09.11.12
19:27
Здравейте, реших да си купя този магнезий - http://shop.bb-team.org/now-foods-magnesium-citrate .
На 17 години, 67кг, спазвам нещо като РБД, тренирам по четири дневен сплит.
Въпросите са ми следните:
1.Кой вариант е най-добър? Дражета, таблетки или на прах?
2.Как ще е добре да го приемам?Пише три дражета сутрин с храната, но има ли разлика в тренировъчни и не тренировъчни дни?
Темата беше редактирана от Димитър Иванов на 09.11.12 20:37.
1. Аз лично предпочитам на таблетки за пиене. Дозата за таблетките е 2 таб, не 3, което е 400 мг Магнезий, не знам къде си видял 3. 400мг са напълно достатъчни, като се има в предвид, че ти приемаш и голяма част с храната.
2. Не пише да се пие сутрин с храната, а че е добре да се приема с храна. Вече ти си прецени дали да го пиеш сутрин, на обед или вечер. Аз лично, когато ползвах този продукт предпочитах или след тренировка, или преди лягане, защото определено помага на съня, поне при мен. :)
Като цяло магнезият е страхотна добавка и една от любимите ми, но все пак не очаквай чудеса от него, както от всяка друга добавка. Определено обаче се усеща, когато имаш дефицит на приема на магнезий с храната и включиш добавката.
09.11.12
20:11
Здрасти, отдолу пише
Употреба 3 дражета сутрин с храната.
Но явно това не е добър вариант, аз реших да си взема таблетките.И мисля да пия в тренировъчни една след тренировка и преди лягане, а в не тренировъчни две преди лягане.
09.11.12
21:05
Привет,
Имаше грешка в етикета и описанието. Става дума за формата на дражета, а не за тази на таблетки. Направихме бърза редакция. Предстои и по-задълбочена такава.
Орално приеманият магнезий се усвоява по-добре на празен стомах, но можеш да го приемаш и с храната. Ако го приемаш по време на хранене, избгявай храна богата на неразтворими фибри, фитати и оксалати. Богати храни на оксалати са спанакът, листните зеленчуци, ядките, чаят, кафето и какаото, а на фитати - зърнените и бобовите.
Можеш да го пиеш по всяко време на деня. Аз лично предпочитам вечер преди лягане, тъй като магнезият спомага за релаксацията на мускулите.
В нетренировъчни дни приемът си остава същия. Можеш също така да приемаш по 2 таблетки в тренировъчни и само 1 в нетренировъчни.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.11.12 21:06.
09.11.12
21:13
Благодаря за включването :) Реших как ще го пия, в тренировъчните 1 таблетка след тренировка и вечер преди сън, а в нетренировъчните 2 вечер преди сън.
Аз имам цитрат на прах. Пия го, когато се сетя около хапване, но съм сигурен,че дозировката му беше над грам.
07.11.13
19:07
Поднових приема на магнезий.Предишен опит-Solgar-цитрат и глицинат.И от двата по 800 мг дневно.Проблеми-никакви.От 3 дена обаче пия магнезиев оксид на Biotech.Бюджетно решение!ДА ЗНАМ,ЗА НЕГАТИВНИТЕ МНЕНИЯ ЗА ФИРМАТА :) Резултат-диария.2 дена пих по 1000 мг,третия 500,но диарията продължава.Чудя се дали магнезия е причината?!Днес няма да го пия.Някой с подобни,пречистващи душата и тялото, преживявания?
07.11.13
20:04
Светослав, нормално е за магнезиевия оксид. В сравнение с цитрата и глицината е много по-слабо разтворим във вода, както и по-слабо усвоим.
Magnesium oxide was virtually insoluble in water…
Източник: Magnesium bioavailability from magnesium citrate and magnesium oxide.
Това го прави основна препоръка, когато се използва магнезий като лаксатив.
Препоръката ми е да намалиш значително дозата. А най-добре е да си го оставиш за случаите, когато имаш запек и да си купиш продукт, съдържащ по-добра форма. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.11.13 20:04.
07.11.13
20:44
казано от Тихомир Велев на 07.11.13, 20:04:
Светослав, нормално е за магнезиевия оксид. В сравнение с цитрата и глицината е много по-слабо разтворим във вода, както и по-слабо усвоим.
Magnesium oxide was virtually insoluble in water…
Източник: Magnesium bioavailability from magnesium citrate and magnesium oxide.
Това го прави основна препоръка, когато се използва магнезий като лаксатив.
Препоръката ми е да намалиш значително дозата. А най-добре е да си го оставиш за случаите, когато имаш запек и да си купиш продукт, съдържащ по-добра форма. :)
Благодаря,за отговора.От това се опасявах!Не мога да го намаля повече понеже е капсулиран.Директно попада в графа “суплименти за жена ми” ;).За малко и цинка на BIOTECH да си купя(който е цинков оксид),но реших,че една глупава покупка на месец ми е достатъчна.
08.11.13
10:10
Другият път внимавай какво си купуваш - за магнезия най-добрите форми са глицинат, бисглицинат, малат, цитрат.
Модерация: Нарушаване на правилата.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.04.14 09:10.
Здравейте аз ходя на състезания по планинско колоездене крос-кънтри.
Взимам магнезий редовно по време на състезателният сезон, когато не съм взимал усещам, че карането ми не е такова какво преди.
След тежко състезание с взимането на магнезий крампи нямам. А когато имах момент когато го бях спрял, след тежко каране, тренировка крампите са на лице.
Та според мен има ефект.
Можете ли да ми препоръчате някакъв магнезий?
Добавям снимка на магнезият който съм взимал.
Гледай да е цитрат, това е най-добрата му форма, а за марка Нау си остава номер 1.
Ами за разбиване по добре ли е от ампулите???
Не съм наясно за което се извинявам за тъпите въпроси. :)
07.11.16
10:26
Разбиване? За какво разбиване става въпрос?
Цитратът се предлага на таблетки и прахче (безпроблемно разтворимо във вода).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.11.16 10:27.