Изтръпване на лявата ръка - нужен ми е съвет

06.11.12
01:13

Здравейте,

От две седмици имам проблем с лявата ръка, който започва много сериозно да ме притеснява. Става дума за изтръване на кутрето, безименния пръст и половината длан.
Това изтръпване е през целия ден и се появи една сутрин, т.е. събудих се с него. Първоначално реших, че при спане съм притиснала някой нерв. Пих невробекс, но без резултат. Като цяло не усещам голяма болка, но самото изтръпване е некомфортно. Имам чувството, че пръстите са леко подути, защото трудно ги свивам и определено усещам ръката по-слаба. Напрежението в тях (пръстите) се засилва при свиване на ръка в лакътя. На лявото рамо преди 5 г. ми направиха артроскопия, защото имах калцификат и при влошаване на времето винаги има дискомфорт, но никога не съм получавала такива симптоми. Ходих на боуен треапия, но ефект нямаше. Предполагам, че той настъпва по-късно, след няколко процедури. Проблема е, че тази терапия се прави през седмица и не трябва да се комбинира с друго лечение. Поне така ми обясни кинезитерапевта. Не знам само дали нещата няма да се влошат, докато чакам да минат тези седмици.
Молбата ми е, да ме ориентирате каква е причината според Вас за това и ако е възможно да ме насочите към специалист!!

Много, много благодаря!!!!

06.11.12
15:19

Твоят специалист е невролог.
Имаш засягане на улнарният нерв. Вече каква е причината ще се изясни с общ преглед, рентген, електомиография др. Не мисли за операции или страшни работи. Това е сравнително често състояние, много хора във форума са имали подобни проблеми, отделно че това е честа професионална травма (дори понякога битова)

06.11.12
21:25

Благодаря! :))))

26.02.14
13:58

Здравей,
При мен преди 15тина дни се появи точно същия проблем. Ще споделиш ли при теб какво стана, че леко почвам да се притеснявам?

Мнението беше редактирано от bello на 26.02.14 13:58.

Carbohydrate

26.02.14
21:07

Често срещаният проблем е с възпълението на нещото си в китката, което притиска нерва. Точно гледах едно предаване за това по ТВ. Даже си имаше точно описание, но не помня. Някаква връзка притиска нервите....

01.03.14
15:29

казано от Vasil Stoianov на 26.02.14, 21:07:

...Даже си имаше точно описание, но не помня. Някаква връзка притиска нервите....

Синдром на карпалния тунел!
Тук обаче симптомите са по различни и наистина трябва лекар да се изкаже!Аз съм с подобен проблем и за момента съм на Milgama N и Vitamin B-6
http://www.bb-team.org/articles/3811_karpalno-tunelen-sindrom-sts
http://www.bb-team.org/articles/4128_sindrom-na-iztrapvashtite-dlani

01.03.14
16:20

n.ulnaris.. отивай на невролог

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1