Хром Пиколинат за намаляване на апетита - мнения ?

20.11.12
16:06

Здравейте. Първо искам да кажа,че целта ми не е отслбване, а запазване на килограмите. Тичах всеки ден едно 20,30 или 40 минути зависи от свободното ми време, но сега вече 2-3 седмици в това време не тичам. Храня се 5-6 пъти на ден по около 300-400 калории на хранене ( ям само бавни въглехидрати и предимно белтъчни,мазнини само от ядки приемам )през 3 часа и пия много вода около 3 литра. Не искам да намаля драстичнно калориите и да забавя метаболизма си,но вечер изпитвам неконтролеруем глас и вече 4-5 месеца се мъча така. Търся някаква хранителна домавка която да пия само вечер при този зверски апетит и не да го “убивам” и да не ям нищо, а едни 200-300 калории да ми стигат за последното ядене. Вечер попринцип в повечето случай от този вълчи глас приемам повече от 800 калории, а уж закусвам обилно едно 400-500 калории и никога не изпускам закуската,понеже е жизнено важна за добрия метаболизъм. Въпроса ми е дали ако пия по една или две таблетки ( незнам колкос е приемат) САМО ВЕЧЕР от този Хром Пиколинат, ще овладявам апетита си вечер и ще мога да приемам същото количество храна както при другите хранения ( не повече от 300 калории) ? Благодаря ви предварително :)

20.11.12
17:24

казано от Alexandra Ivanova на 20.11.12, 16:06:

.....целта ми не е отслбване, а запазване на килограмите.... Храня се 5-6 пъти на ден по около 300-400 калории на хранене ( ям само бавни въглехидрати и предимно белтъчни,мазнини само от ядки приемам )през 3 часа и пия много вода около 3 литра. Не искам да намаля драстичнно калориите и да забавя метаболизма си,но вечер изпитвам неконтролеруем глас и вече 4-5 месеца се мъча така. ...

Хром Пиколината е доста надценяван - повечето изследвания не потвърждават ефекта, който му се приписва. Въпреки това смятам че полезна добавка с хора с инсулинова резистентност или хипогликемия (т.е. имат проблем с обработването на големи количества кръвна захар, която се освобождава при хранене изобилстващо със захари, бяло брашно, наситени мазнини, или храни преминали прекалено много преработки). Един от симптомите за тези проблеми е неконтролируемо желание за сладко и пикове и спадове в енергията. В такъв случай е удачно да се заменят ‘лошите храни’ със зеленчуци и ядки и да се яде по-често/ или да вкл. хром пиколинат в диетата ( като е добре да имаш пред вид, че храни, богати на хром са броколите, лука, доматите, гроздето, ядките и някои бобови). Но при положение, че ти вече си ги правиш тези неща, може би не е необходимо. Сигурна ли си, че проблема не е по-скоро свързан с това че не поемаш достатъчно хранителни вещества, т.е. организма ти е гладен? Ако е така, защо не пробваш да вечеряш с нещо високо белтъчно съдържание вместо да се мъчиш?

20.11.12
17:39

Така правя. Гледам прмерно да вечерям едно кисело мляко с ниска масленост 1.0 или си правя 5-6 белтъка на тефлоновия тиган ебз мазнина. Но след час някъде огладнявам зверски имерне ли ме се нещо пред очите ако не го изям после сънувам ядене :Х например онзи ден мама беше купила някакви бисквити постоянно ги гледах мсилих ги така и ен си взех, защото знам че една две няма да ми ситгнат и като ламя ги нападам. После сънувах че отиваме на сладкарница и ям торта. Толкова ми се беше дояло,така е като се здържам. Кажете ми някакви други таблетки щом тези не са толкова ефикасни. Все пак няма да гълтам по няколко преди всяко хранене, а само вечер  и то за намаляне на апетита,а не за напълно изчезване.

DO

21.11.12
10:52

И все пак,според редица източници пиколинатната форма е най-неподходяща и с повече евентуални странични ефекти,не знам защо я лансират.

21.11.12
17:56

Предложете ми някакв други таблетки които да пия само вечер за да ми намалят апетита.

21.11.12
19:27

казано от Alexandra Ivanova на 21.11.12, 17:56:

Предложете ми някакв други таблетки които да пия само вечер за да ми намалят апетита.

Преди да посегнеш към “таблетки”, прочети как се хранят някои от момичетата във форума. Проблема ти е много вероятно да произтича от липса на адекватен хранителен режим.
И все пак, най-популярните варианти за намаляване на апетита са следните:

Худия
Gymnema
Глюкоманан (Glucomannan) е фиброзен полизахарид. Придава трайно чувство за ситост приет дори в минимални количества. Някои изследвания твърдят че подпомагал редуцирането на нивата на LDL холестерола и за повишаването на HDL холестерола в кръвта.
Caralluma fimbriata (Slimaluma): вид индииско кактусоподобно растение. Има за съжаление само едно клинично изследване което твърди че подтискало апетита.
Cha de Bugre: вид бразилско растение, няма кой знае какви изследвания, но из американските форуми доста го тачат.
Irvingia gabonesis/Африканско манго: има клинично изследване, което е положително, но по форумите хората са доста скептични
Пинолин  - пиноленова киселина, добива се от кедри, и линолеева киселина.
Смески с палмово масло (Слим шотс)
Казеинови протеини или протеинови матрици с преобладаващ казеин.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 22.11.12 11:59.

22.11.12
13:04

A за “зарсена” някакви мнения относно апетита ?
Или нещо друго с което убивате апетита и от което сте доволни ?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.11.12 12:56.

За хром пиколината ще мога да споделя мнение след известно време :)

28.11.12
14:49

едва ли имат ефект тия хапчета

Мнението беше редактирано от Simona Gonova на 28.11.12 14:49.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1