки и 100 гр. черен, био шоколад, без захар
3.08:00-11:00- 2 чаши мляко с нес
4.12:30- Обяд “по път” :D -Кофичка кис. мляко + сандвич (100 гр. хляб Mestemacher + свинска шунка + 2 резена кашкавал + 100 гр. котидж и 1 с.л. горчица
5.16:00- 50 гр. ядки (май ще е сурово кашу)
6.Вечерята довечера ще я описвам

Тренировката
2 кръга:
Double Dumbbell Swing – 20 Reps 2@5kg
Dumbbell Squat – 16 Reps 1@5kg
Double High Pull – 20 Reps 2@5kg
Double Lunge Rotation – 10 Reps 1@5kg
Shoulder Press (Alternating) – 16 Reps 2@5kg
Clean and Press – 16 Reps 2@5kg
Curl (Alternating) – 15 Reps 2@6kg
Ventral Drops – 10 Reps 2@3,5kg
Swing Squat – 20 Reps 2@5kg
Renegade Row – 10 Reps 2@5kg
Chest Press (Alternating) – 14 Reps 2@6kg
Dragonfly for abs – 10 Reps

Чашка ментов чай (ще има и още); 700 мл. вода (ще има и още)...

Come on let me ride your bicycle (giggle)

30.01.13
09:29

казано от Kath на 30.01.13, 07:04:

Double Dumbbell Swing

Това ще е интересно да се види...използването на 2 дъмбела според мен би убило всяка инерция и обезсмисля суинга.

Мила

30.01.13
09:39

казано от Маргарита Манева на 30.01.13, 09:29:

казано от Kath на 30.01.13, 07:04:

Double Dumbbell Swing

Това ще е интересно да се види...използването на 2 дъмбела според мен би убило всяка инерция и обезсмисля суинга.

И аз използвам 2 дъмбела. Но не оставям двете ръце хаотично да извършват движението, а доближавам единия дъмбел до другия (прилепват, дори има едно застъпване), за да могат двете ръце заедно да извършват движението.

Не знам, дали Кат го прави така, но в този случай всичко е както трябва. Същото е като суинг с 2 пудовки, само, че по-неудобно (и то доста)

30.01.13
09:43

При липса на достатъчно оборудване, съчетана с голямо желание за тренировка... се свиква. И аз така ги правя. :D

30.01.13
09:56

казано от Мила на 30.01.13, 09:39:

суинг с 2 пудовки, само, че по-неудобно (и то доста)

Нали това казвам и аз...по-неудобно е и хвата променя НАПЪЛНО идеята на упражнението. С един тежък дъмбел би било по-подходящо.

Мила

30.01.13
11:32

Да, Маргарита, неудобно е и се хвърлят доста усилия в това да стабилизираш правилно движението, но не се променя напълно идеята на упражнението.
Но с 1 дъмбел и хиляди пъти по-удобно.

Мнението беше редактирано от Мила на 30.01.13 12:08.

30.01.13
12:52

Защо не си направиш някак торбичка с пясък или цимент?
Някаква форма на тежест, която се захваща удобно и теглото е концентрирано
в центъра. Дори и дъмбелите, ако сложиш в торба някак (без риск за нараняване),
може би, ще е по-близо до пудовката?

Тук са показали как да си направиш пудовка от изтърбушена баскетболна топка, напълнена с пясък :)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 30.01.13 12:56.

30.01.13
13:04

казано от Мила на 30.01.13, 11:32:

Да, Маргарита, неудобно е и се хвърлят доста усилия в това да стабилизираш правилно движението, но не се променя напълно идеята на упражнението.
Но с 1 дъмбел и хиляди пъти по-удобно.

Ако идеята е да се размахват два дъмбела/две пудовки, без значение как работи тялото, тогава да, упражнението е същото.
Но във всеки друг случай движението с дъмбели и пудовки е със съвсем различна биомеханика.
Това от мен. :)

30.01.13
20:31

Нямам възможност по хиляди причини да измисля алтернативен вариант на пудовка, да не говорим, че съм пробвала с нещо като “sandbag” и беше пълна скръб!
Иначе, да, упражнението доста се променя, но все пак натоварва достатъчно добре и е чудесна алтернатива за хора в моята ситуация. Обикновено правя суинга с 1 тежък дъмбел, но в случая ми трябваха 2 с еднакви тежести и нямах възможност да сменям дисковете по време на тренировката (все пак беше нещо като HIIT)

30.01.13
20:40

Правя много важен ЕДИТ към днешния пост

След вечерята, по време на която изядох порция гюведж (чушки, храх, домати, патладжани, зехтин) + 100 гр. сирене, изведнъж стомаха ме сви от БЕЗБОЖНИ болки!!!! 50 минути квичах и се гърчих в нещо, което (Бог да ме прости, ако преувеличавам), но спокойно бих оприличила с мъртвешка агония. Ходихме до спешното, но за щастие (ИЛИ НЕ СЪВСЕМ?!?!), малко преди да стигнем до кабинета ме отпусна болката. Вътре вече бях добре и съответно лекарите, без малко не ми се изсмяха, че “тичам до спешното за подуто коремче” - цитирам красноречието им. Дадоха ми някакво лекарство и ме изпратиха да си ходя.
Вкъщи майка ми ме “насили” да хапна нещо, което да ми “оправи” стомаха, та изядох около 120 гр. обикновени пълнозърнести бисквити с поне 20 гр. масло - което ще рече, че калориите чукнаха към 3000 сигурно. Не знам колко са, просто правя бегли изчисления на ум и буквално се отчайвам........... :@ Както и да е, явно ще трябва да променя нещо..........повече хляб тези дни, повече масло, повече сирене и никакви сурови зеленчуци, които да дразнят стомаха.
Чувствам този ден, като абсолютен погром. Тотално си съсипах хубавото хранене, а ужаса, който преживях и болката, която изпитах, направо няма да ги коментирам...
;(

П.П. Обикновено след един такъв ден ме “удря лудата” и захващам тежестите “по-никое-време”, та се надявам да не вземе сега да ми се случи.. Смешно ли е, тъжно ли е...и аз не знам :D ? :(

Мнението беше редактирано от Kath на 30.01.13 20:45.

30.01.13
20:48

Здравей,Кат!Включвам се, защото прочетох за нещо до болка познато.През миналото лято бях 2-пъти в Пирогов по същата причина.Болката е невероятна,имаш чувството,че те режат.Наистина не може да се опише.Мен там ми набиха 2 инжекции и после ще ти кажа какво каза “лекаря”-в кавички,защото нашите не са лекари.Първо ми каза,да спра джънк фуда,от типа на дюнери,пици,шоколади и газирано,а аз щях да му се изсмея,като се има впредвид,че такива неща отдавна не съм и помирисвала.После на 2-рия път ми поставиха диагноза “спастичен колит”и ми казаха да престана със суровите зеленчуци и да ям повече супи.Била съм си остъргала стените на червото със салатите и затова ме боляло.Тук има повече логика,защото суровите храни не понасят еднакво на всички и след време може да се получат доста неразположения като това.Но има и доста други фактори.Принципно не ги послушах много,защото не мога да изкарам и ден без някаква салатка.Иначе пих разни чайове,знам че белия равнец се препоръчва,но има и доста други.
Не се ядосвай за калории или каквото и да е било!Отпиши го тоя ден,гледай си здравето.Това не е за подценяване.
Оправяй се бързо и дано бързо ти отмине тази ужасна болка!

Мнението беше редактирано от DS* на 30.01.13 20:50.

30.01.13
20:51

Кат, изобщо не мисли за това, че си си развалила храненето... Перфектна си! Важното е, че ти е минало и дано не се повтаря. И аз съм имала такива стомашни болки (не знам дали са точно същите), но съм си изревавала душицата.... И наистина препечен хляб, бисквитки и солетки са ми помагали. Включи ги тези дни в храненето си, няма да ти навредят. И пак - не се отчайвам за калориите, те са най-малкото нещо, което би трябвало да те притеснява...

Не се ядосвай за калории или каквото и да е било!Отпиши го тоя ден,гледай си здравето.Това не е за подценяване.

Напълно съм съгласна с Дес :)

Кат, не се притеснявай от калориите, сама вчера ме посъветва същото (F) Утре с една хубава тренировка и всичко ще ти отмине и ще си дойде на мястото (hug)

Здравето е най-важното (F) !

30.01.13
21:33

Майка ми и Иво (гаджето ми) бяха до мен в този ужасен момент. Той запали колата, качи ни с майка ми и за секунди прекосихме София, за да стигнем до болницата. Толкова съм им благодарна за огромната подкрепа, че просто не разполагам с достатъчно богат речник, че да го изразя с думи - дано с времето действията ми да го покажат.
Но...истината е, че тяхната подкрепа си е изцяло в реда на нещата. Това, което повече ме впечатлява е вашата подкрепа. В днешно време е почти невъзможно да срещнеш искрена загриженост в думите на почти напълно непознати хора.
Просто... много благодаря :) !

30.01.13
21:43

Мило Катче, желая ти да се оправиш максимално бързо, и най-вече да не ти се случва повече подобно нещо!! Другото са го казали момичетата, а и ти си знаеш - ако сме здрави, ще се преборим със всички трудности (и излишни калории) (F)

Т. Тодорова

30.01.13
21:46

Както винаги ти казвам - ти си машина,няма да се плашиш. (hug)

Може да са били някакви чревни колики...провери си тая зона,ако се повтори...

А красноречието на лекарите - преди години,може би съм била в пети клас,ми се е случвало нещо подобно - в стомаха и малко по-надолу,ужасни - с гърчене,спазми,рев и повръщане от болката (бяхме опера с няколко хлапета от махалата, ” Тоска” , ако трябва да съм по-подробна :D, та се наложи да изхвърша от залата и да нападна първото дърво :D ) . Уж се забравяло с времето,ама си го спомням толкова добре,че докато ти четох поста,щях да ревна,представяйки си какво ти е било.
Татко ме заведе тогава на лекар , който каза , също добре си спомням : “Абе,човек,ходи ли се в спешно за обикновени женски болки - ш’а й дойде м****са вече !” . Ако ме болеше глезен,сигурно щеше да каже,че съм бременна. Тъпак .

Дано не се повтаря,пази се,прави нужното,за да си добре и недей се тръшка за калории,ако ще и 5000 да са.

Сори за фермана  :P

30.01.13
22:05

казано от Т. Тодорова на 30.01.13, 21:46:

Както винаги ти казвам - ти си машина,няма да се плашиш. (hug)

Може да са били някакви чревни колики...провери си тая зона,ако се повтори...

А красноречието на лекарите - преди години,може би съм била в пети клас,ми се е случвало нещо подобно - в стомаха и малко по-надолу,ужасни - с гърчене,спазми,рев и повръщане от болката (бяхме опера с няколко хлапета от махалата, ” Тоска” , ако трябва да съм по-подробна :D, та се наложи да изхвърша от залата и да нападна първото дърво :D ) . Уж се забравяло с времето,ама си го спомням толкова добре,че докато ти четох поста,щях да ревна,представяйки си какво ти е било.
Татко ме заведе тогава на лекар , който каза , също добре си спомням : “Абе,човек,ходи ли се в спешно за обикновени женски болки - ш’а й дойде м****са вече !” . Ако ме болеше глезен,сигурно щеше да каже,че съм бременна. Тъпак .

Дано не се повтаря,пази се,прави нужното,за да си добре и недей се тръшка за калории,ако ще и 5000 да са.

Сори за фермана  :P

Не мога да ти опиша как през сълзи и скърцане със зъби съм молила Иво и майка ми да не ме водят в спешното, точно заради уникалните ни лекари, заради уникалната ни здравна система и заради специалното им отношение, красноречие и всичко......! Но те не склониха (напълно нормална реакция), така че се наложи все пак да отидем. Поредното пълно разочарование, това беше всичко...

30.01.13
22:14

10.01.2013 - тренировка 2
2 кръга, интервали: 45 sec. work/ 10 sec. rest =>19:50 min total
1.Swing 2@6 kg
2.High knees @ 5 kg dumbbell in hands
3.Clean & press @ 6 kg
4.Jumping jacks
5.Burpee+push up
6.Butt-kick jumps
7.Dead lift + plank jump (half burpee) 2@6kg
8.High knees (without dumbbell)
9.Butt-kick jumps
10.Double High Pull 2@6kg

Ей-на..тренирах. Пък до колко е истина твърдението на близките ми, че съм психически болна, все още не мога да преценя :D
Сега поне ми е по-спокойно.

И мен доста често ме изкарват луда...  Нещо не ги разбирам, аз никога не правят нищо за себе си... Ние поне го правим :) Та колкото и луди да сме в учите на лудите, за себе си трябва да сме напълно нормални и стабилни хора :D

31.01.13
00:04

казано от Kath на 30.01.13, 20:40:

Правя много важен ЕДИТ към днешния пост

След вечерята, по време на която изядох порция гюведж (чушки, храх, домати, патладжани, зехтин) + 100 гр. сирене, изведнъж стомаха ме сви от БЕЗБОЖНИ болки!!!! 50 минути квичах и се гърчих в нещо, което (Бог да ме прости, ако преувеличавам), но спокойно бих оприличила с мъртвешка агония. Ходихме до спешното, но за щастие (ИЛИ НЕ СЪВСЕМ?!?!), малко преди да стигнем до кабинета ме отпусна болката. Вътре вече бях добре и съответно лекарите, без малко не ми се изсмяха, че “тичам до спешното за подуто коремче” - цитирам красноречието им. Дадоха ми някакво лекарство и ме изпратиха да си ходя.
Вкъщи майка ми ме “насили” да хапна нещо, което да ми “оправи” стомаха, та изядох около 120 гр. обикновени пълнозърнести бисквити с поне 20 гр. масло - което ще рече, че калориите чукнаха към 3000 сигурно. Не знам колко са, просто правя бегли изчисления на ум и буквално се отчайвам........... :@ Както и да е, явно ще трябва да променя нещо..........повече хляб тези дни, повече масло, повече сирене и никакви сурови зеленчуци, които да дразнят стомаха.
Чувствам този ден, като абсолютен погром. Тотално си съсипах хубавото хранене, а ужаса, който преживях и болката, която изпитах, направо няма да ги коментирам...
;(

П.П. Обикновено след един такъв ден ме “удря лудата” и захващам тежестите “по-никое-време”, та се надявам да не вземе сега да ми се случи.. Смешно ли е, тъжно ли е...и аз не знам :D ? :(

Ама българското здравеопазване |-)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 31.01.13 00:07.

31.01.13
05:05

казано от Ивчето Пивчето на 30.01.13, 23:17:

И мен доста често ме изкарват луда...  Нещо не ги разбирам, аз никога не правят нищо за себе си... Ние поне го правим :) Та колкото и луди да сме в учите на лудите, за себе си трябва да сме напълно нормални и стабилни хора :D

А бе, то си има доза истина в това, че с проблеми в стомаха идеята да си почивам беше далеч по-здравословна, но няше как да се “мирна”, ако не бях тренирала, това е. Просто усещах, че имам нужда. И съм доволна, че го направих! Луди сме ние...глупости! НЕВИННИ, до доказване на противното  !(nhappy)

31.01.13
06:20

Kath,няма какво да се учудваш :) Имала си късмета да попаднеш на свестен човек,който държи на теб и всичко това е в кръга на нормалните неща.
С моята приятелка сме в различни градове и ми се е случвало следното нещо: обажда ми се,защото на кучето му има нещо,да го водим на ветеринар :) Само сложих едно яке и запалих колата. . .а какво остава за човек !

п.с. И да се оправяш,знам какво е да те боли корем,като малък заради лошото хранене имах гастрит,намам проятни спомени от този период :D

31.01.13
06:22

31.01.2013 - Тренировъчен

Коментар:
Събудих се в 4 и 30 = няма и 5 часа сън! Направо се чувствам като парцал.
Към 06:00 изгладнях и започна голямото чудене какво да ям с този проблемен стомах... Заринах се с информация в интернет и навсякъде пише различно. Единодушие се постига само в твърдението, че може да се приема ябълков пектин, препечен хляб, картофи и черен шоколад. Трябва да се изключат всякакви сурови зеленчуци. Киселото мляко е ОК, прясното - забранено. Може да се пие много ментов чай, кафето трябва да се избягва, макар че аз пих.

АКО имате някакви идеи и съвети - моооооля, отправяйте ги.

Храна:
1.06:00- задушени моркови и гъби с малко сирене и маааалка чаша кафе (просто в противен случай бих припаднала..много ми се спи)
2.07:00- Кисело мляко с 2 лъжици ябълков пектин и 1 лъжица сусамов тахан.
3.10:00- 60 гр. черен шоколад със Стевия
4.13:00- Ръжени сухари с масло и 200 гр. котидж + кофичка кисело мляко
...

Тренировката
по-късно

МНОГО ментов чай, вода, 1 чашка чисто кафе..

Мнението беше редактирано от Kath на 31.01.13 13:15.

31.01.13
06:25

казано от Breackk на 31.01.13, 06:20:

Kath,няма какво да се учудваш :) Имала си късмета да попаднеш на свестен човек,който държи на теб и всичко това е в кръга на нормалните неща.
С моята приятелка сме в различни градове и ми се е случвало следното нещо: обажда ми се,защото на кучето му има нещо,да го водим на ветеринар :) Само сложих едно яке и запалих колата. . .а какво остава за човек !

п.с. И да се оправяш,знам какво е да те боли корем,като малък заради лошото хранене имах гастрит,намам проятни спомени от този период :D

Мерси, Иване (handshake)

31.01.13
07:50

Кат, аз те съветвам да избягваш комбинации като зеле+кафе (особено на гладно), гъби+мазно (гъби под всякаква форма впрочем)... или големи количества ядки наведнъж. Разгледах ти менютата и се впечатлих от някои комбинации - направо са си страшни...  Сега в момента нямам време да ги изброя всичките, но после ще допълня кое според мен не е хубаво да се смесва. Стомахчето ти се е шашнало :)
Пробвай постни картофени супи с фиде (и ги яж топли, облекчава), филийки със сирене, билков чай - поне на мен това ми помага за болки в стомаха.
В момента е неадекватно да мислиш за калории :)

31.01.13
08:29

Кат, преди време имах проблеми със стомаха и червата, болки и подуване, добре ми повлияха капки Иберогаст, погледни ги в гугъл ако решиш :)

31.01.13
08:31

Май почти няма +-17 годишно момиче, което да не е преминавало през това, просто не мога да проумея как успявате да си го причините  :x
То са гастрити, колити, рефлукс и една камара други усложнения в храносмилателната система, тъпото е, че и самите лекари дават супер неадекватни в повечето случаи съвети и диети - яж супи и готвенко, че то понякога от тия неща може да ти “гръмне бойлера”, както се е случило при тебе, а пък като кажат да се храниш редовно и да не “гладуваш” ми идва да разстрелям някой! Мойта приятелка спирайки джънка и фаствайки си оправи всичко, просто имаше други симптоми. И Атомчето е много право за комбинацията на храните, не е за всеки това :)
Максимално непреработени храни, ако трябва пробвай дори да се храниш разделно в някаква степен и течностите 30 мин преди и след хранене ще ти облекчи и успокои храносмилянето. Почни постепенно да фастваш, гладът лекува, като гледам ти се тъпчеш през няколко часа, кога очакваш да се оправи?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1