25.01.2013 - Тренировъчен
Коментар:
Сън - 6ч. и 30 мин. Не ми беше достатъчен :(
Вчера, за ПЪРВИ ПЪТ ОТ ГОДИНА НАСАМ, в “Била”, открих любимия ми “Киткат” с фъстъчено масло ;). Запазих си го за втора закуска в ден с тренировка. Днес е денят :D
Относно тренировката днес - ще правя 2 тренировки, едната вече е направена (сутринта, на гладно), другата ще е по-късно през деня..
Храна:
1.06:00- Тренировка
2.06:40- 50 гр. катък “Маджаров Лайт”, намазан на 100 гр. хляб “Mestemacher” + кофичка кис. мляко
3.08:30- Кит Кат с фъстъчено масло
4.08:30- Мляко с кафе
5.15:00- 3 яйца на омлет, 1 кис мляко 3,6%,2 домата, 1 краставица
6.17:00- Тренировка
7.18:00- 100 гр. свинска шунка; 30-40 гр кашкавал; 150 гр котидж сирене; зелева салата (дооста)
Тренировката
06:00h; 5 rounds for 20 mins:
1.Dead lift+row x 10 @ 12kg
2.High knees x 100
3.Elevated push ups x 10
4.High knees x 100
5.One-arm dumbbell clean & press x 10 each hand; 2@6kg
17:00h; следното видео, изпълнено веднъж:
Cuter Butt - HiitMax 4
Течности, добавки,лекарства:
1 табл. комплекс витамини на АбоФарма, фолиоева киселина, метформи
Чай, кафе, вода..Пепси Лайт
Мнението беше редактирано от Kath на 25.01.13 18:08.
26.01.2013 - Тренировъчен
Коментар:
Сънят беше добре - към 7 ч.
Въпреки това денят е малко поумрял. С тоя сняг... пие ми се чай, гледат ми се филми и ми се спи |-)
Храна:
1.06:00- Омлет от 3 яйца, 50 гр. сирене, 200 гр. кисело мляко
2.07:00- 40 гр. овесени ядки, 1 с.л. рожково брашно, 200 гр кис мляко—> всичко разбъркано с канела и Стевия
3.Някъде между 07:00 и 10:00 изпих 2 чаши прясно мляко с общо 2 ч.л. разтворимо кафе
4.15:30- Зелева салата + млечна салата (100 гр. извара, 100 гр. сирене, 2 варени яйца, 200 гр. печени червени чушки, 50 гр шунка)
5.17:30Тренировка
6.18:30-19:30- Зелева салата с 2 с.л. майонеза и 200 гр. пилешко филе с 50 гр. топено сирене лайт.
Тренировката
Bob Harper - Ultimate Cardio Body
Тотално се САМОИЗЛЪГАХ с тази тренировка. Исках нещо лекичко, като за “мързелив ден”, обаче - не. Тренировката, не стига, че хииич не е лекичка, ами аз на всичкото отгоре грабнах 2 дъмбела по 6 кг. Не знам - тренировката ли подцених, себе си ли надцених, но в един момент щях да повърна :D. Както и да е, само в началото карах с 2@6кг., после смених с 2@4кг, а накрая вече 2@3кг. Размазах се - сега вече си чакам мускулната треска.
Зелен чай, вода, кафета, прясно мляко..
Мнението беше редактирано от Kath на 26.01.13 19:07.
27.01.2013 - Нетренировъчен
Коментар:
Сън - 5-6 часа...пълна скръб (headbang)
Няма да тренирам днес - имам нужда от почивка и възстановяване.
Храна:
1.06:00- Зеле (сурово); 1 коф. кисело мляко
2.07:00- около 500 гр. печена тиква с малко кленов сироп, без захар
3.2 чаши мляко с кафе
4.13:00- Порция зеленчукова манджа с 200 гр. котидж сирене + омлет (2 яйца) + 50-100 гр лютеница
За остататъка от деня съм планирала:
5.16:00- Кофичка кис. мляко с 1 с.л. тахан
6.18:00- Салата(200 гр. извара, 200 гр. котидж, 50 гр. сирене кисели краставички, червени чушки) + втория омлет, посочен на снимката (2 яйца)
Тренировката
—-
Кафета, мляко, “Дерби” без захар, вода
Снимки от обяда - направих 2 омлета, единия обаче ще хапна за вечеря.
Мнението беше редактирано от Kath на 27.01.13 13:21.
28.01.2013 - Тренировъчен
Коментар:
Поспах към 8 часа - много съм доволна, починах си чудесно ;)
Възстанових се от мускулните трески и днес ще тренирам! Сигурно ще е някоя тренировка за пудовки, изпълнена с дъмбели :D
Имам новини! Приключих курса по английски и имам възможност най-сетне да започна някаква работа. Пускам CV насам-натам... Иии вече имам 3 назначени интервюта за следващите 2 дни, wish me luck (nmob) .
Храна:
1.08:00- 50 гр овесени трици с прясно мляко и 2 ябълки + чаша мляко с кафе
2.10:00- Кофичка кис. мляко, 50-60 гр. сурови бадеми
3.12:30- 2 варени яйца + Сандвич (60 гр. хляб Mestemacher, 30 гр. сирене, парче маруля, 2 парчета шунка)
4.16:00- Тренировка
5.17:00- Голяма порция от вчерашната зеленчукова манджа + 200 гр. котидж
6.18:00- Лимонов крем (400 гр. пълномасл. кисело мляко, 10 гр. желатин, есенция лимон, лимонови корички, Стевия, канела...)
Тренировката
1.HIIT, интервали: 50 сек. работен/10 сек. почивен; редувах: high knees with jump rope + burpees
Total: 20 minutes
2.HIIT - сивлова. Интервали: 50 сек. работен/10 сек. почивен:
-Renegade rows + plank jump 2@7kg
-Push up + knees-to-elbows
-Swing @ 8kg
-Knee hugs
-Dive bombers
-Truster 2@4kg
-Single-hand front raises 2@4kg
-Biceps curls 2@4kg
-Bench dips
-Bike-abs
Total: 2 rounds; 20 minutes
Толкова пот скоро не бях хвърляла. Обичам да се наспивам качествено ! ;) :D
2000 мг. витамин Ц; 1 табл. “Ензимил” с всяко хранене; фолиоева киселина;1 табл. метформи - само след закуска и обяд
Вода, кафе, чай, малко диетична кола (ама малко :Д)
Снимка на сандвича от обяда; снимка на лимоновия крем
Мнението беше редактирано от Kath на 28.01.13 21:38.
Кулинарните и фотографските ти способности много са се подобрили. Не мога да се сдържа да не ти дам личностната си оценка—шестица плюс. Тоя крем галактос много добре си го украсила, а на вкус как е?
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.01.13 18:47.
Кулинарните и фотографските ти способности много са се подобрили. Не мога да се сдържа да не ти дам личностната си оценка—шестица плюс. Тоя крем галактос много добре си го украсила, а на вкус как е?
Кулинарните ми способности и с половин процент не са се подобрили, просто апарата е по-качествен :D
Крема беше фантазийка направо (inlove)
Мнението беше редактирано от Kath на 28.01.13 19:14.
28.01.13
19:15
Направо ме зариби с това кремче! :}
28.01.13
20:27
Will you marry me ? (nhappy2)
Will you marry me ? (nhappy2)
ahemm.. it will take some time to think about it :D :D
28.01.13
21:12
Майтапът настрана,много огладнявам от твоите постове :D
29.01.2013 - Тренировъчен
Коментар:
Сън - 6ч., много малко и много неспокоен...супер тъпа история : @ При това имах сутрешна тренировка, а и деня днес, като цяло се очертава да е тежък - на училище съм, имам интервю за работа, имам да уча за изпит по Човешки ресурси, а и ме чака цяла купчина с примерни матури ...
Храна:
1.06:00- чисто кафе + тренировка
2.07:00- консерва бял боб с доматен сос, като добавих подправки, доста котидж сирене и извара
3.08:00- Кофичка кисело мляко с 50 гр. сурово кашу
4.10:00- Малко зеле
5.12:00- 90 гр. черен шоколад + 200 гр. заквасена сметана + 4 безглутенови бисквити, без захар (и това ми беше обяда :D)
6.17:00- Зелена салата с репички и малко зехтин
7.18:00- Поради ужасни коремни болки се наложи да изям 2 препечени филии Mestemacher с бучка сирене и 2 твърдо сварени жълтъка...мисля да е това за тази вечер. Просто не мога и да си помисля за разни манджи, мазнотии и меса...
Тренировката
HIIT, 50 sec. work/10 sec. rest; 2 rounds=20 mins total
1.High knees
2.Elephant wals+push up+jump up
3.High knees
4.Knee hugs
5.High knees
6.Swing @ 8 kg
7.Butt-kick jumps
8.Single-arm Clean & press @ 7kg
9.Dynamic sumo-squats
10.Knee-to-elbow crunches
2000 мг. витамин Ц; 1 табл. “Ензимил” с всяко хранене; фолиоева киселина;1 табл. метформи - само след закуска и обяд
Ментов чай (напоследък много го пия, като че ли облекчава стомаха, а и е много вкусен с малко лимон (inlove) ...); вода; кафе
Мнението беше редактирано от Kath на 29.01.13 18:41.
29.01.13
07:16
деня днес, като цяло се очертава да е тежък - на училище съм, имам интервю за работа, имам да уча за изпит по Човешки ресурси, а и ме чака цяла купчина с примерни матури ...
Ще се справиш (y) ;)
деня днес, като цяло се очертава да е тежък - на училище съм, имам интервю за работа, имам да уча за изпит по Човешки ресурси, а и ме чака цяла купчина с примерни матури ...
Ще се справиш (y) ;)
Мерси за подкрепата! Ето ти едно цветенце от мен (F) (giggle)
30.01.2013 - Тренировъчен
Коментар:
Сън - 7ч. Много хубави и пълноценни 7ч.! Спах тоолкова непробудно, че чак сутринта алармата ме събуди трудно :О :О А обикновено ставам БЕЗ аларма (dull)
Денят започва с тренировка и ще продължи до края изключително динамично. След малко отивам на училище, после ме чакат 3 интервюта за работа! Цял ден няма да се прибирам, ще ям по пътя - приготвила съм си храна.
Храна:
1.06:00- Тренировка
2.07:00- Кофичка кис. мляко с 2 с.л. ябълков пектин, 3 с.л. овесени ядки и 100 гр. черен, био шоколад, без захар
3.08:00-11:00- 2 чаши мляко с нес
4.12:30- Обяд “по път” :D -Кофичка кис. мляко + сандвич (100 гр. хляб Mestemacher + свинска шунка + 2 резена кашкавал + 100 гр. котидж и 1 с.л. горчица
5.16:00- 50 гр. ядки (май ще е сурово кашу)
6.Вечерята довечера ще я описвам
Тренировката
2 кръга:
Double Dumbbell Swing – 20 Reps 2@5kg
Dumbbell Squat – 16 Reps 1@5kg
Double High Pull – 20 Reps 2@5kg
Double Lunge Rotation – 10 Reps 1@5kg
Shoulder Press (Alternating) – 16 Reps 2@5kg
Clean and Press – 16 Reps 2@5kg
Curl (Alternating) – 15 Reps 2@6kg
Ventral Drops – 10 Reps 2@3,5kg
Swing Squat – 20 Reps 2@5kg
Renegade Row – 10 Reps 2@5kg
Chest Press (Alternating) – 14 Reps 2@6kg
Dragonfly for abs – 10 Reps
Чашка ментов чай (ще има и още); 700 мл. вода (ще има и още)...
Come on let me ride your bicycle (giggle)
Double Dumbbell Swing
Това ще е интересно да се види...използването на 2 дъмбела според мен би убило всяка инерция и обезсмисля суинга.
30.01.13
09:39
Double Dumbbell Swing
Това ще е интересно да се види...използването на 2 дъмбела според мен би убило всяка инерция и обезсмисля суинга.
И аз използвам 2 дъмбела. Но не оставям двете ръце хаотично да извършват движението, а доближавам единия дъмбел до другия (прилепват, дори има едно застъпване), за да могат двете ръце заедно да извършват движението.
Не знам, дали Кат го прави така, но в този случай всичко е както трябва. Същото е като суинг с 2 пудовки, само, че по-неудобно (и то доста)
30.01.13
09:43
При липса на достатъчно оборудване, съчетана с голямо желание за тренировка... се свиква. И аз така ги правя. :D
суинг с 2 пудовки, само, че по-неудобно (и то доста)
Нали това казвам и аз...по-неудобно е и хвата променя НАПЪЛНО идеята на упражнението. С един тежък дъмбел би било по-подходящо.
30.01.13
11:32
Да, Маргарита, неудобно е и се хвърлят доста усилия в това да стабилизираш правилно движението, но не се променя напълно идеята на упражнението.
Но с 1 дъмбел и хиляди пъти по-удобно.
Мнението беше редактирано от Мила на 30.01.13 12:08.
Защо не си направиш някак торбичка с пясък или цимент?
Някаква форма на тежест, която се захваща удобно и теглото е концентрирано
в центъра. Дори и дъмбелите, ако сложиш в торба някак (без риск за нараняване),
може би, ще е по-близо до пудовката?
Тук са показали как да си направиш пудовка от изтърбушена баскетболна топка, напълнена с пясък :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 30.01.13 12:56.
Да, Маргарита, неудобно е и се хвърлят доста усилия в това да стабилизираш правилно движението, но не се променя напълно идеята на упражнението.
Но с 1 дъмбел и хиляди пъти по-удобно.
Ако идеята е да се размахват два дъмбела/две пудовки, без значение как работи тялото, тогава да, упражнението е същото.
Но във всеки друг случай движението с дъмбели и пудовки е със съвсем различна биомеханика.
Това от мен. :)
Нямам възможност по хиляди причини да измисля алтернативен вариант на пудовка, да не говорим, че съм пробвала с нещо като “sandbag” и беше пълна скръб!
Иначе, да, упражнението доста се променя, но все пак натоварва достатъчно добре и е чудесна алтернатива за хора в моята ситуация. Обикновено правя суинга с 1 тежък дъмбел, но в случая ми трябваха 2 с еднакви тежести и нямах възможност да сменям дисковете по време на тренировката (все пак беше нещо като HIIT)
Правя много важен ЕДИТ към днешния пост
След вечерята, по време на която изядох порция гюведж (чушки, храх, домати, патладжани, зехтин) + 100 гр. сирене, изведнъж стомаха ме сви от БЕЗБОЖНИ болки!!!! 50 минути квичах и се гърчих в нещо, което (Бог да ме прости, ако преувеличавам), но спокойно бих оприличила с мъртвешка агония. Ходихме до спешното, но за щастие (ИЛИ НЕ СЪВСЕМ?!?!), малко преди да стигнем до кабинета ме отпусна болката. Вътре вече бях добре и съответно лекарите, без малко не ми се изсмяха, че “тичам до спешното за подуто коремче” - цитирам красноречието им. Дадоха ми някакво лекарство и ме изпратиха да си ходя.
Вкъщи майка ми ме “насили” да хапна нещо, което да ми “оправи” стомаха, та изядох около 120 гр. обикновени пълнозърнести бисквити с поне 20 гр. масло - което ще рече, че калориите чукнаха към 3000 сигурно. Не знам колко са, просто правя бегли изчисления на ум и буквално се отчайвам........... :@ Както и да е, явно ще трябва да променя нещо..........повече хляб тези дни, повече масло, повече сирене и никакви сурови зеленчуци, които да дразнят стомаха.
Чувствам този ден, като абсолютен погром. Тотално си съсипах хубавото хранене, а ужаса, който преживях и болката, която изпитах, направо няма да ги коментирам...
;(
П.П. Обикновено след един такъв ден ме “удря лудата” и захващам тежестите “по-никое-време”, та се надявам да не вземе сега да ми се случи.. Смешно ли е, тъжно ли е...и аз не знам :D ? :(
Мнението беше редактирано от Kath на 30.01.13 20:45.
Здравей,Кат!Включвам се, защото прочетох за нещо до болка познато.През миналото лято бях 2-пъти в Пирогов по същата причина.Болката е невероятна,имаш чувството,че те режат.Наистина не може да се опише.Мен там ми набиха 2 инжекции и после ще ти кажа какво каза “лекаря”-в кавички,защото нашите не са лекари.Първо ми каза,да спра джънк фуда,от типа на дюнери,пици,шоколади и газирано,а аз щях да му се изсмея,като се има впредвид,че такива неща отдавна не съм и помирисвала.После на 2-рия път ми поставиха диагноза “спастичен колит”и ми казаха да престана със суровите зеленчуци и да ям повече супи.Била съм си остъргала стените на червото със салатите и затова ме боляло.Тук има повече логика,защото суровите храни не понасят еднакво на всички и след време може да се получат доста неразположения като това.Но има и доста други фактори.Принципно не ги послушах много,защото не мога да изкарам и ден без някаква салатка.Иначе пих разни чайове,знам че белия равнец се препоръчва,но има и доста други.
Не се ядосвай за калории или каквото и да е било!Отпиши го тоя ден,гледай си здравето.Това не е за подценяване.
Оправяй се бързо и дано бързо ти отмине тази ужасна болка!
Мнението беше редактирано от DS* на 30.01.13 20:50.
30.01.13
20:51
Кат, изобщо не мисли за това, че си си развалила храненето... Перфектна си! Важното е, че ти е минало и дано не се повтаря. И аз съм имала такива стомашни болки (не знам дали са точно същите), но съм си изревавала душицата.... И наистина препечен хляб, бисквитки и солетки са ми помагали. Включи ги тези дни в храненето си, няма да ти навредят. И пак - не се отчайвам за калориите, те са най-малкото нещо, което би трябвало да те притеснява...
30.01.13
20:58
Не се ядосвай за калории или каквото и да е било!Отпиши го тоя ден,гледай си здравето.Това не е за подценяване.
Напълно съм съгласна с Дес :)
Кат, не се притеснявай от калориите, сама вчера ме посъветва същото (F) Утре с една хубава тренировка и всичко ще ти отмине и ще си дойде на мястото (hug)
Здравето е най-важното (F) !
Майка ми и Иво (гаджето ми) бяха до мен в този ужасен момент. Той запали колата, качи ни с майка ми и за секунди прекосихме София, за да стигнем до болницата. Толкова съм им благодарна за огромната подкрепа, че просто не разполагам с достатъчно богат речник, че да го изразя с думи - дано с времето действията ми да го покажат.
Но...истината е, че тяхната подкрепа си е изцяло в реда на нещата. Това, което повече ме впечатлява е вашата подкрепа. В днешно време е почти невъзможно да срещнеш искрена загриженост в думите на почти напълно непознати хора.
Просто... много благодаря :) !
30.01.13
21:43
Мило Катче, желая ти да се оправиш максимално бързо, и най-вече да не ти се случва повече подобно нещо!! Другото са го казали момичетата, а и ти си знаеш - ако сме здрави, ще се преборим със всички трудности (и излишни калории) (F)
30.01.13
21:46
Както винаги ти казвам - ти си машина,няма да се плашиш. (hug)
Може да са били някакви чревни колики...провери си тая зона,ако се повтори...
А красноречието на лекарите - преди години,може би съм била в пети клас,ми се е случвало нещо подобно - в стомаха и малко по-надолу,ужасни - с гърчене,спазми,рев и повръщане от болката (бяхме опера с няколко хлапета от махалата, ” Тоска” , ако трябва да съм по-подробна :D, та се наложи да изхвърша от залата и да нападна първото дърво :D ) . Уж се забравяло с времето,ама си го спомням толкова добре,че докато ти четох поста,щях да ревна,представяйки си какво ти е било.
Татко ме заведе тогава на лекар , който каза , също добре си спомням : “Абе,човек,ходи ли се в спешно за обикновени женски болки - ш’а й дойде м****са вече !” . Ако ме болеше глезен,сигурно щеше да каже,че съм бременна. Тъпак .
Дано не се повтаря,пази се,прави нужното,за да си добре и недей се тръшка за калории,ако ще и 5000 да са.
Сори за фермана :P
Както винаги ти казвам - ти си машина,няма да се плашиш. (hug)
Може да са били някакви чревни колики...провери си тая зона,ако се повтори...
А красноречието на лекарите - преди години,може би съм била в пети клас,ми се е случвало нещо подобно - в стомаха и малко по-надолу,ужасни - с гърчене,спазми,рев и повръщане от болката (бяхме опера с няколко хлапета от махалата, ” Тоска” , ако трябва да съм по-подробна :D, та се наложи да изхвърша от залата и да нападна първото дърво :D ) . Уж се забравяло с времето,ама си го спомням толкова добре,че докато ти четох поста,щях да ревна,представяйки си какво ти е било.
Татко ме заведе тогава на лекар , който каза , също добре си спомням : “Абе,човек,ходи ли се в спешно за обикновени женски болки - ш’а й дойде м****са вече !” . Ако ме болеше глезен,сигурно щеше да каже,че съм бременна. Тъпак .Дано не се повтаря,пази се,прави нужното,за да си добре и недей се тръшка за калории,ако ще и 5000 да са.
Сори за фермана :P
Не мога да ти опиша как през сълзи и скърцане със зъби съм молила Иво и майка ми да не ме водят в спешното, точно заради уникалните ни лекари, заради уникалната ни здравна система и заради специалното им отношение, красноречие и всичко......! Но те не склониха (напълно нормална реакция), така че се наложи все пак да отидем. Поредното пълно разочарование, това беше всичко...
10.01.2013 - тренировка 2
2 кръга, интервали: 45 sec. work/ 10 sec. rest =>19:50 min total
1.Swing 2@6 kg
2.High knees @ 5 kg dumbbell in hands
3.Clean & press @ 6 kg
4.Jumping jacks
5.Burpee+push up
6.Butt-kick jumps
7.Dead lift + plank jump (half burpee) 2@6kg
8.High knees (without dumbbell)
9.Butt-kick jumps
10.Double High Pull 2@6kg
Ей-на..тренирах. Пък до колко е истина твърдението на близките ми, че съм психически болна, все още не мога да преценя :D
Сега поне ми е по-спокойно.
30.01.13
23:17
И мен доста често ме изкарват луда... Нещо не ги разбирам, аз никога не правят нищо за себе си... Ние поне го правим :) Та колкото и луди да сме в учите на лудите, за себе си трябва да сме напълно нормални и стабилни хора :D
Правя много важен ЕДИТ към днешния пост
След вечерята, по време на която изядох порция гюведж (чушки, храх, домати, патладжани, зехтин) + 100 гр. сирене, изведнъж стомаха ме сви от БЕЗБОЖНИ болки!!!! 50 минути квичах и се гърчих в нещо, което (Бог да ме прости, ако преувеличавам), но спокойно бих оприличила с мъртвешка агония. Ходихме до спешното, но за щастие (ИЛИ НЕ СЪВСЕМ?!?!), малко преди да стигнем до кабинета ме отпусна болката. Вътре вече бях добре и съответно лекарите, без малко не ми се изсмяха, че “тичам до спешното за подуто коремче” - цитирам красноречието им. Дадоха ми някакво лекарство и ме изпратиха да си ходя.
Вкъщи майка ми ме “насили” да хапна нещо, което да ми “оправи” стомаха, та изядох около 120 гр. обикновени пълнозърнести бисквити с поне 20 гр. масло - което ще рече, че калориите чукнаха към 3000 сигурно. Не знам колко са, просто правя бегли изчисления на ум и буквално се отчайвам........... :@ Както и да е, явно ще трябва да променя нещо..........повече хляб тези дни, повече масло, повече сирене и никакви сурови зеленчуци, които да дразнят стомаха.
Чувствам този ден, като абсолютен погром. Тотално си съсипах хубавото хранене, а ужаса, който преживях и болката, която изпитах, направо няма да ги коментирам...
;(П.П. Обикновено след един такъв ден ме “удря лудата” и захващам тежестите “по-никое-време”, та се надявам да не вземе сега да ми се случи.. Смешно ли е, тъжно ли е...и аз не знам :D ? :(
Ама българското здравеопазване |-)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 31.01.13 00:07.
И мен доста често ме изкарват луда... Нещо не ги разбирам, аз никога не правят нищо за себе си... Ние поне го правим :) Та колкото и луди да сме в учите на лудите, за себе си трябва да сме напълно нормални и стабилни хора :D
А бе, то си има доза истина в това, че с проблеми в стомаха идеята да си почивам беше далеч по-здравословна, но няше как да се “мирна”, ако не бях тренирала, това е. Просто усещах, че имам нужда. И съм доволна, че го направих! Луди сме ние...глупости! НЕВИННИ, до доказване на противното !(nhappy)
Kath,няма какво да се учудваш :) Имала си късмета да попаднеш на свестен човек,който държи на теб и всичко това е в кръга на нормалните неща.
С моята приятелка сме в различни градове и ми се е случвало следното нещо: обажда ми се,защото на кучето му има нещо,да го водим на ветеринар :) Само сложих едно яке и запалих колата. . .а какво остава за човек !
п.с. И да се оправяш,знам какво е да те боли корем,като малък заради лошото хранене имах гастрит,намам проятни спомени от този период :D
31.01.2013 - Тренировъчен
Коментар:
Събудих се в 4 и 30 = няма и 5 часа сън! Направо се чувствам като парцал.
Към 06:00 изгладнях и започна голямото чудене какво да ям с този проблемен стомах... Заринах се с информация в интернет и навсякъде пише различно. Единодушие се постига само в твърдението, че може да се приема ябълков пектин, препечен хляб, картофи и черен шоколад. Трябва да се изключат всякакви сурови зеленчуци. Киселото мляко е ОК, прясното - забранено. Може да се пие много ментов чай, кафето трябва да се избягва, макар че аз пих.
АКО имате някакви идеи и съвети - моооооля, отправяйте ги.
Храна:
1.06:00- задушени моркови и гъби с малко сирене и маааалка чаша кафе (просто в противен случай бих припаднала..много ми се спи)
2.07:00- Кисело мляко с 2 лъжици ябълков пектин и 1 лъжица сусамов тахан.
3.10:00- 60 гр. черен шоколад със Стевия
4.13:00- Ръжени сухари с масло и 200 гр. котидж + кофичка кисело мляко
...
Тренировката
по-късно
МНОГО ментов чай, вода, 1 чашка чисто кафе..
Мнението беше редактирано от Kath на 31.01.13 13:15.
Kath,няма какво да се учудваш :) Имала си късмета да попаднеш на свестен човек,който държи на теб и всичко това е в кръга на нормалните неща.
С моята приятелка сме в различни градове и ми се е случвало следното нещо: обажда ми се,защото на кучето му има нещо,да го водим на ветеринар :) Само сложих едно яке и запалих колата. . .а какво остава за човек !п.с. И да се оправяш,знам какво е да те боли корем,като малък заради лошото хранене имах гастрит,намам проятни спомени от този период :D
Мерси, Иване (handshake)
Кат, аз те съветвам да избягваш комбинации като зеле+кафе (особено на гладно), гъби+мазно (гъби под всякаква форма впрочем)... или големи количества ядки наведнъж. Разгледах ти менютата и се впечатлих от някои комбинации - направо са си страшни... Сега в момента нямам време да ги изброя всичките, но после ще допълня кое според мен не е хубаво да се смесва. Стомахчето ти се е шашнало :)
Пробвай постни картофени супи с фиде (и ги яж топли, облекчава), филийки със сирене, билков чай - поне на мен това ми помага за болки в стомаха.
В момента е неадекватно да мислиш за калории :)
Кат, преди време имах проблеми със стомаха и червата, болки и подуване, добре ми повлияха капки Иберогаст, погледни ги в гугъл ако решиш :)
Май почти няма +-17 годишно момиче, което да не е преминавало през това, просто не мога да проумея как успявате да си го причините :x
То са гастрити, колити, рефлукс и една камара други усложнения в храносмилателната система, тъпото е, че и самите лекари дават супер неадекватни в повечето случаи съвети и диети - яж супи и готвенко, че то понякога от тия неща може да ти “гръмне бойлера”, както се е случило при тебе, а пък като кажат да се храниш редовно и да не “гладуваш” ми идва да разстрелям някой! Мойта приятелка спирайки джънка и фаствайки си оправи всичко, просто имаше други симптоми. И Атомчето е много право за комбинацията на храните, не е за всеки това :)
Максимално непреработени храни, ако трябва пробвай дори да се храниш разделно в някаква степен и течностите 30 мин преди и след хранене ще ти облекчи и успокои храносмилянето. Почни постепенно да фастваш, гладът лекува, като гледам ти се тъпчеш през няколко часа, кога очакваш да се оправи?