17.11.12
23:36
Случвало ли ви се е по време на тренировка или отдих да получавате сърцебиене ей така от нищото за няколко минутки и да спре внезапно. На мен за 2 път ми се случва по време на тренировка да усетя как сърцето ми започва да бие силно, но нямам други оплаквания освен това. Струва ми се, че може да е от неправилно дишане, защото не ми се случва по време на тежко натоварване, а при леки упражнения, когато не обръщам голямо внимание на дишането си. Като постоя 2-3 минутки и спира от самосебе си. Била съм на кардиолог за изследвания и ми казаха, че всичко ми е ок. Затова искам да попитам дали може да се дължи на неправилно дишане?
18.11.12
10:48
Възможно е, при по-големи тежести като че ли не се мисли за... правилното вдишване и издишване,а как да ги избуташ ;)
18.11.12
11:20
Най вероятно това може да бъде причинено от неправилното вдишване и издишване, но те съветвам освен да обръщаш внимание на дишането да не се вманиячаваш, че имаш някакъв проблем понеже това прераства и става все по неприятно като на всяка тренировка ще следиш пулса си... Най доброто решение е да потренираш малко вдишване и издишване и след това като влезеш в залата да ти е навик, недей да следиш пулса си постоянно, защото от незначителен проблем можеш да си травмираш някой по сериозен.
ПП: Казвам ти го от личен опит :)
О, знам много добре какъв ад е да си следиш пулса постоянно. Но ми е странно защото не се случва при високо натоварване. Веднъж стана при скачане на въже, вторият път при клякане и вчера при пауза между серии на вдигане на дъмбели. И след като отмине това няколкоминутно сърцебиене ми няма абсолютно нищо и мога да си продължа тренировката без проблеми. Затова исках да попитам дали и на някой друг се е случвало.
18.11.12
11:45
Случваше ми се и на мен често, но спрях да мисля за това и го приемах за нещо нормално и така от доста време съм нямал подобни проблеми :)
Ей, мерси много :) Все пак съм студент по медицина и това беше единственото обяснение, което можех да си дам.
18.11.12
19:59
Единственото обяснение, което ще си дадеш е един Holter ECG 8-)
18.11.12
20:28
Абе да ви кажа, моето сърце си бие цял ден.
18.11.12
21:51
Никаква патология не долавям в описанието,а и не разбирам кое точно те притеснява.Ако е това,че след физическо натоварване ти се учестява сърдечната дейност,то не си в правилна посока.И като студент медицина не върви някак да използваш термин като сърцебиене.Прочети си урока за синусова тахикардия и по-специално физиологичната такава.
Физиологична е по време на тренировката, но не е физиологично изведнъж да се повиши рязко ритъма и изведнъж да спре...Пиша сърцебиене, защото ако взема да пиша надкамерна тахикардия, не всички ще разберат. И знам, че е надкамерна, защото вагалните рефлекси помагат за по-бързото й спиране...
Холтера няма да покаже нищо, защото това става най-много веднъж месечно, ако не и по-рядко, а съм си правила много екг-та и ехографски изследвания и не са ми откривали нищо.
18.11.12
23:18
Ох мамина златна,тръгна да ми даваш акъли и да ме поправяш.Коя лекция си преговори за да напишеш тези върховни тъпотии,обясни ми за да се скарам на лектора ти.Кои са тия вагални рефлекси,я сподели или виж в интернет набързо за прийоми на Валсалва и ела пак подготвена.Вярно е,че не всички ще разберат,но лошото е,че и ти си в графата на неразбиращите.Разликата е,че ти се опитваш да пишеш на високо ниво и да пишеш глупости,които малко хора биха разбрали,но уви.Чак и надкамерна тахикардия си открила милата.Има един синдром - morbus cursus terzius,разпитай за лечението му,защото страдаш от него.Но щом си си правила сама изследвания и си открила,че са в норма,то не знам защо изобщо задаваш въпрос в този форум.Утре започва нова седмица,препоръчвам консултация с психиатър и по възможност запознанство с мъжки индивид с цел коитус,това е универсален метод за справяне с маловажни проблеми,подобни на твоите.
Извинявам се, ако съм засегнала някой. Не се правя на интересна, не си измислям сама болести, вагалните рефлекси включват и Валсалва...както и да е, не искам да правя скандали от тази тема. Просто попитах дали на някой друг му се е случвало просто защото ми беше интересно. Дали знанията ми по кардиология са на ниво специалист не мога да твърдя, но мога да различавам различните видове аритмии и да ги класифицирам по това откъде са, но не смятам, че тук е мястото да се дискутира такова нещо.
И да, може да и да ми подейства добре един коитус, но имайки предвид, че съм на 700 км от семейството и мъжа ми и в следващия месец няма да се прибера, това няма как да го приложа, иначе благодаря за съвета.
Замисляла ли си се за WPW синдром ? Само че тогава пулса е над 180 ... и в повечето случай държи по-дълго от няколко минути.
Лично аз го имам , случва се няколко пъти в годината ей така от нищото , от спокоен пулс скача на 220 и обратното :)
29.01.14
01:42
Георги Димитров, ей комплексарче селско, ходи некъде другаде да се правиш на много ерудиран професор и да поставяш диагнози, които не са ти ясни дори и на теб и ги търсиш в чичко гугъл. Или помагаш с нещо по темата или не се правиш на много сложен със сложни термини и диагнози.
По темата. На мен също ми се случва понякога. И съм обърнал внимание, че започва при неправилно вдишване/издизшване и е с тенденция да спира когато се задържи дъха или се направи серия и се увеличи налягането в гръдния кош.