Цел, покачване на мускулна маса

Темата е заключена.
Прескочи до:

Здравейте, днес денят ми започна в 14:30, вярно пропуснах едно хранене, но пък се наспах и възстанових добре. Все пак ми е един от почивните дни. Първото ми хранене за деня започна в 14:55. А то бе, 2 гр нес кафе разтворено в 100 мл 3,2% масленост прясно мляко и подсладено с 15 гр пчелен мед. Също и 112 гр типов хляб намазан с 12 гр краве масло, демек по 2 гр и нещо на филийка. Съшо и 50 гр свинска пушена плешка, 50 гр сирене, 6 малки маслинки и една ябълка около 100-120 гр. Храненето ми приключи в 15:50. Тренировката ми започна в 17:03 след загрявката. А тя беше ръце. Като за начало започнах с френска преса с крив лост от лег, 3 серии, първа чисти 8, втора, чисти 6 и трета, максимума ми беше 5 чисти. После продължих с  трицепсово разгъване на горен скрипец с надхват, направих 3 серийки първа 8 чисти, 2-ра 6 чисти и трета максимума ми бе, 5 чисти. После бе ред на бицепса, като за начало започнах с бицепсово сгъване с щанга от стоеж, 3 серийки, първа 8 чисти, 2-ра 6 чисти и на третата отказах на 4-то но въпреки това бяха трудни но пък напълно чисти 4 повторения. После завърших с бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж, 3 серийки, пъра 8 чисти, 2-ра 6 чисти и 3-та успях да направя 4-чисти и тогава и отказах. Като цяло добра тренировка, интензивна, точно 35 мин. И също доста добро усещане за хипертрофия в ръцете. После 10 мин след тренировка 10 гр креатин. А сега е време за вечеря, а тя ще бъде две кюфтета на скара от кайма смес 60% свинска и 40% телешка приготвени с малко галета и яйце за спойка, две по големи демек едно по 70 гр общо 140, също и около 150 гр задушени картофи на фурна, около 2-3 филийки типов хляб между 60 и 80 гр. и 200 гр кисело мляко 4% масленост. Това за днес от мен, малко назад с храненето, но пък и съня е важен. :)

Здравейте, днес денят ми започна в 9:00. А първото хранене за деня в 9:25. А то бе, 2 твърдо сварени средно големи яйца, 50 гр краве сирене 105 гр типов хляб намазан с 12 гр краве масло, демек по 2-3 гр на филийка и един банан, без кората, беше около 100 гр. Храненето ми превърши в 10:10. Тренировката ми започна пък в 13:10, днес ми е последния ден от 5 дневния сплит за маса. Днес се падаха крака и корем. Повечко наблягам на клековете. И така, направих 4 серии клек. Първа 10 повторения, напълно чисти, на 2-та качих килограмите и направих 8 също чисти повторения, на третата, вече се бях по уморил и правих със същите килограми и успях да направя 6, отново чисти и като за последна серия, отново качих и направих 5 чисти повторения. После следваше пък  бедрено разгъване, там правя по три серийки. Първа направих 8, бяха доста чисти, на 2-та качих килограмите и направих 6, също чисти, но краката ми при спускането, адски трепереха от тежките клекове, но все пак се старая да смъквам равномерно, а не рязко. И като за трета серия отново качих и успях да направя 5, също много чисти. После следваха 3 серийки по 10 повторения, повдигане на пръсти от стоеж. Значи аз го правя без тежести. Заставам на прага на вратата, хващам се от страни за касата, но не си помагам с ръце, те служат само, като куки, както се изразяват и други в сайта. Гръбнака е изправен и гледам в една точка и движението е само с прасците. Въпреки, че е без тежести имам чувството, че прасците, ще ми се пръснат. А на следващия ден имам, просто супер мускулна треска, която ме държи поне два дена. После дойде реда и на корема. Като за начало 3 серийки по 15 повторения коремни преси, с ръце на гърдите, къса амплитуда, по ми нацепва корема и по малко натоварва гръбнака. Доста чисти изпълнени. После следваше 4 серийки до отказ вертикално повдигане на краката на стенд. Сама по себе си правилната техника е много изморителна, но аз наблягам на нея и правя до отказ, демек изправен гръбнак, стегнат корем, погледа направо, а не на  долу, задържаме и плавно спускане и тн. Та направих първа серия 12 чисти, 2-ра 7 чисти, 3-та също 7 чисти и 4-та едвам 6, но пък също много чисти. После следваха и извивки в страни с дъмбел. Половин амплитуда, защото съм си патил от кръст от пълната 3 серийки по 15 повторения също доста чиси и за финал 3 серийки вакум, но за време, примерно 1-ва серия 1 мин, 2-ра, 30 сек и трета 20 сек, нещо такова. Времетраене на тренировката 70 мин. После 10 мин след трен 10 гр креатин монохидрит. и в 15:05 хранене номер 2. Ато беше две кюфтета от кайма смес 60% свинска и 40% телешка объркани с малко галета и едно яйце за спойка на скара. Общо тегло 120 гр демек едно по 60 гр, също и 50 гр краве сирене, 112 гр типов хляб, 200 гр салата от домати, подправена с 15 гр зехтин, без сол и един банан, без кората около 110-120 гр.  Храненето ми превърши в 15:50. После към 16:45 до към 17:20 градинска работа, доста интензивна :P . Вечерята ми започна в 21:45, а тя бе 165 гр пилешко филе на скара, около 150 гр салата от домати с 10-15 гр зехтин, без сол, 112 гр типов хляб и 200 гр кисело мляко 3,6% масленост. Това е за сега от мен. Четвъртaк и Петък почивни дни и от Събота, пак тренировка. :)

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 20.11.13 23:02.

Здравейте отново любители на спорта и здравословният начин на живот. Днес е първият ми почивен ден, след 5 дневният ми сплит за маса. Денят ми започна в 08:35, а първото хранене за деня в 9:00. А то бе, 105 гр типов хляб 4 филийки, две от които бяха по-малки, намазани с около 20 гр зехтин, на филийки около половин супена лъжичка, демек около 4-5 гр на филийка. Също и 50 гр свинска пушена плешка, 60 гр краве сирене и един по-големичък банан, без кората, теглото му е около 130-150 гр. Храненето ми завърши в 9:45, демек 45 мин. хранене. Обядът ми 3 часа  и половина по-късно започна в 13:15 и се се състоеше от 155 гр пилешки гърди на скара с около 150-200 гр салато от домати подправена с 15 гр зехтин, без сол, обичам да усещам естествения вкус на салатата и зехтина, 115 гр типов хляб, всичките еднакви по размер и 200 гр кисело мляко 3,6% масленост. Времетраенето на хранене то ми беше 50 мин, демек до 14:05. А вечерята ми бе, след 4 часа и 45 мин, демек в 18:50, а тя беше 2 твърдо сварени средно големи яйца, 50 гр краве сирене, около 150-200 гр салата от домати, подправена с 15 гр зехтин, без сол, 110 гр типов хляб, само едната филийка беше по-малка този път и 200 гр кисело мляко 3,6% масленост. Времетраенето на хранене то ми бе 45 мин. демек до 19:35. Водата ми е около 1,5 за сега. Това е от мен за днес, утре пак почивка и от събота, започва с гърди и корем.

Здравейте. Отдавна не съм писал във дневника си, но бях спрял тренировки, за известно време. Реших така изпробвам, така предлаганата ми от сайта мъртва тяга, но резултата беше фатален. На 100% сигурен, че изпълнявах упражнението правилно, но в един красив момент, след тренировката ми за гръб изпитах, ужасна болка в кръста и в долната част на корема. Казах си сигурно е мускулна треска, въпреки, че болката не наподобяваше мускулна треска. Минаха 1, 2, 3 дена и болката се засили, първоначално се стреснах и си казах, край изсипах се, следва операция, но за щастие се намазах с едно мазило, по долната част на корема и кръста и след 3 поредни мазания се оправих. И от тогава, просто не искам да чуя и видя тяга, ако ще да не кача и грам. По добре здрав прав и релефен отколкото отпуснат и контузен. Но важното е, че вече всичко е ок. Та ето, по каква програма започнах да тренирам сега. Пет дневен сплит с около 30-40 мин тренировка. На често по-малко, но качествено. А ето как изглежда той.
Ден първи-Гърди+Корем-Кофички с акцентиране върху гърдите 3 серии по 8-6 повторения, флайс с дъмбели от лег 3 серии по 12-10 повторения. Резултат супер хипертрофия в две уникални упражнения. После следва корема. 3 серии по 8-6 повдигане на крака от стенд, 3 серии по 8-6 коремни преси с допълнителна тежест.Ден втори-Гръб+Трапец-Набирания с широк надхват 3 серии по 8-6, 3 серии чукчета с щанга по 8-6 повторения, трапецовидно повдигане с щанга 3 серии по 8-6. Ден трети-Рамо+Корем: 3 серии по 8-6 Раменни преси пред гърди с щанга, 3 по 8-6 разтваряне на дъмбели в страни от стоеж, 3 серии по 8-6 повдигане на крака от стенд, 3 серии по 8-6 коремни преси с допълнителна тежест. Ден четвърти-Ръце-Трицепсови кофички 3 серии по 8-6, разгъване на горен скрипец 3 серии по 8-6, сгъване с крив лост от стоеж за бицепс, чуково сгъване с дъмбели 3 по 8-6. Ден пети-Крака+Корем- Клекове с щанга зад врат 4 серии по 8-6, повдигане на крака от 3 по 8-6 повторения, коремни преси с допълнителна тежест 3 серии по 8-6 повторения. Шести и седми ден почивка, 10-15 мин след трен. 30 гр сурватъчен протеин. Това е засега от мен. Моля за мнения. :)

19.12.13
00:11

Както беше написал един от форума - за идиотите няма безопасни упражнения.

Е, защо за сега с тези обиди? Ок грешката в тягата, може и да е в мен, лично според мен я изпълнявах правилно. Но просто споделих, че тягата не е моето упражнение. Клека си е достатъчен, за маса на долната част на тялото.

19.12.13
00:27

казано от Васил Стефанов на 19.12.13, 00:19:

Е, защо за сега с тези обиди? Ок грешката в тягата, може и да е в мен, лично според мен я изпълнявах правилно. Но просто споделих, че тягата не е моето упражнение. Клека си е достатъчен, за маса на долната част на тялото.

Да се откажеш от тягата е най=глупавото нещо което ще направиш...или накарай някой треньор да ти обясни как се прави както трябва, или гледай клипчета в нета има стотици или прави тяга и качвай клипове тук да ти я коригират..ти кво ако при първата трудност се отказваш така как ще живеш вообще? Като ти пишат 2 на изпит  кво спираш университета ли? Същото е.. Да, с тягата можеш да се контузиш, но не я прави с 100+кг още от първият път..с 30 кг се тренирай постепенно увеличавай така се прави..

Попринцип имам слаб кръст, не ми се рискува, че е добро упражнение, спор няма. Ефекта е на лице при много хора. Но просто не искам да рискувам здравето си, а пази боже и да се стига до хернии и операции.

19.12.13
00:36

Може някое стабилизиращо мускулче да не е издържало. Преди време ми се случи на два пъти да ме реже болка в едната гърда заради лег /натоварването дойде в повече и поразклатих щангата/ и двата пъти по седмица и половина си почивах. Но заякна и за сега няма проблем.

19.12.13
00:36

казано от Васил Стефанов на 19.12.13, 00:31:

Попринцип имам слаб кръст, не ми се рискува, че е добро упражнение, спор няма. Ефекта е на лице при много хора. Но просто не искам да рискувам здравето си, а пази боже и да се стига до хернии и операции.

И аз имах слаб кръст..всеки има..с тягата ще го направиш по-здрав..Ти кво до като си жив няма да си ползваш кръста понеже ти е слаб ли? Просто почни от малко кг и постепенно увеличавай..

Напълно е възможно, но просто има толкова прекрасни упражнения за гърба, като набирането, което отваря гърба изключително. Познавам хора, които тренират на лостове и са изградили уникална релефна маса. А те едва ли правят, тяга. А пък дори и да не кача килограми не е проблем, важното е да съм във форма.

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 19.12.13 00:40.

19.12.13
00:43

От набирания няма да ти заякне кръста.

Определено няма, но просто не искам да изпитвам, пак тази ужасна болка. Просто това да те боли кръст и корем, не е работа.

19.12.13
00:49

казано от Васил Стефанов на 19.12.13, 00:39:

Напълно е възможно, но просто има толкова прекрасни упражнения за гърба, като набирането, което отваря гърба изключително. Познавам хора, които тренират на лостове и са изградили уникална релефна маса. А те едва ли правят, тяга. А пък дори и да не кача килограми не е проблем, важното е да съм във форма.

По-добре вместо да даваш пари на вятъра за хранителни добавки си вземи някой опитен инструктор да ти обясни кое как се прави щото гледам всички на по 15 тръгнали хранителни добавки да зимат, а бицепсово сгъване не знаят да правят камоли тяга или клек..

Здравейте, мина много време от както не съм писал. И много неща се промениха, вече се занимавам с тренировки в къщи и съм си изготвил едно 5 дневно сплитче, не съм от най-силните потребители, но като за моите възможности правя нужните серии, спрял съм се на метода 5х5. Ще споделя с вас сплитчето си и хранителния режим и мисля вече да съм наистина сериозен.
1 ден-Гърди и корем-5х5 кофички с акцент върху гърдите и 5х5 лицеви опори с акцент върху гърдите. За корема правя 3х10 повдигане на крака от вис и римски стол 3х15 мисля, че така се наричаше упражнението.
2 ден-Гръб и Кардио- 5х5 набирания с широк хват, 5х5 гръбни опори, 8-10 мин кардио.
3 ден- Ръце-5х5 полу кофички за трицепс на стол, 5х5 трицепсови лицеви опори и 5х5 набира с тесен подхват с акцентиране върху бицепса.
4 Ден-Крака пълен клек 5х5, докосване на пръстите за задно бедро също 5х5, повдигания на пръсти за прасци също 5х5, 3х10 повдигане на крака от вис, 3х15 римски стол или както се нарича.
5-15 мин кардио, като 4 бягам и една вървя, общо 4 ходене и 11 тичане.
А сега храната:Давам пример от вчера.
Закуска:90 гр типов хляб намазан с краве масло по 5 гр на филийка, 68 гр свински пушен бут, 58 гр краве сирене, 6 средно големи маслинки и един банан без кората около 90-100 гр.
Обяд 184 гр пилешки гърди на скара, 200 гр картофена салата( подравена с лимонов сок, чубрица, малко сол и 10 гр зехтин), една филийка типов хляб 33 гр, една, все пак има и картофи и един средно голям портокал около 125 гр
Вечеря-Две пилешки кълки- без костите около 90 гр, 160 гр сварен ориз, 300 гр салата от краставици и домати (подправена с лимонов сок, малко сол и 10 гр зехтин), една филийка 33 гр хляб и един средно голям портокал около 120 гр. За днес, ще пиша довечера. Новата ми цел е просто стегнато и леко мускулесто тяло, това е от мен. Хайде, чакам съвети! :)

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 11.01.14 21:40.

Здравейте, както казах в предишна моя тема, реших да подновя дневника си.  Начало!
Закуска:Три цели яйца по панагюрски, поляти с една плочка разтопено краве масло, плочката беше 26 гр и две малки щипки сол, колкото за вкус. Две филии типов хляб, чаша безкофеиново кафе със стевия и една диетична сусамка със парченца орехи и фруктоза.
Тренировка:Раменен пояс-3х12-10 раменни преси от стоеж, 3х12-10 разтваряне на дъмбели в страни, 3х12-10 хеликоптер с дъмбели, само че акцентирам върху рамената, не държа дъмбелите  близо един до друг, а ги дърпам нагоре докато не станат на едно ниво с раменете ми, яко ми напомпа рамото, като последно упражнение, после цял час усещах напрежение в раменете сед тези три упражнения и за финал 3х12-10 трапецовидни повдигания с дъмбели.
Обяд:Манда от телешко месо с картофи. Всичко се приготвя без запръжка, първо телешкото се изкисва от кръвта после се свари да омекне, после във водата, където се е варило телешкото се добавят лук и настърган морков както и свареното телешко, вари се докъто картофите не омекнат и накрая се добавя доматен сос. Та хапнах около 340 гр картофи със сос, без соса сигурна са били около 200-250 гр и две парчета крехко тележко около 75-80 гр), една филийка типов хляб и 300 гр кисело мляко. Това е за сега, довечера съм на риба тон от консерва забъркана с малко зехтин и маслини, салатка от домати и ще видя какво друго. Това е засега приятели! :)

Здравейте, днес тренирах гръб-Гребане с щанга 3х8-6, Гребане с дъмбел 3х8-6, Мъртва тяга с щанга 3х8-6, трапецовидно повдигане с щанга 3х8-6.
Хранене:
1. 125гр мюсли (овесени ядки+сушена папая+сушени стафиди+сушен кокос+белени слънчогледови семики) заляти с 350 гр айрян+ 1 банан.
2.250 гр пилешки дробчета с лук, приготвени без запръжка (слагат се изкиснатите дробчета, лука, малко растителна мазнина, сол на вкус, малко бяло вино за аромат, червен пипер и вода) и всичко това се задушава+салата от една краставица гарнирана с 10 гр зехтин+3 филии типов хляб и 290 гр кисело мляко 3,5% масленост
И след малко следва вечерята! :)

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 15.05.14 19:41.

15.05.14
20:03

Нали кръгово щеше да тренираш? К’ъв е тоя гръб (и отново без набиране)?

За какво са ми тея набирания, гребане с щанга, гребане с дъмбел, тяга с щанга и трапецовидни повдигания! Какво по добро от това за масивен гръб!

15.05.14
20:52

казано от Васил Стефанов на 15.05.14, 20:48:

За какво са ми тея набирания, гребане с щанга, гребане с дъмбел, тяга с щанга и трапецовидни повдигания! Какво по добро от това за масивен гръб!

Ако искаш сложи и мъртва тяга с дъмбел, също така и трапецовидни повдигания с дъмбел ! Може да правиш и сурерсерии - с щанга, с дъмбел, с щанга, с дъмбел... Не ти трябва нищо повече от тежка тяга, набирания с тежест и гребане с щанга(не с дъмбел) за масивен гръб. :)

15.05.14
20:56

Трябват ти, защото си начинаещ и би трябвало да работиш само (или поне основно) с базови упражнения, каквито са тягата и набирането. Те хората ти го обясниха няколко пъти в темата, ама се е видяло, че няма да послушаш никого, докато не се осъзнаеш сам.

Добре де, като не мога да се набирам, какво да правя, това е все едно да управлявам самолет, а пък да си нямам и напредстава как се управлява. Пък и много хора из сайта не правят набиране, разчитат само на тяга и гребане!

15.05.14
22:26

Набирането с чийтинг също е вариант, докато се научиш. Ползвай най-лесния за теб хват. Прави половинки, ако трябва. Друг вариант е асистирано набиране (някой ти помага да се набереш или си помагаш с краката). Колко много начини да се научиш има... Само да искаш де.

16.05.14
14:50

Асистирано набиране или има специални ластици, които вършат същата работа. Има и един нестандартен начин : мъчиш се да направиш набиране с 10кг и разбира се няма да успееш първите няколко пъти, но когато успееш да направиш 1, ще можеш 2-4 без тежест. Мъчи се всеки ден, прави тежка тяга и ще успееш. :)

Здравейте, ето как протече днес денят ми:
Закуска:100 гр фини овесени ядки с настъргано върху тях 175 гр. краве сирене (обичам фи с повече сиренце) и поляти с 400 мл вряла вода. Разбърках ги с малка виличка докато поемат водата и стана страхота овесена каша със сиренеце.
Обяд:160 гр пилешка бутна пържола на скара (без кожата)+200 гр салата от домати подпраена с една супена лъжица растителна мазнина (без сол)+82 гр типов хляб+200 гр ягоди.

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 19.06.14 22:29.

Ето какво ми беше, днес менюто:
Въглехидрати-100 гр фини овесени ядки, 300 гр картофи на фурна, 225 гр типов хляб
Протеини-180 гр краве сирене, 160 гр пилешка бутна пържола на скара (без кожата), три кюфтета 155 гр на фурна (60% телешка и 40% свинска) кайма, 300 гр кисело мляко 3,5% масленост.
Мазнини:12 гр растителна мазнина към салата
Плодове и зеленчуци:200 гр ягоди и 200 гр домати.
Това е за днес! :)
Протеин от животинските и растителните продукти 116 гр
Въглехидрати от животински и растителни продукти 245 гр
Мазнини от животински и растителни продукти 100 гр
2345 калории общо! :)

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 19.06.14 22:08.

Сега програмата ми е следната, базова:
Ден 1-хоризонтална лежанка 5х5, лежанка под наклон за горната част на гърдите 5х5, военна преса от стоеж 5х5.
Ден 2-Почивка
Ден 3-набирания с раменен подхват 5х5, гребане с щанга с широк надхват 5х5, мъртва тяга (класическа) 5х5
Ден 4-Почивка
Ден 5-заден клек (Класически) 5х5, преден клек 5х5, повдигане на крака от стенд 3х20-15
6 и 7 Ден-Почивка

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 19.06.14 22:32.

казано от Васил Стефанов на 19.06.14, 22:28:

Сега програмата ми е следната, базова:
Ден 1-хоризонтална лежанка 5х5, лежанка под наклон за горната част на гърдите 5х5, военна преса от стоеж 5х5.
Ден 2-Почивка
Ден 3-набирания с раменен подхват 5х5, гребане с щанга с широк надхват 5х5, мъртва тяга (класическа) 5х5
Ден 4-Почивка
Ден 5-заден клек (Класически) 5х5, преден клек 5х5, повдигане на крака от стенд 3х20-15
6 и 7 Ден-Почивка

Пробвай така:
Ден 1 - Тяга 5х5, лег 5х5, набирания 5х5, раменна преса 5х5, сгъване за бицепс 3х10
Ден3 - Клек 5х5, наклонен лег 5х5, гребане с щанга 5х5, разтваряне на дъмбели встрани 3х10, корем
Ден5 - като Ден 1 само че вместо бицепс правиш трицепс

Програмата ми изглежда страхотна, само да попитам за ден 3 мисля да правя френска преса, за мен лично, тя е най доброто упражнение за трицепс. И да попитам към ден едно и три да вмъкнали след набиранията, защото ги правя с раменен подхват, горен скрипец с широк хват?

Защо не правиш кофи за трицепс ? Никъде не ги видях в програмата ти, а са едно много добро упражнение ;)

казано от Васил Стефанов на 20.06.14, 15:17:

Програмата ми изглежда страхотна, само да попитам за ден 3 мисля да правя френска преса, за мен лично, тя е най доброто упражнение за трицепс. И да попитам към ден едно и три да вмъкнали след набиранията, защото ги правя с раменен подхват, горен скрипец с широк хват?

Кофичките наистина са по-добри, на този етап трябва да се ориентираш колкото се може повече към базовите упражнения, защото се покачва най-бързо  чиста мускулна маса с тях, при наличието на тежка тяга и набирания с тежест, не са ти нужни скрипци, най-важното е да изпълняваш всичко чисто и да покачваш тежестите с течение на времето, не е фатално ако не успееш да направиш 5х5 всеки път, но когато стигнеш до 5х5 задължително следващата тренировка трябва да е с по-тежко, повече сила= на повече маса, запомни го още от сега ;)

Ето го и днешното ми меню:
Въглехидрати:250 гр типов хляб, 100 гр овесени фини овесени ядки, 410 гр картофи на фурна
Протеини:175гр пилешка бутна пържола на скара (без кожата), 4 кюфтета на фурна (60% телешка и 40% свинска кайма), 300 гр кисело мляко 1% масленост, 100 гр краве сирене
Мазнини:9 гр зехтин
Плодове и зеленчуци:200 гр салата от домати, 290 гр ягоди
Това е за днес!

Закуска:100 гр фини овесени ядки с настъргано върху тях 105 гр краве сирене и заляти с вряла вода.
Обяд:250 гр пилешки дробчета с лук, начин на приготовлението (дробчетата се изкисват от кръвта, нарязват се и се слагат в тиган, слага се растителна мазнина, лук, малко вода и малко бяло вино, както и червен пипер и малко сол за вкус, задушава се с капак върхи тигана)+400 гр салата от домати, без сол подправена с 10 гр растителна мазнина+2 филийки типов хляб+300 гр кисело краве мляко 3,5% масленост.
Вечеря:250 гр скумрия на скара+2 филийки типов хляб+300 гр краве кисело мляко 1%
Моля за мнение относно храненето ми!
Тренировка:1 Мъртва Тяга 5х5, Хоризонтална лежанка 5х5, Набирания с раменен подхват 5х5, Раменни преси с дъмбели 5х5, Бицепсово сгъване с прав лост 3х10+10 мин. кардио (тичане).

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 21.06.14 21:37.

Ако качваш с тази храна значи е добре, а при оптимално изпълнение на програмата мускулна маса ще има. Храната изглежда добре дали е достатъчно само ти можеш да разбереш. Моят съвет е да не се страхуваш от омазняване и да ядеш смело, все пак мускулна маса се прави с години, а мазнини се свалят за 2-3 месеца.

22.06.14
11:47

казано от Владимир Димитров на 21.06.14, 22:56:

а мазнини се свалят за 2-3 месеца.

Това е доста коварна мантра. :D

Владимир Димитров би ли ми помогнал, да изградя прилична подобна програма вкъщи. Просто ходя на зала, но както бях споменл в една от предишните си теми, имам куп заболявания. А в залата просто, не ми е конфортно, имам нужда от спокойствие за да протича лечението ми правилно. Днес бях на зала, но имаше куп въпроси, работиш ли, защо спря преди време и тн. А аз не искам да обяснявам историята си, защото повечето хора, когато чуят за заболявания от рода на фобии и панически атаки и булемия, те смятат за луд. А аз всъщност не съм. Просто имам проблеми, имах тежки периоди в живота си и това се отрази зле на психиката ми. Освен лекарствата са ми нужни и покой и спокойствие. Както споменах имам вкъщи щанга, дъмбели и тежести. Може тренировката ми, да не е на 100% както в залата, но дори и вкъщи, вярвам, че мога да постигна нещо. Та би ли ми помогнал с нов тип програма, за домашни условия. Благодаря ти, предварително. И се извинявам, че те занимавам с моите проблеми.  Но все пак, здравето и лечението са на първо място! Благодаря ти предварително! :)

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 22.06.14 13:55.

Не съм лекар, но не мислиш ли, че колкото по-често си сред хора, толкова по-бързо ще се справиш с някои от психическите бариери, които имаш, нужна ти е мотивация, която можеш да придобиеш много по-лесно в залата според мен, иначе за програмата нямаш проблем, с каквото мога ще ти помогна.

25.06.14
10:40

казано от Васил Стефанов на 22.06.14, 13:47:

Днес бях на зала, но имаше куп въпроси, работиш ли, защо спря преди време и тн. А аз не искам да обяснявам историята си, защото повечето хора, когато чуят за заболявания от рода на фобии и панически атаки и булемия, те смятат за луд. А аз всъщност не съм.

Не си длъжен да се обясняваш на никой. Като те питат казвай, че си бил зает или преуморен, или нещо подобно.

Отказах се от мускулна маса, прекалено трудна и висока е целта за мен. Вече, ще тренирам за кондиция и форма! Изваяното тяло, е по близо до моите възможности! Ето как протече, днес денят ми:
Закуска 06:00-100 гр овесени ядки с настъргано върху тях 50 гр сирене и поляти с вряла вода+125 гр банан (без кората)
Обяд 12:30-145 гр пилешки гърди на скара+200 гр салата от домати подправена с 6 гр зехтин без сол+148 гр. пълнозърнест хляб вита+2 праскови
13:30-тренировка-придърпване да горен скрипец с широк надхват 3х12-10, долен скрипец с V образен хват 3х12-10, гребане с щанга с широк надхват 3х10-6, трапецовидно повдигане с дъмбели 3х12-10+20 минути кардио (тичане) след тренировка.
Вечеря 19:30 омлет от 4 яйца забъркан с 40 гр кашкавал, приготвен на тефлонов тиган, само с 10 гр растителна мазнина и като сложа капак отгоре, не цвърчи да се пържи, а по скоро се пече, даже леко залепна+120 гр пълнозърнест хляб вита+300 гр 3,5% масленост кисело мляко. Това е за днес, вече съм с нови цели! :)

Защо реши, че е трудна задача? Ядеш стабилно, тренираш тежко и се получават нещата, само време и търпение трябват, при правилно процедиране в твоя случай резултатите нямаше да закъснеят, защото си начинаещ. Аз примерно съм се занимавал със спорт цял живот, за пръв път влязох в залата в края на 2011 и бях малко над 70 кила при ръст от 178см, като се има предвид, че преди това съм ходил по лостове и т.н известно време, отне ми две години и половина да покача към 15 кила, но разликата от преди и сега е огромна, за всичко трябва търпение и постоянство, не може за 1-2 седмици да определяш каквото и да е като трудна задача!!! Иначе си подобрил храната, към нея ако имаш 7-8 часа качествен сън единственото нещо, което ти е нужно са тежки тренировки с базови упражнения, няма нищо сложно в цялата схема ;)

Поздрави!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1