Не само гладът,зависи много,какво точно хапваш.Фастове,мастове. . .3 хранения разпределени според дневните нужди и натоварване са си напълно достатъчни.Ако на някой вече не му се закусва,може да мине с 2,стига да няма проблем да изяде необподимата храна на два пъти.Никак не са сложни нещата,просто човек сам трябва да напипа,кое е удобно и работещо за него.
Адашче, на 17 с прецакан стомах, черва или хранопровод е малко късничко да се опиташ да напипваш :)
Аз просто казха, кое ще облекчи проблемите и и че гладуването наистина ще ги излекува до някъде, но с правилен подход, а не изведнъж да фастне 24ч. и да се чуди после шо стана... И още нещо, което Атомчето спомена, в такъв момент най-тъпото е да мислиш за калории и тренировки, приоритетът винаги трябва да е - Здраве!
Аз на 11-12 години бях с прецакан стомах,защото по цял ден бях вън,изхранвах се само с пържени кренвирши в соев сос,кроасани,желирани бонбони и всякакви други боклуци,обикновено вечер,когато се прибера вече грохнал :D Ходене по лекари,гастроендоскопия,дадоха ми диета да спазвам. . .но аз така я спазвах,че пиех газирано като луд.После започнах да тренирам и ми хрумна да спра газираното перманентно,но в стремежа си за “големи бицаги”,бях като кофа са боклук и се хранех в промишлени количества с всичко,което ми видят очите,което пък доведе до други проблеми.
Прескачам 7-8 години до днешната дата,в която съм в цветущо здраве,без нито един от по-горе изброените проблеми.Факт,че ми трябваха години и един милион безмислени неща,за да започна да се храня нормално,а не да скачам от една крайност,към друга.
Тааааа,мисълта ми беше,че никога не е късно за нищо :)
п.с. Извинявам се,спамер съм (wait)
Kath,радвам се,че всичко е преминало и вече си доста по-добре.Това, което според мен е причинило проблема е,че ти си яла зеленчуци(тук визирам чушките,доматите и патладжана) в сезон, в който без огромно количество нитрати, не можеш да ги намериш.Вярно, минали са термична обработка, но това не решава проблема на 100%.Добре е да се храниш със сезонни плодове и зеленчуци…аз откакто спазвам този съвет нямам проблеми…иначе преди си поръчвах шопска салата насред зима и се чудих защо после ме боли корема.Знам,че сега изборът е ограничен, но все пак не е сведен до нула.
Още едно нещо ми прави впечатление в дневника ти и сега използвам повода да го отбележа.Ти си подрастваща,учиш, тренираш, а в най-добрия случай спиш по 7 часа.Мислиш ли,че даваш на организма си достатъчно почивка и възможност за възстановяване?Чудесно момиче си-умна,амбициозна, креативна, но защо пресираш нещата по този начин?Бях точно на твоята възраст, когато постъпвах по същия начин,докато един ден просто не припаднах от преумора...и си научих урока.Въпросът не е да се отказваш или да минеш в другата крайност, но да действаш по-разумно. :) :) ;)
Да се изкажа и аз, такива проблеми със стомаха имах, немската бърза помощ, за разлика от въпросната българска, ме изнесе на носилка и ме държа три дена в болница за всевъзможни тестове, вкл. гинеколог и като капак даже ме теглиха, колко тежа. Макар че, аз се дърпах и исках да си ходя, защото се получи в резултат просто на изяждане на много филии с шоколад и кисели млека. Въпреки това, много сериозно се подходи към проблема, макар и накрая да не се установи причина—казаха, че е най-вероятно на психо-соматична основа—и бяха много прави, защото същия ден имах гаден изпит.
Искам да кажа, комбинация с психическо натоварване и въпросната храна също може да доведе до това, макар и храната - сама по себе - си да не е основният причинител.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 31.01.13 10:45.
31.01.13
11:27
.
Мнението беше редактирано от DaniM DFFF на 31.01.13 14:49.
31.01.13
11:37
Айде да не наплюваме България при всяка удобна възможност - и чуждите лекари сме ги виждали,и сме ги чували.Може би отношението е малко по-добро (по задължение),но не са по-кадърни (като изключим,че имат повече апаратура и условия) и на всичкото отгоре - здравето в чужбина е адски скъпо (с изключение на няколко държави,световноизвестни със социалната и здравната си политика)
Проблемът е глобален и за мен се свежда до това,че хората като цяло са изроди.
(Извинявай,Кате,за пореден път)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.01.13 11:38.
31.01.13
11:50
казано от Елизабет на 31.01.13, 09:39:
Kath,радвам се,че всичко е преминало и вече си доста по-добре.Това, което според мен е причинило проблема е,че ти си яла зеленчуци(тук визирам чушките,доматите и патладжана) в сезон, в който без огромно количество нитрати, не можеш да ги намериш.Вярно, минали са термична обработка, но това не решава проблема на 100%.Добре е да се храниш със сезонни плодове и зеленчуци…аз откакто спазвам този съвет нямам проблеми…иначе преди си поръчвах шопска салата насред зима и се чудих защо после ме боли корема.Знам,че сега изборът е ограничен, но все пак не е сведен до нула.
Тук има нещо много вярно... тази седмица една съученичка не идва на у-ще, защото е яла пържени тиквички.. от там стомаха я е свил. Лекарите са и се скарали, че яде по това време на годината тиквички, заради високото съдържание на нитрати и т.н. И аз по някога постъпвам много глупаво като си вземам несезонни плодове и зеленчуци (dull) особено за краставиците и доматите.. по-добре трева да паса...
Съжалявам пак за спама (blush)(F)
Gotcha, до съвсеем скоро бях на циклично хранене, така че имам ясна представа как е. Да,чувствах се чудесно и пак бих повторила,но за монента се чувствам добре с този режим. Чак пък да се тъпча...хм, интересно. Смяташ,че приемам много храна ли? Е,ами може би си прав, но действително се храня толкова, колкото да се почувствам сита - явно стомаха ми е разширен.
Елизбет, подкепям мнението ти.. но, има ли храна на този свят, която да не е вредна с нещо, каквооото и да е? Май най- добреще е въобще да не ядем? :D трагедия.. :D-
Мнението беше редактирано от Kath на 31.01.13 12:47.
31.01.13
13:57
.
Мнението беше редактирано от DaniM DFFF на 31.01.13 14:48.
Ти си “плюй”,но не го прави в дневника на момичето.Достатъчно “цветен”стана с подобни коментари!
Кат,по-добре помоли да ти го поизчистят :)
——-> Местя поста с храната и тренировката напред:
31.01.2013 - Тренировъчен
Коментар:
Събудих се в 4 и 30 = няма и 5 часа сън! Направо се чувствам като парцал.
Към 06:00 изгладнях и започна голямото чудене какво да ям с този проблемен стомах... Заринах се с информация в интернет и навсякъде пише различно. Единодушие се постига само в твърдението, че може да се приема ябълков пектин, препечен хляб, картофи и черен шоколад. Трябва да се изключат всякакви сурови зеленчуци. Киселото мляко е ОК, прясното - забранено. Може да се пие много ментов чай, кафето трябва да се избягва, макар че аз пих.
АКО имате някакви идеи и съвети - моооооля, отправяйте ги.
Храна:
1.06:00- задушени моркови и гъби с малко сирене и маааалка чаша кафе (просто в противен случай бих припаднала..много ми се спи)
2.07:00- Кисело мляко с лъжица ябълков пектин, лъжица сусамов тахан и малко черен шоколад
4.13:00- Ръжени сухари с масло и 200 гр. котидж + кофичка кисело мляко
5.18:00- 2 омлета (4 яйца общо) + бучка кашкавал + желирано млечно кремче
Тренировката
5 кръга
1.Лицеви опори на 1 крак х 16
2.Гребане за гръб от наклон х 10; 2@6кг
3.Флайс х 10; 2@6кг
4.Хоризонтални набирания х 10
5 кръга
1.Повд. на ръце встрани + повдигане на ръце напред в комбинация х 10; 2@4кг
2.Кик-бек х 10; 2@6кг
3.Биц. сгъване х 10; 2@6кг
4.Кофички на пейка х 15; @ 10 кг диск
3 кръга
1.Напади х 20
2.Суинг х 15 @ 10кг
3.”Ритници” за странично бедро х 40
4.Динамични сумо-клекове х 15
3 кръга
1.Коремни преси х 40 @ 10кг диск
2.”Гушкане на колене” х 15 ->супер тъпо звучи на бг :D
3.Повдигане на крака за корем х 10
4.Аб-ролер х 10
Кардио:
50 work/10 rest; 15 rounds: high knees with jump rope; 15 mins total
Течности, добавки,лекарства:
2000 мг. витамин Ц; 1 табл. “Ензимил” с всяко хранене; фолиоева киселина;1 табл. метформи - само след закуска и обяд
МНОГО ментов чай, вода, 1 чашка чисто кафе..
Вечерята..
Мнението беше редактирано от Kath на 31.01.13 18:28.
01.01.2013 - Тренировъчен
Коментар:
Горе-долу се наспах (sun)
Днес баавно започвам да се завръщам към нормалното хранене, но все пак ще се стремя да не ям сурови зеленчуци за известно време - с изключение на тези,които не дразнят стомаха, но такива май почти не съществуват...
Днес трябваше да почивам и да тренирам утре, но няма да мога, тъй като утре ми е нещо като “първи работен ден” (като промоутър) и едва ли ще имам време.
Храна
1.200 гр. кисело мляко с 1 лъжица пектин и 3 лъжици овесени ядки + чаша мляко с кафе
2.150 гр. котидж с 50 гр. сурови бадеми
3.Задушени тиквички на пара със сос от 1 кисело мляко, 2 с.л. зехтин, копър, малко чесън на прах (пресния дразни стомаха уж)
4.1 голям варен картоф с малка бучка сирене + 3 варени яйца + салата от 4-5 моркова с малко зехтин
Тренировката
-2 мин скачане на въже + загряване на стави и малко стреч
16 мин HIIT с интервали 40/20 с редуване на тези упражнения:
1.Single arm clean & press @ 6 kg
2.Full swing @ 12 kg
3.Half burpee + Dead lift @ 12 kg
4.Half burpee + renegade rows from plank position 2@6kg
2 кръга от следните:
1.Left-arm full swing x 20; @ 6kg
2.Right arm full swing x 20; @ 6kg
3.Dumbbell high pull x 20; 2@6kg
4.Half Dragon Flag x 10
2000 мг. витамин Ц; 1 табл. “Ензимил” с всяко хранене; фолиоева киселина;1 табл. метформи - само след закуска и обяд
Ментов чай; вода; кафенце
Тиквичките:
Мнението беше редактирано от Kath на 01.02.13 18:11.
01.02.13
10:21
Мисля, че добре ще ти се отрази по 1 с.л. тахан с мед /2:1/ сутрин на гладно. Чай от копър също. Това може да се е получило от смяната на режима, стомахът не е привикнал “да закусва” и реагира.
Хубав ден! (sun)
казано от Deskameska на 01.02.13, 10:21:
Мисля, че добре ще ти се отрази по 1 с.л. тахан с мед /2:1/ сутрин на гладно. Чай от копър също. Това може да се е получило от смяната на режима, стомахът не е привикнал “да закусва” и реагира.
Хубав ден! (sun)
Може ли тахана да го добавя към закуската (овесени ядки, да речем), понеже не ям мед?
Чай от копър дали ще има по аптеките?
п.п. много благодаря (F)
Мнението беше редактирано от Kath на 01.02.13 14:27.
Под тъпчене имах предвид, че не оставяш храносмилателната ти система да почива, не че преяждаш или поемаш повече храна.
01.02.13
15:41
Може да си хапваш само тахан, но не го добавяй към друго. Яж го преди другото. :D
Не става ли да си свариш пресен копър??? Има сушен като подправка, може и с него да пробваш. Също има бебешки чайчета за колики с анасон и копър в аптеките.
Чесънчето дразни стомаха под всякаква форма (дори и като екстракт на таблетки), а тиквичките през януари са като киселото зеле от бидон в края на август, ако ме разбираш ;)
казано от Deskameska на 01.02.13, 15:41:
Може да си хапваш само тахан, но не го добавяй към друго. Яж го преди другото. :D
Не става ли да си свариш пресен копър??? Има сушен като подправка, може и с него да пробваш. Също има бебешки чайчета за колики с анасон и копър в аптеките.
Ще взема да пробвам със сварен пресен копър.. не съм се сещала преди.
казано от Маданеца на 01.02.13, 15:53:
Чесънчето дразни стомаха под всякаква форма (дори и като екстракт на таблетки), а тиквичките през януари са като киселото зеле от бидон в края на август, ако ме разбираш ;)
Напълно те разбирам, но както споменах, вече се опитвам да се върна към нормалното си хранене. Не мога вечно да избягвам половината храни на този свят...а за съжаление, при гастрит и други, подобни на моите проблеми, храните, които могат да се приемат, са изключително ограничени..
Мнението беше редактирано от Kath на 01.02.13 16:18.
Аз имах предвид, че тиквичките през януари не са нормална храна :)
А иначе за проблемите със стомаха ти съчувствам искрено. Представям си ако аз не мога да ям нещо - каквото и да е то (tmi)
Доколкото ми е известно обаче, подходящите храни в твоя случай са ограничени, но все пак достатъчно за балансиран и здравословен режим, а като се вземат предвид кулинарните ти умения не се и съмнявам, че ще се справиш блестящо :)
Мнението беше редактирано от Маданеца на 01.02.13 18:47.
казано от Маданеца на 01.02.13, 18:10:
А иначе за проблемите със стомаха ти съчувствам искрено. Представям си ако аз не мога да ям нещо - каквото и да е то (tmi)Доколкото ми е известно обаче, подходящите храни в твоя случай са ограничени, но все пак достатъчно за балансиран и здравословен режим, а като се вземат предвид кулинарните ти умения не се и съмнявам, че ще се справиш блестящо :)
Ех, благодаря ти за вярата в мен (bow) :D .. но храните за хора с проблемен стомах са предимно въглехидратни, а аз съм с проблемен инсулин, съответно.....
казано от Kath на 01.02.13, 19:15:
А иначе за проблемите със стомаха ти съчувствам искрено. Представям си ако аз не мога да ям нещо - каквото и да е то (tmi)Доколкото ми е известно обаче, подходящите храни в твоя случай са ограничени, но все пак достатъчно за балансиран и здравословен режим, а като се вземат предвид кулинарните ти умения не се и съмнявам, че ще се справиш блестящо :)
Ех, благодаря ти за вярата в мен (bow) :D .. но храните за хора с проблемен стомах са предимно въглехидратни, а аз съм с проблемен инсулин, съответно.....
Кулинарно предизвикателство се очертава :)
Някъде бях чел, че бялата риба и кафявият ориз имат еднакъв ефект върху инсулина ;)
казано от Маданеца на 01.02.13, 19:24:
казано от Kath на 01.02.13, 19:15:
Кулинарно предизвикателство се очертава :)
Някъде бях чел, че бялата риба и кафявият ориз имат еднакъв ефект върху инсулина ;)
Нещо ме съмнява да е вярно това...
Мнението беше редактирано от Kath на 01.02.13 19:59.
http://www.bb-team.org/articles/4445_mitove-v-bodibildinga-samo-vaglehidratite-povishavat-insulina
http://www.bb-team.org/articles/4329_insulinov-indeks
Я прочети и ти, ако вече не си де :)
казано от Маданеца на 01.02.13, 20:06:
http://www.bb-team.org/articles/4445_mitove-v-bodibildinga-samo-vaglehidratite-povishavat-insulina
http://www.bb-team.org/articles/4329_insulinov-indeks
Я прочети и ти, ако вече не си де :)
Всички статии в бб-тийм за инсулина съм ги чела по 2 пъти (nhappy2)
Е там го пише тва за рибата и кафявия ориз. Има въглехидрати и с нисък ГИ, така че, пак ти казвам - ще се справиш блестящо :)
Мнението беше редактирано от Маданеца на 01.02.13 20:48.
казано от Маданеца на 01.02.13, 20:47:
Е там го пише тва за рибата и кафявия ориз. Има въглехидрати и с нисък ГИ, така че, пак ти казвам - ще се справиш блестящо :)
Въглехидратите с нисък ГИ трябва да ги приемам в умерени количества (или минимални), а тези с висок ГИ почти ги избягвам. Просто няма как да мина на такъв режим..
Ти си знаеш най-добре. Аз само давам идеи с надеждата да съм полезен :)
Спирам, че задръстихме дневника ;)
02.01.2013 - Нетренировъчен
Коментар:
Станах в 04:00 :@ ... пълен абсурд! Сънят е не повече от 5 часа, а ми предстои цял ден на крак в някой мол, да правя промоции.. КАКТО И ДА Е, преглъщам, вдигам си заспалата глава и се “подхващам” :D!
Закусих в 05:00, абсурд да издържа до обяд...което ще рече, че днес ще закусвам сигурно 100 пъти. Интересно ми е какъв ли би бил калорийният ми баланс в такъв ден. Не знам, но храната със сигурност ще е повече. :X
Храна
1.Лъжица сусамов тахан; 30 мин по-късно закусих с кофичка кис. мляко, канела, лъжица ябълков пектин и 2 лъжици овесени трици
2.Предвидила съм при следващо изгладняване да хапна 50 гр. ядки и 200 гр. котидж
3.През работно време обядвах сандвич от 100 гр. хляб Mestemacher, 50 гр. сирене, 10 гр. масло и 50 гр. филе
4.Кисело мляко + крем супа от броколи със сирене
Тренировката
—-
Вода, чай, кафета..
Закуската:
Мнението беше редактирано от Kath на 02.02.13 21:04.
Храната ще е повече,но активноста ти също се вдига,за сметка на пълноценния сън обаче :)
казано от Breackk на 02.02.13, 05:37:
Храната ще е повече,но активноста ти също се вдига,за сметка на пълноценния сън обаче :)
Факт....
:(
Наминавам набързо, за да добавя храната към поста по-назад с отчета, както и да разкажа набързо как мина първия работен ден.
Много, много обикаляхме. За целия ден съм седнала точно 3 пъти, само 1 от които за повече от 20 минути. Много активна работа, което е просто прекрасно - обичам да съм акивна! Доволна съм също от шефовете и от екипа, с които работя. До тук всичко е 6+, но идва уловката - заплащането е крайно недостатъчно... За сега няма да се отказвам, ще видим с времето как ще е, но едва ли ще се задържа дълго - макар да ми се иска :(
Мнението беше редактирано от Kath на 02.02.13 21:32.
02.02.13
21:44
На мен количеството храна ми изглежда окей, даже би могла да обърнеш още нещо. (и тук таханът е на почит, гледам :D )
02.01.2013 - Тренировъчен
Коментар:
Храна
1.Лъжица сусамов тахан; 20 мин по-късно 100 гр. черен шоколад + кофичка кис. мляко с 2 лъжици овесени ядки и 2 лъж. ябълков пектин
2.След тренировка (на обяд) изядох 1 хлебче (40 гр. овесени трици, 20 гр. пшенични, 2 яйца, 50 гр. извара); с него кофичка кисело мляко
3.200 гр. котидж, 30 гр. сурови бадеми
4.Вечерята ще е яйчен кейк (3 яйца, 50 гр. сирене, 40 гр. извара) + 100 гр. пилешко филе + цедено кисело мляко
Тренировката
Харесах си тренировка от дневника на Abigale
4 rounds; 13:10 mins total :
10 Competition Burpee with jump tuck
20 Low jacks
10 Strict mountain climbers
20 Knee hugs
10 commando push ups
И после-
HIIT 50/10; 2 rounds; 20 mins total:
1.High knees with jump rope
2.Dead lift+half burpee; @ 12kg
3.High knees with jump rope
4.Renegade row from plank position+half burpee; 2@6kg
5.High knees with jump rope
6.Swing; @ 12 kg
7.High knees with jump rope
8.Biceps curls; 2@6kg
9.High knees with jump rope
10.Bench dips
Вода, чай, кафета..
Вижте новият “член на семейството” ^_^ :D
Казва се Гръм :D :D
Другите 2 снимки: домашно хлебче с извара, овесени и пшенични трици; яйчен кейк
Мнението беше редактирано от Kath на 03.02.13 12:57.
03.02.13
08:41
Ооо.. много е сладък и мъничък като моя Арт (sun) Каква порода е твоето ? Да ти е честит и се подготви да гледаш цяло бебе :D
казано от TeddyBear на 03.02.13, 08:41:
Ооо.. много е сладък и мъничък като моя Арт (sun) Каква порода е твоето ? Да ти е честит и се подготви да гледаш цяло бебе :D
Питбул е кученцето. Принципно приятеля ми ще поеме по-голямата грижа за кучето, тъй като аз гледам коте :D Но, честно казано, нямам търпение да порасне малкия и да излизаме заедно да тичаме и да се разхождаме ^_^
03.02.13
08:51
Моите куче и коте са в такива хубави отношения. Мацата е доста социална така да се каже. Та доста добре се разберат ама разликата им е само 2 месеца и може би са си на един акъл. :D
казано от Ивчето Пивчето на 03.02.13, 08:51:
Моите куче и коте са в такива хубави отношения. Мацата е доста социална така да се каже. Та доста добре се разберат ама разликата им е само 2 месеца и може би са си на един акъл. :D
Хахахах, колко сладко (nhappy2)(inlove)
03.03.2013
Кг - 53
Мерки - почти същите
-с включен джънк от време на време + никакво броене на калории + тренировки от типа “каквото дойде на момента”.
-цел до момента: поддръжка => постигам я без никакъв проблем
-предстояща цел: да постигна повече релеф и малко повече мускулна маса, поддържайки тези килограми—>т.е. да качвам за сметка на мазнини, но може и 1 кг. активно тегло отгоре.
-какво предстои да променя: Смятам, че тренировките ми трябва да бъдат променени..поне да ги направя малко по-организирани, защото така просто няма да се получи. Искам да тренирам 3 пъти седмично силово и 3 пъти кондиция + кардио, но мисля да изчакам още малко топлите месеци, за да мога да излизам да тичам. Сега не пречи студа, пречи само леда - много се хлъзгам.