23.11.12
22:20
Здравейте,нов съм във форума и бих се радвал на всякъкви мнения,препоръки и дори критики.На 23 години съм,170см,60кг.Качването на килограми за мен е като мисията невъзможна ;) тренирал съм навремето,преди много време 5г. блъсках се 6 месеца за 3 килограма,лепнах някъв вирус,1 седмица аут от кухнята и се сбогувах с тия три килограма и до там с тренировките.Лятото ми щукна да тренирам,в къщи разполагам с гладиатор(от снимката) тренирах си три пъти седмично напълно НЕсериозно(пропусках,не се храних...)следователно резултатът ви е ясен-никакъв !Прочетох статиите относно телесните типове явно съм ектоморф,срам не срам.... ще кача и една снимка за да кажете и вашето мнение.Типично за един начинаещ ектоморф е да иска да качи мускулна маса,като от тук се започва и с въпросите.Реших да се взема в ръце и да опитам по-сериозно!
1.Ектоморф ли съм?
2.Мога ли да постигна резултати с това гладиаторче в къщи поне като за начало?
3.Да почна ли отново с кръгова тренировка за начинаещи,тъй като нейната цел доколкото знам е да свикнат мускулите с натоварването и да се изгради мускулна маса която да се дооформя в последствие,а при мен такава йок :P забравих да добавя,че такава тренировка никога не съм правил.
След това ще си съставя режим и програма,като за одобрението им отново ще се радвам на помощ.
Темата беше редактирана от Aleksandur на 23.11.12 22:26.
23.11.12
22:35
1. На ектоморф приличаш или по скоро на ектоморф към мезоморф, не ми се вижда съвсем да си по ребра.
2. Ми.. това гладиаторче става за отбиване на номера. Далеч по добри резултати ще имаш в зала. Още повече, че ще имаш възможност да обменяш и опит с други трениращи.
3. Сигурно имаш предвид тренировка за цялото тяло, която горещо се препоръчва за начинаещи... според мен е целесъобразна два, три месеца.
Мнението беше редактирано от megabolic x на 24.11.12 12:32.
24.11.12
12:24
1. По първия въпрос не съм компетентен да ти отговоря :)
2. Като за начало наистина е хубаво да отидеш в някоя зала, защото се запознаваш с различни хора и ще натрупаш известен опит и техника докато във вкъщи с гладиатора става доста по трудно.
3.Да, естествено, че трябва да започнеш с кръгови тренировки, което пак ме връща на мисълта, че е по добре да отидеш във някоя зала и да поразпиташ за нещата, които не ти са ясни и няма нищо срамно в това, никои не се е родил научен...
Тук момчетата ясно ще ти обяснят в какво се състои кръговата тренировка, но има голяма разлика в това да го чуеш и да ти го покажат, пожелавам ти да постигнеш целите си и да не се отказваш или пропускаш тренировки! :)